Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте, лейдис
Някоя ползвала ли е такъв тип слинг?
Скрит текст:

Онези като шалове не ми харесват, не ми харесва и че ще бъда увита цялата в него или нещо ще виси отстрани и т.н. Но се чудя тези дали са удобни.  newsm78
Мимето, миналия път родих април и си казах същото, за какво ми е, лято е, ще ни е жега и на двамата. Но някой път като се крихме от жегите по моловете и исках да обикалям магазините ми се щеше да имам. Или ако искам да отида за нещо до магазина набързо, не ми се вадеше количка и т.н. А ортопедът забрани до 5 месец да се ползва кенгуру.

За имената този път ми е много трудно и ще си дам зор като разбера пола. Но си имам едни критерии, които не знам как ще угодя на всичките. Искам да е българско старо име, да означава нещо хубаво, да не е сред топ 5, 10 и дори 20. Не искам детето ми да е 5-я в класа си с едно и също име или нещо такова. Да звучи хубаво и запомнящо, но не и екстравагантно. И ми се иска имената на децата ми да са в тон. Може да е глупаво, но ми се иска. Ще има компромис с нещо, то е ясно, но да видим с кое.

Това за чиповете не мисля, че ще се случи, но пък знае ли човек. Не мога и да преценя как ми се струва идеята все още.

Темата за ваксините е наистина много спорна. И двете страни си имат сериозни доводи. Аз в крайна сметка ги направих на детето си, но какъв страх съм брала от усложнения. Сега ми настръхва косата, като знам, че пак ще взимам такива решения.

бебе2, писали сме по едно и също време с теб за слинговете.  Laughing

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 11:45 от Lady April

# 91

Мимето, миналия път родих април и си казах същото, за какво ми е, лято е, ще ни е жега и на двамата. Но някой път като се крихме от жегите по моловете и исках да обикалям магазините ми се щеше да имам. Или ако искам да отида за нещо до магазина набързо, не ми се вадеше количка и т.н. А ортопедът забрани до 5 месец да се ползва кенгуру.

Ама разбира се че всеки си има различен начин на живот и един ще си ползва само количката друг и количка и слинг който както му харесва. Ние нямаме Моловеееееееее  Joy

Мамчета, да ви попитам нещо- аз от няколко дена усещам бебо, но някъде на линията на бикините така да кажа - все се чудя не е ли много ниско? Като бях на преглед на 30.01 АГ каза че всичко е наред, но почнах да се вкарвам в някакви филми............. вас къде ви почукват?

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 11:50 от Мимето14

# 92
  • Варна
Ние нямаме Моловеееееееее  Joy
Sorry  Joy
Идеята ми беше, че някой път на човек му се иска да излезе без да се оборудва като за полудневна или целодневна разходка и просто ръцете му да са свободни.  Peace Peace Peace

# 93
Това с чиповете наистина е брутално. Дано да не стигнат скоро у нас. Така или иначе в България всичко става бавно и туткаво. Едва ли ще сме от първите държави предприели тази бруталщина. И все си мисля, че като се знае мястото на чипа, въпросните престъпници при отвличане с малък разрез ще знаят как да ги отстранят - т.е. всичко ще бъде напълно безсмислено. Обзалагам се, че до 5 години това ще бъде отменено.

По въпроса за количките съм направо отчаяна. Тъй като нямам голяма бюджет (около 400 лв.) нищо не мога да избера. На всички намирам някакви кусури. Не знам какво ще правя. Дано до лятото да пуснат някой подобрен модел на сносна цена.

Ами бавно, бавно, ама ето на - не се тръби от 2 години, а тази година явно ще е факт!!! Няма да се учудя никой да не ни каже след като родим какъв боклук са инжектирали в рожбичката ни. Медиите са такива манипулатори! #Cussing out Как може такива новини да не се казват на всеослушание и да не се допитват до хората?! Очеизвадно е, че обслужваме интересите на Хамериканците!  И то на каква цена! Полудях днес!!! И после един вид ще се измъкнат, както винаги го правят! Оффф!  #Cussing out

# 94
Добро утро мамчета. Еха ама как сте се разписали днес Simple Smile

Аз тамън преди пет минути да си публикувам отговора и компа ми заби трябваше да рестартирам и айде наново #Cussing out

MAMA_SANCHO и аз съм при доц.Томова  Peace лекарката ми каза да си запиша час за началото на февруари , но когато звъннах изобщо не ме попитаха за кога искам директно ми казаха 19.02 и сега нямам търпение  Praynig

И аз като се обадих директно ми казаха че първият свободен час е на 25.02. Иначе и аз нямам търпение - била съм при нея два пъти с първото и много хубаво обяснява и съм супер доволна - малко обаче ми е и свито да не взема да изкочи нещо лошо, но то е така за всичко при мен след миседа все ме гои страх за бебо. Само се надявам часа да не закъснее че искам и мъжа ми да дойде а той работи на другия край на София, а предните пъти като бях и двата пъти закъсня часа с 20 минути. Ама каквото такова.

