Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте мами, аз вече наистина нямам търпение да разбера пола на мъничето си, но съм на преглед чак на 13.02. Аз се записах на ФМ в 21-вата седмица, тогава ми препоръча АГ-то, а и док която ми прави първата ми каза че е най добре 21-22, защото тогава се виждало всичко по-добре.
Мисля че Lady april беше пуснала този вид слинг: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=bubchen+oil&_osacat=0 … ling&_sacat=0
Вие какво мислите за него?
Относно имената и ние с ММ мислим, разбрали сме се, че ако е момченце той ще избере името, а ако е момиченце аз ще избера името.
Почивните дни ходихме да разглеждаме колички в Хиполенд - няма много голям избор на колички, основно Mutsy. Аз искам да видя доста други модели които съм гледала само в интернет. Например Peg Pereggo, Mima, Stokke, Zippy Pia. Другите продукти бяха доста скъпи. Ходихме и в Пакостник - в интернет имат супер много модели, а на място само 3-4 модела, мн се разочаровах, защото колкото и да гледаш в интернет, трябва да я видиш и на живо, да я изпробваш, скъгеш, разгънеш, да видиш какви дръжки има и самите кошове. Но иначе продавачките бяха много мили и много обясняваха, там цените на другите неща бяха доста по поносими, но все пак аз смятам да си ги купувам от интернет, качеството е много по-добро и цените са по-ниски. Мислим с ММ да отидем в Малечко.

Май много се отплесна, хубава вечер момичета  newsm51

# 271
  • Пловдив
В новото крило в Селена вече има отделение с апаратура за недоносени бебета

newsm10  Значи трябва да се види и в частните болници.Благодаря   bouquet

# 272
В новото крило в Селена вече има отделение с апаратура за недоносени бебета

newsm10  Значи трябва да се види и в частните болници.Благодаря   bouquet

Аз този път мисля да раждам в Селена. Предния път раждах във ВМИ и нямам намерение да повтарям.
Това, че Селена нямат апаратура и отделение за недоносени деца и деца, родени с проблеми, е мит - нямаха близо 1,5 години след откриването си (по-точно имаха, но нямаха разрешение от МЗ). Сега всичко си им е наред. Дори, доколкото знам (не го твърдя със сигурност), там карат всички новородени с някакъв проблем от цяла Южна България.

# 273
Добра вечер, мами!
Ей, много пишете, наистина времето вечер не ми стига да ви изчета, камо ли да се включа...
Все пак тази вечер се доредих да кажа и аз нещо по темите.
За слинговете - преди да родя дъщеря ми си купих 2 слинга - един с халки и един от много дългите, които се увиват. Взех от сайта бейбислинг-бг - цените са доста нормални и освен това имат доста интересни статии за бременността и бебета на сайта си. В интерес на истината, не ползвах кой знае колко слинговете - с дългия ми беше много трудно да се омотая, а в този с халките на малката не й беше удобно(може и аз да не съм я слагала правилно). Този път ще положа повече усилия да се науча да ги ползвам, защото в малкото пъти, в които наврях малката вътре бързо се успокояваше и заспиваше, а ръцете ми баха свободни. Иначе и аз имах ревящо до посиняване от колики бебе до 4-ти - 5-ти месец, после пък ни почнаха зъбите и стана едно вечно носене на ръце. Кенгуру имам, обаче след 10 мин носене на 5 кг бебе гърба зверски ме болеше.
За ваксините - аз съм категорично против. Дъщеря ми има ваксини от задължителните само за първите 6 месеца. Дотогава не се бях интересувала какво съдържат, колко гаранция и за какво дават, какви рискове носят, кои от тях са задължителни в другите държави от ЕС. Въпреки доброволния ми отказ, тя сега ходи на държавна ясла. Нямат право да откажат. За детките надбавки -там сигурно няма измъкване. Новото бебе ще е без никакви ваксини. Това е личен избор на всеки родител и ако има желание - намира начин.
В тази връзка - моите адмирации на Нина88. Супер любопитно ми стана какво учиш и какво ще работиш, но мога само да ти се радвам - много са малко хората, които обичат работата си и я вършат с удоволствие. Затова следвай мечтите си и всичко ще се нареди.
Аз съм веге и желязото си набавям от сусамов тахан. По 1 -2 лъжици на ден, смесени с мед са достатъчни. Усвоява се лесно и е вкусно. Обаче и аз знам, че трябва за да се усвои добре да се приема вит. С и ако се приема магнезий, да не е по едно и също време с калция.
Пола още е неизвестен за нас, но силно се надявам на момче. На 15.02 съм на ФМ във Фемината и със сигурност ще разбера. За имената - дъщеря ми е Калина - много го харесахме и двамата с мъжа ми още в петия месец като бях и си й говорехме на име още преди да се роди. Синчето, здраве и живот, ако е синче имам някаква луда идея да носи името на баща си - Димитър. Харесват ми също Борис (баща ми е Борис), Калоян и сега като прочетох Камен също ми хареса. Ако пак сме с девойка, ще го мисля. В другата група мамита, с които си пишехме когато родих малката, една мама имаше две момичета с много красиви и нестандартни имена - Инес и Естел. Много ми харесват, макар че не са никак български.
Спирам, че пак изписах ферман! Лека и мека!

