Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Burgas
  bouquet за Мимето
За колички и аз гледам, май само това си нямам от големите неща. Сега съм си харесала НЕО НАТО, и се опитвам да намеря рецензии но нищо не ми излиза.
И аз трябва да се заровя в старите дрешки да ги сортирам, но след месец - два.
Хубава седмица.
БУРГАСКИТЕ ЮЛСКИ ТУМБАЧЕТА, ЕДНА СРЕЩА В СКОРО ВРЕМЕ?

# 76
  • София
Здравейте и от мен. Отново темата ни е прекрасна, благодарности на Мимието smile3525

Само да кажа, че  аз още не зная пола и нямам търпение да разбера какво е бебето ми  *мрън* smile3514

Момчиета, няма смисъл да спорим коя тема кога й е времето.  Може да сте сигурни, че някои от темите ще ги повтаряме и преповтаряме още много пъти. Недейте да оставате с негативни чувства. Тук сме, за да обмени опит, информация и лично мнение. Аз да си призная и мен ме дразнеше в първите теми през 1 страница някои пита - къде сте се записали на ЖК. После 1 страница отговори и после пак същия въпрос и така няколко пъти. Е, дразнех се, че никой не чете назад, ама после спрях да чета отговорите, които не ме вълнуват и така. Всеки да чете каквото му е интересно. Аз за това маркирам темите, по които пиша.

Името - още не сме го обсъждали, защото моят мъж не обича излишните приказки и ми казва, че няма смисъл да обсъждаме за момче и за момиче, след като не се знае какво е. Като разберем, ще решим. От друга страна това е тема, която не изисква проучвания, споделяния на опит и мнения, а единствено всеки да си каже избраните имена или най-много да попита това или това ви харесва повече.

Колички - съгласна съм с критериите на Lady April. Моята количка отговаря на тях, с изключение на багажника, но цената й си заслужаваше и реших, че 100 лв отгоре за модела с по-голям багажник не ми се дават. Мъжът ми пазарува след работа  Mr. Green За двойните гуми - нямам позната с такава количка, която да не се оплаква от тях. Когато са предни, пак горе-долу бива, но ако е превъртаща се дръжка и двойните са задни - казвам ви, че е ужасно да буташ такава количка. Аз съм пробвала и постоянно си бутах краката в гумите. Просто разстоянието между тях е по-малко в сравнение, ако са единични. За количките Mutsi - наистина са бая скъпи, но кошчето за кола много ме кефи. Дори и да нямам такава количка, ако не ми бяха дали кошче, сигурно щях да се прежаля и да си купя. ХАресва ми как има две положения на гръбчето и когато бебето заспи в столчето, то може да си спи в легнало положение. Особено, като се ходи някъде на гости и тамън стигнем и бебето заспало. Вместо да спи в сгънато положение, може да си го сложите в легнало, без да го будите и да продължи да си спи. Peace

Искам да споделя и за два модела колички, които в комплект 3в1 са на доста добра цена и мои приятелки ги хвалят доста. Едната е Bexa - не знам точно производството, но били много здрави, маневрени и удобни. Доколкото разбрах има ги само в този магазин: http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki?manufacturer=136
Другият модел е Esprit - знам, че се продават и отделно кошовете. http://www.minimod.bg/5586/esprit-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA … as-trio-set-brown

Магазини за колички - За София:
- във Вис Виталис на Стамболийски има доста голям избор от модели "на живо"
- в магазин Лабиринт - също има голям избор на колички
- в магазин Дундьо - близо до Майчин дом. Ето сайта http://www.dundio.com/

Това е от мен за сега. Приятен ден ви желая  bouquet

# 77
  • Бургас
Здравейте момичета,
  Не мога да ви изчета, а влизам във форума всеки ден. По-рядко се включвам, но пък ми е интересна всяка дискутирана тема. Радвам се обаче, че сте толкова активни.
  Относно количките, не си спомням коя точно беше публикувала снимка на модела на Tutis Zippy Sport!, но от както го видях - буквално се влюбих в нея. sweetpie беше питала дали някой я е виждал реално. Аз се поразрових в интернет и открих, че http://baby.galix.bg/ ги предлагат. Ако им отправиш запитване, биха те насочили, къде най-близо  може да ги разгледаш в магазин (аз така направих)
  И аз си мисля, че е още рано за покупки, но от друга страна за мен времето си минава неусетно - като, че ли вчера видях  EFP EFP а днес вече съм в 5 месец и всеки ден си усещам движенията на бебчо. Затова предпочитам т сега да си набелязвам колички, кошари, шишета, дрешки и другите необходими неща и към 8-9 месец вече ориентирана какво ми е необходимо просто да си ги купя.
  За имената, аз много исках момченце, но седнех ли да мисля имена все в съзнанието ми женски  Simple Smile Simple Smile , и сега нали ще си имаме девойка - готова съм с няколко варианта, само трябва да реша   кое от тях ще е.
   Май доста се отплеснах  Laughing , спирам до тук. Лек и спокоен ден мами.

# 78
Добро утро   bouquet

Мимето, мерси за чудесната темичка още веднъж и за старанието, което полагаш  Hug

Вчера бяхме с ММ за първи път за колички с цел проучване и останах много доволна. Видяхме и онази полската, която показах вчера. Вече почнахме да изграждаме мнение и да добиваме представа кое в важно и кое не. Горе долу нещата съвпадат със списъка на Lady April (само за гумите нямам мнение, освен че не трябва да са пластмасови естествено). Но след като жената в магазина ме кара двайсетократно да се упражнявам да бутам и сглобявам и разглобявам количка стигнах до заключението, че също много важно е механизмът!. Тъй като тази количка ще се сгвъва, ще се бута и изважда от кола и т.н. е важен механизмът. На някои коли ми се стори малко сложен, на други ми се стори, че е много хлабав и може да се развали и като цяло, когато си с бебе в ръка е важно това да става бързо и лесно. С някои колички много се затрудних, особено както бях с обемистото палто, шал и т.н. С други стана за секунди. И тъй като няма да съм с ММ постоянно, тъй като ще работи реших че е много важно и го споделям тук.

За имената - още не сме го мислили. Не ни е потвърден и пола. Всъщност сме го мислили и ще го оставим за по-натам.

VeryMe: Дуфалак е подходящо за бременност и аз цял живот съм го ползвала, когато ми се е налагало. Има много меко действие, не боли корем. Препоръчвам.

По повод бебо : снощи като си легнах бебо така се размърда, че не можах да заспя сигурно около час и се бях притеснила дали му е удобно и само се местих. Нали било добре да се спи наляво. Ами точно в тази поза мърдаше като лудо  Shocked  baby_neutral

# 79
Благодаря за новата тема ,Мими  Hug
Не мисля,че е рано за колички,защото това си е цяло висше ...Иска се време да се проучат модели,екстри,предимства ,недостатъци.Да се обменят мнения и всеки да реши какво търси,за да започне да го търси.Който не е грешил с покупка на неудобна количка ,той не знае колко е важно да се избере най-удобната,а и с тези космически цени ...
За имената също ми е интересна тема...И моя мъж не иска да говорим предварително-като разберем пола, ще седнем да поговорим...Аз му предложих всеки да си записва  имена ,които му харесват на листче и след време да седнем и да си разменим листчетата и да задраскаме,тези които не одобряваме и дано остане нещо незадраскано  hahaha
anel.elena на мен  ми се случи така - ако новия престой в болницата покрива като дати стария болничен (ако те изпишат преди 11.02) - няма да ти издадат нов,но ако се налага да останеш след 11.02 -ще ти се издаде нов болничен от датата на второто постъпване до датата на изписване.После се ходи в счетоводството на фирмата,където работиш и там си знаят  какво да правят при препокриване на болнични.От дадата на второто влизане започва да важи новия болничен и така ...може вентуално паричките да ти се забавят,но зависи от счетоводството.Ти се оправяй бързо ,пък другото са формалности  Hug
mama@cvety и на мен ми предстои да ходя до тавана - имам много дрешки,но май ще почакам да се постопли времето..иначе си е голяма емоция  Simple Smile

# 80
Останах втрещена за това с чиповете!!! #Crazy
Вярно ли е това, прието ли е със закон?! Нима нямаме право на избор, като родители? Аз също не искам детето ми да бъде наблюдавано, като експериментален заек къде е, и след години да няма личен живот. Недопустимо е да има обща база данни с тези чипове и като се сменя правителство всеки да има пряк достъп до тази база данни. Това е просто кошмар!!! Ако някой иска нека да има частни сървъри и единствено само родителите да имат право за достъп до информация, дори и полицията да няма право без изричното искане от самите родители. Поне аз мисля така. Не остава нищо лично. За мен тази тема е доста сериозна. Колкото и да се мисли с приоритет с цел намаляване на отвличанията. Та кой родител ще иска да му отвлекат детето?! В България всяко нещо винаги има и обратната страна на медала и обикновено тя е по-голямата... Погазени са човешките ни права на избор!
НЯМАМ ДУМИ! ПОТРЕСЕНА СЪМ!

