ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 634
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Пх много ме боли главата.
Онова бабище ми скъса нервите. Нали не и говоря, та си поканила друга кукувица и тя влязла обута.  #2gunfire Побеснях. Довечера мъжо ще се разправя.
Ние на кучето по 2 пъти му мием лапите, след разходка и коридора се мие, аз всеки ден по 2 пъти най малко мия, а тая обути ги води.

Иначе се разходихме с мама,  тя сготви, а аз правих кремчето ( рецепта после).

На моята погача ще са 2 роднини, 1приятелка на мама, 3 мои и кумата.

# 121
  • Германия
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте, искам да помоля за съвет. Бебето ми е на кърма само, на поискване. на 20 и няколко дена е. Иска да яде прекалено на често. Нямаме никакъв режим. Ползва ме за успокоение, заспива с гърда в уста, сваля ли я, веднага се събужда, сложа ли я влеглото също, изобщо, много съм уморена и така няма да изкарам дълго. Дане ме иска да я нося , иска да суче, но реално, според мен се наяжда, и после иска да суче, за да заспи, но и след като заспи, не пуска и така можем да откараме цял ден. Залъгалката я плюе с отвращение, друг не може да я успокои...Рита, ръкомаха и се дере. Наддава си сравнително добре вече, ака, пишка..Мисля, че не е да не й стига, а проблемът е другаде. Какво да правя? Благодаря..Не искам да минаваме на ам, но пък няма да изкарам дълго така. Трябва да има поне по 2 часа между храненията, за да мога да продължавам.
Nikitto, привет! Звучиш изморена и напрегната  Confused 2 часа сън наистина биха добре дошли за теб. Ти самата какво би направила, за да си ги осигуриш тези минути спокойствие? Кое от цялото ежедневие има най-малко значение или би оставила като последно за вършене? Ключът е в твоите ръце, остава да си сигурна, че вземайки решение как да постъпиш си убедена в него  Wink
Много майки преодоляват предизвикателната фаза на скок в растежа с...мързелуване заедно с бебето. Да, бебката сега расте усилено и затова е честата нужда от сукане и близост да мама. Ако искаш ръцете ти да са свободни, би могла да ползваш слинг или подходящо кенгуро. Носейки бебето си, хем то е до теб, хем ръцете ти са свободни, хем за него е от полза/носенето има доста ползи от ортопедична гледна точка/ И ако се страхуваш, че ще я разглезиш носейки, си спомни какво е да си влюбена и как нуждата и желанието да си близо до любимото същество е била голяма. Ето това са бебетата- те са като влюбени и всеки допир е балсам за душата и масаж за тялото  Wink
Подозирам, че ще чуеш доста мнения относно глезенето; все едно ние възрастните не си позволяваме да идем на масаж, да хапнем парченце шоколад или любома торта  Mr. Green Откликвайки на нуждите на новороденото, се изгражда и връзката майка/родител- дете. Разбирам, че е натоварващо и несвойствено, всяко начало е ...интересно и предизвикателно, но пък и ни учи на нови неща. После можеш да се гордееш със себе си, че си се справила с едно или друго нещо.
Ако кърмиш легнала, можеш да изчакаш докато заспи дълбоко и тогава да се измъкнеш лекичко, без да местиш бебката/като разбира се е подсигурена безопасността и/; би могла да съчетаваш кърменето с лека музика с която малката да свикне и ..да спи на нея; или да оставяш миришеща на теб тениска до нея, за да не усеща толкова бързо липсата ти, след като  си станала.
Да кажеш *не* също е вариант; бебето може да преживее факта, че дрешките не са изгладени, или таткото /ако не го е сторил досега/ сам да приготви вечерята/закуската  и да ти сервира в леглото. Това е знак на внимание и признателност, все пак ти полагаш грижи за вашето дете.  Същевременно таткото, ако поеме носенето, банята и т.н когато си е у дома е възможност за него да изгради връзка с детето си. Времето минава толкова бързо, че докато се обърнете и бебето, което държиш сега прави първите си стъпки... Началните грижи са като един миг, сравнено с цял живот. Ти си майката и послушай майчиното си сърце къде и колко да инвестираш  Wink . С което бих искала да те насърча да се почиваш повече заедно с бебка през първите седмици, да си дадете време една на друга и лека полека нещата ще се подредят. Послушай сърцето си, не съветите на околните  Wink Hug

# 122
  • София
Привет и от нас! Използвахме хубавото време и си направихме чудна разходка. Flutter
Записахме си час за понеделник в църквата за т.н. "чиста молитва".
От ДМ ни издадоха карта за бебешки намаления, купих си и подложки за повиване на Бейбилав. С Алекс ползвах подобни на Либеро, но по-тънички. Въпреки това ми бяха супер полезни. Напазарувах и малка част от сладките неща за неделната погача. Поръчах и торта. Party

Мишле_, добре дошла, престраши се най-после Simple Smile От сума време те виждам на балкона, дори те подкачах по едно време, но сигурно не си разбрала, че визирам теб  Hug
Благодаря! Hug Ми не съм се изобщо досетила Embarassed #Crazy Малко недосетлива вървя или по-скоро предпочитам всичко да е директно Laughing

Тони от вчера няма особен апетит. Цокне малко и заспи....после едва я разбудя за АМ....иначе нощес си изпи всичко, което й бях приготвила. Някой се притесняваше за изяденото количество - Тони изяжда между 80 и 120 ( в доста редки случаи) общо кърма и АМ. Яде през 4 часа.

За средствата против колики - ще ви ги напиша с ясната уговорка, че аз не съм ги ползвала, а мои приятелки и ефект наистина имаше. Но както знаете - всичко си е много индивидуално и всеки случай е различен. Първият е ако детето е на кърма - вечер майката да изпие ( не повече от 1-2 вечери) една капачка уиски. Не мога да обесня действието, но по някакъв начин се пресичали коликите.
Другият начин е с борина, но с истинска борина, а не тази която ц-тата продават по пазара. За тези, които не знаят - борината е корена на бора, който е силно осмолен. Та парченце борина се запалва и се обгаря вдлъбната част на лъжичка за чай, докато стане черно ( от смолата на борината). След това в лъжичката се капва кърма/ АМ и се разбърква и това се дава няколко пъти на бебето. При две мои познати това подейства безотказно, след солидно спонсорство на аптеките на какви ли не капки против колики. В нета може да се намери информация за този метод, макар и оскъдна и доста противоречива.

Елг, на нашата погача съм поканила 23 жени Mr. Green с около 12-ина дечица. От тях засега 3 няма със сигурност да дойдат Mr. Green, ще видим в неделя, живот и здраве, какво вещерско парти ще се заформи Blush Mr. Green

# 123
Алооооо,къде стееее,май всички са зачезнали по разходки SadКато се приберете да се похвалите Hug

# 124
  • София
Здравейте момичета  Hug Аз да се похваля - днес бяхме за първи път на разходка  Grinning Много добре ни се отрази и на двамата,след 3-и седмична изолация.
Mishe_linche и аз точно това се чудех за пишонките,но съм заявила на мъжО че той ще го прави това.Аз се притеснявам да не хвана да го осакатя нещо детенцето  ooooh! Предполагам,че предиатрите ще ни кажат кога и как трябва да се прави   Simple Smile

# 125
Мама Тодорова,някой по разходки,други на махане на конци. Явно днес всички сме по улиците.
Да се похваля-ние снощи спахме почти 6 часа разпокъсано и аз днес съм що годе кукуряк. Peace
На всички-много  Hug Hug Hug Hug Hug

# 126
Здравейте и от мен в новата тема,

Чета ви с такова удоволствие! Ние още не сме излизали истински с количката, та ще ме извините за въпроса,но с колко ката дрехи мога да изведа дребното в количката, и самия кош как да подоготвя?Може и да ви е смешно,но наистина не знам Simple Smile, как ще е най-добре.Днес стоя към 20 мин на терасата, та първата разходка колко дълга да е-30/40 мин?Ако е слунево като днес, но с лек ветрец (поне при нас е така), дъждобрана да слагам ли, за да изолира вятъра,или няма нужда?
Елг,педиатърката ни каза да не сменяме АМ,а мен така ме човърка...сега е на аптамил, и ме е страх хем да не дебелее много, а и с това рядко акане...Ти как реши да минете на ХИП,на своя глава ли? И по-доволни ли си?
И мен вчера ме боля главата,от недоспиване предпоплагам. и сега като се опитам да спя с дребното, и при всяко ръмжене и сумтене, скачам да видя и грам не мога да се отпусна Sad
И така...

Хубав ден и лека вечер!Ще ви чета!

# 127
Ел83, естествено, че на моя глава. Сега даже давам и Нан. От Аптамила се запичаше.
Педиатърката няма как да знае кое млко му понася. С каката докато оцелим Хипа минахме през всичките.

Дъждобран слагам само ако вали и го нося де  Rolling Eyes
Парници има на село.

