ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 610
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Абе хорааа, аз питах и в предишния пост ама не ме отразихте, тук не дават на бебетата вит.Д, само на мен казаха да пия 10мг дневно, ОК ли е или да се консултирам и с Бг педиатър? То тук с тази липса на слънце според мен си е наложително да се приема, но не мога на своя глава, а и тук няма вит Д под форма за деца...

Ок е. Ако приемаш стабилно добавка, ще си преминава в кърмата. просто ако майката не приема, и бебето не получава, защото кърмата не е богата на вит. Д. Адаптираните млека са обогатени. Пък аз на Мила непрекъснато й го забравям, 1-2 пъти в седмицата, ако се сетя...  Whistling

# 106
Ив, браво на тебе.
Аз днес си имам отмяна, мама. Чакам я да дойде и да ми спретне едни сърмички, аз ще правя крем и ще позачистя в хола играчките. После имам 2 перални за гладене на бебо.

Тони, ще му стопя лагерите. Миналите съботи все нещо си намира, та тази ще е яко чистене  :35

# 107
Ха добро утро и от мен. Като заговорихте за мъжете и моят взе да се излага. Ние обикновено будуваме между 10-12 вечерта, после обаче като се нахранят и спят до към 5,30-6,00 сутринта. Обаче ММ явно му дойде в повечко, че трябваше да обръща внимание до 12, а му се спеше и точно преди храненето те се бяха закротили за 10тина минути и той заспа. После грам не помръдна, аз оправях бебета, сменях памперси, седнах да ги кърмя, той уж отвори очи и не реагира. После им додахо малко изцедена кърма с шишетата, сложих ги да спят, издецих се. И така чак, като отивах финално до тоалетна и се връщам и го гледам той станал и посяга да вземе едното бебе светнал лампите  newsm78 и аз му викам - какво правиш. Той ми да ги храним...оооо викам децата са нахранени и спят...той грам не реагира, легна и се наспа и хич не усетил миличкия, че оправям децата. Ама се наспа, а аз сърдито му казах "мерси за помощта" - не че ме отрази, но сутринта се събуди явно доста гузен защото в 5,30 вече беше рипнал и правеше всичко, свеж и бодър само и само да помогне. Снощи също се размърмори, че искал да си гледа някакъв филм, а аз го занимавам с децата, та отнесе едно скромно скандалче - на мен не ми ли се гледа филм и колко още неща, ама първо гледам да оправя децата, а това мъжете...не ми се коментира. Ама ще го вкарам аз в релси, ако ще и свят да му се завие.
Хайде пожелавам прекрасен ден  Hug

# 108
Много ви благодаря за подкрепата Hug
Ив, Елг, Тони  Hug
Аз будувах с дребния между един и шест сутринта Confused НЯкакъв цикъл - ядене - акане - повръщане - пръкане - сумтене и пак..... Най-накрая в шест ММ го взе, обадил се че ще закъснее и спах до девет. Въпреки това съм като цеден лимон, не знам как ще изкарам деня. Поне през нощта сгънах рането и почистих едната стая  Twisted Evil
Елг - сигурна съм, че погачата ще е страхотна  Hug
Ив - аз за вит. Д не те отразих, но сега се включвам за флуора...Не съм чула някой в България да пие, даже всеки казва, че не е препоръчително, понеже не може да се дозира точно.  Rolling Eyes
Тони, браво за съня...Свсем различно е след такова презареждане Peace
Еуфория -  Hug страхотно дететнце си имаш, аз имам слабост към такива любопитни деца, казвам, че растат с отворени към света очи. Моята дъщеря на 2г и 3-4 месеца знаеше половината азбука, бяха ме набедили, че си мъча детето...А то показва буквите и пита - "какво е това?", е аз да мълча като г*з ли? Научи формите и цветовете отрано, сега рецитира цели книжки в стихотворна форма, знае поне 15 стихотворения, а песните са безброй....И това без да я карам на сила.  Но например - не може да реди пъзели, не оцветява в очертанията на картинките, не яде с нож и вилица, няма желание да се облича сама...Та исках да кажа - не се вписва в някои рамки, но това не я прави по-малко прекрасна в моите очи, така е и с твоето дете...
Пандичка - браво за тренажора Peace
Аз нали ви казах, че миналата седмица си купих дънки, които са ми леко тясни, стърчала малко дръжки от ханша, е снощи ги пробвах -  всичко се е стопило!!! Дънките са ми като изляти, чак се зачудих дали да не си бях взела още един номер по-малки, че аз ще слабея #Crazy Чакам още малко и ще започна с упражненията Peace
И още нещо - бях се спряла на вариант за почивката, даже направих резервация, но в последния момент смених тотално плана!!! И сега имаме нова посока. Crazy Чакам да ми потвърдят, че има свободни места и новата резервация и ще се похваля Heart Eyes
Хайде усмихнат ден от мен!

