Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 952
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
мира77 честито за новината Simple Smile

# 226
stork-girl Едно такова за мен  Grinning Прегледа мина. Ок са нещата, другият път на 4Д. Този път отново мислех, че ще момче и отново не познах  Laughing
Честито!!!
Завръщат се розовите щъркелчета  smile3508
Аз се наработих вече  Blush
За болничния моя за декември ми го изплатиха към 25.1 сега очаквам този за януари пак да ми го изплатят към това число-или... newsm78

# 227
Nina, чак сега прочитам историята ти. Вчера някак си съм я изпуснала. Браво за смелостта и за отдадеността ти. Аз лично няма как да те съдя, ами напротив - възхищавам ти се.  Може би няма да си като повече майки в началото с бебето, но пък то има нужда от хубаво бъдеще, а ти по този начин ще му го осигуриш, а все пак трябва да се мисли и за бъдещето. Наистина - поклон!

мира66: Честити ти розови гащи!

Avencis: Много некоректно от страна на твоята лекарка. Все пак това е нещо толкова важно и нещо, за което непрекъснато се тревожим. Ако продължава да те дразни според мен направо я сменяй.

# 228
mama@cvety при мен ноемврийския болничен ми дойде на 17-ти декември, а декемврийския-10 дни по-късно. Може би защото декември имаше много почивни дни-незнам. Все пак 15-то число, 15 работни дни-това са крайни срокове, реално парите до тук ми идват по-рано, за което съм много благодарна. За всеки случай аз се настройвам психически, че ще е след 20-ти..
Момичета почнахте ли да мажете коремите? Аз като се поогледах днес - ми добре съм се изтумбила  Mr. Green даже вчера ми отстъпиха място да седна.Дали защото бебетата са две-незнам, нямам база за сравнение, но определено вече си ми личи. В Lilly имало масла на Palmers против стрии на основата на какаово масло-чух хубави неща за тях..не мога да прежаля 40 кинта за Mustella и мисля да ги пробвам. Ето тук ги гледам, като видове : http://www.palmers.bg/kozmetika-za-bremenni-9.htm
Ако някой има опит с тях, нека сподели  bowuu

# 229

Avencis: Много некоректно от страна на твоята лекарка. Все пак това е нещо толкова важно и нещо, за което непрекъснато се тревожим. Ако продължава да те дразни според мен направо я сменяй.
[/quote]
Нещо май се объркахме некоректната лекарка май беше на ТоНи или и аз не знам вече, но да много гадно така и аз имах такъв проблем със първия доктор и го смених веднага и сега си я харесвам много е мила и всичко което я питам ми казва и даже се радва на бебето като го види на ехографа

Very_me  Аз мажа корема за сега с Mustela взех си олиото което ми беше намалено на 20 лв.  Скоро видях в една аптека комплект на Мустела за 55 лв. 3 продукта вкл. и този дето е 40 лв. което си е далавера Simple Smile  мисля си обаче да си взема и аз от Lilly- то скоро купих на моята приятелка маслото което беше намалено на 15 лв. 150мл.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 14:29 от Avencis

# 230
VeryMe аз го ползвах миналия месец лосиона на Palmers, но го свърших и сега чакам на заплата пак да си взема. Харесва ми. Мирише на шоколад и е много гъстичък. Не оставя мазни следи. А дали действа ще видим след още 5 месеца Simple Smile Моя колежа го е ползвала и при двете си бременности и не е нацепена. Надявам се че помага  Praynig

# 231
Avencis: Охх извинявай, наистина съм се объркала!

За стриите : Аз отдавна се мажа и се мажа с олиото на ХИПП, против стрии. Мирише много приятно, попива бързо. Доволна съм засега. Добре хидратира и цената му е добра - към 12лв.
За маслото на Палмърс иначе и аз се чудих, но това ми попадна първо.

# 232
  • София
Elpet: Този лист, на който ще пиша, че бременността е ОК кой ти го издвата? АГ-то или личния лекар? На мен ми казаха личния и съм се запътила натам, но сега вече се зачудих? Аз като пътувам ще съм май вече началото на 6ти месец. Дълъг ли ти е полетът?
АГ-то дето си ме следи, не по касата, ще ми го издаде, не личния лекар, а полета ми е около 2 ч. и 20-30 Peace
Lady april до Брюксел, не е нищо особено, определено  Laughing на теб браво за резултатите за БХС, радвам се че си се успокоила, а аз се чудех за второ БХС не за друго, ами защото съм на 35 г., затова, но пък си права че май не си заслужава да се тормозя, при положение че не се налага Rolling Eyes

мира77 честито за новината Simple Smile
мира77 и от мен за розовите панделки     bouquet

# 233

От кога ти е болничния и кога го даде на работодателя си?

Мама Сънчо, болничният ми е от 2 януари и още тогава го занесох на работодателя, но знам, че счетоводителката го е носила в НОИ чак към 17-ти, защото имали някаква нова програма ли, система ли и аз не разбрах точно. Но ако до 2 седмици не ми ги платят  #2gunfire На всичко отгоре имаме нова счетоводителка, която за фирмени икономии няма грам опит и по-малко и от мене разбира, че не знам за в бъдеще как ще я караме.

Ако болничния ти е от 02,01 то тогава тя  е длъжна да го занесе до 15,01- но дори и да го е занесла на 17,01,2014 и да го е внесла тогава то от НОИ имат срок от 15 работни дни да ти го платят които не са изтекли - ти нямаш ПИК доколкото разбирам или имаш.

Нямам, не се наканих да отида до НОИ. Но като се разтопи леда и се постопли май ще го направя.

Опа грешка извинявай ама аз още живея с мисълта че е януари - не до 15,1 а до 15,02 трябва най-късно да го занесе щом е от 02,01. По-добре се информирай със сигурност кога го е дала и ако до 15 работни дни след това не ти го преведат - ще трябва ти или упълномощено от теб лице да отиде до НОЙ да види защо не е платен. Иначе те плащат всеки вторник и четвъртък.
На мен бяха пропуснали да ми платят ноемврийският болничен и пратих майка ми и те и казали ми те не са предадени декларациите в НАП и не са платени осигуровките - което въобще не е вярно и майка ми като поспорила с тях човека чистосърдечно си признал че са забравили да го отбележат за плащане.
Иначе ако ти хващат 2 месеца болничните ти ги плащат двата в рамките на 10-на дни - имам предвид пускат единия и до 10 дни за втория месец дори в самият месец - мен така ми платиха вече 2 болнични. Сега майка ми като го занесе до края на седмицата очаквам до края на месеца да ми пуснат парите и за януари и за февруари , понеже той ми е от 17.01 до 15.02.

За мазането - аз отдавна се мажа с MAMADONNA аз и първата бременност с него се мазах - вече си имам бая добре заформено коремче , а бюста мажа със серума за бюст че както още отначало порастна и вече от 70B e 70D-E щях иначе яко да се нацепя- няма да ви казвам как са ми изкочили вените

Честито на узналите пола Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 15:52 от MAMA_SANCHO

# 234
Mama Sancho - това за вторник и четвъртък беше много полезно-сега няма да тичам всеки ден до банкомата  Wink
Аз пак за мазилата Mr. Green
Освен кремовете и лосионите на Palmers, ме заинтересуваха и тези на Bubchen, още повече, че имат бебешка серия, която се води "био". Аз съм с доста чувствителна кожа и доста алергии, дано бебетата да не се метнат в това на мен, но мислех да изпробвам Bubchen-a на себе си и ако ми понесе - да го взимам и за дечковците. Проблема е че освен онлайн не го намирам никъде в София.
Някой да е полвал Bubchen за мами или за бебета и да знае от къде може да се купи?
Avencis откъде я намери намалената Мустела?

# 235
Здравейте на всички,
Май е време и аз да се запиша в темата. Чакаме си бебето на 18.07.2014 и поне засега лекарите казват,че ще е момиче. В събота съм на 4д за вече потвърждение на уж 100 % Simple Smile !
Относно кой с какво се маже, както четох в темата...аз лично ползвам Mustela и досега съм доволна, попива бързо и не си чувствам мазна кожата, а и не ми остава петна по пижамата.
Иначе съм в болнични, защото съм носела ниско бебето и имам постоянни леки контракции и нерва матка.
Успех на всички момичета Simple Smile

# 236
Mama Sancho - това за вторник и четвъртък беше много полезно-сега няма да тичам всеки ден до банкомата  Wink

Някой да е полвал Bubchen за мами или за бебета и да знае от къде може да се купи?

Бюбхен за мами не съм ползвала, но цялата козметика на малкият ми син и до сега е на бюбхен.
Мога да ти дам онлине магазини от където да си поръчаш - иначе при нас незнайно защо го продават само в една апрека . Магазините от които съм купувала онлине са http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=55  и http://www.zabebo.bg/brand/B%C3%BCbchen.

knick_knack - добре дошла във веселата ни групичка Simple Smile

# 237
  • София
VeryMe, и аз писах за Palmers преди няколко дни. Няколко мои приятелки ми го препоръчаха и казаха, че ги е спасил от стрии. Аз си взех лосиона за тяло и засега съм много доволна. Мазен е, попива бързо и държи кожата хидратирана, дори след душ. А моята е много суха по принцип...

Душ-гел си взех на Sebamed, и тях ги препоръчват.
Също така ми казаха, че е добре да ползвам био крем за лице и си взех един на Bioten - достъпен е, не повече от 10 лв, а е 90% био.

Дами, да ви питам нещо за изследванията... Някоя от вас да е с нисък хемоглобин? Как се борите с това, освен с месо?  Rolling Eyes

# 238
VeryMe, благодаря за топлото посрещане Simple Smile

# 239
niya_nicko моя хемоглобин е на долната граница - 120, а еритроцитите и хематокрита са ми под референтите стойности. Честно казано не се боря особено много. Четох по темата и се оказа че това било недостиг на желязо, който най-пълноценно се набавя от месото и от черен дроб. Е аз опитах с черен дроб, но ако не е гъши( който е много вкусен, но и много трудно се намира, а и струва доста...) просто не става. Не обичам дроб и това е! Четох също че спанака,лапада, цвеклото, наровете помагат в тези случаи, но не знам до колко. Аз ги ям редовно, но пак ми са ниски стойностите. Най- добре е лекаря да ти види изследванията и ако прецени ще ти изпише желязо Wink

На Bioten имаше промоция и си бях взела крем, околоочен и тоник. Но кремовете са против бръчки, аз аз не ползвам все още. Макар че тези не бяха лоши. Пък от тоника се бях обринала и сега така си ми стои.

knick_knack добре дошла и лека бременност ти желая.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:10 от diana_hv

Общи условия

Активация на акаунт