Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 774
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
За плацентите - ниска плацента е превия, но това се констатира след 20 г.с. Преди това е ниско долу. Магнезия се изписва заради контракции, а не защото плацентата е задна или ниско. Също така ако плацентата е задна ритниците се усещат по-късно, заради амниотичната течност м/у бебето и предната стена на матката.
Мацки, знам че писахме преди няколко стр. за запека, ама не мога да открия къде точно. Моля споделете какво мога да пия за този пусти запек, че корема ми е супер подут, въпреки че ям много фибри.
Дуфалак или лактулоза МИП - Съдържанието е едно и също /лактулозата задържа вода в червата и така омекотява изпражненията и подпомага перисталтиката/, а може да си купиш и свещички EVAQ , разрешени са. Аз обаче пия от лактулозата по-малки дозички, защото получавам газове, но май не при всички става така

# 661
Много ви благодаря, страшно ми помогнахте. Hug Утре ще ходя до аптеката да си взема.

# 662
http://apteka.framar.bg/30015169/%D1%84%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B8- … 150-%D0%BC%D0%BB-
ето го ,но все пак се косултирай с личната лекарка

# 663
  • София
Много пишете.

На мен АГ ми засече контракции на последния преглед (сега в понеделник беше) и за сега пия Но-шпа за 10 дни и после на преглед. Каза, че може да предпише и на мен магнезий. И заради контракциите ни забрани секса. Тъкмо ми мина прилошаването и ми дойде желание  Crazy Ще издържим де.

За запека много ми помага една-две лъжички сусамов тахан сутрин на гладно. Може и смесен с мед. Таханът е много полезен за храносмилателната система. Днес като четох етикета, забелязах че съдържа и доста магнезий  Peace Някой имаше болки в ляво под ребрата (съжалявам, не помня кой беше). Там дебелото черво прави една чупка, "сигма" се казва, може от това да те боли. Особено ако имаш запек или газове.

За имената и аз първия път се бях зарекла, че няма да кръщавам на никой, но в крайна сметка я кръстихме Мариела (моята майка е Мария, а свекъра Марин). За това сега идея си нямам как ще се казва. Нека да е живо и здраво.  Heart Eyes

Зърната предния път не съм ги подготвяла грам. Нямах проблеми, но аз имам подходящи за кърмене зърна.  Laughing И сега не смятам да ги подготвям специално. Опитах се днес да си купя по-голям размер сутиен, че ми отесняха, но не намерих подходящ. Утре продължавам с издирването.

# 664
nori4ka87 ,

за запека - сутрин на гладно една чашка 100/200 мл зелева чорба, но не повече, че е солена. Веднага след нея и чаша, две вода - при мен това е най-сигурния начин.
Тъкмо АГ ми предписа Дуфалак или по избор Фрутилакс и свеки донесе една бутилка зелева чорба. Аз предпочитам да пробвам с такива илачи преди фармацевтични продукти. Та въобще не опрях до предписаните от АГ. Но и след като се справих със запека вечер адски ми тежеше корема, и то в 3-ия месец, дето едва почваше да ми личи.. АГ ми предписа за по време на хранене Мезим форте 2х1 - микс от ензими, които спомагат за обработване на храната плюс Еспумизан след хранене. И двете са разрешени по време на бременност и то могат да се пият продължително.

# 665
  • София
Просто се отказвам да наваксвам с инфо, то е невъзможно, не се спирате  Crazy Като се сетя после как постепенно активността се разрежда до една тема на година, дано нашата групичка този път е по-сериозна  Peace
Иначе снощи пак имах t, а днес ме налегна и синузита. И гинекологът и GP-то казват: само Парацетамол, капки, чай и нагревки. Да, ама пустото главоболие само с Парацетамол не минава.
Аз изкарах 3 пъти вируса с гнусната кашлица, като сега последния път бях и с темп., хрема и ужасна кашлица. Моята гинеколожка ми предписа геломиртол форте, е няма да ти казвам колко съм й благодарна - то е и за синузит и за кашлица, пиши ми ако искаш на лични да ти обясня как да го пиеш  Hug

Ние днес бяхме на Витоша с нинджата, както казваме на дъщеря ми  Mr. Green и я записахме на ски с инструктор, само че индивидуално за 2 астрономически часа, е няма да ви казвам това дете на 15-та минута вече правеше рало, а до края се спускаше на рало и беше започнала тя да учи инструкторката как да кара  Laughing Каза ни, че е уникална и е в кръвта й карането, имало деца по 5 дена ходели на ски училище и накрая не можели да правят и половината от нещата, които тя усвои днес  Flutter А ние с ММ се опнахме на един преход, бая вървене беше, после бях като пребита, в 17ч., като се прибрахме си взех един топъл душ и заспах като бебе  Crazy

# 666
Момичета, като ви чета и си давам сметка , че нищо не знам за себе си. Чета за плацентата сега, преди това за серклажа. Размери на детето. Мерене на пулс. Аз не знам нищо. И първия път така беше и след това си викам - добре , че е било така за да не се шашкам. На ме само ми се казва , че всичко е нормално. Изследванията са добре , ехографа минава добре и това е. Нищо друго не ми се казва. Ако попитам ме разкарват на бързо. Верно , понякога се притеснявам , като чета тук , но се надявам всичко да мине добре , както първия път. В повечето случаи даже не разбирам за какво говорите  Sad

# 667
За плацентите - ниска плацента е превия, но това се констатира след 20 г.с. Преди това е ниско долу. Магнезия се изписва заради контракции, а не защото плацентата е задна или ниско. Също така ако плацентата е задна ритниците се усещат по-късно, заради амниотичната течност м/у бебето и предната стена на матката.
Мацки, знам че писахме преди няколко стр. за запека, ама не мога да открия къде точно. Моля споделете какво мога да пия за този пусти запек, че корема ми е супер подут, въпреки че ям много фибри.

Здравейте момичета. Аз днес цял ден не мога да стигна до компа и ви чета през телефона.

За превията - аз бях първата бременност- констатирана веднъж тя може и да се дигне при завъртането на бебето и да не се наложи секцио- знае се към 8 месец

За запек - опитайте хуск  това са обвивки от семена от живовляк позволени са по време на бременност.

За имената и миналия и този път сме решили на никои няма да го кръщаваме .

Магнерич се изписва за контаркции както вече гледам обстойно сте обсъдили.

За секса на мен ми е забранен от мига в който установиха бременността- аз бях с кървене, след това съм все с болки и контракции и така като гледам ще е до края- голяма мъка мие - така ме  е ударил нагона че не е истина ама трябва да устискам още половин година това е положението.

За сутиените - нося и смятам да продължа - то това чудо 70 Д-Е как тежи не е истина.

Иначе при мен нищо ново болки, контракции и полягания и присядания- ама вече свикнах. Иначе много се подтиснах - премерих се и съм 5+ кила - супер ми е гадно ама то с лежане какво ли очаквам Sad

Айде милички лека от мен и спокойна  Hug Hug Hug

# 668
Mi ivanova не се притеснявай излишно ,щом не ти казват нищо на прегледа ,значи всичко е наред  Hug и на мен не са ми казва ли такива подробности !Като попитам как е бебето,ми се отговаря че всичко е наред,дано така да е до края!

# 669
Моята гинеколожка ми предписа геломиртол форте, е няма да ти казвам колко съм й благодарна - то е и за синузит и за кашлица, пиши ми ако искаш на лични да ти обясня как да го пиеш  Hug
Аз Геломиртола го пия всеки път, но сега не го взех, защото на листовката пише, че не се препоръчва при бременност.  Но пък щом на теб АГ ти го е изписал.... newsm78

# 670
  • София
Специално четох листовката, по спомени пишеше при бременност консултация с лекар, а не да не се приема от бременни, но може да бъркам, обади се и питай твоята лекарка, можеш ли да го пиеш, за да си по-спокойна Peace

# 671
  • София
Здравейте, мами Simple Smile
Едвам смогнах да ви изчета! И ние днес бяхме на разходка на Витоша и после поспах, та може би и затова съм още будна по това време. Wink

За имената - аз винаги съм била против имения и рождения ден да съвпадат. Струва ми се по-добре да има повече поводи за празници Simple Smile Така че съм на мнение, че трябва ние да изберем имената на децата си...

За запека и храносмилането мога да споделя, че при мен помага прясно мляко на гладно, особено ако е студено (за пиещите магнезий - мляко не трябва да се пие поне 2 часа преди и след магнезия!), както и хапването на повече супички - гледам почти всеки ден или през ден да ям супа.

Аз от няколко дни не усещам почти нищо в корема си с изключение на къркоренето, а преди това все имах някакви болки, ръгане тук и там, дискомфорт.....и сега чак се чудя дали е нормално нищо да ми няма.. Thinking

# 672
Mi ivanova не се притеснявай излишно ,щом не ти казват нищо на прегледа ,значи всичко е наред  Hug и на мен не са ми казва ли такива подробности !Като попитам как е бебето,ми се отговаря че всичко е наред,дано така да е до края!

Не само тук в Испания , и в БГ съм ходила два пъти на ехограф. Доктора ми показа всичко , два пъти питах има ли нещо за което да се притеснявам , той ми отговори - Не. Каза ми всичко е наред , карай спокойно бременността. Дано наистина всичко да е така до края. Аз повече се притеснявам , като чета тук за разни неща , за които аз и понятие нямам.

# 673
  • Варна
Very Me и останалите, много ви благодаря за обясненията. Магнезия ми го изписаха 2х1 засега и сякаш вече чувствам леко подобрение с болките, но може и от храната да е, защото след онзиденшните болки внимавам малко повече с храната. Мисля все пак дали да не мина на Магнерот, но имам един малко странен въпрос. Как точно изглеждат хапчетата? На картинка ми приличат точно на аналгин и парацетамол. Сигурно ще ми се смеете, но аз ужасно се давя като пия хапчета, а точно аналгина ми е най-трудно да го пия. Засяда ми на гърлото и започва яко давене.

За запека, помага всичко зелено - киви, броколи, зелени салати, а също и прясно мляко. Аз напоследък рядко имам запек, но пък ми се случва да имам разстройство. В такива случаи обикновено си вземам пробиотици (Линекс Форте), стават и за бременни. Преди няколко седмици имах някаква диария и изпих една опаковка. Помогна ми. Преди и запек ми се е оправял с тях, а са много по-препоръчителни и по-добре от обикновено разхлабително, защото нормализират чревната микрофлора и ефектът е продължителен. Дори четох в интернет, че на бременните се препоръчва да пият пробиотици, защото намалявали риска от развитие на алергии при децата в последствие. Но за това не гарантирам, разбира се.

За имената. Освен Адриана и Мануела, които досега ми харесваха, добавихме в списъка София и Елена. Обаче не мога да реша кое най-много ми харесва. Чувствам, че ще ни е много трудно да вземем решение.

# 674
овесени ядки ,лютеница ,червени чушки ,повече течности ,попитай личната за разслабително ,имаше едно от смокиня ,но не помня как се казваше специално е за бременни,аз гледам да ям и много ядки ,орехи сурови бадеми семки ,и жито ям
Това сиропче смокиненото се казва Фрутилакс .Предписаха ми го точно против запек  Peace

Общи условия

Активация на акаунт