# 109
Еуфория, колко съм съгласна с теб за рамките! Много ме дразни това, че в БГ сме коне с капаци и всичко трябва да бъде поставяно в рамки. Няма място за лавиране, дори в добра посока, както според мен във вашия случай! Наистина мисля, че детето ти е гений, но съм убедена, че за хората в психиатрията тази дума вероятно съществува колкото и духовете и извънземните... Радвай се на прекрасното ти дете, учете се взаимно и съм убедена, че ти за него си най-прекрасната майка!!!  Hug

Елг, Кайлис, и аз писах вчера писах за ММ. Хайде, оставих го една седмица да не става въобще за бебка, щото имаше 5-6 чАса да спи, а през деня минаваше през ада, но хъркането вече ми дойде в повече. На всичкото отгоре АЗ се преместих в друга стая!  Shocked Снощи предложи да се премести той, амаааа мисля, че е номер да не го карам да става за Лиз, щото отново започнах да го карам да стсава и той.  Joy Е нЕма да му мине номерОт! А днес ми вика "миличо, ще идва н'Ам си кой да оправя н'Ам си к'во, ако можеш пусни една прахосмукачка" и върти едни мили очи. Е подивях. То само аз чистя напоследък, готвя, пазарувам, оправям беба, вече и каката, която от снощи си е у дома... И аз ще му стопя лагерите утре/другиден!  Joy

Кайлис, ти си на вълна почивка, а аз на фотоапарат и нова количка за Лизи.  Laughing След това и на почивката идва ред!  Whistling

Тонка, браво за спането! Само внимавай така да не си докараш мастит от препълнени гърди цяла нощ. Казвам го от опит...

Снощи си шибнах крака в стъклената маса в хола, хора, така не ме е боляло никога от удар в предмет. Едвам ходя... Sad Нооо ставам да се оправям за парка. Хубав ден на всички!

# 110
Ние пък вкъщи имаме ясно очертани отговорности и не се разправяме за нищо.
Той - оправя котките, пазарува за тях, чисти им, храни ги; оправя тоалетната/банята; изхвърля боклука всяка сутрин; води и взема какатата (като вземането напролет си го поемам аз). Понякога - пуска прахосмукачка, чисти, простира, пазарува, но по моя молба. Бебето го къпем заедно, той е сменил две пелени досега, че са с копчета и му идват сложни Simple Smile)) иначе понякога я пази вечер за 1-2 часа, докато аз спя легнала Simple Smile))
Аз - чистя, пера, простирам, пазарувам (той напоследък пазарува повече от мен), готвя (с умерен успех), оправям бебето, обръщам внимание на каката, и там каквото има текущо.

# 111
Привет и от мен в новата темичка Simple Smile
Аз все не мога да намеря време да понапиша нещичко,ама се надявам скоро да влезнем в крак с малкия Тони бонбони.
За сега само да се запишем и ние в темичката Simple Smile
До скоро от нас мамчета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 112
Писах, писах, писах и системата ме изхвърли -  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Да се включа за флуора - моят зъболекар ме изгледа странно като го попитах, обаче пък знам за зъбна профилактика с флуор за деца 7-10 г. Племенницата я заведохме на такава като дойде от Австралия. Оказа се, че няма нужда - тя приемала от бебе таблетки флуор и зъбите й са перфектни. Алиан обаче може по-компетентно да се включи по темата - тя е изчела доста и ми обясни ситуацията. От всичко заключих, че е по-добре да не се дава флуор - защо, тя ще каже. А и в нашата чешмяна вода има флуор достатъчно, особено по морските градове.

Алиан, мерси за името, ще питам за данни като дойде времето още малко.

Панди, само така - всички мъже под строй!!!!  Mr. Green Моят е на строг нашийник - вече месец само той чисти, пазарува, само той къпе бебо /че мен ме е страх още/, редовно сменя памперси и дрешки /понякога се сменяме по 3 пъти на ден заради повръщаното/. Но му и прави кеф - виждам го.
Иначе мерси за предупреждението - внимавам аз, това е само изключение, а и скоро няма да се случи пак хахаххаа А и на бебо нещо не му се е понравил биберона, иска си цица  hahaha hahaha
За количките - пробвай мястото, откъдето аз взех моята http://malkatarusalka.com/, само английски са, но може и да харесаш нещо. Пробите са в ап-т, не е магазин

Кайлис, завис завис за кг-те  Mr. Green Аз съм 7-8 отгоре от началото на бременността, но и пред хладилника не се отслабва  Joy Следващата седмица го дават 15 градуса - хващаме количкитеееее  1stroller 1stroller 1stroller

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 11:22 от tonniny

# 113
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте, искам да помоля за съвет. Бебето ми е на кърма само, на поискване. на 20 и няколко дена е. Иска да яде прекалено на често. Нямаме никакъв режим. Ползва ме за успокоение, заспива с гърда в уста, сваля ли я, веднага се събужда, сложа ли я влеглото също, изобщо, много съм уморена и така няма да изкарам дълго. Дане ме иска да я нося , иска да суче, но реално, според мен се наяжда, и после иска да суче, за да заспи, но и след като заспи, не пуска и така можем да откараме цял ден. Залъгалката я плюе с отвращение, друг не може да я успокои...Рита, ръкомаха и се дере. Наддава си сравнително добре вече, ака, пишка..Мисля, че не е да не й стига, а проблемът е другаде. Какво да правя? Благодаря..Не искам да минаваме на ам, но пък няма да изкарам дълго така. Трябва да има поне по 2 часа между храненията, за да мога да продължавам.

# 114
  • гр.София
Здравейте,ние се връщаме от ваксина...слава на Бога,моя киселчо не рева въобще,дано няма и реакция към нея  Praynig .
Аз също давамм вит.Д на джеймисън,наистина се обтрива бузката,но аз си капя на пръсчето и малкия го изсмуква  Wink
Имахме кошмарна нощ,по-зле и от предните,не сме спали въобще.Направо немога да повярвам,че тези колики вече от нищо не се повлияват..Вчера и аз имах сериозен разговор с ММ,абе кавга си беше..Разясних му някои неща с родителството и споделените битови задължения,може би и малко грубо се държах и изказах,но уж си взе забележка и почна да действа след това,ама дано не е от ден до пладне.Но още немога да понеса,че неможе да успокои собственото си дете когато плаче.Да,сега мама е тук,и тя го прави когато аз върша нещо,но като си тръгне...??
Погача и аз ще правя в неделя.И като  пусната на плоча,само повтарям на поканените-искам ви само ако сте напълно здрави.Чак усещам,че вече съм досадила на някои  Mr. Green .Иначе няма да са много жени,5-6мои приятелки с 3 дечица,мама и свекето.
Сега ставам,за да дремна малко с детето,че незнам кога скоро ще имам възможност.  Hug от мен

# 115
  • София
Привет и от мен в Родени. Само ден офлайн (оперираха ми мъудреца, уф!) и не мога да смогна да ви изчета, затова само набързо ще маркирам...

Мишле_, kateto8, ronkis, alanin, честити рожби!

Предложение : да допълните на 1 страница и : Отбиване.

newsm78

DeniSlava86, тук има доста информация на едно място: Как да увеличим кърмата си

Q_A, може би тази статия ще ти помогне да се ориентираш От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?

Зеленко, имам питане към теб! Досега кърмих малките, като сменях гърдите, но ми се иска вече всяко мишленце да си има гърда. Ще сбъркам ли? Благодаря тииии!

Някои майки на близнаци продължават да сменят гърдите, докато други правят както ти обмисляш. Основното предимство на редуването на гърдите е, че по този начин и двете са еднакво добре стимулирани. Т.е. дори и едното бебе да суче по-малко/по-вяло, при смяната по-активното бебе стимулира периодично ту едната, ту другата гърда. Момите вече са на цял месец, от постовете ти ми се струва, че чудесно се справяте. В този смисъл може просто да опиташ да реализираш идеята си, наблюдавайки ги малко по-отблизо няколко дни, докато прецениш как вървят нещата.
Аз мога да ти споделя моя личен опит в подобна ситуация, че нали пък тандемствам. Когато и Лимонката, и момата са си у дома, всеки си има своята гърда. На момата съм дала по-малко продуктивната, на Лимонката - дойната крава. Те често сучат едновременно и усещам как мощното преглъщане на кака стимулира увеличената струя при него. Много е странно усещането  Mr. Green Когато сме си сами с Лимонката, редувам гърдите, като все още му предлагам и двете. Често той се насища само с едната, но понеже не мога да хвана логика, просто предлагам и двете, като го оставям да си покаже дали още е гладен. Та така, в гъвкавостта му е майката  Hug
П.С. Въпросът ти е много актуален за споделяне на стената на "За близнаците" във Фб  Peace Мисля си, че там ще получиш доста мнения и споделен опит от вече преминали по този път.

nikitto, не искам да те плаша, обаче някои бебенца просто са по-изискващи и имат нужда от почти 24/7 контакт с мама, особено в първите месеци. Някъде го наричат "четвъртия триместър"... И таковата, относно употребата на слинга. Виждам, че се притесняваш дали пък на бебето няма да му хареса толкова много, че да иска само там да стои. Нищо чудно и така да стане. Но пък така си осигуряваш две свободни ръце и спокойствие. Също така с внимателна подготовка (визирам по-скоро психологическа  Whistling ) татковците също се справят чудесно с носенето в слинг  Peace

Мишле_, добре дошла, престраши се най-после Simple Smile От сума време те виждам на балкона, дори те подкачах по едно време, но сигурно не си разбрала, че визирам теб  Hug

marjan357, може би тези статии ще ти помогнат да се ориентираш дали си струва да рискуваш с диети:
Кърмя бебето си, а искам да отслабна. Безопасна ли е нисковъглех … та за кърмачката?
Нисковъглехидратни диети и кърмене

Ей, май схванах какво се случва с моя синковец - явно кърмата ми се е увеличила и го препълвам. Нали ви казах, че вече се нахранва само за 10 минути. Абе, гледам няколко пъти, че устата му като пуска зърното е пълна с кърма и се чудя какво става, а той просто получава много бързо и много голямо количество. Та седнах и се изцедих - е, казвам ви, от гърдата, от която той беше сукал, изкарах още 50 мл и можех и да продължа! Та сега явно ще се цедя обаче се чудя кога - преди да го храня ще го лиша от първото мляко, след като го храня за него няма да има смисъл, защото пак ще има твърде обилна струя в гърдите! Дайте съвет!

С цедене най-много да си докараш още повече кърма  Mr. Green Ако обмисляш цедене все пак, по-добре да е преди кърмене, да облекчи първоначалната по-силна струя. Може дори с ръка. Обикновено силната струя се приема по-леко от по-изправените пози за кърмене, както и от биологичната (там пък се съчетава и ефектът на гравитацията). И нищо чудно това да е причината за повръщането у адашчето. Ненапразно при опитите да се обясни на майката как се усеща силната струя, тя се сравнява с например да се опиташ да налапаш гладински маркуч, който обаче е с пусната на максимална мощност струя - буквално те дави...

Бъркам ли, или някой ползваше витамин Д + вигантол за бебето? Не се ли предозира така  newsm78

# 116

Благодаря, беше ми много полезна.Снощи идва педиатъра и я тегли,преди изписването беше свалила 280гр и беше станала 3.600кг а снощи вече ги беше върнала и е станала цели 3.900кг, не че са много, даже сме на минимума ама съм по-спокойна.
 Замислила съм една покупка, но незнам дали си срува, моля ако някой ползва нещо подобно да сподели. Ето за какво иде реч:

http://bulpart.com/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … -Sweetpeace-Primo
  Много  Hug Hug Hug на всички!

# 117

Кайлис, завис завис за кг-те  Mr. Green Аз съм 7-8 отгоре от началото на бременността, но и пред хладилника не се отслабва  Joy Следващата седмица го дават 15 градуса - хващаме количкитеееее  1stroller 1stroller 1stroller

Хаха, нямам търпение за количките и аз Wink А за другото - и аз си похпвам, но и много се движа - танцувам с каката често, а вчера например - носих в слинга бебето от 12 на обед до 18,30 вечерта. Ама и той нагъл, бе - кара ме да го тупкам по дупето и да го разхождам из апартамента Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Никито - не съм ЛЛЛ, но да ти кажа - щерка ми беше така - израства се. Много ми беше трудно, но пък се кротнах и изгледах всички сезони на CSI - Miami  Mr. Green - Сега, ако малкия реши да копира кака си (като гледам натам е тръгнал) си давам сметка, че ще е доста по-трудно, с две деца Rolling Eyes
Човече  Hug

# 118

Здравейте.Аз за да не правя много дълъг пост вчера и не съм обяснила както трябва.Кайлис,Ив Мин не оставям бебчо да плаче цял час,не бих си и помислила Confused.Просто го чувствам нервен-дъвче бибата бясно,ядосва и се,немога да ви го обясня... SadИначе за 3 часовия режим се справя чудесно-будува около час след хранене и се буди 5 минути преди ядене,но сте прави гледам да се ръководя повече по неговите желания.А това „тук” е дълбоката провинция.Аз затова ви питам как процедирате вие,защото отдавна съм забелязала че има огромна разлика между докторите в големите градове,и тези в по-малките #Cussing out.И акушерките и педиатърката ми казаха да почива стомахчето през ноща,да изпива на ден около 200мл.вода,а вие май не давате вода.На ДК завчера ми казаха че много е натдал за месец-1.140кг.и да не прекаляваме с яденето щото бил дебел и можело да се разболее от рахит така.Тук чета че почти всички сте качили около 1кг.а има и бебчета качили и доста повече.Другото което малко ме втрещи-казаха да му давам вече по 20 грама плодов сок-ябълка,круша newsm78 #Crazy.Аз мисля да поизчакам малко със соковете,по всички бебешки списания които чета като луда пише че се дават доста по късно.И да питам мамите с момченца-кога ще забелваме пишлето?
 Денислава,четох че овесените ядки много увеличавали кърмата.
 Doci,Tonniny,кой още ни беше адаш-да споделя-решихме да купим едно дръвче явор и да го засадим в градинката зад блока.Tonniny,и на мен все ми се случваше да пиша и да ме изхвърли системата.Затова сега пиша на word и после копирам-спестявам си доста време.
Е стига за сега от мен.Времето е чудесно и отивам да го изнеса на терасата Hug
А,щях да забравя,ще ме светнете ли за тайната страничка във facebook… Hug

# 119
Зеленко, благодаря ти за съвета. Знам за опасността от свръхлактация, ще се опитам да внимавам пък каквото стане. А точно предложената от теб статия мисля, че спомогна да имам толкова много кърма - пиех хапчетата, написани вътре, вкл и чай за лактация. Спрях всичко вече няколко дни, откакто забелязах, че моят бълва мляко от устата си като пусне зърното  Joy така се оборудвах с кърма, че имам вече за 2 бебета.
А ти- лошо за мъдреца, но поне вече е минало! Става ли дума за зъби предпочитам още една операция да мина  hahaha

Никито, явно трябва да се примириш с твоята "лепчица"  Mr. Green Добър съвет е дала Зеленкото - слинг е решението, че иначе наистина си закотвена на леглото или на стола.

Q_A, подобна покупка си струва, но аз лично бих се спряла на ето това http://babycity.bg/index.php?route=product/product&path=61_7 … p;product_id=1855 Но ми е много скъпо. Бих потърсила същото в Продавалник. Щях и точно това да направя, но ни завещаха един дървен шезлонг на Бертони, та сега се мъчим с него.

Мише-линче, и ние имаме намерение да посадим явор, но на село дето се вика. Не знам откъде се купуват, но ще проуча. Пък и то нали дръвчета се садят напролет.
Иначе за водата вече говорихме в темата и повечето мами я отричат. Аз също, най-вече защото моичкият не я долюбва - ако му допадаше, щях да давам, но насила - не, а още повече да заменя едно хранене с вода - абсурд! Така съветват много педиатри, за да се отучи детето от едното нощно хранене - поредната отживелица. Според мен сам ще си се научи и ще разреди храненията.
за качването твърде бързо на много кг - и тук съм да се остави бебето само да си преценява, да си яде колкото си иска. Моят гладен няма да го оставя само защото някакъв си педиатър ми е казал, че наддава много. Може и да е грешно, но така ще процедирам. Ще се наблегне на масажите и упражненията.
за другите храни и сокове - още е наистина мноооого рано за подобно нещо.

Утре планирам първа разходка!!! Кратка ще бъде, но не се изпуска такова време! А пък тати, нали будува през нощта той да храни бебо, днес на два пъти си полягва - уморен  hahaha hahaha hahaha Ех, големи слабаци тия мъже беее!!!

Общи условия

Активация на акаунт