# 81
Останах втрещена за това с чиповете!!! #Crazy
Вярно ли е това, прието ли е със закон?! Нима нямаме право на избор, като родители? Аз също не искам детето ми да бъде наблюдавано, като експериментален заек къде е, и след години да няма личен живот. Недопустимо е да има обща база данни с тези чипове и като се сменя правителство всеки да има пряк достъп до тази база данни. Това е просто кошмар!!! Ако някой иска нека да има частни сървъри и единствено само родителите да имат право за достъп до информация, дори и полицията да няма право без изричното искане от самите родители. Поне аз мисля така. Не остава нищо лично. За мен тази тема е доста сериозна. Колкото и да се мисли с приоритет с цел намаляване на отвличанията. Та кой родител ще иска да му отвлекат детето?! В България всяко нещо винаги има и обратната страна на медала и обикновено тя е по-голямата... Погазени са човешките ни права на избор!
НЯМАМ ДУМИ! ПОТРЕСЕНА СЪМ!

в крайна сметка не съм сигурна дали е прието със  закон и ми е много интересно защо нищо не се чува по новините. Като цяло си мисля че на нашата държава ще и е скъпо, но също видях че е проект за Европа като цяло така че предполагам те ще спонсорират понеже е безплатно за нас. И това за намаляването на отвличанията си е чиста заблуда. кой знае кой ще има достъп до инфото... ужас направо постоянно мисля за това и се надявам да не се случи  Naughty

# 82
За имената - аз често влизам във форума където се обсъждат те. Влизам и в другите месеци, за да видя как се казват новите бебета  Simple Smile Интересно ми е кои имена са често срещани и кои се възвръщат от забравени към предпочитани. Аз не съм решила за имената , много ми е трудно. Знам само , че ще бъде нещо с А.

Защо темата за ваксините да е скандална. Наистина е неприятно след последните вести за починалото бебе в Стара Загора. Но все пак е важна. За съжаление аз не мога да кажа много по въпроса. Ние сме в Испания и тук сме ваксинирани по техния календар. Не знам дали е сходен с българския. Мога да споделя , че след ваксината във втори месец както нищо ни нямаше се разболя детето. Такава болест изкара с температура и сополи и какво ли не . А моето дете не е от тези , които се разболяват, въпреки , че е декемврийче. Това беше първата ваксина след изписването ни от родилното. След това не сме имали проблеми.

А това с чиповете направо ме побърка. Възможно ли е и в кои страни ги слагат вече? Заприлича ми на някои от старите екшън филми.

# 83

А това с чиповете направо ме побърка. Възможно ли е и в кои страни ги слагат вече? Заприлича ми на някои от старите екшън филми.

https://www.evensi.com/-rfid-/103404060
Ето още една статия  Confused

# 84

https://www.evensi.com/-rfid-/103404060
Ето още една статия  Confused
Значи от тази статия излиза на яве, че по времето на Борисов е взето решението за този безотговорен акт. Още през 2012-2013г. са го решили, а това е сериозен казус и би трябвало да се приеме със закон, а не от правителството. Как без да се разисква се приема?! Ще полудея!!!

# 85
  • Варна
Това с чиповете наистина е брутално. Дано да не стигнат скоро у нас. Така или иначе в България всичко става бавно и туткаво. Едва ли ще сме от първите държави предприели тази бруталщина. И все си мисля, че като се знае мястото на чипа, въпросните престъпници при отвличане с малък разрез ще знаят как да ги отстранят - т.е. всичко ще бъде напълно безсмислено. Обзалагам се, че до 5 години това ще бъде отменено.

По въпроса за количките съм направо отчаяна. Тъй като нямам голяма бюджет (около 400 лв.) нищо не мога да избера. На всички намирам някакви кусури. Не знам какво ще правя. Дано до лятото да пуснат някой подобрен модел на сносна цена.

# 86
И моето заглавие пак не спечели  Crossing Arms
Аз искам за слинговете да се включа. Предния път много исках да си купя но не можех да си го позволя. Сега не че не мога, но няма да дам 80-90 лв за няколко метра плат и достигнах до извода че ще е хоум-мейд. Иначе идеята против кенгурата е първо че платката м/у краката е много тясна и може бебето да има ортопедичен проблем и второто е че центъра на тежестта не е много добре ориентиран и съответно на мама и се откъсва гърба. Понеже 5 метра плат за слинг ми се вижда много нещо да се овържеш с тях, реших да си ушия слинг с халки, който общо взето е със същите показатели като връзващия и е много по-лесен за употреба. Другият вариант ми е май-тай слинг, който е доста по-естетичен и може да се купи от продавалник за 40лв, нов е над 100 Shocked. За ергономичните раници, минусът е че не стават за новородено. На мен идеята ми е и да мога да си го кърмя вътре, за което най-практични са слингът с халки и слингът за връзване. Но както каза моята педаитърка на времето, на бебето 100 % ще му е по-добре в хамак (слинга), отколкото увиснало като парашутист (кенгуру). Аз имах едно на чико и си го ползвах де, но знам че не е оптимален вариант. Пък на коментара че ще е жега юли със слинг и бебе, според моя опит малкото бебе е почти през цялото време в ръцете на майка си, пък и за него постоянният контакт с нея е изключително важен през първите няколко месеца

# 87
Само не се ядосвайте мами, че не е добре за бебоците. Аз се успокоявам с това че няма да стане  amiiii  
Сега да ви питам дали имате проблеми със съня. При мен е направо ужас понеже таткто хърка и аз го ръчкам да спре и така и двамата не можем да спим. Ако някоя от вас има сходен проблем споделяйте как се справяте че ужас   Banghead

# 88
За количките - понеже брат ми ще има бебе април си купиха от Бургас от АИКО количка Бертони Лорети за 400 и няколко лв. Аз мн я харесах. И съжалявам , че ми е още рано иначе и аз бих взела нещо подобно. Тук в Испания са много скъпи. Веднъж гледах в интернет и ми се стори , че за около 400-500 лв може да се вземе нещо прилично. Моята от преди 5 години купена от тук струваше 360 евро и не е особено практична, красива и удобна, възможно най- евтината беше. Но най - вероятно ще ползвам пак нея и после ще си купя една малка и лека за лятото.

# 89
И моето заглавие пак не спечели  Crossing Arms
Аз искам за слинговете да се включа. Предния път много исках да си купя но не можех да си го позволя. Сега не че не мога, но няма да дам 80-90 лв за няколко метра плат и достигнах до извода че ще е хоум-мейд. Иначе идеята против кенгурата е първо че платката м/у краката е много тясна и може бебето да има ортопедичен проблем и второто е че центъра на тежестта не е много добре ориентиран и съответно на мама и се откъсва гърба. Понеже 5 метра плат за слинг ми се вижда много нещо да се овържеш с тях, реших да си ушия слинг с халки, който общо взето е със същите показатели като връзващия и е много по-лесен за употреба. Другият вариант ми е май-тай слинг, който е доста по-естетичен и може да се купи от продавалник за 40лв, нов е над 100 Shocked. За ергономичните раници, минусът е че не стават за новородено. На мен идеята ми е и да мога да си го кърмя вътре, за което най-практични са слингът с халки и слингът за връзване. Но както каза моята педаитърка на времето, на бебето 100 % ще му е по-добре в хамак (слинга), отколкото увиснало като парашутист (кенгуру). Аз имах едно на чико и си го ползвах де, но знам че не е оптимален вариант. Пък на коментара че ще е жега юли със слинг и бебе, според моя опит малкото бебе е почти през цялото време в ръцете на майка си, пък и за него постоянният контакт с нея е изключително важен през първите няколко месеца
Тук не мога да се съглася, честно не съм виждала майка да си бута количката и бебето да и е в ръцете, а и мисля  че то ако докато се разхождаме е постоянно на ръце като се приберем в къщи само да писне и ще трябва да го взимам! Това си е лично решение на майката Изразявам лично мнение не споря  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт