ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 519
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Елг, ок, аз за това го предложих под въпрос, на мен също при каката ми се беше превърнало почти във фикс идея, пък не ми се получаваше, то и сега не блестя с големи успехи, та знам за какво става дума. Просто имах предвид, че ми е интересно чисто статистически, но няма да го правим. Между другото за начина на раждане също можем да настъпим някой..образно казано, прецени ти кое е удачно, аз нямам претенции, така и така не правя нищо по темата.

# 76
Хора, абсурд е да мога да ви отговоря на всичко, Мила порасна и натежа и вече ми е трудно да пиша с една ръка, докато я държа, което е почти 24/7.
Ще си сложа във ФБ телефона, някой ако иска спешно нещо да ме пита, да звънка.

Тони, Пандичка, мисля, че няма нужда от консултации с гастроентеролози, но ако така ще се чувствате по-добре - разбира се. Мога да препоръчам д-р Янева в поликлиниката на педиатрията, ул. Найден Геров 2, централа 8154239 (надявам се, че беше така, по спомен). Някои бебета просто си повръщат, каката беше така до 6. месец, никога не ме е притеснявало.
За усложнен се смята рефлукс, при който детето а) повръща толкова, че не наддава или б) получава пневмония, бронхиолит, отит, пристъпна кашлица от аспирирано мляко или мляко в горни дих. пътища.

Не мога да покажа как съм уплътнила вдлъбнатото на люлката, защото залях лаптопа с вода, а този, който ползвам сега няма слот за карта, а никой не знае къде е кабелът на фотоапарата. Тони да покаже.

# 77
Еми не можах да заспя.  Crossing Arms Лиз се събуди оакана и гладна. От два дни само яде и дриска.  Thinking Crazy newsm78

Хора, абсурд е да мога да ви отговоря на всичко, Мила порасна и натежа и вече ми е трудно да пиша с една ръка, докато я държа, което е почти 24/7.
Ще си сложа във ФБ телефона, някой ако иска спешно нещо да ме пита, да звънка.

Права си и не е нужно. Ние направо те експлоатираме, а и ти си имаш детенце за гледане! Благодаря за всички отговори и полезна инфо!  Peace

Сънфлауър, не съм 100% сигурна, че е от ваксината, но е факт, че след  нея Лизи доста дриска, вече два дни... Това беше страничен ефект, който и каката имаше всеки път. Иначе всичко друго е наред, пу-пу.  Praynig

Маммапак, последни мерки от онзи ден - 4030гр, 56см. Само на кърма е. Вярно децата ни имат дори близки имена.  Hug Контракциите ми спряха още около излизането ни от болницата.

Q_A, да, вигантол е вит.Д. Просто ме озадачи това с "втриването във вътрешността на бузата" като начин на даване.  #Crazy Иначе да, дава се след 21ден. Странно, че вашият педиатър не е споменал за това. Особено за зимни бебета е задълже.

# 78
Супер темичка   bouquet
Запис и от мен
Как успявате и темите да следите, на мен не ми остава време да чета всичко, а ми е доста интересно и полезно.....

# 79
Никото, винаги можем да пуснем анкета, но има момент, че могат и други хора да гласуват.
Аз имам предложения да се базираме на данните от 1 стр,

# 80
И аз имах проблем със зърната-бяха плоски и малката не искаше да захапе. Понеже ми я дадоха на третият ден(събота),се оказа,че в събота и неделя аптеката и санитарният магазин на болницата не работят и се наложи да помоля една приятелка да ми вземе силиконови зърна и да ми ги докара в болницата,където имаше забрана за свижане заради грипа. След като сложих зърната,малката захапа и издърпа зърната ,а и цеденето с помпата за кърма,която ми дадоха там да ползвам доста помогнаха. Досега гледах да я кърмя през силиконовите зърна,но от 2 дни съм ги махнала и малката вече захапва зърното,но е малка и бързо се умаря,като заспива на гърдата ми.
Аз утре трябва да ходя да ми махнат конците.
За раждането-доста ядове видях,но не смятам да ви занимавам. Само ще ви кажа,че малко остана да ни изпуснат и мен ,и малката. На косъм се разминахме,защото на малката й се губеха тоновете,а от болницата ме изписаха и казаха да отида след 2 дни,за да ме приемат за раждане(дотогава лежах 3 дни за преносване). Но каквото е-такова. Лекарите,които се подиграват с родилките рано или късно ще си получат заслуженото.  Peace

# 81

Q_A, да, вигантол е вит.Д. Просто ме озадачи това с "втриването във вътрешността на бузата" като начин на даване.  #Crazy Иначе да, дава се след 21ден. Странно, че вашият педиатър не е споменал за това. Особено за зимни бебета е задълже.
[/quote]

Витамин Д, който аз давам на Алекс е Джемисън и именно това е начинът - сутрин 30 мин преди хранене по 1 капка - като се обтрива с пръстче вътрешността на бузката на бебо - даже го пише на опаковката  Wink

Панди, мерсаж за темата и   bouquet за всички включили се в нейното оформление.Още не съм стигнала до статиите от 1стр.,даже не съм ви изчела, но обещавам да го направя

# 82
Котка Марта, права си, наистина прекаляваме и не се съобразяваме изобщо с това, че и ти си майка!!!! Но сме ти изключително благодарни за всичко, което правиш за нас - най-малкото внасяш спокойствие с отговорите си и така не се мяткаме като луди в неизвестност!

Панди, и аз няма да мога да помогна с нагледна снимка, защото знам за трика с кърпата в кошницата от една позната, която така си била отгледала детето. Явно просто трябва да пробваш няколко пъти, докато му намериш цаката. Много ти благодаря за данните за лекарите - на теб и на Котката!
Денислава, аз също не знаех, че трябва такъв преглед, но благодарение на по-напред в месеците мами научих, че трябва такъв преглед. Вероятно педиатърката ще ни каже, като отидем на първия преглед в кабинета й, та затова исках да имам готови имена, към които да се насоча.

А във връзка с желанието ми да ходя на гастроентеролог - Котката ме успокои с думите си, които се прибавиха към ето тази статия с доста добри обяснения http://jivotatdnes.bg/index.php?page=article&id=12231 А и като си помисля, че прегледът е или рентген, или бъркане с тръба под упойка - ииии някак си ще стискам палци да е "щастливото повръщащо"  Praynig

Честита месечинка на всички родени на днешната дата бебоци!

Денислава, за увеличаване на кърмата съм чувала, че помагало бира и боза, ама доколко е вярно. При мен помогна чая на Беклис и хапчетата от статията на Бу, която вече бях пускала тук. Обаче ги спрях, че явно предозирах  Joy Ядки е добре - без фъстъци!!! Мляко също може, но да не е прясно. Плодове защо не, но не знам доколко помагат за кърмата - само гледай да не са цитруси. И много вода. Това е, което аз знам и спазвам.

за похъркването и нослетата - и моят го има, но си казах - айде няма и за това да ви надувам главата, че сигурно е нещо незначително. Явно е обичайно за бебетата, та дискусията ме успокои. Опитах се да промивам с физ. разтвор и клечка за уши, както каза педиатърката ни, но се оказа мисия невъзможна за мен - просто не мога да му нацеля носа докато е буден, а не знам дали е хубаво да го правя докато спи  newsm78

Мишле, стана ми любопитно какво ли е това странно средство срещу колики?

__Malcho__, от малкото, което споделяш за раждането, звучи ужасно - слава богу, че всичко накрая е минало добре!

# 83

Витамин Д, който аз давам на Алекс е Джемисън и именно това е начинът - сутрин 30 мин преди хранене по 1 капка - като се обтрива с пръстче вътрешността на бузката на бебо - даже го пише на опаковката  Wink
[/quote]

Пандичке не знаех, че вигантол и витамин Д са едно и също, иначе вагинтол даваме сутрин по две капки с малко кърма, по предписание на педиатъра.

# 84
  • София
Здравейте! Ние се връщаме от първата ни консултация. Итън е наддал 1260кг. и 4 см. е пораснал на дължина Simple Smile Сложиха му ваксината за Хепатит В на която опищя света милия.Q_A Искам специално да ти кажа,че Итън също не яде еднакво количество всеки път.Той се храни на 4 часа-даже и прескача отгоре. Сега яде 110мл.(на един месец),но за общо 6 храненета 2 от тях яде по 80-90гр.,на други поне 2 100гр.Така,че му се събират от всички за деня само 2 на които да изяжда всичко което му направя. Сина ми Дейвид като беше бебе,стриктната му майка много настояваше да яде детето.Будех го по часовник на 3 часа и го хранех по един час само и само да си изяде всичко-горкото....Сега се замислям за етикета злоядо бебе-дали не съм му го лепнала зорлем.Сега с второто съм на друг принцип-да се наспи,пък тогава да яде.Установих,че като се наспи добре без да го будя хапва стабилно.И ето резултата от днешната консултация-отлично!Така,че моя съвет е да не се тормозиш.Остави бебчето да се наспива,не му давай на 2 часа да яде ,удължи времето и тогава ще изяжда повече.Общо взето наслаждавайте се на този процес-отглеждане.Не го превръщай в мъка-да мерите,да изчислявате,че и да записвате.....Само си помисли-самите ние не се храним еднакво всеки път.Ядем по-малко,после повече....   love001  Според мен бебчето ти се храни доста добре...за пауза от 2 часа...Смятам,че трябва да има и достатъчно време стомахчето му да почине от храна....

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 17:06 от ronkis

# 85
Апропо аз започнах с кростренажора и се чувствам супер!  newsm39 Соро чакайте манекенка.  Joy

Aneli7, явно товят Вит. Д е странен.  Mr. Green Масовият е Вигантол и се дава 2 капки в малко кърма/АМ.

Q_A,хихи, 100% са ти казали, че Вигантол е Вит.Д, но си изключила.

Тонини, дам, прегледите при гастрото са ужасни.  Sick Мерси за статията!

Тори, Маги, честити месечинки, близнашки мами!   bouquet  bouquet

# 86
  • София
За коликите не мога да дам съвет, за момента минаваме без тази "екстра", дано и да няма Praynig Каката също нямаше. Вечер само давам по 3 капки Биогайя, сутрин по 2 ( случва се да пропускам Embarassed). Мога само да споделя ( ако някой го интересува) как две мои приятелки ги "пресякоха" с бабешки/природен начин, но засега няма да пиша, че някой може да ме сметне за куку или вещица Laughing Twisted Evil

Аз ще се радвам да чуя метода  Crazy Аз давам Вигантол по 1 капка...сега чувам,че някои от вас дават по 2 капки??? Къде ще водите бебетата на ортопед? Дейвид го водех при Драганов във Военна болница....

# 87
  • София
Да се запиша и аз в темата. Благодарности на мамите, които отделят от времето си за оформлението на темата!
Бейбифейс - маз на Вишневски си е чудо и половина! Когато майка ми боледува от еризипел й правех лапи с тази маз и ужасните рани зараснаха без какъвто и да е белег. А тя беше с наистина ужасяващи рани! И при това ми ухае добре, но не знам на теб ще ти допадне ли миризмата. Малко е мазничко и трябва да се съобразиш с това обаче.
Аз вече искам да излизаме на разходка, че стоенето вкъщи ме изнервя вече. Възстанових се след раждането, Митака наддаде и видимо порасна. И двамата имаме достатъчно енергия, но ММ не ни пуска заради епидемията и снега /тук още не се е разтопил/.
Но смятам утре да поизлезем, за час из квартала, че днес малкия рева цял ден. Нека подиша малко свеж въздух!

Мархан,имам един поддръжник за Вишневски.Щом и ти си го ползвала,знаеш.Тея скъпите мазила нямат никакъв ефект.А как ми се излиза не е истина ама ....няма.И да си кажа честно колкото повече време минава все повече ме е страх да го изведа ,да не се разболее,дори на терасата не съм го изкарвала ама утре вече ще го направя,макар че от 3 седмици капка слънчице не е пеквала в тоя Ямбол,но така или иначе на 18. сме на консултация и ще му е стрес ми се струва ако не е имал досег с въздуха.
Блазе на всички,които вече се разхождат Simple Smile
За спорта-много искам да почвам с гимнастиката и коремните преси,но ме е страх да не насиля нещата ,а много държа на коремната си преса винаги е била перфектна по ген на мама Blush и с малко трениране ще вляза във форма.Не съм по фитнесите и затова си правя гимнастика вкъщи.
Относно мас-та на Вишневски-от къде я взимате? В Пирогов работят с нея в отделението по изгаряния.Била съм там преди време и благодарение на тази мас нямам никакъв белег.

# 88
Ронкис,ами ММ ме светна за тази маз,преди са му я правили в една аптека в неговия град,сега я взимаме в тубички готова аптека,но не мисля че има разлика.Е щом в Пирогов я ползват,значи и за тях има по-добър от другите мазила ефект.И той преди време я е ползвал за една зверска рана,почти отрязана ръка и след зашиване се е мазал-е няма следа от това чудо.И аз почвам едва да мажа шева,та ще видя за колко време ще се махне,че хич не го искам този белег.

Днес пък при нас беше толкова слънчево и хубаво времето,та си направихме първата слънчева баня на терасата.Малкия беше толкова нервен вкъщи ,не го свърташе и в момента в които го изкарахме с коша,сякаш му беше натиснато копчето"mute" Joy и така спа като къпан 2 часа без да мръдне след само 20 минутна баня на терасата-бях изумена и ми се потвърди мнението ,че децата имат нужда от разходка на въздух и застояването вкъщи хич не е полезно,още повече аако детето е здравичко и няма никакви противопоказания за това,може да излиза,а нашето си е направо като за двумесечно бебе hahahaЯде на два часа и изобщо не го ограничавам в режими и да го държа гладен не си и помислям #CrazyВечер слава богу спи ,на 2 часа точно се събужда за ядене и пак ляга,ще го видим на консултацията какъв ще е резултата.
Вигантол още не приемаме,но предполагам че и него ще почнем скоро.
За коликите-май и ние не сме с много силни(да не казвам голяма дума Praynig),тъй като детето си спи спокойно ,денем само будува малко повече.
За спането по корем-забравила съм да спя ,та онзи ден полежах за първи път и нищо ми нямаше,даже установих колко е удобно.
Друго забравих какво прочетох,ще ме извинявате,ама момъка начева да става от сън  bouquet
Чао за сега!!! Hug

# 89
Пандичка,Зелено Човечеbouquet за полезната информация на първа страничка.Вчера още с отварянето се прихласнах към нея.Уж имаме кака,а всичко съм забравила.

Еуфория Hug Страхотно дете си имаш.Нашата кака е  много чувствителна и много често се наранява от действията и думите на децата.След това си го изживява вътрешно,сърцето ми се къса.Представям си на теб какво ти е.

Аз вече не издържам от неспане  CrazyДнес ужасно ме болеше главата Sad

Общи условия

Активация на акаунт