# 274
Момичета ходих в Лидл да гледам за дънките за бременни ,материята не е лоша ,но кройката е тип клин ,нагоре няма допълнитено парче ,а просто ластичен колан който е под корема ,Мисля че няма да ми е удобен и затова повече не си направих труда да го оглеждам.
Аз също още не си знам пола на бебо ,но ако е момиче ще го кръщаваме на бабата Николина,опитвам се да разубедя таткото да е Никол,ако е момче Никола,Първото ми момченце е Ангел.
За ваксините -не виждам нищо лошо ,но ще следя темата .
Ще си преизбирам нов гинеколог в петък с ново направление и се надявам да разбера пола тогава .
С първото дете родено на 21.12.10 го изкарах някъде след 30 ден,с второто мисля по рано ,в апартамента е топло със сигурност вечерите ще сме навън,ако не измислим нещо да забегнем по смолян както правиме друго лято ,ще преценя според времето и състоянието ,но кофтито е че всеки месец трябва да се прибираме за консултация.
За слинг не съм ползвала и мисля да не ползвам.
За съня спя без проблем до 2 ч. после отивам да пишкам ,въпреки че не ми се пишка ,но като отида до 00 свършвам си работата и после заспивам пак.
За сега Приятна вечер Ви желая !

Аз съм доволна от дънките на Лидл, не ми стоят като клин, защото материята е стегната в краката, даже прибират лекия брич и коремчето може да "диша" спокойно. Който иска да ги види, макар че не остана по-голям номер от 42. Но ако сега в студеното време под тях се носи тънък чорапогащник, малко се хлъзга материята...

# 275
Вижте това непременно: http://highviewart.com/video/view/1155  Зарежда ли ви с хубави мисли и чувства?

хипер нежно...миещата бебетата жена е толкова нежна... никога не съм виждала бебе да спи при къпане... мили рожби мамини... cry хормоните ми полудяха... Сещам се за една песен на Марги Хранова:  "Всяка надежда и мечта носи по мъничко тъга..."

радвам се, че ти е харесало. ще пускам отново подобни изживявания. лично аз гледам това видео всеки ден. невероятно е!

# 276
Вижте това непременно: http://highviewart.com/video/view/1155  Зарежда ли ви с хубави мисли и чувства?

хипер нежно...миещата бебетата жена е толкова нежна... никога не съм виждала бебе да спи при къпане... мили рожби мамини... cry хормоните ми полудяха... Сещам се за една песен на Марги Хранова:  "Всяка надежда и мечта носи по мъничко тъга..."

радвам се, че ти е харесало. ще пускам отново подобни изживявания. лично аз гледам това видео всеки ден. невероятно е!
Клипчето е много сладко, напълни ми душата. Във връзка с това, на тези лекции за родители показват ли как се къпе бебе и обясняват ли други подобни неща. Мисля да се посетя такава лекция, но по- нататък, ако някой вече посещава да сподели впечатления. Къде в София са хубави и съдържателни лекциите?

# 277

Клипчето е много сладко, напълни ми душата. Във връзка с това, на тези лекции за родители показват ли как се къпе бебе и обясняват ли други подобни неща. Мисля да се посетя такава лекция, но по- нататък, ако някой вече посещава да сподели впечатления. Къде в София са хубави и съдържателни лекциите?

Ходя на две училища за родители - в кабинет "Гинека" в Младост 1, но е само за пациенти на кабинета, и на организираното от списание "9 месеца". Наистина има такива лекции за къпането. Мисля, че за мен е още рано - бях обаче на "Здравословно хранене на бременната", "Кърмене" и "Стволови клетки". Предстоят ми "Хигиена на бременната" и "Дентална грижа за бременната". УСПЕХ! Записването е лесно, обяснено на сайта на "9 месеца".

# 278
Sweetpie аз днес бях за 1ви път на такава лекция и много се надявам да показват как се къпе бебе защото ме е страх  Rolling Eyes  иначе днес обясняваха как се кърми и как се ползва помпа и на мен ми беше много интересно защото аз съм абсолютно нищознаеща по тази тема newsm11

# 279
Здравейте, сладурки!

Рядко пиша, но ви чета с огромен интерес... Просто викам да си споделя и моите неволи. Термина ми е на 14 юли. Избрах си доктор за ЖК - доктор Янкулов, от Авис Медика Плевен, но мисля да раждам във Втора база.
С болки съм от известно време, пия максимални дози Магнерич и Но-шпа, но доки каза, че за няколко дни трябва да си полежим в болница и край с моите геройски усилия да ходя на работа...
Джудженцето го усещам от около седмица и направо ми разтапя сърчицето, но не всеки ден, явно през деня сме по-мързеливички. Днес ходихме на преглед и видяхме как си беше налапало и двете ръце  Heart Eyes Heart Eyes И вдигна на баща си палец за поздрав  Mr. Green
Доктора каза, че другият път ще ми каже Mr. Green пола (защото изгарям от нетърпение)...надявам се да е момиченце, защото си имам вече един 6 годишен дивак...  Laughing

И имам въпрос на видеозона излезе знака за момиче - розово кръгче, с кръст отдолу, но доктора каза другият път... Значи ли, че ще си имам мома или? newsm78

# 280
  • Телиш/Плевен
Ето едно клипче за къпане на новородено - http://www.youtube.com/watch?v=JOLC3zYbnI4

# 281
Доста сте напреднали цяла тема изпуснах но ще ви смогна нямам много време от работа и т.н имам въпрос и по скоро към по опитните мами (защото ми казаха че последните месеци е така  при някои жени корема и строите много гк сърбели )ащото се побърквам от няколко дни причината е сърбеж по кожата. Всички казват от бременоста е а и ти си с две но имам и обриви по краката и ръцете малки пъчцици с вода изчетох доста теми но съм шашната леко пред писаха ми с какво да се мажа дано да се оправя че е ужас

# 282
Здравейте момичета! Страхотно заглавие на новата тема! За два дни толкова много сте написали, не мога да ви изчета цял ден..., а и вчера цял ден бях с моите двама любими мъже, отделиха си цялото внимание на мен и целият ден, защото имах рожден ден, остарях с още една година!
Иначе засега съм добре. За първи път мисля че усетих движението на бебето преди около 2 седмици, но оттогава не ми се случва всеки ден. например последните 2-3 дни нищо. Нормално ли е според вас това през тези г.с.?
Искам да се обърна към мамите от Пловдив, които мислят да правят втора ФМ или са правили първа и са доволни. Къде мислите да отидете? Аз още не съм решила, а няма кой знае колко време и предполагам трябва да се запише час от по-рано.
Нина 88, твоят разказ много ме впечатли! Бъди все така силна, борбена и решителна жена, постигай много успехи и занапред в личен и професионален план. Сигурна съм, че ще се справиш! Когато човек знае своите цели, има желание и амбиции, всичко е възможно!

Здравей,аз съм от Пловдив и вече правих една ФМ по препоръка на лекарката ми. Аз лично съм в Селена и там ме водят и следят бременността. Ако искаш им звънни и ги попитай за информация, всичко е специфично все пак и строго индивидуално. Ако имаш още въпроси, насреща съм !

# 283
Пловдивски мами, решили ли сте къде да раждате? Много се чудя на частно ли на държавно ли  newsm78  какви критерии да гледам ...
Аз съм се спряла на ВМИ и Окръжна,но мисля като се постопли да отида на дните на отворените врати и тогава ще реша.тук някъде четох,че в частните болници не винаги имат оборудване,ако се случи нещо с бебето и понякога се налага да се местят майката и бебето в държавна болница.Затова мисля че е по добре в държавна,но всеки сам решава  Peace

Да, в Селена в новото и крило вече има по-добра и нова апаратура. Аз лично не искам в държавна болница, заради недобрите условия в стаите и заради вечно мърморещите и недоволни санитари и акушерки..На братовчед ми жена му ражда в Окръжна и се нагледахме и наслушахме на всякакви неща ! Не хваля Селена, и там са ме ядосвали, но там може и по здравна каса може и изцяло на частно. Всеки сам си решева все пак:) !

# 284
Здравейте мами, аз вече наистина нямам търпение да разбера пола на мъничето си, но съм на преглед чак на 13.02. Аз се записах на ФМ в 21-вата седмица, тогава ми препоръча АГ-то, а и док която ми прави първата ми каза че е най добре 21-22, защото тогава се виждало всичко по-добре.
Мисля че Lady april беше пуснала този вид слинг: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=bubchen+oil&_osacat=0 … ling&_sacat=0
Вие какво мислите за него?
Относно имената и ние с ММ мислим, разбрали сме се, че ако е момченце той ще избере името, а ако е момиченце аз ще избера името.
Почивните дни ходихме да разглеждаме колички в Хиполенд - няма много голям избор на колички, основно Mutsy. Аз искам да видя доста други модели които съм гледала само в интернет. Например Peg Pereggo, Mima, Stokke, Zippy Pia. Другите продукти бяха доста скъпи. Ходихме и в Пакостник - в интернет имат супер много модели, а на място само 3-4 модела, мн се разочаровах, защото колкото и да гледаш в интернет, трябва да я видиш и на живо, да я изпробваш, скъгеш, разгънеш, да видиш какви дръжки има и самите кошове. Но иначе продавачките бяха много мили и много обясняваха, там цените на другите неща бяха доста по поносими, но все пак аз смятам да си ги купувам от интернет, качеството е много по-добро и цените са по-ниски. Мислим с ММ да отидем в Малечко.

Май много се отплесна, хубава вечер момичета  newsm51

Slunchoz,  иди и виж в Айко.Гледах ги в Стара Загора,че в Пловдив нямаме, но там имат Peg Pereggo и други модели.Аз лично доста ги харесах,много са леки и адски маневрени.Zippy Pia пък ги пробвах във Варна и малко се разочаровах. По-ниски са и някак тромави, но това е мое лично мнение, а Mima-та..хм..адски модерна на вид, но с без никакви аксесоари(има ги, но се продават отделно) и с по-малък кош(поне на вид). И трите ги видях на живо и пробвах, но определено клоня към Peg Pereggo.Дано малко бях полезна Simple Smile !

Общи условия

Активация на акаунт