Mrs Raven ако слинга ти се струва по-сложен, погледни ергораниците. Тук има и инфо за тях, но като цяло са доста по-скъпи от кенгуру - http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B8.

Иха тези раници много готини - аз имам това http://www.hippoland.net/chicco-kenguru-soft-dream кенгуру и ми беше адски удобно - те го дават от 0 месеца до 8 месеца. А за това че ортопедите не го препоръчват за пръв път го чувам - дори като бях на преглед при д-р Алексиев за първият преглед за дисплазия и локалия ( и то закъсняхме отидохме на 2 1/2 месеца , че тогава не бях наясно и не знаех за този преглед че се прави 6-та седмица ) ми каза да си го нося в кенгуруто ( а му го показах ) и че дори било полезно.То моето има и положение пълно положение като слинг.

Друго исках да ви запитам което ме е попритеснило. Чували ли сте за тези чипове които искат да нахакат в бебетата ни.  #Crazy  Все ми се струва че България не е подготвена за такива, ама ако е? Аз не искам в бебето да има чип. Ето линк:
http://frognews.bg/news_63310/Vsichki_novorodeni_s_chipove_ot_ma … a_otvlichaniiata/

Мали това е ужасно - да не сме добитък - никак не ми се нрави това #2gunfire Трябва да се провери по-детайлно как стои въпроса - как така ще го решават без допитване до населението - ама да не забравяме че сме в БГ- че това дори според мен си е за референдум.

Добро утро  Hug
Аз вчера се качих на тавана и изрових всички дрешки от 0 до 3м, та резултата е:
Боди с дълъг ръкав - 25бр.
Боди с къс ръкав - 20 бр.
гащеризончета - 15 бр.
пижамки (тип гащеризончета и отделни) - 7бр.
ританки - 20 бр.
Връхни дрешки (жилетки,елечета,суитшърчета) - 11 бр.
Гащеризончета с къс ръкав и къси панталонки - 9 бр.

Иха ти и мен си била по запаси - вчера показвам на моя едно дрешки в онлине магазин косара , но преди това му бях споделила че мамбата е намалена в Айко и му казвам " мило айде да купим едно малко нещо за бебо" - и той се смее и ми казва - " една малка количка мамбичка абц ли ха-ха" ей голям смях падна .

Мамите , които са от София , имам въпрос към вас  Sad Тъй като все още ми е много зле от настинката , а лекарката която ми води бременността е почивка чак до сряда , моя позната ме насочи да отида в Майчин дом в спешното за ехограф да ме прегледат.Имате ли други предложения или да следвам този план , не знам и аз какво да правя  Confused
Аз бих ти препоръчала Вита - там ем има АГ ем вътрешни болести и могат да те прехвърлят- но ем се чака ем се плаща. А за Майчин дом съм ходила в спешното с първото и няма такива мързели и дръпнати хора - отврат.

За колички втора употреба споменаха ми че има магазин с/у Шейново и давали и гарация- някой знае ли нещо по въпроса - къде е и т.н. Иначе ако някой го интересува намерих този магазин за колички втора ръка онлине http://www.bebecomfort.co/index.php/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-v

Само не се ядосвайте мами, че не е добре за бебоците. Аз се успокоявам с това че няма да стане  amiiii  
Сега да ви питам дали имате проблеми със съня. При мен е направо ужас понеже таткто хърка и аз го ръчкам да спре и така и двамата не можем да спим. Ако някоя от вас има сходен проблем споделяйте как се справяте че ужас   Banghead

За спането О напоследък все се ококорвам в 2-3 часа без причина и така до към 6-7 часа и после заспа ама малкия дойде и ме събуди в 8-9 и аз ходя като сомнамбул  и почнах да полягам с малкия следобед.
Иначе моя мъж рядко хърка, но като го прави му свиркам - той не се буди , но някак се сепва с съня сменя позата и спира- е случвало ми се е да си подсвирквам по полвин час през 5 минути де - ама то е като е болен. Това със свиркането го знам от баба ми тя адски хъркаше и като дойдеше у нас спеше в детската и си свирках периодично.  Joy

Аз пък да се оплача - ядохме китайско два дни подред и сега така съм се запекла от ориза и ми е лошо - пих хуск и нищо сега съм метна един боб да видим ще прокара ли през бетона

За носенето - съгласна съм че е решение на майката - аз моя не съм го учила на ръце - ако съм го носила с кенгуру съм била без количка- моята кума така го е научила нейното от бебе все да го друса на ръце и сега само мрънка че няма свободна минута - миела чинии с едната ръка и с другата го друска - аз и казвам отучи го докато е малък сега е на 5 месеца , но тя ем мрънка ем казва е то не може на детето трябвало да се обръща внимание. Иа змсятам че трябва да се обръща внимание, но трябва да има и някаква самостоятелност - моя си се заиграваше сам докато си свърша работата и после си играехме, пеех му песнички и т.н. - иначе аз при разходките в парка много майки съм виждала носят бебето и бутат празна количка - много са ми били странни - според мен това е лоша услуга и на майката и на детето - но това е мое мнение всеки сам решава как да си възпитава и гледа детето

# 95
Да се включа и аз - никога не съм ползвала слинг, нито съм имала, нито знам как се шие или използва.  Confused Обаче трябва да ви кажа, че дъщеря ми въобще не обичаше количката и всички ме бяха запомнили с това как тикам с една ръка, а с другата я нося.  ooooh! Не ме питайте как пазарувах. Понякога я слагах в кенгуру, тогава кротуваше, но в количка най-много 15-20 мин. да поспи и започва един рев, едно пищене, бабите наоколо с такова съжаление ни гледаха...  Crazy (сега като я питам, не може да ми каже защо е правила така, ами иска сега да можела да се вози в количка  Joy)
Ама и това със слинга много сложно ми се вижда, че увиваш, че усукваш, пък и те толкова много видове - не знам. Освен това като Мимето се чудя дали детето няма да свикне нон стоп да е на ръце и да нямам покой за секунда.
Трябва да проуча нещата.

# 96
  • Бургас
Здравейте, дами!
Обсъждате колички! HugАз моята я показах в предната тема, комбинирана, маневрена,  лека и удобна.Това са ми изискванията, както и лесно да я пера.Слинг не съм ползвала, но не се знае какъв акъл ще ми дойде.
Приготвям багажа, споменах Ви, че днес заминавам за Англия  с големият си син на гости на брат ми.
Свито ми е малко, не съм се разделяла с дребния до момента.
Относно имената, от няколко дни ми се върти Божидар, така го усещам.Синовете ми са Светослав и Преслав.А съпругът ми е с често срещано име.Казва се Драгота, прабългарско е.В цяла България са около 5 човека с такова име.
Добре дошли на новите момичета, стискам палци на тези, които са на преглед днес.
Хубав ден!

# 97
  • Пловдив
*Lilac*, оздравя ли? Лек път, приятно изкарване и да се пазиш

# 98
  • Бургас
*Lilac*, оздравя ли? Лек път, приятно изкарване и да се пазиш

Оздравях, голям зор беше, но вече съм ок!  bouquet

# 99
Лек път LILAC и весело изкарване  Simple Smile

# 100
  • Бургас
Лек път LILAC и весело изкарване  Simple Smile
Благодаря, мама Сънчо!

# 101
ето един клип за слинговете: http://www.youtube.com/watch?v=6_E-_h-WwO4
 и малко инфо за слинга: http://sunnybabybg.com/whysling.html
Аз за себе си съм върл противник на тезата, "не го приучвай все на ръце е все да го гушкат".
Доказано е че бебето има физическа нужда да е близо до майка си и това не е каприз а изискване за психологическото му развитие. Колкото повече едно бебе е гушкано и то от майка си, толкова по-сигурно се чувства то и съответно е по- малко раздразнително и т.н. Както беше писано някъде, представете си да сте сгушени някъде на топло и тъмно през целия си живот и изведнъж да се окажете самички в студеното легло/количка изложени на шум, светлина и други дразнители. И естествено, както каза мимето, всеки сам си решава. За мен периода в който една жена има малко бебе е изключително кратък и за себе си не виждам смисъл да го съкращавам още повече, приучавайки бебето си на самостоятелност от първите му месеци (седмици)

# 102
Lilac: Лек път и да се насладиш на всеки един момент там!

За слинга : И аз обмислям за случаите, в които искам да изляза за малко и не ми се вади количка. Още повече, че ние нямаме асансьор и това е проблем!

За спането: Аз си спя като пън и засега слава богу нямам проблеми с безсъние.

Мимето14 : Аз бебо го усещам навсякъде от пъпа надолу. Най-често точно под пъпа, но съм го усещала и на линията на бикините, както казваш ти. Сигурна съм, че всичко е наред. Може би си е избрало там да си седи  Rolling Eyes

# 103
  • Варна
Ооо и аз нямаше да го уча на ръце, нямаше да го уча да спи при нас, нямаше... Обаче като ми се падна едно сладко малко безпомощно бебе със зверски колики да видите как си го носех и бутах количката или просто го вземах от количката и сядах на някой пейка и си го гушках, пък да видите как спяхме заедно сладко сладко. Ама иначе планове имах.  Mr. Green

# 104
Ооо и аз нямаше да го уча на ръце, нямаше да го уча да спи при нас, нямаше... Обаче като ми се падна едно сладко малко безпомощно бебе със зверски колики да видите как си го носех и бутах количката или просто го вземах от количката и сядах на някой пейка и си го гушках, пък да видите как спяхме заедно сладко сладко. Ама иначе планове имах.  Mr. Green

хахахахх същата работа и при мен  Mr. Green
Имах планове, теории, после идва бебето и се нагаждаме по него.
Сина ми е много гушкан, носен и кърмен, не знам дали на това се дължи де, но вероятно да, в момента е много общителен, самоуверен и любвеобилен.

Разбира се има и бебета, които не плачат и не изискват постоянно гушкане, тогава решението си е на майката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт