Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Veryme, аз се мажа с Бюбхен. Много си го харесвам и съм повече от доволна. С предната бременност го поръчвах от онлайн магазин Данет. Сега си го поръчах директно от Германия, за да съм сигурна и в качеството. Заредена съм доста за напред, а и април смятам да ходя там, та пак ще си купя. Преди се мазах до 7 месец с лосиона, а в 8 и 9 с олиото. Сега ползвам някакъв нов крем от серията им.
http://www.littlewhiz.com/pd-bubchen-mama-body-butter-150ml.cfm
Виж тук са 2 опаковки за 10 евро.
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B005ZFDFMK/ref=mp_s_a_1_2?qid=1391523548&sr=8-2

Knick knack, добре дошла.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:21 от Lady April

# 241
Аз също съм с нисък хемоглобин, така съм си от малка, що коприва съм изяла като дете  Laughing Проблемът ми е, че ни ми се яде особено много месо, но желязото се съдържа в пъти повече в някои плодове и зеленчуци. Иначе АГ-то ми изписа Малтофер Фол, комбинация желязо и фолиева киселина, допълнително пия и Пренатал на Джеймисън.
За мазането против стрии, аз отдавна се мажа с Бепантен против стрии, като свърши може да пробвам и нещо друго. Гледам всеки път под душа да се ексфолирам със sugar scrub на Victoria's secret също така ползвам гъба луфа. Ексфолирането стимулира кръвообращението и производството на колаген, кожата става по- еластична.

# 242
niya_nicko, защо не добавиш в менюто и ядки /бадеми, лешници и пр/. Желязото се усвоява по-добре и в присъствие на витамин С. Усвояването му обаче намалява при прием на високи дози магнезий!!Ето тук има списък с най-богатите на желязо храни http://media.--reklamen-spam--/category/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … html#.UvD1Kz1_vp4
Аз на Sebamed ползвам интимния душ гел, тъй като той е с рН 3,5-кисело, каквото трябва да е. Повечето интимни душове са с рН 5,5, което за тази зона а много.
Mama-Sancho, в този магазин забебо има пълната серия на Бюбхен  Hug ще си ги накупя от там, че и аз по аптеките не ги намирам
Така като гледам ще взема и Бюбхен и Палмърс, убедихте ме  Wink
knick_knack- приветствия за добре дошла и от мен   bouquet

# 243
Бюбхен  съм виждала в Ремедиум /София/ Дали има разнообразие не знам,т.к не съм се заглеждала

# 244
  • София
diana_hv, кремът, който аз взех не е против бръчки Wink Мисля, че беше с дюла, за суха и нормална кожа. НО така или иначе козметиката е нещо много индивидуално и на всеки му влияе различно.

За хемоглобина, моят е 114. В петък ще показвам резултатите на лекарката да видим дали ще изпише нещо. Иначе и при мен, предполагам че в резултат на ниския хемоглобин, са ми завишени гранулоцитите и намален хематокрита.
Доколкото четох обаче, на бременни не се препоръчва да ядат дроб, защото може да съдържа бактерии. 
Най-странното е, че ям ядки, спанак, цвекло....но явно чрез тях не може да се набави необходимото количество, както от месото.  Thinking  А хич не ми се яде месо....  Stop

@Lady April, от кой сайт си поръчваш козметиката от Германия?

# 245
  • София
lady april, не те пускам през април, няма ли да си доста напреднала с месеците  Hug
аз не мисля че ще летя и март, общо взето последния триместър не е мн препоръчително като че ли Thinking
а дали видя нещо ново за онзи тип слинг  Blush
knick_knack добре дошла  Peace

# 246
  • София
VeryMe, това за магнезия не го знаех! Аз в момента съм на магнезиев диаспорал, но го започнах 2-3 дни преди да ми направят ПКК, не знам дали може да повлияе толкова бързо. Ще разпитам и лекарката. Мерси! Simple Smile

# 247
VeryMe, това за магнезия не го знаех! Аз в момента съм на магнезиев диаспорал, но го започнах 2-3 дни преди да ми направят ПКК, не знам дали може да повлияе толкова бързо. Ще разпитам и лекарката. Мерси! Simple Smile
Тук във форума има темичка и видях, че много жени пият хем магнезиев хем желязосъдържащ препарат. Аз също съм на магнезий и очаквам и моя хемоглобин да падне на следващите изследвания. Ето ако искаш прочети http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533647

# 248
За мазане - аз използвах първият път Масажен крем на Лавена и съм много доволна, мирише на какао и нямам стрии въобще (поне по корема). Сега, дали това е от крема или ген, не знам. Мисля и този път пак него да ползвам.

# 249
за хемоглобина да се включа - аз съм с желязнодефицитна анемия, диагностицирана преди да забременея. При забременяването желязото ми бе 2, а хемоглобина 90. Доктора първият триместър не ми даде никакви витамини, нито допълнително желязо, за да не предозирам, а и тогава се създават органите на бебето и било опасно. Сега в 16 г.с. ми предписа малтофер фол по 1 на ден, плюс неофолик пак по 1 на ден. Желязото ми в края на декември беше 6,5, а хемоглобина 97.
Преди седмица ми хванаха и много силни контракции с падаща ниско плацента предписаха ми нутри-маг - това е магнезий, но е около 5 пъти по-висока доза от магнерота и магнерича (150 мг). Него трябва да го пия 3 х 1 - докторката каза да гледам да има най-малко 1 час между магнезия и желязото. А пия и нош-па, че нещо доста ме боли и корем напоследък, той е 3 х 1, когато имам болки, като днес например Sick
Сега за храните, богати на желязо - това за спанака е мит, там няма желязо. Желязо има най-много във фурмите - трябват ти 15 бр. на ден и си набавяш необходимите дози желязо. Другите по степен на важност са - месо (но не пилешко, трябва да е свинско или телешко), жълтък на яйце, коприва (аз пих дори изсушена като чай), червено цвекло, дроба не го пиша, че нещо не бил толкова полезен при бременни  Mr. Green От странните за мен храни много богато на желязо е киноа - нея я ядат хора, които не ядат месо.
Ако се сетя и за други ще пиша Peace
Според мен обаче не трябва да се притеснявате за това желязо - аз с миналата бременост забременях с хемоглобин 128 и родих с 93, като от началото на 5-ти месец бях на малтофер Peace

# 250
  • София
.......... А пия и нош-па, че нещо доста ме боли и корем напоследък, той е 3 х 1, когато имам болки, като днес например Sick
не се претоварвай излишно  Hug

# 251
  • София
dona_78, благодаря ти за подробното инфо! Simple Smile виж, фурми имам вкъщи, но не знаех, че са толкова богати на желязо!
Аз приключвам работния ден и отивам за пържолки. Wink  Joy

# 252
dona_78, благодаря ти за подробното инфо! Simple Smile виж, фурми имам вкъщи, но не знаех, че са толкова богати на желязо!
Аз приключвам работния ден и отивам за пържолки. Wink  Joy
Аз съм с нисък хемоглобин по принцип,ама хич не ми се яде месо,фурми пък не обичам  Sick затова ще си карам май на хапчета. Другият вариянт който измислих е да хапвам на ден по един жълтък и на пролет коприва (тате я готви много вкусно) пък колкото помогне-толкова
Лека вечер  Hug

# 253
Момичета, не мислите ли, че да изберем едно красиво име на бебенцето ни е сто пъти по-важно от колички, дрешки? За тях после ще им дойде времето.

И на мен тази тема ми е по - интересна. Peace Може за някой да е лична , за други - не. Забелязвам още от преди години , че определени хора завземат форума и се изписват хиляди редове по дадена тема. И когато на някой не му е интересно и предложи друга тема се срязва на бързо. Затова и аз се включвам мнооооого рядко , най - вече за да си видя линийката.
      ZA  KOI PAT Se KOMENTIRAT TEZI KOLICHKI MOMICHETA. EDNO I SASHTO NESHTO 100 PATi

# 254
Момичета, освен стриите мен ме притеснява и оттичането и задържането на вода. За сега нямам този проблем, но какво можем да направим за да го предотвратим?

Общи условия

Активация на акаунт