# 128
  • София
Елл_83, аз Тони я обличам в едно дебеличко гащеризонче, слагам шапка, мажа бузките с колд-кремче и увивам в едно дебеличко одеалце. Това е. Не слагам нищо повече. Отдолу съм сложила върху матрачето на коша още едно памучно одеалце, за всеки случай.
От време на време проверявам нослето, почти винаги е топличко. Първата ни разходка продължи около час, постепенно увеличихме времето.

И мен главата ме боли напоследък, от недоспиване е ooooh! И аз не мога да се отпусна, при всяко сумтене, ръмжене  и скачам да я видя ooooh! Tired
От няколко дни забелязвам, че се променя с дни - започнала е да "гука", издава едни радостни гърлени звуци, на моменти имам чувството, че все едно иска да ми каже нещо. Много мили моменти Heart Eyes Blush Laughing

Преди 2 седмици на своя глава реших да сменя АМ ( На Нан ХА1 сме) с Лактана Био. Четох, че се доближавало максимално до майчината кърма, бля, бля...... Ами 3 пъти й дадох, и трите пъти повърна, хич не го хареса Tired  Та сега така си седят опаковките и май скоро ще бъркам течен шоколад  Mr. Green

Елг, ти защо така сменяш млеката? newsm78

# 129
Елл, обличам с боди дълъг ръкав и гащеризонче, слагам в космонавт и ако е много студено в плетено чувалче, в количката има само пелена върху матрака, отгоре закопчавам покривалото. Кошът ни е такъв . Дъждобран имам, но не ползвам. Според мен бебето си е на завет и няма нужда допълнително да се спарва въздуха.
Мишелинче - аз те разбрах добре, но пак ти казвам не бих си държала детето гладно - не бих го оставяла да нервничи, щото имало още половин час до хранене. Ти под час ли ядеш, аз - не   Hug Сок няма да давам преди годинката (на дъщеря ми дадох на годинка и беше разреден 50/50 с вода), няма да забелвам. И да те успокоя - един кг си много добре според мен   Hug
Леле, Мишле, ти погача ли ще правиш или абитуриентски бал  Mr. Green Да си изкарате много хубаво!  Hug
Аз бях час и половина навън с двамата (малкия в слинга), капнах Simple Smile Сега чакам Олимпиадата  Heart Eyes

# 130
Здравейте.
Още май не мога да вляза в час с две деца едновременно.. Забелязвам някаква закономерсност - един ден е спокойно, на другия е пълна лудница.. Ето, вчера беба тъкмо заспа и реших да сготвя - сложих супа и пиле с ориз. Е да, ама след 15 мин. се събуди с рев. В същото време баткото ме дърпа да играем на нещо си, тигана почна да загаря, малката реве, пералнята ме чака да простра, направо  #Crazy
Успях все пак... с 3 изключвания и включвания на печката и котлоните.
Много се надявам скоро да съумея да се справям, че на моменти се чувствам много зле, особено като добавим и недоспиването. Улавям се, че най-често си го изкарвам на баткото, а той милия, също е дете все пак и си иска своето.
Спомням си, че коментирахме помощта на майки/свекърви и повечето бяха против. Е, аз бих била много щастлива, ако имахме поне една баба в града, на която можем да разчитаме, но уви.

Момичета, имате ли апетит и как се справяте с него? Аз се опитвам да се храня балансирано и на малки порции, между храненията хапвам сурови ядки, но винаги след хранене ми се дояжда нещо сладко - я шоколадово бонбонче, я бисквитка.. Направо не знам как ще сваля останалите кг. (имам 6-7 за сваляне).

Връщам се да ви чета. Много  Hug

# 131
Здравейте и от мен!
И ние бяхме на първа разходка в парка днес  Grinning Много добре ни дойде - спахме почти през цялото време, а когато се будихме бяхме спокойни.
Сега кротуваме отново незнайно докога. Много се радвам за новата тема. Най-сетне да се разпиша и аз в нея.

# 132
Като гледам почти никой не слага найлон,ние явно сме се психясали покрай тая грипна епидемия и май единствените с почти едномесечно бебе,които още не са помирисвали въздуха навън.Взех вече много да се сдухвам Rolling EyesАйде да не се оплаквам.

# 133
Аууу аз докато се усетя и вие вече тоолкова страници сте изписали  Simple Smile
Привет и от нас! Ние се напъваме , храниме, пръцкаме и чакаме най-страхотната беззъба усмивка на света!
Връщам се да чета, ако успея разбира се! Вие сте машини бе мами..
Утре /като изключим консултацията/ ще сме първи ден на разходка, а като гледам яко сте навън.. браво!

# 134
ЛЛЛ а на мен защо не ми отговорихте, аааа???  newsm78 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт