Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 990
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
За витамините - аз съм на Огестан и Биозин мама(коластра). Предписани са ми от АГ-то, но и проверени от ендокринолога ми, защото ако имате проблеми с щитовидната жлеза някои от витамините влиаят на TSH-то.

За ваксините - със сигурност ще поставим задължителните, коити предпазват от страшни неща, а за останалите има време да разуча и да си помисля, но като цяло не съм против.

# 151
  • Варна
Elpet, такъв слинг съм виждала само в м-н Сладури във Варна и беше към 70 лв. Но смятам да се разровя и в амазон и изобщо в чуждите сайтове. Името Камен е страхотно, рядко, чисто българско и пожелателно име за детенцето. Помислете си.

От всички имена, които прочетох до тук много ми харесват Борис, Божидар, Крум, Калина, Калоян. Борис е единственото чисто българско име, което е разпространено в целия свят.

# 152
 Връщам се от преглед - много,много съм щастлива   Hug Ще си имаме 100% тово момиче  Миме, ще ми праснеш ли един розов щъркел  stork-girl Мамина пикла- толкова много искахме да е момиче .Всичко й е наред,преброихме си пръстите, видяхме вътрешни органи,мозък...всичко е ОК .Върви 3 дни назад,дълга е 17 см. , тегло не ми каза.Плацентата е в най-доброто положение (цитирам)...Винаги има едно НО  Sad Шийката на матката ми е скъсена- трябва да е най-малко 26мм,а моята е 22,5 мм , което е риск от аборт.Имах съмнения за нещо такова,защото първото си дете износих така ,тогава не предприех нищо.Сега веднага питах за серклаж- кажа,че не е нужно ,предписа ми Утрогестан 2х2 - било достатъчно.Притесних се... Пивал, иска ми се да те питам разни неща,ако е удобно - ще ти пиша на лични,ако е удобно  Peace

# 153
Има ли мами от Пловдив? Къде ще ходите на ФМ, моля препоръчайте ми Praynig?
Здравей аз мисля да ходя при Доц. Д-р Мария Малинова,братовчедка ми е раждала при нея и каза че е много добра.Разгледах сайта и мисля при нея да отида за ФМ.

Д-р Даскалов е доста добър(така съм чувала), има координати на първата страница...Ако щях да ходя в Пловдив,щях да отида при него...но в последствие  реших за Стара Загора.

Само да кажа че докато ви четях бебо ритна два пъти  newsm35 , все повече се уверявам че е той,ударите стават все по силни..И аз понякога усещам ниско долу, днес бяха около пъпа....

Мамчета моята ФМ ще бъде в 19+1г.с. според някои коментари тук е доста рано, според АГ-то е добре...Какво мислите?Втория БХС май ще го пропусна...

# 154
  • Пловдив
Здравей аз мисля да ходя при Доц. Д-р Мария Малинова,братовчедка ми е раждала при нея и каза че е много добра.Разгледах сайта и мисля при нея да отида за ФМ.

Д-р Даскалов е доста добър(така съм чувала), има координати на първата страница...Ако щях да ходя в Пловдив,щях да отида при него...но в последствие  реших за Стара Загора.

Само да кажа че докато ви четях бебо ритна два пъти  newsm35 , все повече се уверявам че е той,ударите стават все по силни..И аз понякога усещам ниско долу, днес бяха около пъпа....

Мамчета моята ФМ ще бъде в 19+1г.с. според някои коментари тук е доста рано, според АГ-то е добре...Какво мислите?Втория БХС май ще го пропусна...
Четох някъде че ФМ се прави между 18-22 г.с. Simple Smile

# 155
  • Пловдив
Nina_88, и Даскалов и Стратиева ми казаха 21 седмица за втората фетална, но ако не можеш тогава.
mini_moni, честита мома  Hug. Питай каквото искаш

# 156
  • София
mini_moni честити розови панделки Peace
Elpet, такъв слинг съм виждала само в м-н Сладури във Варна и беше към 70 лв. Но смятам да се разровя и в амазон и изобщо в чуждите сайтове. Името Камен е страхотно, рядко, чисто българско и пожелателно име за детенцето. Помислете си.
определено ще помислим, мъж ми говори на корема на каменчо  Laughing Laughing Laughing а аз искам да помисля и за калоян Heart Eyes
много ми хареса този слинг и за да не спамя, може ли като намериш случайно, да ме имаш предвид, може и на лични. не съм поръчвала от амазон досега, но ако се наложи, ще.
до варна уви много ми се идва, ама няма как да стане скоро Grinning Peace

# 157
Момичета ходих в Лидл да гледам за дънките за бременни ,материята не е лоша ,но кройката е тип клин ,нагоре няма допълнитено парче ,а просто ластичен колан който е под корема ,Мисля че няма да ми е удобен и затова повече не си направих труда да го оглеждам.
Аз също още не си знам пола на бебо ,но ако е момиче ще го кръщаваме на бабата Николина,опитвам се да разубедя таткото да е Никол,ако е момче Никола,Първото ми момченце е Ангел.
За ваксините -не виждам нищо лошо ,но ще следя темата .
Ще си преизбирам нов гинеколог в петък с ново направление и се надявам да разбера пола тогава .
С първото дете родено на 21.12.10 го изкарах някъде след 30 ден,с второто мисля по рано ,в апартамента е топло със сигурност вечерите ще сме навън,ако не измислим нещо да забегнем по смолян както правиме друго лято ,ще преценя според времето и състоянието ,но кофтито е че всеки месец трябва да се прибираме за консултация.
За слинг не съм ползвала и мисля да не ползвам.
За съня спя без проблем до 2 ч. после отивам да пишкам ,въпреки че не ми се пишка ,но като отида до 00 свършвам си работата и после заспивам пак.
За сега Приятна вечер Ви желая !

# 158
Само се записвам, че пак много изостанах, ама пък вие сте страшно бързи и се връщам да чета Wink

Мимето пак суперска тема  bouquet

# 159
Здравейте Simple Smile Имам едно питане към тези,които работят още, или до скоро са работели! Аз работя в малък магазин хранителни стоки и днес си взех болничен защото съм болна... шефката не беше доволна и...въпроса ми е след като съм предала вече болничния в работата са длъжни да го занесат в нои' нали и няма право да ме пуска неплатена за да можела да назначи друг... Много дълго стана извинявам се...дано сте разбрали питането ми! Simple Smile

# 160
Здравейте Simple Smile Имам едно питане към тези,които работят още, или до скоро са работели! Аз работя в малък магазин хранителни стоки и днес си взех болничен защото съм болна... шефката не беше доволна и...въпроса ми е след като съм предала вече болничния в работата са длъжни да го занесат в нои' нали и няма право да ме пуска неплатена за да можела да назначи друг... Много дълго стана извинявам се...дано сте разбрали питането ми! Simple Smile
Ти като бременна си защитена от закона, но съм чувала всякакви истории с тези частни фирми...Ти удостовери ли бременността си с документ както е по закон?Така ще си застрахована,ако се опитат да те махнат.Търси си правата,ако играта загрубее...
Моята работа е пълно психясване,но не се махнах докато не забременея точно за това,защото е държавна и счетоводството е бетон  Peace

# 161
Здравейте и от мен,аз също съм от Пловдив,ходих на ФМ при Стратиева,идва през седмица в Селена,иначе е от София

# 162
  • Ruse, Bulgaria
Мами,  да ви се оплача : Болничният ми е 88 лв. за януари месец - работила съм 3 дни през януари. Как се изчислява? Аз си мислех, че е е 80 % от заплатата, мен ме осигуряват на 400 лв.. Не трябвали да вземам 320лв. ?
бубето7, няма как да не ти занесат болничния. Длъжни са.

# 163
Доколкото знам болничният се изплаща само 3 дни от започването му  Rolling Eyes така ми беше казала една бивша шефка

# 164
  • Пловдив
Тихомира, един дълъг болничен ли си пуснала? НЯма как да ти е само 88 лв, ще ти преведат още, поне при мен беше така. Първо ми бяха пуснали някаква малка сума и после остатъка

Общи условия

Активация на акаунт