ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 630
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Ивче, защото и те са хора  Mr. Green

Q_A, аз се кълна в нашата люлка, не знам какво щях да правя без нея. Но е Фишер Прайс и навремето струваше нова 60 евро от ибей, отгледа 3 бебета, Мила й е четвърто.
Но 500-600 лв. за люлка не бих дала, ФП нова е около 250-300 лв., а можеш сигурно и втора употреба да намериш. Силно препоръчвам!!!

# 136
А мен пък преди малко ме помислиха за бременна  Sad Sad Sad Още не съм свалила корема напълно и изглеждам като в 6-и месец  Laughing Ама изобщо не съм се притеснила и за това, и за кг-те. Всичко ще си дойде с времето, особено като тръгнем да бутаме тия ми ти колички и не се спираме вкъщи. Аз си хапвам каквото и колкото ми се иска с изключение на шоколад /преди ядях по 1 цял на ден, сега - 1-2 блокчета само/, ограничавам лук, боб, не ям цитруси, фъстъци - е, това ми е ограничението хахаха иначе на количества ограничения няма. Така беше и по време на бременността и сега си имам един Лапанчо, който е свикнал да бъде хранен по много  hahaha

за забелването - сума ти неща изчетох, колкото хора и педиатри - толкова мнения по темата, явно всяка майка сама трябва да си решава. Знам, че ако не се забелва, има голяма опасност от операция за отлепване на  кожичката. Обаче и не трябва да си агресивен в забелването. Абеее.... При всички случаи още е мноооого рано за подобни дейности. Наскоро една мама спомена, че трябвало да се гледа и разположението на тестисите  - че трябва да слязат в торбичките си. Обаче това нагледно изобщо не знам как изглежда  Joy То не било лесно да имаш момче  Laughing

Мама Тодорова, ама защо чакате толкова много и не излизате още? Таткото ли не дава? Ние, ако утре е хубаво времето, сме навън, ако ще трета световна да има!!!

За обличането - и аз като останалите - долно боди, отгоре гащеризонче, отгоре едно космонавтче, после увито в портбебе. Дъждобран бих сложила само ако навън е минус 5 например, но го дават плюсови температури - ще го изпържа вътре горкото. Правилото е детето да е винаги с една дрешка повече от теб облечено.

Мишле_, странни способи, обаче ако си минал всичко и ти иде да се хвърлиш от балкона, и това би направил  Joy Само тая борина не знам откъде би могла да се достави хаххаа

# 137
Мишле, ми защото търся най доброто за бебо.
Аптамила го запича, минавам на следващото и така.
Каката повръщаше от млеката.

Един съвет аз как готвя. Събота или неделя, когато ММ ви е у вас се затваряте в кухнята за 2часа и правите 4 манджи. Няма им нищо в хладилникахладилника. Така има ядене пък на вас ви е спокойно.

Аз качих 1кг. Ама много съм гладна. Кърмата ми спря онзи ден и сега съм като не виждала.

Тони, аз дейностите по атрибутите съм ги оставила на мъжо. Ние леко забелваме. Лекарката ни каза или да забелваме или тя длед време ще го цепне. Ми избрахме първото. Тати леко го придърпва през вечер.

# 138
И аз така знам за забелването иначе рязане-ММ го е изпитал на гърба си като малък и още си спомня болката ShockedА за тестисите те също са много важна част и трябва да се следят,че стават ОГРОМНИ бели с последици.
Ами Тонини,има грипна епидемия тука и така...кво да ти кажа Rolling Eyes
А пък с това кърмене такъв глад ме гони и такова ядене му правяяяяяяя,незнам къде отива това ядене и как махнах 17 кила от себе си.Сладко в несвяст се яде,то с тея лохии без сладко ще умра,на всичко отгоре в болницата два пъти ми преливаха кръв,понеже загубих много кръв и продължава да тече гада #2gunfire,цитруси не ям,бобови храни,фъстъци ,млечни продукти ,кисело зеле.Иначе всичко друго е в промишлени количесттва.

# 139
  • София
Здравейте. Днес бяхме н разходка в парка цели 2 часа. Много приятно време беше. Сега обаче ме боли глава и така и не разбрах нещо настинах ли, или от преумора. Хайде да се уговаряме от другата седмица за парка, който може да идва.  Hug
При мен всичко е на бързи обороти. Бебо само плаче, като е буден, а напоследък все по-малко спи. Нямам време за форума. Исках доста да пиша, ама пак бързам, че хапваме сега с ММ и след малко ще къпем бебе.
Еуфория, четох те още вчера, но не успях да пиша. Имам колежка, която имаше същия проблем с нейното момче и що психолози обиколиха... Диагнозата беше аутизъм и казали, че най-вероятно от ваксината БЦЖ се е получило. Ама е по-добре вече детето, справиха се някак. Сега е на 10. Ако искаш мога да говоря с нея и да питам как е действала. Тя и с разни фондации се беше свързала, изобщо голяма драма беше.  90% от нещата, които описваш, ги имаше и той. Още като ми се оплакваше колежката и на мен ми се струваше, че просто е надраснал връстниците си. Той също избягваше децата и не искаше да играе с тях. От малък е много любознателен и в училище е пълен отличник. Пишеше и четеше от 3 годишен. Сега общува с деца, но по-големи от него, явно с връстници не му е интересно. Друго, което знам от нея е, че не обича да му пипат главата - това също било симптом. И също е много чувствителен. Поради тази причина у тях не гледат новини, че се разстройвал много лесно.

За витамин Д на нас ни казаха на 1 месец като стане, но гледам, че вие по-рано давате.

Относно забелването - на една лекция казаха,че било грешно, но явно си зависи от педиатъра. Свеки има 2 момчета и каза, че никога не е забелвала и не са имали проблеми.

Не мога да ви отразя всички, че съм гроги и гладна. Тонини, Елг, Панди, Кайлис, Алиан, Десита, Ив, Роси и всички останали  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 140

Абе не бе, Коте, аз питам, защото отговориха на Никито, а моя въпрос беше преди нейния, не че е супер спешно, ама пък може и да не са го видяли де, затова подсещам  Hug

И аз слагам найлон, защото съм супер параноична, обаче днес смело го махнах, защото наистина какъв въздух диша детето с найлона....

Ставам, че съм много търсена днес  breastfeeding breastfeeding breastfeeding

# 141
  • София
Относно забелването- в 3м.го направихме. Предпочетохме в малките месеци да свършим тази работа.
Сокчета ми каза педиатърката от 2 мес.да почваме. Малката си върви голямо бебе, пък и нямам нищо против. Разполагам с домашни ябълки,круши и моркови. Вода и чай давам. Вече е изцяло на АМ.

# 142
  • София
Леле, Мишле, ти погача ли ще правиш или абитуриентски бал  Mr. Green Да си изкарате много хубаво!  Hug

На Алекс на погачата поканих само две мои дружки заради родата на милото, т.к вкъщи сме ограничени откъм място все пак. И познайте - дойде само една негова братовчедка. Повечето се обадиха няма и час преди погачата да кажат, че поради една или друга причина няма да дойдат...някои не се обадиха дори изобщо #2gunfire
Бях се подготвила подобаващо за всичкия предвиден народ познайте после какво сме яли през седмицата....диабет хванахме ooooh! Mr. Green

Затова сега реших, че правя събирането навън и си каня повечето дружки. Само колежките ми са 5 парчета Mr. Green

Много тъпо парче съм - преди повече от час Тони се нацока доволно, изпи си АМ, оригна се детето  и се успокои. Обаче параноичната й майка видя сополче в носа и реших, че трябва да бъде извадено #Cussing out #2gunfire с клечка за уши. Разбърниках й ноздричките, след което след няма и минутка бебка започна да се дави и изкара определено количество мляко, дори и през носа. А след около 10-ина минутки повърна всичко на фонтан Cry Sad  Предполагам, че с ровенето й в носа го провокирах, не виждам друга причина Thinking newsm78

Тонини, аз съм се запасила с борина. Да не ми се налага да я ползвам. Но ако някой иска - мога да дам, пък тате пак ще изпрати Laughing

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 20:39 от Мишле_

# 143
Здравейте прекрасни,

Чудесно е да се разпиша и в темата "Родени" и се надявам да успявам да съм сред най-редовните мами:) И пак да благодаря на Панди и Зеленкото за оформлението, а и че съм сме вече и на 1стр.

Еми да ви кажа,че буквално от 5 часа съм седнала да пиша този пост, но малкото човече иска нон-стоп внимание, знаете как е, така че утре ще се включа по въпросите, които сте коментирали , да не взема да ви изпусна Wink bouquet

А, сетих се да питам нещо - чудя се добра покупка ли е шезлонгът и някоя,ако може да ми препоръча... newsm78

мнооого гуш за всички Hug

# 144
Цитат на: Котката Марта link=topic=763783.msg27404798#msg27404798 date=139179028

[b
Q_A[/b], аз се кълна в нашата люлка, не знам какво щях да правя без нея. Но е Фишер Прайс и навремето струваше нова 60 евро от ибей, отгледа 3 бебета, Мила й е четвърто.
Но 500-600 лв. за люлка не бих дала, ФП нова е около 250-300 лв., а можеш сигурно и втора употреба да намериш. Силно препоръчвам!!!

Коте, може ли снимка на въпросната люлка - само , когато имаш време, че те на ФП 100 вида, та да се чуди човек коя да вземе Crazy

предварително мерсаж  bouquet

# 145
ех нямам никакво време за форума.
Много хубава тема,благодаря и аз  Simple Smile
При нас вси4ко е наред.
Кърмя,по цял ден се наливам със  вода и 4ай.
Не ми остава време да пи6а,когато отворя форума гледам да про4ета изпуснатото Simple Smile
 Hug Hug Hug за мамите и бебоците Simple Smile

# 146
Още май не мога да вляза в час с две деца едновременно.. Забелязвам някаква закономерсност - един ден е спокойно, на другия е пълна лудница.. Ето, вчера беба тъкмо заспа и реших да сготвя - сложих супа и пиле с ориз. Е да, ама след 15 мин. се събуди с рев. В същото време баткото ме дърпа да играем на нещо си, тигана почна да загаря, малката реве, пералнята ме чака да простра, направо  #Crazy
Успях все пак... с 3 изключвания и включвания на печката и котлоните.
Ние също се грижим сами за децата с ММ. Излиза към 8,30-9,00, връща се след 19,00. няма баби. Слагам бебето в слинга, давам на каката една лъжица да бърка в яденето ("готвим" двете)...Получава се. По-бавно, но сеполучава. Ще свикнеш и ти. Peace
Тодорова, питам без да се заяждам - а защо не го вадите навъ? Грипната епидемия на мен би ми попречило да водя деца в затворени помещения - клубове, молове, заведения, обаче - в парка, по улиците - не. Нали никой няма да им диша в лицето, на открито според мен е не само безопасно, но и полезно. Peace
Ето една полезна тема за забелването http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594027.0 Има полезни неща в нея, има и някои статии цитирани.
Иначе:
Лекарката ни каза или да забелваме или тя длед време ще го цепне. Ми избрахме първото.
Как пък няма да я разпердушиня, ако реши да прави на моето дете интервенция, която аз не само не одобрявам, но и смятам за вредна  Shocked
Фейс - сигурно е от недоспиване главоболието. И аз понякога имам такова  TiredСега събота и недяля ТМ да те отмени едно хубаво и си почини малко  Hug
Анели - шезлонгът принципно е добра покупка, но пак зависи от детето  Peace Дъщеря ми имаше шезлонг, люлка, активна гимнастика, бънджи...Ми не ги поглеждаше, висеше все върху мен...

# 147
запис и от мен! ехееееееее, много пишете, аз тук като в небрано лозе с едно бебче не мога да се оправя Joy Joy Joy нищо не проследих от предишната тема. Отново да са честити новите бебенца и само положителни емоции на всички Wink

# 148

А, сетих се да питам нещо - чудя се добра покупка ли е шезлонгът и някоя,ако може да ми препоръча... newsm78

Eто някои които харесах:

http://kasida.bg/chicco-bebeshki-shezlongliulka-polly-swing-skyl … ght-32-15764.html

http://bebelandia.bg/productv/41547/babymoov-lyulka-360-motion-swing.html

http://bebelandia.bg/productv/15135/graco-lyulka-sweet-peace.html

А това ако не се лъжа е на котката марта

http://babycity.bg/index.php?route=product/product&path=61_7 … p;product_id=1855

А ето това е направо върха, но е много нов модел и ако решиш да го търсиш в продавалник например няма да го има, а като ново е около 500лв.

https://www.youtube.com/watch?v=Gs0JtqLBLHI

# 149
Добър вечер!

Simple Smile допреди малко четох изписаните 7 странички и влязох като да напиша почти още толкова като отговори Grinning после се усетих, че никой, нищо не ме е питал и реших, че многознайка ще си трайка... Grinning

Започнах да давам вит Д. Малко се успокоих, че някои педиатри го препоръчват след първия месец. Яна да е виждала слънчице не повече от 3-4 дни, като 90% от тях бяха в родилното на МД. Ах, този 12-ти етаж колкото беше нажежен от денонощно надутото парно, дважди повече се напичаше от слънцето през деня. По цял ден стояхме на отворен прозорец и температурата си стоеше все около 30 градуса. Там проведох с Яна едни ежедневни 10 мин. УВ бани Simple Smile за профилактика на жълтеница Grinning хич и не съм се консултирала с някого... 'щото кой знае как щеше да бъде охулена бедна ми глава. Не мога да съм сигурна за Яна, но на мен много благотворно ми повлия Wink

Моите дечкови засега почти всеки ден ги взима свекърва ми за през деня. Определено ми е много комфортно - гледкам филмчета докато кърмя и никак не се счупвам да домакинствам Grinning Дребите докато са у дома това не мога да го направя - освен ако не гледаме цар Лъв, Робин Худ или Пинко розовата пантера Simple Smile И въпреки, че още не съм усетила пълноценно що е то по цял ден да се прескачаме с дребосъците, установявам че с три деца се справям много по-леко - и като менажиране, и откъм задължителното обгрижване.
Повечето хора у дома дават повече възможност за избор на комуникация. Двете ми дечица се занимават прекрасно заедно, било то и да се карат за играчки от време на време. Но и другата страна на монетата е съвсем опака, защото в 100% от случаите хленч и рев (Яна) са едновременно. То и няма как да е иначе, защото ако поне едната страна ме имаше изцяло нямаше да бъде ни хленч, ни рев.
А за себе си съм забелязала, че когато мъжът ми си е у дома ми е по-комфортно дори и само заради самото му присъствие и възможността да кажа това-онова, като ала-бала, ша-лала.   
При нас засега няма ревност. Може би, защото са две и са свикнали да делят разни работи (включая мен). А и може би, защото за Яна си позволям нежности и повече милувки предимно като ги няма. Когато сме всички заедно й говоря като на голямо човече и повече обяснявам на каките какво й правя и защо... И долу-горе всичко e по три - целувки, поименни песни (Яно, Яно, Янке, сал ти ли си мома, сал ти ли знайш да пееш (докато реве Grinning Grinning)

И така - хубави са големите семейства според мен. И много милея (ама само от време на време) за времената на еднофамилните къщи/имения с прескачащи се баби и дядовци, вуйчовци, чичовци, лели Simple Smile... барабар с всички препирни дето се зараждат обикновено при толкова народ.

забравих какво още щях да споделям, затова отивам да се претопля в банята...
ха, да сте здрави.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 23:23 от Nuriii

Общи условия

Активация на акаунт