ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 518
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Оле, колко много сте писали, аз докато намеря темата и се добера до нея, вие ще я изпишете Simple Smile
Моята бебе  продължава да е с адски колики и затова не ми остава време за почти нищо. Спи по-малко и неспокойно и покрай нея и аз почти не спя. Добре, че  майка ми идва да мога да дремна, че от недоспиване си докарвам ужасно главоболие. Докога ще го мъчат коликите това дете, направо са ужасни. А аз търпя обвиненията на ММ и на майка ми, че детето плачело, защото аз съм се хранела погрешно( следят ме какво ям и дали въобще ям) и нищо не съм била давала на детето с кърмата. Аз просто се опитвам да се храня здравословно и какво да направя като нямам такъв апетит както по време на бременността...

# 661
Е те това е да се запишеш на 45-та страница. Пълна несериозница. От днес почвам да се стягам и да съм по-редовна Simple Smile

# 662
  • София
Неделен привет!
Времето навън май ще ни провали днес плановете за разходка Thinking
Днес го даваме дъждовен Mr. Green Ще си стоим вкъщи и ще мързелуваме Mr. Green

вчера за сополите наща ни изписа капки за очи и като казах на аптекарката тя се хвана за главата и не ми ги даде. Confused
Чак пък толкоз.... Crossing Arms Stop Според мен аптекарката е драматизирала излишно, т.к и на нас ( на каката) са ни предписвали капки за очи, които да капем в носа. И от други мами съм го чувала. Веднъж дори, беше уикенд, като се заговорих с един от фармацевтите в нашата аптека какви капки ще ми препоръча - препоръча именно за очи. Така че тази аптекарка или е още млада и неопитна, или си е придала излишна важност. Мое мнение нищо лично Peace

Звезден прах, това колко пише на кутиите  АМ ( казваш, че трябва да изяжда 150 мл) е много относително. Всяко бебе има индивидуални нужди и не може да се води от написаното по книги и опаковки. Нашата беба ( ако съдя по надписа на кутията с АМ) също трябва да изяжда 150 мл, но тя повече от 100-110 мл не може  Crossing Arms

# 663
Привет и от мен. Относно количеството храна, доколкото знам аз от нашата лекарка дажбата се определя от 100 мл + броя на месеците на които е бебето. Тоест ако е на 2 месеца е 100+20, ако е на 1 навършен месец е 100+10 мл или 110 мл. Но наистина децата са индивидуални човешки същества и както ние не можем да изядем някакво количество храна, така и бебетата не могат да ядат, както е описано  по дебелите книги - по-скоро е ориентировъчно, но не бива да ни плаши ако е повече или по-малко.
Аз чакам гости, много съм щастлива защото си имаме приятелки две близначки на детската площадка, които са само месец и половина по-големи от нас и вече сформираме компания с близнаци, голяма сме атракция две двойни колички. Хайде гостите ми дойдоха. 

# 664
Благодаря ви момичета за успокоението, наистина всеки ден яде различно, понякога виси 1 час на гърдата, понякога за 5 минути и решава че е готова, когато даваме с шише гледам , е и там различно се изцоква, но просто ми направи впечатление, че от вчера яде и стои на гърда малко и се кара и с нея и с шишето  Shocked ама явно е период някакъв  newsm78  Сега чета  за скока в растежа, ние сме точно 5 седмици след термин, явно това и е момента и тя го преживява с намаляне на храната , повече сън и каране с шишето и гърдата, а пък аз тея дни делегирах нощното в 12 часа на бащата, за да поспивам повечко , както и почнах да я слагам в нейното легло, не до между нас и явно неволно това е съвпаднало със скока в растежа и ми стачкува сега, ще си я взема довечера при нас и няма да цедя, ами ще кърмя през нощта, пък ще спа след 6 месеца   Mr. Green Mr. Green

# 665
всичко си е много относително с храната. На нашето АМ пише, че трябва да яде по 120 г вода+4 лъжици АМ, а ние изяждаме по 90 вода и 3 лъжици АМ и то не винаги. Понякога изяжда 80, понякога повече или по-малко. Когато давам кърма (на смесено хранене сме), изяжда пак същото количество.

някой питаше как да успокои коликите...да не отчайвам никой, но търпение му е майката Mr. Green Пробвах какво ли не - Абоколикен, Еспумизан, Био Гайа, анасон, борина, топля коремчето с торбичка с морска сол, давах 2 вида хомеопатия, сега правя и масаж с Бейбинос мехлемчето и пак си ги имаме Whistling В някои дни са по-малко, в някои повече, не спи спокойно, само нощно време спи сама за няколко часа, а през останалото време е на ръце или в слинга. Ще оживеем, спокойно Mr. Green

# 666
Здравейте момичета,

тук от 2 дни е толкова мрачно и потискащо,даже и бебо усеща,че не сме излизали и по-нервен ,вчера цял ден е бил из ръцете ми,дори и в коша за кола не иска да стои освен ако баща му не го люлее като люлка,та се замислям за люлка само дето незнам къде ще я сложим newsm78.Незнам колики ли борим или просто скука,че не излизаме,но мисля е второто.Наште хранения са горе-долу на 2 часа и няма изгледи да оредяват Laughing
еми толкоз имам повиквателна.Хубав неделен ден!  bouquet

# 667
  • София
Ето ни и нас. Днес е мрачно и дъждовно и най-много да стигнем до балкона.

Относно храненето и ние сме така. Като се кърмим хапне, почине, после пак хапне. Като сме на АМ не винаги яде толкова, колкото трябва. Затова аз и правя 100 мл и колкото хапне. Понякога и стига, понякога остава, а ми се е случвало и да не и стигне и да иска още след половин час. То и ние не ядем еднакво на всяко хранене ( не че напоследък имам нормално хранене на масата де  Laughing ).

Газела, обясни на ТМ и на майка ти, че като те обвиняват няма да ти помогнат. На теб ти трябва спокойствие. Като си нервна и бебето го усеща и то става нервно. Съдя по себе си. След изписването бях много нервна и в мен малката винаги ревеше, а щом я вземеше майка ми тя се успокояваше. Така че е важно ти да си спокойна. А за храненето - яж това, което ти се яде, но все пак нека да е хранително Wink

Беба  ми прави номера: от сутринта я слагам на гърда, хапне малко, заспи за 5 мин, събудисе пак на гърда и така от 8ч. Изцедих се, но имах малко и като се събуди за поредното хранене и дадох АМ, цокна малко (10мл) и заспа пак за 5 мин. Сега се е събудила и реве и пак търси.
Да не говорим, че от сутринта повръща като фонтанче.

Имам още въпроси, но малката се дере и ще ставам.

# 668
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

1. Искам да започна да вземам неща против косопад и за заздравяване на косата. Препоръчаха ми Приорин, но не мога да намеря информация дали е съвместим с кърменето. Дали може да ми помогнете.

2. Също искам да започна  да ходя на процедури - Дермосоник и LPG. И двете процедури разбиват мастните депа и се изхвърлят чрез лимфата, но отново не знам дали са съвметими с кърменето?

# 669
Мами,а давате ли някакви пробиотици за коликите на бебенцата и в какви дози-както казах,ние сме на 12 дена... newsm78 Аз пия лактофлор сутрин-надявам се,че не пречи на кърменето!  Thinking

# 670
Привет и от мен.  Hug Днес малката е направо ужас.. То не е виновно милото, а тези пусти колики, които не я оставят. Не знам вече какво да правя, кой каквото не ми е казал, това не съм дала и направила, ама ефект почти нулев. Преди малко заспа (от 9 ч.  сутринта не е мигнала)  и дано поспи малко, че вече ръце не ми останаха да дондуркам.  #Crazy Имам и един въпрос към мамите родили нормално повече от едно дете, пък и който може да отговори разбира се. Отговор в нета така и не намерих, все различни мнения, та реших да попитам тук.. Малко ме е срам Embarassed,  но все пак..
Вчера близоста между мен и ММ се завърна. Всичко мина стахотно, но както аз така и той забелязахме разлика в моите размери, при това не малка (поне според мен, той надали би ми казал подобно нещо, дори и да го мисли). Много смотано ми стана.. Знаех, че няма да съм както преди, но пък чак такова нещо не съм очаквала!  Tired Моля, който може да ми отговори дали ще си остана така или има шанс влагалището да възвърне (дори и не напълно) предишните си размери? След първото раждане нямаше такива проблеми,но сега...
Съжалявам за неудобния въпрос и дано не съм досадила много!  Confused  Embarassed

# 671
Момичеъа, много съм несериозна с класацията. Но много пиша тези дни. Ще се опитам утре да я пусна.

# 672
  • София
Вилинка, аз родих секцио и още не сме пробвали с ММ, но за стягане там където искаш знам че помагат упражненията на Кегел - стягаш и отпускаш мускулите, все едно като пишкаш.

Елг, споко, давай с писанията щом ти е дошла музата. Класацията може да изчака, мисля че уроците са ти по-важни  Peace

# 673
  • София
Нашата близост с ММ няма да се завърне скоро, понеже аз имам проблем. Бях писала и преди - някакво подуване на лявата срамна устна, отива към влагалището. Оказа се запушване на жлеза. Назначиха ми лечение - компреси с браунол и ихтиол, но от тях стана по-голямо и по-твърдо. Най-вероятно другата седмица ще ме резнат там да изтече и ще имам шевове. Що за парадокс - родих секцио и пак ще имам шевове долу   Crossing Arms

# 674
Здравейте момичета,

Днес младежът спа 3 часа в колата,докато ние с баща му обикаляхме и сега след яденето в 17 се нерви и реве.Познайте от три пъти-колики!!! Китките ми не издържат вече,палецът на лявата ръка ме боли като го движа, абе...
Поне да ви разкажа за снощното къпане. При нас акането е ссъбитие.Вчера вече беше акал веднъж  вероятността да повтори бе много малка.Къпем си го ние,както обикновено, при което се изпишка на хавлията и викам си,еми кво сега,нормално за след баня и се започна....акане ли бе да го опишеш,наака хавлията и тъкмо мислехме,че е приключил и го прехвърлих на пелена и....пак, накрая се бях препотила от миене и триене на дупе.
Ей Богу,плюе и бибата по 100 пъти...дране яко!

Ужас пълен!

Айе лека!

Общи условия

Активация на акаунт