Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 971
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Значи няма проблем. Доколкото знам е занесен болничния, който е за януари на 17.01. Явно се бавят доста с изплащането, щом чак сега за декември са изплатили. Ще има да си почакам.
Ами така е, съжалявам. Но поне сега вече спазват законовия срок, защото братовчедка ми, която роди преди година и беше в болнични по време на бременността е чакала и по няколко месеца за парички.

# 211
  • София
Nina88 пожелавам ти кураж, аз мисля, че имам как да си успешна работеща, и същевременно добра майка Simple Smile
честито на разбралите пола майчета, да си ви здрави бебчетата и спокойно до края   bouquet
имената които обсъждате са много хубави, особено момичешките (кой каквото си няма нали  Laughing Laughing)
Avencis за БХС взимат кръв, да  Peace
за пътуването със самолет - аз все пак ще пътувам този месец, док предложи да ми издаде някакъв лист, че бременността е ок, заради авиокомпанията, макар че все още ще съм в 5ти месец, а не в 6ти. Simple Smile
аз като гледам няма да правя втори бхс, записаха ми час само за фм за 18.02., чудя се дали да не си искам сама или да не се натискам, казаха ми че според резултатите не се налагало, ама.... newsm78

# 212
Привет и от мен Simple Smile

Elpet: Този лист, на който ще пиша, че бременността е ОК кой ти го издвата? АГ-то или личния лекар? На мен ми казаха личния и съм се запътила натам, но сега вече се зачудих? Аз като пътувам ще съм май вече началото на 6ти месец. Дълъг ли ти е полетът?

Аз другата седмица съм на 2ра ФМ и хем нямам търпение, хем ме е страх. Надявам се да потвърдят и пола. Дано всичко е наред..от толкова време не съм виждала бебо. Добре, че го усещам и това ме успокоява до някаква степен.

# 213
  • София
Сега, понеже винаги се дразня, когато някой започне да плюе счетоводител за щяло и нещяло, се включвам.

1. Ако си мислите, че на счетоводителя му е голям кеф да не ви изплатят болничния, много се лъжете. 99,9% от колегите са изключително съвестни, особено пък когато става въпрос за майка с дете, бременна жена и т.н.

2. Много често "шефа", който се явява и "приятел/познат" на работещия, обича да се оправдава със счетоводството си. И с репликата "тя счетоводителката нищо не разбира и пак е объркала/ не е занесла болничния/ не е изплатила заплатите/ не е внесла осигуровките", си измива ръцете и остава светъл и добър, за разлика от счет. А осигуровки и заплати не се плащат от джоба на счетоводителя и ако шефа е изтеглил парите от банката за лични нужди (например) няма от къде счет. да извади и да ги плати  #Cussing out Да му се чуди човек на този ангелоподобен работодател, защо си е наел най-некадърния счетоводител на света и защо не го смени?

3. Има си законови срокове за всичко, както писах по-назад, болничните и всички документи за НОИ се подават след като месеца, за който се отнасят е изтекъл.

4. През януари НОИ винаги сменят софтуера и винаги има забавяне на всичко, свързано с тях. Тук не те е излъгал никой. Обикновено счетоводителите тръпнат в очакване да излезе новата програма на НОИ за да си подадат декларации и прочие в срок, защото инае за в нарушение.

5. Съветвам винаги, когато имате съмнения, че нещо с документите ви не е наред, първо да се обадите в местоработата си. Ако им нямате доверие, обадете се в НОИ или им пишете мейл. Така ще получите информация от първа ръка и няма да се чудите какво става.

Ох, стига толкова.

# 214
  • Варна
Не виждам някой да е плюл счетоводител, където и да е в последните страници, нито да се е оплаквал. Въпросът беше за плащането на парите от НОИ и сроковете.

# 215
  • Варна
Nina88 е това е страхотно, което ти се случва. Хич не ми и хрумва да не одобрявам. За мен човек може да бъде отдаден и на работата си, и на детето. Особено, ако професията го позволява. И факт, че ще ти е трудно да си отделена от рожбата си през работно време, но пък спокойно можеш да компенсираш когато почиваш. В не малко европейски държави майчинството е по 8-12 седмици. Така, че браво за смелостта, положените усилия и постигнатите резултати! Вярвам, че изпитите ще са ти най-малкия проблем.  Wink
Момичета, само да вметна, за съжаление е длъжна да внесе болничния до 15.02..., щом като болничния е издаден на 02.01.2014.
И аз така знам. Но да пак е по-добре, че преди се получаваха още по-големи дупки и когато работодателите не са коректни и точни можеше да си отвисиш без пари месеци.
Моя болничен бе от 20.12 до 17.01. Внесли са го в НОИ на 8.1. Вече ми е изплатен целия - за декемврийските дни малко по-рано, за януарските после. Сега предполагам тези дни ще ми внесат новия болничен. Моя работодател винаги го прави около 7-8.
Marbella наистина си извади ПИК. Голямо удобство е.
bebe2 много сладко и много близко до истината.  Laughing
Avencis гадничко са те наплашили, ама дано е неоснователно. А бе защо не им се говори на тия доктори, ами с ченгел да им вадиш думите от устата..  #Cussing out
ToHu_ няма да се ядосваш!  Hug Ама много си права. Аз се дразня не само като се плюят счетоводители(без да съм такава), но и като се обвинява НОИ(и там не работя). Сякаш от НОИ някой е виновен или пък не иска да се бръкне персонално в джоба. Както казах моя работодател и преди промените винаги така е внасял болничните - 7-8 число на следващия месец. А от НОИ пък никога не са се бавели повече извън законовия срок - 15 работни дни. Обаче на колко неща съм се начела и наслушала и колко пъти се опитвах да обясня, че всъщност работодателя е виновен..  ooooh!

# 216
  • Варна
Днес се обадих да си проверя резултатите от БХС, добри са и се успокоих.

Elpet, за какво ти е втори БХС, да си го причиняваш отново притеснението дали са ОК. Къде ще пътуваш, ако не е тайна?  Blush

бебе2, това е много готино и изключително познато.

Нина88, когато човек знае какво иска, винаги ще се справи. Никой няма да те критикува. Аз направо ти завиждам, че имаш цел и си я следваш. Семейството може да е най-важното, но това не омаловажава работата и личното удовлетворение на човек.  Hug

# 217
  • Там някъде
Нина88, браво, момиче!!!! Давай смело напред!

# 218
Значи няма проблем. Доколкото знам е занесен болничния, който е за януари на 17.01. Явно се бавят доста с изплащането, щом чак сега за декември са изплатили. Ще има да си почакам.
Mar_bell тази счетоводителка трябва да я почерпиш  Mr. Green тя има срок дo 15.02 да ти занесе болничния в НОИ. Но предполагам тези дни ще ти го изплатят, защото те са длъжни да изчакат да свърши януари и тогава да изплащат болнични за януари.

# 219
 Хахахах  Joy Joy Joy bebe2, това беше страхотно. Аз както обичам да се къпя по половин час и после да се мажа още толкова и цялата процедура + сушенето на косата ми излиза около 2 часа... да се наслаждавам на сладките мигове че скоро няма да ми се отдава тази възможност.

Така ми се искаше да посещавам такива лекции като тези в Селена, но за съжаление съм до 18.00 на работа Sad Дали няма да има и от по-късен час  Thinking

Аз днес си запазих час при лекаря който искам да ме изражда на частно и се надявам че другата седмица в сряда (когато ми е прегледа) ще ми каже пола на бебчо  newsm76 Отдавна имам усещане че ще е момиченце, но и на момченце ще се радвам Simple Smile

А имената ги измислих отдавна. Ако е момче ще е Владимир, а ако е момиче - Виктория. И в двата случая ще е на дядо си Валентин. ММ ги одобри и двете от раз и аз бях много доволна, така че сега само чакаме да кажат какво е Simple Smile

# 220
За имената при нас ще е егати зора. Аз каквото харесам таткото не го харесва. Аз също много харесвам Виктория обаче ми е искаше не знам що но да е по кратко името. Скоро се запознах с една мадама която се казва Хана и толкова много ми хареса как звучи и казах на мъжо и той само рече НЕ  Naughty  

Ако се окаже че е момче направо не знам какво да правя хич не ми идват наум

diana_hv не пише нищо за по късен час, но ще запитам после като отида

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 13:28 от Avencis

# 221
от: bebe2    Новак    Re: Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

#188Вт., 04 Февр. 2014, 08:46

Добро утроо  food010
Да ви се похваля, вчера 5 годишния ми син най-накрая се усети че нещо става ( понеже не съм му казвала за бременността, чаках той да попита) и като се почнаха едни въпроси, ама кога ще излезе, колко е голямо и когато се роди кой клас ще е

мнооооого се смях на това ! много готино !

# 222
Хихихи... ще се разберете някак си Simple Smile Според мен е важно родителите да си изберат имена на децата които им харесват. А не да им се мешат баби, дядовци и комшии... Една приятелка си беше харесала име на детето, обаче свекърва и се затръшкала ще щяло да бъде на тъщата а не на нея. И край всички сърдити. Е бива ли за едно име да се разваля цялото щастие от предстоящите събития  newsm78

Avencis ти си от Пловдив, така ли Simple Smile Можеше и заедно да ги посещаваме тези лекции... ама пуста му и работа Sad

# 223
Хихихи... ще се разберете някак си Simple Smile Според мен е важно родителите да си изберат имена на децата които им харесват. А не да им се мешат баби, дядовци и комшии... Една приятелка си беше харесала име на детето, обаче свекърва и се затръшкала ще щяло да бъде на тъщата а не на нея. И край всички сърдити. Е бива ли за едно име да се разваля цялото щастие от предстоящите събития  newsm78

Avencis ти си от Пловдив, така ли Simple Smile Можеше и заедно да ги посещаваме тези лекции... ама пуста му и работа Sad

Да щеше да е супер да сме заедно ами нищо де карай да върви Simple Smile  А за името никоя свекърва не е способна да ме накара да си кръстя или не детето както искам. Много се дразня на такива хора дето се налагат за щастие моята свеки е супер готина не ми се бърка и ми споделя нейния опит само ако я питам Simple Smile

# 224
  • Варна
 stork-girl Едно такова за мен  Grinning Прегледа мина. Ок са нещата, другият път на 4Д. Този път отново мислех, че ще момче и отново не познах  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт