ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 523
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,момичета!
Аз не съм писала от преди да родя. Благодаря на всички за пожеланията и честитките и тук,и във фейса!

Благодаря за прекраната ни първа тема в "Родени". Прекрасно заглавие и оформление! Чест е за мен да бъда част от темата!  bouquet

Ние с малката от вторник сме си у дома,опитваме се да се напаснем с режима,обаче едно е в болницата,друго е в домашна обстановка.
Сега ви оставям,на всички много  Hug Hug Hug Hug Hug
Тори,честита месечинка. Hug

# 61
Привет
Панди и Зелено човече - благодаря за хубавата тема
Добре дошли на новите мами.

# 62
 Здравейте и от мен.
 Вече няколко дни много ни тормози това, че нашата мила рожба много по малко се храни и никак не увеличава количеството,котката марта ни препоръча да го храним на 2 часа(искам да и благодаря за всички компетентни съвети които дава на всички ни и много се радвам че е сред нас) но за съжаление тя хапваше още по малко. ММ дори вчера записа всички хранения по час и количество.Сега ще ви покажа графика и ако и при някой друг е така, нека ме успокои и дано да е нормално това, че направо изперквам.
 24:10 - 40мл
 03:30 - 70мл
 06:50 - 50мл
 08:45 - 65мл
 10:50 - 60мл
 13:25 - 70мл
 16:00 - 50мл
 18:30 - 65мл
 21:00 - 40мл
 23:30 - 60мл
Този график е за 05.02 тя е родена на 23.01 тоест на 14 дни. Преди 2 дни ходихме на педиатър и ни каза че всичко е нормално, но трябва да увеличи храната, а тя никак не го прави. Като започнем да я храним(с кърма от шише) в началото почва да се храни настървено и само след 30-40мл започва да заспива и нищо не може да я събуди, вдигаме я на рамо да се оригне и така за няколко минути и после изпива още малко.
 Иначе почти никога не се оригва веднага след като сме я нахранили, но ММ и намери слабото място, слага я в кошарата и тя почти веднага отваря очи, след няколко минути започва да мрънка и да се напъва и тогава кото я сложи на рамо веднага следва оригване.
 Понеже категорично отказва да сиче от гърда съм решила да си поръчам ел. помпа на ТТ ако някой ползва подобна, моля да сподели дали е доволен?
 Благодаря предварително за всички отговори и много  Hug Hug Hug на всички!

# 63
Здравейте и от мен.И аз благодаря за новата тема и за полезните статии в началото.Обещавам-тук вече ще съм по редовна-вече имам хубав нет Grinning
  Вчера бяхме на консултация.Яворче е качил цял килограм-вече е 5 кг.и 56 см.Имаме алергия към НАН-а и ни изписаха капки и кремче и ни сложиха на Аптамил.Иначе сме добре,коликите засега са леки,пием Инфакол.Чак с радост го пие Laughingне пуска капкомера LaughingДа споделя за другите капки и за витамин д-аз ги слагам в лъжичка за кафе и капвам и малко вода и той ги изпива без проблем.Дори не се налага да му отварям устата на сила.Толкова е лаком че щом допра нещо до устничките му и той ги отваря и подава езиче навън. LaughingАз да ви питам за нощното хранене-тук ми казаха да не се храним нощно време-само вода да му давам.Последно яде в 12 и после чак в 6 сутринта,макар че той се буди още в 5 и нервничи до 6.Понякога ми става жал и му давам да яде малко по рано.Иначе през останалото време гледам да спазвам режим(3 часов интервал) и засега се справяме без проблеми от негова страна.Хайде стига от мен. Hug на всички.

# 64
Благодаря за топлото посрещане още веднъж момичета.   bouquet
Еуфория стана ми толкова мило от всичко написано за детенцето ти. Дано е живо и здраво и най-важното то да се чувства добре. Обществото в което живеем е ужасно, какво да кажем за децата. Аз съм сигурна, че ти ще възпиташ едни отговорни хора, прекрасни деца.  Hug
Малчо прибрала си се в същия ден от болницата като мен и ние сега се напсваме на режим... много трудно, дано успеем. Успех и на теб! Hug
tonniny защо ще водите бебчо на ортопед? Според мен не се тревожи напразно и не си мисли най-лошото веднага. Детенцето е здраво и е наред. Аз на твое място също бих искала едно второ мнение ей така за всеки случай.  Hug
Ние се изцеждаме, купих си ел. помпа на Медела вчера, засега съм много доволна. Имам плоски, вдлъбнати зърна голяма мъка е с кърменето, той плаче неистово, аз се притеснявам. Намерих му цаката с помпата. Храня го на 3ч. като се изцеждам предварително и го събуждам тогава, сменям му памперса, мия го и си му давам от шишето кърма. Няма рев, няма стон, няма звук. Днес ни е 6-ти ден давам му 60мл. има си спокойствие, тишина. Едното нощно хранене съм го заменила с АМ (това го дава ММ) , а аз се наспивам и така... незнам дали режима ми е добър, но аз се чувствам спокойна, бебето също, според мен това е най-важното. Кърма имам колкото да покривам дневните му нужди, пия чай за кърмачки и ям тиква и т.н. дано се засили с дните, все пак съм изписана от втроник. Какво още да хапвам и пия , за да засиля кърмата си?  newsm78
Мога ли да хапвам ядки и плодове, мляко?  newsm78
Елг как си поръчвате от амазон и кое от там ви излиза изгодно?
Хубав ден момичета! Бъдете здрави!   bouquet

# 65
  • София
DeniSlava86 моя син също не може да ми захване зърната и си слагам силиконово и така му е много удобно.Четох,че не е хубаво само с помпа да се цеди,защото така намалявала кърмата.
А колкото до режим за папкане ние много бързо се напаснахме.През деня си папка на 3 часа,а пък през нощта се буди само един път и така успявам и аз да поспя  Wink

# 66
Аз да ви питам за нощното хранене-тук ми казаха да не се храним нощно време-само вода да му давам.Последно яде в 12 и после чак в 6 сутринта,макар че той се буди още в 5 и нервничи до 6.Понякога ми става жал и му давам да яде малко по рано.Иначе през останалото време гледам да спазвам режим(3 часов интервал) и засега се справяме без проблеми от негова страна.Хайде стига от мен. Hug на всички.
Не знам къде е това "тук", но аз не бих държала малко бебе цял час гладно, за да спазвам 3 часов интервал и да поддържам "режим" Peace Особено от 12 до 6 - това е много време, такъв тип нощна пауза вече се отрича.
Кайлис,  Hug ти ли беше казала, че поспаливи бебета не раждаш Grinning
Аз, аз Tired Ни са поспаливи, ни са кротки...Фурия и Ураган  Joy
Петя - провери цените не видео бейбифоните в чужбина, може да ти е по-изгодно.  Peace Ние, аз съм писала, хванахме някаква промоция и си го взехме за 80 лв(тук беше за 250 май.).
Светла - на нашето бебе Абоколикен-а помогна след ден - два. Не изчезнаха напълно коликите, още си поплаква от болка, но ситуацията е по-различна, определено.
miraluba - хърка си, ама не ми пречи.
Q_A - не мога да ти помогна, но искам да те питам защо трябва д аувелиите храненето - поспалива ли е, слабичка ли е? Може би просто не е ящно бебенце newsm78дано се включи някой по-компетентен Hug
Денислава - прегледът при ортопед е препоръчителен за всички деца преди да навършат три месеца Peace Следи се за луксация и други отклонения. Педиатърът трябва да ви даде направление.Ние водихме каката при Алексиев, сега мисля пак него да търсим. Но по-нанатък, към средата на март.
Тук днес мъгла, няма как да изляза...Каката тотално изтрещя вече, нямам търпение да тръгне на ясла, че да се разведри тя и да си отдъхна аз ooooh!

# 67
Привет и от мен!

Е много кофти навън с тая мъгла. Прецака ми се разходката. Днес сутринта подадох документите за еднократната помощ за раждане на дете. И представете си как съм изглеждала като ми казаха че трябва да оставя оригиналното удостоверение за раждане. Ще ми го върнат чак след 15 март. Ми ако ми потрябва дотогава? #Crazy Нещо пак не им е доизмислена системата.

Аз от снощи съм яко във филма. Докато давах на Алекс Вигантол с кърма, нямаше такова мрънкане, рев и протестиране, той така се давеше. Чак по едно време, реших че не може да диша и му посинява около устата. Майка ми каза че си въобразявам. После докато ми се оплакваше, качен на рамото ми, тупна си главата на една страна и заспа. И аз Rolling Eyes направо откачих - ма как така изведнъж заспа, какво му стана...После през 10 минути ходих да го проверявам дали диша. Дали има по-голяма шматка от мен? Тая сутрин пък реших че е топъл, мерихме температурата в дупето, 37, 4 - уж нормално, но той цял ден е един кисел такъв, мъчат го май колики. Сега уж е заспал, но го чувам как си мрънка насън.
Между другото, лактогонния чай, който аз пия, мисля че му помага и на него за коликите. Установих го, тъй като вчера пропуснах да пия, а той днес се скъса от колики. Сега съм пила и наблюдавам, дали ще има ефект.

Q_A съвет не мога да дам, че ние се храним от цица, но нека по-компетентните се изкажат.

Еуфория, много мило ми стана от разказа за момчето ти! Нека бъде жив и здрав и с течение на времето ще свикне с новия член на семейството!

Миралюба, и нашия дребосък хърка. Било нормално.

оф, исках и още да пиша, но дребното се е лепнал за мен и похапва, та затова после пак!

# 68
  • София
Привет и от нас!  Hug
Днес ще се разминем без разходка, тази мъгличка ни промени плановете  Crossing Arms ooooh!

По повод хъркането и свистенето на нослетата - и аз се бях вкарала в този филм и преди 2 седмици викнахме позната педиатър да я прегледа вкъщи. Обясни ми жената, че е нормално да им свистят нослетата, все едно има нещо вътре, т.к някаква си преграда ( ако правилно съм запомнила) била много малка и като им растат главичките и нещата и там се променят и подобряват. Затова било нормално да има и заден ринит. Аз пръскам и редувам Тетрисал с Африн бебе, поне веднъж на ден почиствам и с помпичката, т.к бебка не може всичко да изкара сама или аз с малка клечка за уши да обера. Не знам дали има подобрение, поне за мое спокойствие. Peace
Понякога като й се запуши нослето и такива звуци издава, че направо ме плаши ooooh!
А и аз съм си голяма паника, и за най-малкото нещо се притеснявам... Чак се чудя как съм отглеждала каката досега, като сега се вкарвам в още по-големи филми.... Tired ooooh!

Има ли вече мами, които са правили погача? Аз съм планирала за тази неделя, живот и здраве. Смятам аз да си направя питката, някой наясно ли е може ли това да е майката? Ще го празнуваме в заведението ( тип сладкарница) на наш познат, ще е затворено само за нашия празник.

За коликите не мога да дам съвет, за момента минаваме без тази "екстра", дано и да няма Praynig Каката също нямаше. Вечер само давам по 3 капки Биогайя, сутрин по 2 ( случва се да пропускам Embarassed). Мога само да споделя ( ако някой го интересува) как две мои приятелки ги "пресякоха" с бабешки/природен начин, но засега няма да пиша, че някой може да ме сметне за куку или вещица Laughing Twisted Evil

# 69
Сутринта поне един час ми отне да добавя 3 майки на 1 стр.  #Crazy Постоянно ми даваше  "изтекла сесия, опитайте пак"... Откачих, колко време изгубих  Crazy но както и да е. За темата - радвам се, че ви харесва и благодаря на тези, които оцениха труда ми, защото наистина доста си поиграх, особено да се ровя къде, кво има. Но ми е приятно.  Hug Почти никой не ми писа инфо на лични за 1стр, за това, какти и преди казах, каквото и колкото сте споделили тук, това слагам.

Тонини, като цяло в София се спрягат най-много две имена - на Драганов във ВМА и на Алексиев мисля в Мед. Академия. кака Панда водих при Драганов. Бебе Панда ще видя. На Алексиев частният к-т е точно до нас, но пък имам направление и ще видя къде ще отида. Прегледът и направление май се доплаща...  newsm78

Денислава, и Кайлис ти е казала, прегледът при ортопед между 1-3 месечна възраст е силно препоръчителен.

Миралююбя, иЛизи на моменти хъркоти с носле, особено като има някое сухо сополче. Вадя с клечка с ограничител и се подобрява.

Тонини, и аз почвам да се чудя за АБКМ, но ако е това, може ли да наддава бебето?  newsm78 Котке, Зелено човече, ще се радвам да споделите мнение.

Деси, Фейсче, ние пък си излизахме. Беше мрачно, но не и мъгливо.

Котке, Тони, пробвах съветва ви да сложа нещо в дупката на стола за кола - ми не става. Получава се допълнителна дупка между сгънатата пелена и облегалката и Лизи ми стои още по-изкривена.  newsm78 Бихте ли снимали и показали? Simple Smile

Еуфория, Тони и Ив Мин4ето са ти го написали много хубаво. Толкова обич, сила, вяра и оптимизъм лъха от поста ти...   bouquet Имаш си едно много специално детенце, което съм сигурна, че ще бъде много щастливо в живота. Дай Боже!! На мен ми звучи като на генийче и тежко им горко на връстниците му в училище. Wink Иначе детската агресия и жестокост са неща, от които и аз страшно се страхувам!

Кой беше пипсал, че дава вигантол втривайки го във вътрешността на бузата?  newsm78 Е такова чудо не бях чувала. На нашите капки не пише нищо такова.  newsm78

Лизи заспа, лягам и аз, че снощи будувах около 3,5-4 чАса и днес съм труп.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 15:02 от ♥Пандичка♥

# 70
  • Пловдив
Момичета, благодаря че споделихте за хъркащите беби. Малко ми олекна.

След 1-вия месец прегледа при ортопед е повече от препоръчителен!

# 71
Здравейте!
Днес при нас е слънчево и много приятно за разходка!  Simple Smile

Тори, Маги, честити месечинки на децата!

Еуфория, толкова мило и с такава любов говориш за детенцето си. Силно ме трогна!  Hug
Не те познавам, но от поста ти личи колко силна и борбена си. Пожелавам ти да сте живи и здрави цялото семейство и да имате само хубави моменти заедно. За съжаление в България хората са много нетолерантни и злобни. А децата понякога са толкова жестоки,че чак се плаша..

Елг, Пандичка и всички други, които минахте ваксините - как ги приеха децата?

За белега от секциото - аз нямам спомен с първото да съм усещала цяла година мястото изтръпнало.. може би при всеки е различно. Тогава се мажех с Контрактубекс, не съм сигурна дали се повлия, но близо 5 години след операцията линията беше почти невидима.

Момичета, искам да ви питам - мога ли да слагам вагинални глобули, при положение, че лохиите не са преминали окончателно(през няколко дена тръгват, после пак спират). Не съм сигурна дали са гъбички, но понякога като пишкам и ми смъди, дискомфортно ми е и едно такова като протрито.. Знам, че трябва да говоря с гинеколога си, но вече 2-ри ден не мога да се свържа. Та ако има някой с подобни симптоми или знае нещо по въпроса, ще съм много благодарна да помогне.  

Денислава, за стимулиране на кърмата, относно храна и напитки - аз ям сурови орехи, варено жито, пия чай за кърмачки на Хип, билков чай, вода.

Ние вчера бяхме на консултация - за 16 дена е качила 680 гр. + 1 см. (само на кърма сме) Simple Smile След 3 седмици сме на ваксина.

Приятен ден на всички!  Hug

# 72
Здравейте и от мен,,,от доста време не съм писала..
Но мама ми вкара гол,аз си го довкарах...Само на ръце сме...Нощно време като се събуди за ядене,и вместо да ме отмени( ММ не мърда ) , и тя спи и ме е жал да я събудя.Пресдтавете си какво зомби съм станала...
За повръщането Тонини ли питаше, Моита Лиза е от Щастливо повръщащите.Но започнах да изцеждам първата кърма( воднистата) ,и яде задното мляко по гъстото,по два пъти от една и съща гърда,и спане на висок наклон ,Дирекно въдху мен на ръце..

Панди Видях ,че моита и твоита Лиза са родени с приблизителни мерки на една и съща дата..Сега какви са и размерите ???? да сръвня ..Моита наддава по 300 гр на седмица ,но височината не са я мерили,нито пък обиколката на главата...
Предложение : да допълните на 1 страница и : Отбиване.

При нас няма ваксини,,В смисъл не са задължителни..Ако искаш си ги копуваш и я слагат..Иначе не се слагат...И въпроса ми е : Ами ако реша да доидем да живеем в Бг,и искам да я запиша на градина,как ще стои въпроса с ваксините ???

При кои е отпаднало нощното кърмене ???
При кърмене усещате ли още контракцията на матката??? При мен е доста силно,и от там и едно жълтеникаво течение..А вече са минали 45 дена..

# 73
Кой беше пипсал, че дава вигантол втривайки го във вътрешността на бузата?  newsm78 Е такова чудо не бях чувала. На нашите капки не пише нищо такова.
Не съм сигурна, но мосля че ставаше въпрос за витамин D . Ние не даваме от него, никой не ни каза и сега се чудя дали да не взема!?

# 74
Днес не ми е ден.
Г- жите в градината задочно ме ядосват.
Писах много тъпа тема на чернова, белким утре ми дойде нова муза.

Еуфория  Hug много прекрасно дете си имаш

Никито, точно кърменето няма да го включа в класацията. Мисля, че не е чесно. Аз знам за няколко мами, които им е болно място.

Тори честита месечинка.
Честито и на другите.

Ив, ма ша си пиша бе душо  Hug

Сънфлауар- няма реакция от ваксината. Даже забраеих за нея и снощи го къпах.

Общи условия

Активация на акаунт