Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 909
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
BlackRose при 1 доктор сме хаха  Party

# 286
Здравейте, момичета и добро утро! Черпя ви с едно виртуално кафе, но не мога да намеря иконката къде е. Mr. Green
Чудя се ФМ-мисля да я правя във Фемина, някъде след 2-3седмици мисля се пада. Скоро някой ходил ли е там? Как са с часовете? Кога се плаща-като си запишеш час или след прегледа? Мисля си, ако е много натоварено, да се обадя тия дни и да си запазя час, но не знам и при коя лекарка.... newsm78

# 287
  • Там някъде
Добро утро, мамчета! Днес от сутринта ми е едно отнесено, сънено (след 10 часа сън) и отпуснато - абе с две думи нищо не ми се прави, а имам тооолкова работа Sad
Относно козметиката - аз от началото на 3 месец ползвам Перкуталфа - френска е, има добри отзиви, а си я намирам и в промо опаковки 2 броя за 38 -40 лева. Иначе за Палмарс съм чувала страхотни неща и мисля тези дни да си взема само че олио. На мен корема доста ми порасна и мисля да започна и с олио да мажа, че..... А и ме впечатли мнението на мамите, че попива бързо, тъй като аз никак не обичам да пипам каквото и да било олио.
За хемоглобима - аз също по принцип не съм с висок хемоглобин, а зная, че по време на бременност продължава да пада. Вчера ми излезнаха кръвните и е 124, т.е. малко над долна граница, което според мен е ок. Иначе гледам с храната да си го набавам - месо (обожавам), коприва, пия пресни сокове червено цвекло+морков (само цвекло ми е гадно). Не знаех, че това за спанак и желязото е мит и откакто съм бременна през седмица правя спаначена крем супа Mr. Green, но ние пък си я обичаме Simple Smile
Последно за ФМ и приключвам, че ми стана дълъг поста. Трябваше да съм на ФМ на 27.01. Док обаче още като ми записваше данните ме попита защо толкова бързаме. Бях в 18+2 гс и тя каза, че ако имам някакви притеснения (аз нямам, а и резултатите от 1 ФМ са ми добри) ще я направим, но бебето е още много малко (230 гр), а за да се види хубаво сърчицето и всичко останало е добре да е над 300 гр. и поради тази причина отложихме за 17.02, когато реално ще съм в 21+2, но да уточня, че при нас бебо върви с няколко дни назад.

# 288
elpet Hug опитвам се да не се натоварвам, ама то явно е генетика и с предната бременост бях така  Sick
Допълнение за хемоглобина - някои беше писал за леща - да и тя има, някои от бобовите също.
Някои друг обаче беше писал за сусамовия тахан - и аз така бях чела, но се оказа, че той съдържа в пъти повече калций отколкото желязо. Дори се препоръчва на хора болни от остеопороза - бил идеален. Аз затова го спрях, защото нали калция пречи на усвояването на желязото.
Добре е да се пие и Витамин С, то помага за усвояването на желязото и превръщането му в хемоглобин, храните които пречат са млечни продукти, кафе, кола и чай. Доколкото съм чела добре е да се набляга на храни богати на желязо, като не пречи и да се взима с препарати като Малтофер, но при лекарствата това желязо е двувалентно и се усвоява по-трудно от организма. При храните май беше тривалентно и е по-лесно усвояването и превръщането му в желязо от организма.  Hug
Друг източник доколкото се сещам е черният шоколад - т.е. нещо като чисто какао - там също има много. bowuu
ето и една хубава статия по въпроса - http://revita.bg/7967/zdrave-i-krasota/%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8% … 1%8F%D0%B7%D0%BE/

# 289
knick_knack много ти благодаря  newsm51, наистина ми помогна, за съжаление само в интернет съм ги разглеждала и виждала клипчета. Мисля почивните дни да отида да ги видя на живо и до Айко ще отида Simple Smile Ти към каква си се насочила?

Хубав ден момичета

# 290
  • София
добър ви слънчев ден, момичета  Grinning
slunchoz благодаря за линка за слинга.  Hug на мен проблемът ми е че не съм поръчвала от такива сайтове, само ако някой поръчва, съм се включвала, и хич не съм наясно, та не знам какво ще измисля Blush Blush

# 291
knick_knack много ти благодаря  newsm51, наистина ми помогна, за съжаление само в интернет съм ги разглеждала и виждала клипчета. Мисля почивните дни да отида да ги видя на живо и до Айко ще отида Simple Smile Ти към каква си се насочила?

Хубав ден момичета

Simple Smile slunchoz, радвам се,че поне малко съм успяла. Аз лично се насочвам към Peg Pereggo - спортива плюс, в кремаво...все пак чакаме момиче Simple Smile)Хихихи..Освен това, тя е 3 в 1, а аз искам всичко..кош за кола, за новородено, седящия, има сенник, комарник, голям багажник, поставки за чаши ( те май се купуваха отделно, но цената им е 28 лв по памет) и чанта !
Доста по-лека е и както ти казах адски маневрена.Цената на всичко излизаше около 1680 лв.Успех в избора Simple Smile

# 292
  • Варна
Здравейте, тумбачета.  Grinning

@Lady April, от кой сайт си поръчваш козметиката от Германия?
Сестрата на моя мъж живее там и тя ми изпрати. Имаме и един познат, който често пътува, та и той ни носи. Може, иначе, да се поръча от Амазон.де, да се изпрати на немския адрес на фирма Габко (май така беше, превозвач е) и ти я доставят в БГ. Доставката е няколко левчета на кг. Има тема във форума за тези фирми превозвачи. Аз ползвам услугите им, но само за поръчки от Англия засега. Лесно е, просто трябва веднъж да опиташ.

lady april, не те пускам през април, няма ли да си доста напреднала с месеците  Hug
аз не мисля че ще летя и март, общо взето последния триместър не е мн препоръчително като че ли Thinking
а дали видя нещо ново за онзи тип слинг  Blush
Ще пътувам с кола и ще спим някъде по средата на пътя. Така ще мога и да си напазарувам за бебче каквото ми душа иска и да си го донеса. ще бъда в 6 месец, накрая на втори триместър.  Peace Peace Peace А за слинга още не съм се разровила. То сега варианта ми е само интернет да гледам, че разходка по магазините в това време не става.

Мисля че Lady april беше пуснала този вид слинг: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=bubchen+oil&_osacat=0 … ling&_sacat=0
Вие какво мислите за него?
Да, точно към такъв слинг съм се насочила. Благодаря за линка, ще е полезен.

Аз от няколко дни си усещам бебчето, но по 1-2 пъти на ден и все се чудя дали е то. Мислех, че този път ще знам със сигурност и няма да се чудя, но.......... Сутринта си събудих и усетих една подутина от едната страна на корема ми и като сложих ръка - една топчица и много силен пулс, а другата страна на корема мека. Това вече си беше бебето и таткото също го усети.

# 293
само искам набързо да вметна че си купих чисто масло от ший по препоръка на парафармацефтката ми и съм много доволна. Кутия от 500 гр струва 17 лв и не мирише на нищо. Според нея маслото от ший е несравним продукт за поддръжка на еластичността и подхранването на кожата. Попива бързо и резултатът е супер мека след това.

# 294
Добро утро и от мен  kaffeetrmker_2

Мили мами. Всеки се вълнува от всичко, като се почне от покупки на всевъзможни бебешки артикули, мине се през козметика против стрии, всевъзможни изследвания и се стигне до имена и семейни отношения. Разбира се при всеки приоритетите са различни, но за това сме се събрали тук.. всички сме на що годе едно дередже, коя с една две седмици преди другата и така. Аз също едвам насмогвам да изчета всичко. Има големи периоди в които съм пропускала много неща и се извинявам ако някой ме е питал нещо и аз не съм му отговорила, но какво да се прави.

В темата с количките не се включвам, защото братовчедка ми обеща че ще ми даде нейната. На мен лично много ми харесва за това, че е с големи помпещи гуми и е лесно проходима, което е важно за нашите разбити тротоари. Имената съм ги измислила отдавна - ако е момче - Владимир, ако е момиче - Виктория.

Искам да ви се похваля, че снощи се бях запътила към Lilly да си взема пак лосиона на Palmers, но по пътя питах в една аптека и там имаше намален комплект на Mustel  за бюст и за тяло на 55.00 лв. Една приятелка пък беше с мен и тя имаше карта за отстъпка та комплекта ми излезе 50.00 лв. Освен тези две мазила има в него  и мострички с крем за лице за бебето и лосион с фактор и стягащ за след раждане. Супер щастлива съм.  newsm44

По въпроса дали сме избрали къде да раждаме. Аз съм от Пловдив и съм решила да раждам в Селена при Троянчев. Когато майка ми ме е раждала, а години по-късно и брат ми се е заклела че аз няма да раждам като нея - в държавна болница в мизерията с циганките! Затова сега не дава и дума да се обели против, но аз нямам нищо против. Отзивите за Селена са добри. Апаратура и отделение за новородени имат. Троянчев и Карагьозов са двамата най-добри в града. И двамата издаждат в Селена. Другия вариант за часнта клиника в града е Торакс. Там е малко по-евтино, но предполагам, че условията са същите. А и най-вероятно нямат отделение за новородени.

# 295
Sunny kiss-аз ще ходя на ФМ във Фемина. Записах си час за 23-ти февруари, още преди десетина дни, защото подочух, че много бързо се запълвали /часовете/. Мен ще ме гледа д-р. Славкова, защото при нея съм ходила и преди бременността и много я харесвам, а и е много добър ехографист. Мсиля, че се плаща в деня на прегледа.

А сега да се оплача: Laughing След като до сега не качвах килограми и дори леко взех да изоставам, днес стъпих на кантара и с учудване видях че съм +2! smile3535Незнам как за седмица съм ги качила, не че не го очаквах, но се замислих дали да не направя някои корекции в хранителния режим. Та в тази връзка искам да ви питам: Спазвате ли хранителен режим, диета или някакви правила при избора на меню, с какво се храните, хапва ли ви се повече отпреди да забременеете? Аз примерно започнах да закусвам мюсли с мляко, макар да ми се е случвало и да закусвам сандвичи  Embarassed Понякога обяда и вечерята ги сливам, а през останалото време хапвам някой и друг плод. Хляб гледам да не ям, освен ако блюдото не "изисква" една филийка. За днес съм си направила една моя любима диетична рецепта с просо, зеленчуци, ядки и стафиди. Просото е адски полезно и ако някой иска, ще му кажа рецептата   chef

# 296

Simple Smile slunchoz, радвам се,че поне малко съм успяла. Аз лично се насочвам към Peg Pereggo - спортива плюс, в кремаво...все пак чакаме момиче Simple Smile)Хихихи..Освен това, тя е 3 в 1, а аз искам всичко..кош за кола, за новородено, седящия, има сенник, комарник, голям багажник, поставки за чаши ( те май се купуваха отделно, но цената им е 28 лв по памет) и чанта !
Доста по-лека е и както ти казах адски маневрена.Цената на всичко излизаше около 1680 лв.Успех в избора Simple Smile
[/quote]

Това модела Book sportiva plus ли е на Peg Perego? Много ти благодаря ще отида да ги разгледам Simple Smile

# 297
Добро утро и от мен  kaffeetrmker_2

Мили мами. Всеки се вълнува от всичко, като се почне от покупки на всевъзможни бебешки артикули, мине се през козметика против стрии, всевъзможни изследвания и се стигне до имена и семейни отношения. Разбира се при всеки приоритетите са различни, но за това сме се събрали тук.. всички сме на що годе едно дередже, коя с една две седмици преди другата и така. Аз също едвам насмогвам да изчета всичко. Има големи периоди в които съм пропускала много неща и се извинявам ако някой ме е питал нещо и аз не съм му отговорила, но какво да се прави.

В темата с количките не се включвам, защото братовчедка ми обеща че ще ми даде нейната. На мен лично много ми харесва за това, че е с големи помпещи гуми и е лесно проходима, което е важно за нашите разбити тротоари. Имената съм ги измислила отдавна - ако е момче - Владимир, ако е момиче - Виктория.

Искам да ви се похваля, че снощи се бях запътила към Lilly да си взема пак лосиона на Palmers, но по пътя питах в една аптека и там имаше намален комплект на Mustel  за бюст и за тяло на 55.00 лв. Една приятелка пък беше с мен и тя имаше карта за отстъпка та комплекта ми излезе 50.00 лв. Освен тези две мазила има в него  и мострички с крем за лице за бебето и лосион с фактор и стягащ за след раждане. Супер щастлива съм.  newsm44

По въпроса дали сме избрали къде да раждаме. Аз съм от Пловдив и съм решила да раждам в Селена при Троянчев. Когато майка ми ме е раждала, а години по-късно и брат ми се е заклела че аз няма да раждам като нея - в държавна болница в мизерията с циганките! Затова сега не дава и дума да се обели против, но аз нямам нищо против. Отзивите за Селена са добри. Апаратура и отделение за новородени имат. Троянчев и Карагьозов са двамата най-добри в града. И двамата издаждат в Селена. Другия вариант за часнта клиника в града е Торакс. Там е малко по-евтино, но предполагам, че условията са същите. А и най-вероятно нямат отделение за новородени.

Здравей, diana_hv и аз съм от Пловдив и ще раждам в Селена. Моята лекарка е д-р Петрова. Ти в кой месец си ? Нали знаеш,че в Селена може да родиш и по каса и платено, изборът е твой, но не знам дали твоят лекар работи с касата. Много е чисто, топло,(лятото пък е сравнително хладно, но не много) и т.н...Ще ми е приятно да говорим, ако искаш някой път може и на лични. Усмихнат ден и успех Simple Smile ..

# 298
Момичета ,ако знаете какво ми изникна на акъла сега ,всеки казва че е имала момченце и сега чакат момиченце и тепърва дрешки за момиченца да се взимат ,както и обратно ,можем да си направим албумче в фейсбука да си ги продаваме или подаряваме или разменяме не само дрешки ,може и други неща ,макар аз още не съм се записала във ФБ от съображения да не ме видят други приятели че влизам в групичката и така да разберат че съм бременна .Аз още не незнам пола ,но ако се окаже че ще имаме момиченце ще купувам дрешки за мома и ще ползвам някои от баткото които стават ,ако е момче няма проблеми .Но имам и подарени дрешки ,които не са съобразени според сезона и ръста на бебо и си седят в къщи.Харесва ли ви идеята ?Ако не ви харесва няма да го обсъждаме повече .
За мазане ползвам бадемовото масло на икаров и го слагам в тоалетно бадемово мляко ,както и в шампоана ми.Да ви призная и косата много ми порасна и един ден ,като започне да става горещо сигурно ще се пострижа .
За лятото като се роди бебо ,съм решила да купувам малко басейнче да го къпя ,тъй като банята ни е малка ,а с баткото го къпахме в коритце ,но в стаята ,тъй като е зимно бебе и тогава така решихме че е по добре в стаята да го къпим Simple Smile.
Момичета ,не се притеснявайте за килограмите ,качваме ги сега защото и не се движим много ,но затопли ли се веднъж и честите разходки и слънчевите дни ще ни се отрази много добре Simple Smile
Хайде хубав ден и от мен.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 11:52 от mama_angel

# 299
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА, ИСКАМ И АЗ ТАКАВА ЛЕНТИЧКА СЪС ГЕСТ. СЕДМИЦИ НА БЕБО, КАК СТАВА?

Общи условия

Активация на акаунт