Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 987
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
OOoo забравих да кажа за пловдивските мамета, че в Училище за родители Селена има лекции и днес започва нова поредица от 17:30ч. Аз мисля да отида - напълно безплатни са лекциите, но не можах да разбера дали трябва да се запиша някъде

На 04.02 започва новият 8-седмичен курс на Училище за родители "Селена". Лекциите са всеки вторник от 17:30ч. На всички срещи могат да присъстват и бъдещите татковци.

# 196
Тази седмица май тръгна да е мъжка, ще отложа прегледа, докато влезе пак серията за момичета.  hahaha Честито на всички узнали пола! Много хубави имена мислите!
mama@cvety аз пък от +2 направо скочих на + 3,5кг. Ама за дни..  Чак си мисля, че кантара ми се прецака.  Laughing А може и да е от мерака ми за готвене и криене на топло.  Blush
Хайде хубав и успешен ден!
Добро утро Simple Smile
Тогава и аз ще отложа прегледа  Joy макар че вече нямам търпение   261uu а за кантара и аз си помислих,че моя може да е блокирал нещо. Да не стане, така че да ида при доки и да ми покаже +5/6кг  Shocked
И аз гледам да се скрия на топличко, ама под юргана-хич не ми се готви и ми се ядат салатки(попринцип не съм им фен  Confused )
Лек ден от мен- отивам да поработя малко  Hug

# 197
Добро утро момичета Simple Smile

Аз съм много доволна тези дни - някак ми е едно усмихнато. Сега с малкия ще ходим да пообиколим за дрешки за мен и него . Пуснах си и декларациите и осигуровките към НАП ( аз съм самоосигуряваща се ) и сега мога да дам на мама да ми занесе и болничния в НОИ и към края на месец да чакам парички- добре че си имам ПИК и си следя кога ще ми ги платят.

За потвърждение на пола и аз нямам търпение вече, но чак на 17.01 и ако доки не го види пак ( че миналия път малкото човече се криеше) то на 25.01 ще се го разбера на ФМ.

За ритници - всеки ден ме подритва- кога повече кога по-малко Simple Smile

За болничния, моят още не са ми го изплатили и чак се дразня.

От кога ти е болничния и кога го даде на работодателя си?

Айде аз изчезвам лек ден на всички

# 198
  • София
Avencis, в Лидл можеш просто да върнеш дрехата без никакви обяснения. Изпробвано е. Ако етикета стои, естествено. За БХС вземат кръв.

Zlatoto_90, много хубаво име е Андон, брат ми се казва така  Heart Eyes За съжаление е позабравено.

За болничния да уточним. Носи се в НОИ до 15 число на следващия месец Simple Smile Затова понякога си има голямо забавяне.

# 199
  • Варна

[/quote]

[/quote]

Мама Сънчо, болничният ми е от 2 януари и още тогава го занесох на работодателя, но знам, че счетоводителката го е носила в НОИ чак към 17-ти, защото имали някаква нова програма ли, система ли и аз не разбрах точно. Но ако до 2 седмици не ми ги платят  #2gunfire На всичко отгоре имаме нова счетоводителка, която за фирмени икономии няма грам опит и по-малко и от мене разбира, че не знам за в бъдеще как ще я караме.

# 200
Добър ден мами, аз за сега ще си ходя на работа и респективни ща го карам на отпуска-малко работа и така до 20.06. Аз съм държавен служител и не се пъна много да работя  Rolling Eyes

# 201
Мами, смях се искрено с този материал от блога на Бу. Позволявам си да го постна и се надява да ви развесели и вас

Истината за майчинството

Хората имат какви ли не мечти. За живота си, за бъдещи планове, за големи постижения… и аз имам такива. Но повечето ми мечти са малки и ежедневни. Например – мечтата да се изкъпя. Ама не просто да се изкъпя на тъгъдък, докато стресирано се питам дали съм се вместила в две минути и дали ще успея да се облека, или дори дали ще мога да се подсуша, преди бебето да се е събудило и разревало.

Не. Мечтая за истинско, разточително, неограничено във времето къпане, когато мога да стоя под душа, докато между пръстите ми пораснат жабешки ципи, а на гърба ми се появят хриле. Къпане, което да продължи толкова много, че всички да питат „да не потъна?“ Да мога да бълбукам под струята, докато на Топлофикация им свърши топлата вода в централното подаване. Да се мия, плакна, мажа, търкам, докато всички бутилки и шишенца в банята се изпразнят. Да седя толкова дълго, че от натрупаната пара да нямам нужда от сауна. Да мога после без бързане да се наглася, подсуша, реша, мажа. Ей така искам да се изкъпя.

Разбира се, има вариант да се къпя и когато у дома има други хора, които да гледат бебето в това време, но бедата е там, че имам и още куп неща, които също искам да свърша, без непременно да държа бебе в ръцете си… така че, с надеждата, че ще успея поне този път да взема душ на спокойствие, приспивам бебето (отново) и се измъквам на пръсти. Много, много тихо се вмъквам в банята и много, много тихо, като се опитвам да не траквам, тропвам и издавам какъвто и да е шум, затварям вратата и с облекчение пускам водата. Точно след като се намокрям, естествено, чувам жалният й вой отвън. За съжаление ми се е паднало бебе, което също като майка си спи суперлеко и се събужда дори от мисъл за шум, ако ме няма в стаята (когато съм там, може и да спи при леки шумове). Първо се събужда, оглежда се и ако не ме види, се нажалява и започва да се оплаква на висок глас, лазейки из къщата. После, ако открие къде съм се затворила без нея (например, банята или тоалетната), застава отпред и започва искрено и сърцераздирателно да нарежда, ронейки сълзи, защото все още не може да си представи, че някой би могъл да иска да отиде някъде сам, без нея…

Принуждавам се да отворя вратата, за да ме види и да се успокои, че не съм изчезнала и й говоря успокоително или леко с повишен тон, като се опитва около десетина пъти да нашляпа вътре. Мразя да се къпя на отворена врата, точно както мразя още от голямото дете да ползвам тоалетната така. Обаче нямам избор. Вариантите са или това, или излизане от банята веднага, защото вариантът, в който аз се къпя на затворена врата, докато бебето плаче истерично отвън, не стои под въпрос. Успявам да се изкъпя донякъде, но хем ми е студено, хем не смея да си вкарам главата под душа, защото дебна Ръкавичка да не залази по мокрото. Накрая се предавам тотално. Пълня леген с топла вода, събличам бебето и го цопвам вътре, за да мога поне да се доизкъпя на относително спокойствие. Тя е доволна, аз – не твърде, но пита ли ме някой.

Толкова по въпроса за мечтаната и предвкусвана от мен баня. Изкъпваме се, увивам и двете ни в хавлии, отнасям Ръкавичка в спалнята, където тя за благодарност веднага се изпишква на леглото.

# 202

[/quote]

Мама Сънчо, болничният ми е от 2 януари и още тогава го занесох на работодателя, но знам, че счетоводителката го е носила в НОИ чак към 17-ти, защото имали някаква нова програма ли, система ли и аз не разбрах точно. Но ако до 2 седмици не ми ги платят  #2gunfire На всичко отгоре имаме нова счетоводителка, която за фирмени икономии няма грам опит и по-малко и от мене разбира, че не знам за в бъдеще как ще я караме.
[/quote]

Ако болничния ти е от 02,01 то тогава тя  е длъжна да го занесе до 15,01- но дори и да го е занесла на 17,01,2014 и да го е внесла тогава то от НОИ имат срок от 15 работни дни да ти го платят които не са изтекли - ти нямаш ПИК доколкото разбирам или имаш.

# 203

[/quote]

[/quote]

еее много тъпо защо така тези хора. На мен ми се е случвало веднъж да си занеса болничния по късно все забравях да го взема. и не го получих същия месец. на фиша ми пишеше непредставен болничен и дойде чак края на другия месец. т.е 1вия месец си взех само останалата част от заплатата и ахнах до следващата Confused

# 204
  • Варна

[/quote]

Ако болничния ти е от 02,01 то тогава тя  е длъжна да го занесе до 15,01- но дори и да го е занесла на 17,01,2014 и да го е внесла тогава то от НОИ имат срок от 15 работни дни да ти го платят които не са изтекли - ти нямаш ПИК доколкото разбирам или имаш.
[/quote]

Нямам, не се наканих да отида до НОИ. Но като се разтопи леда и се постопли май ще го направя.

# 205
  • София
Ох, колко ми е далечно това с работата - сега тамън информирам ТРЗ-то, че ще "удължавам" с още две години майчинството  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За имената - както ви казах, още не сме говорили, но иначе аз имам няколко фаворита. За момиче - напоследък се хвърлям на Юлия (а и месеца ни е такъв), но още от преди си харесвам Ева, Евелин/а и може би Елеонора. За момче - кофтито е, че нито едно от тези няма мъжки еквивалент и нищо не ми хрумва. Не знам защо, но винаги към имена с А клоня - много ми хареса Андреан. Рядко срещано е, но ми хареса много. Иначе харесам и Ивайло, даже това ми е едно от любимите имена, но предполагам, че мъжа ми няма да се съгласи да се казва така, защото бившия ми приятел, преди мъжа ми се казваше така.  Друго, което ми харесва е Владимир (така се казваше баща ми, който почина преди 17 г. и даже си мислех Ади да е Владимира, но се отказах). Харесвам още Антонио и Филип, но това ще са вариантите в краен случай, ако мъжа ми не одобри нещо от горните или ако не ми хрумне друго, АКО е момче изобщо, де Mr. Green

# 206
  • Варна
Здравейте момичета  Hug

това с имената е много заразно Simple Smile
от вчера само за имена си мисля и тъй като засега чакаме г-ца съм се спряла на Дария, Димана и Весела, но все още не сме го обсъждали с ММ така, че нз той какво мисли по въпроса и може накрая да е съвсем друго, но за мен е важно да е българско и задължително да има имен ден Simple Smile

# 207
Да се включа с имената и аз,тъй като вече казаха стопроцентов мъж сме решили да е Ангел,и не подлежи на никакъв коментар според моята половинка,но все пак Божа работа,ако е момиченце сме решили да е Ангела,малко ми е странно но ми харесва

# 208
Момичета, само да вметна, за съжаление е длъжна да внесе болничния до 15.02..., щом като болничния е издаден на 02.01.2014.Аз примерно съм в болнични от ноември и преди седмица ми изплатиха декемврийския болничен /пак бяха сравнително бързи/ Тя и ТоНи май го беше споменала, а тя е и счетоводител.Mar_bellaАко вашата счетоводителка е готина, може да ти го внесе по-рано, ако сте гъсти си говори с нея.
"От тази година влиза в сила новото правило за представяне на болничните листове пред Националния осигурителен институт (НОИ). Според него внасянето на болничния лист вече няма да става след начисляване на заплатата за съответния месец, а в срок до 15-о число на месеца, който следва след този на издаването на болничния лист, съобщава БНР."Цитата е от миналата година

# 209
  • Варна
Значи няма проблем. Доколкото знам е занесен болничния, който е за януари на 17.01. Явно се бавят доста с изплащането, щом чак сега за декември са изплатили. Ще има да си почакам.

Общи условия

Активация на акаунт