Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 883
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Оххх, така ги чакам тези топли дни. Мисля всяка вечер след работа да правя разходки на гребната база.
knick_knack моя лекар не работи с касата, така че... платено Simple Smile Иначе съм в 16та седмица, което е края на четвърти лунарен месец (така и не разбрах как са на календарни  Thinking ) Термина ми на 24.07 за сега. Може да се засечем в Селената това лято Simple Smile

А за килцата... аз като се меря и съм 52.5 а преди да забременея бях 53  newsm78 . А с този моя апетит се притеснявам да не скоча изведнъж на 60 и да се чудя какво ще правя. Коремчето доста ми личи вече и незнам къде съм ги скрила тия килца та не ги показва на кантара още.

# 301
  • София
Аз понеже много се обърквам със седмиците и месеците, си смятам в кой месец съм така: знам на коя дата ми е термина и всеки месец на тази дата минавам в следващия месец. Сега например на 08.02 влизам в петия месец. Така ми е по-лесно Simple Smile

От както видях на кантара +4, внимавам с храната. Избягвам сладкото и тестеното, веднага ми се лепи. Нося си ябълки на работа, ако много ми се прияде сладко хапвам сушени плодове. Опитах и аз да закусвам мюсли, но след 2 часа мога да припадна от глад, та се върнах на сандвич за закуска. Тестено ако се яде до обяд, бива.

Имам обаче и залитания. Снощи нападнах медените кръгчета на детето (това е зърнена закуска, сладичко такова и хрупкаво). Хапвам си аз уж малко и като погледнах, пакета наполовина  Mr. Green
Какво да се правя, не мога винаги да ям ябълка  Crazy

Казвате в Айко имало разнообразие на колички на живо? Освен и ние да се поразходим до там уикенда. Аз ходя на работа (да ме пита човек защо) и много се уморявам през седмицата.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 12:25 от ToHu_

# 302
mama_angel  според мен идеята ти е страхотна. Аз няма да мога да се включа в предлагането, но с купуването обещавам да наваксам Simple Smile

А какво имаш предвид под малко басейнче? Къде ще го сложиш това басейнче и ще ти бъде ли удобно да чипкаш бебо?

# 303
  • Варна
макар аз още не съм се записала във ФБ от съображения да не ме видят други приятели че влизам в групичката и така да разберат че съм бременна
Групата е затворена. Няма как някой от твоите приятели да види какво пишеш в групата и че въобще участваш в такава, освен ако и той не е в групата.  Mr. Green  Laughing

За мазането съм за бой. Все бързам, все забравям и дали се мажа и веднъж седмично. Трябва да се коригирам. То нито ме сърби, нито ми опъва, но пък кожата ми определено е по-суха.

VeryMe   hahaha извинявай, ама се посмях на твой гръб.  Hug Ей туй бременните не сме в ред. Първо зор защо не качвам, после зор защо качвам.  Laughing Да не ми се обидиш, съвсем добронамерено го правя. Иначе аз хранителен режим не спазвам, просто се стремя да не се отдавам на всяко изкушение, че напоследък са много. За справка вчера не закусвах - не бях гладна, днес пък пратих мъжо за кифла с шоколад.  Embarassed Иначе и аз споделих вчера как за броени дни съм дръпнала с 1-1,5кг.  Shocked Ама все си мисля, че липсата на разходки си казва думата. Да се постопли и тръгвам.

lokosff ето от тук например http://www.bg-mamma.com/?action=lenti.

За хемоглобина моя не знам колко е.. Изследван е и докторката каза, че всичко е наред като погледна, значи вероятно не е нисък. Дано и така да остане. Миналата бременност във втори триместър беше 109, а в трети 115. Нищо не съм пила допълнително.

# 304
ToHu_ , според твоите изчисления съм още в 3ти месец  newsm78

# 305
  • Пловдив
Здравейте, Юлски мами, аз като една такава Юлска мама 2012г, сега отново ще съм Юлска мама 2014г!
Родих сина си в Пловдив в болница Селена, бях усърдно насърчена да кърмя сина си и престоя в болницата беше главно със цел да ни научат как да кърмим, е моя юнак е кърмен 1година и 4 месеца!
Ето малко информация за тези които ги вълнува раждането във Селена и грижите за бебето.
АГ Селена
От месец март 2012 г. е разкрит Интензивен сектор в СБАЛАГ”Селена”-гр.Пловдив ,чиято цел е да се грижи за вашите най - скъпоценни съкровища- новородените ви деца.Ежегодно се обслужват над 1000 новородени.За целта имаме оформени подходящите звена:
1. Интензивен сектор
2. Реанимационна детска зала
3. Зала за деца с повишен риск и забавена
кардиопулмонална адаптация
4. Сектор за здрави новородени деца
на децентрализиран принцип - 22 легла
5. Изолационен сектор
6. Денонощен консултативен
педиатричен кабинет
Интензивният сектор разполага с 8 кувьоза за рискови новородени деца - Дрегер, 2 термолегла, 6 модерни респиратора за провеждане на апаратна вентилация, включително високочестотна и назален СРАР, транспортен инкубатор с респиратор, фотолампи за провеждане на фототерапия, инхалатори, монитори и инфузионни помпи. Разполагаме и с екзогенен сърфактант. Диагностичните възможности на сектора се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен рентгенов апарат и ехограф.
Разполагаме със специализирана информационна програма за онлайн комуникация с клинична, имунологична и микробиологична лаборатория.
Залата за деца с повишен риск, недоносени и деца с проблеми в ранната кардиопулмонална адаптация е оборудвана съобразно стандарта по неонатология.
Детска стая е предназначена за бебета, родени чрез Цезарово сечение, вакуум екстрактор, форцепс и неправилно предлежание на плода.
Новородените са настанени в просторна, светла зала с централна климатизация, което осигурява максимален топлинен комфорт на малките пациенти.
Особено внимание отделяме на превенцията на вътреболничните инфекции, като стриктно спазваме съвременните санитарно-хигиенни изисквания. Разполагаме с модерна дезинфекционна програма, антибактериални PVC облицовки и настилки и не отчитаме взривове на вътреболнични инфекции.
Освен висококачествената апаратура , лечението и грижите за новородените се осъществява от висококвалифициран неонатологичен екип от лекари с призната специалност по педиатрия и неонатология ,както и акушерки и сестри. Осигурено е денонощно присъствие на квалифициран неонатолог при всяко раждане. Политиката на нашата болница е насочена към стимулиране на естественото хранене с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене, педиатри и акушерки. Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката, което осигурява възможност за ранно започване на кърменето.

# 306
Момичета да се отчета че да не пропусна и тази тема  Grinning  
Днес бях на консултация бебо е добре 17,6 см но беше срамежливо и не ни показа пола си , дадаха ми направление за кръв и урина. насочиха ми дата 26,02, за феталната морфология
Продължавам да пия само фолиева киселина и но шпа .
Количка съм влюбена в тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … d215d652e57714838
По принцип старата ми е супер запазена и мм каза че ако продадем старата ще вземем тази някой ако е бутал АБЦ да сподели мнение  Simple Smile

# 307
за басейнчето ,те като са мънички ,не ги слагам да лежат ,а го държа и така го къпя ,вече след третия месец го слагам на коритце с легълце ,а и в началото се къпят бебетата без сапуни и шампоани ,след десетия ден ,може да се използват и шампоаните и сапуните ,само се чудя като е лятно бебе с мляко ли да го мажа или пак зехтин ,но зехтина загрява ,така че на мляко .решила съм на бюбхен да ползвам козметиката .

# 308
Оххх, така ги чакам тези топли дни. Мисля всяка вечер след работа да правя разходки на гребната база.
knick_knack моя лекар не работи с касата, така че... платено Simple Smile Иначе съм в 16та седмица, което е края на четвърти лунарен месец (така и не разбрах как са на календарни  Thinking ) Термина ми на 24.07 за сега. Може да се засечем в Селената това лято Simple Smile

А за килцата... аз като се меря и съм 52.5 а преди да забременея бях 53  newsm78 . А с този моя апетит се притеснявам да не скоча изведнъж на 60 и да се чудя какво ще правя. Коремчето доста ми личи вече и незнам къде съм ги скрила тия килца та не ги показва на кантара още.

Simple Smile)) diana_hv,  newsm03 , с теб сме с до дни разлика и в седмиците и в термините си Simple Smile !!! Ще ми е приятно и да се "видим " било в Селена-та, било другаде..поздрави Simple Smile

# 309
  • Русе
Привет!
Днес ходих на ЖК и ми казаха, че по всяка вероятност ще имам второ момиченце.  Heart Eyes
Иначе всичко е ок с прегледа и изследванията. Имам леки болки ниско долу, като се застоя дълго време седнала. Докторът ми предложи болничен, но още нямам заместник. Иначе си платих прегледа, защото имало грипна епидемия и нямали право да преглеждат по здравна каса. Следващият ми час е на 26.02 и лекарката, при която ходя на частно ме вика пак тогава за ФМ и се чудя има ли смисъл да ходя на двете места.
За килата - вече съм +6.  ooooh! По време на предната бременност качих общо 12кг, сега май ще са повече.

# 310
  • София
ToHu_ , според твоите изчисления съм още в 3ти месец  newsm78

не знам как смяташ, според мен си в четвърти Simple Smile

Ох не мога да го обясня. На датата на термина не влизаш в 9 месец а "излизаш" от него.

# 311
  • София
lubito поздравления за розовата новина и на теб  Simple Smile  bouquet
kukla_ta   bouquet
mama_angel от личен опит, сина ми е роден през юли, определено за лятото не зехтин, а мляко/лосионче, нещо дето не е мазничко и запушващо порите Peace

# 312
Тони Не се смята така душицо, лунарния месец е точно 28 дни, не е като календарния.Примерно аз влязох в четвърти месец на 17-ти януари, а в петия влизам на 14-ти февруари. Преди време една от мамите прати линк за един календар в ексел, той е обозначен по седмици и по дни и много лесно като отвориш календара можеш да видиш във всеки един момент на коя дата в коя седмица си. Ето от тук си го изтегли http://office.microsoft.com/bg-bg/templates/TC103427610.aspx Дано да ти хареса

MiRa^, не се притеснявай, грам не съм се обидила  Hug То бременните ни хваща кукумицина май  Grinning   Аз съм за сега на леглови режим, та движението ми е сведено до нула. Ако след време ми разрешат разходки ще е супер, но както се пееше в една песен: А дано ама надали  Laughing

# 313
 мерси elpet  bouquet

# 314
  • София
VeryMe, нямам претенции за достоверност  Mr. Green Аз така си го смятам и ми е лесно. Не ми се занимава с лунарни месеци, благодаря!   bouquet Нали знаете, че определението бременност = 9 месеца е доста условно и не са нито точно 9 месеца, нито точно 40 седмици, защото в тези 40 седмици влизат и поне 2 в които изобщо не си бременна, но така се смята.

Само да не навлезем в излишен спор и по този въпрос сега!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт