ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 620
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Предстои ни и посещение при ортопед - някакви препоръки на лекари??

Тонини
, днес и аз това питах Педиатъра ни. Според него най-добрия е др. Драганов, в Поликлиниката на ВМА. Телефона на лични мога да ти дам, ако те интересува.

Тори, честита първа месечинка.

Аз няма много с какво да се включа. Малко ми е трудно да ви следя, та се връщам да ви чета  Peace

# 91
Панди, вит. Д на Джеймисън се втрива на бузката с пръст при кърмачета. Аз го слагам на бибата й, не ми се ще да й ровя с пръст в устата.

# 92
ОООхххх мами да се оплача моя  приятелка с термин 14.02.2014г. роди преди мен а аз уж бях с усложнения и ме гласяха за 7 февруари най-късно.  smile3518 Тя е родила на 29 януари аз все чакам направо ще изтрещя вече пред мен след мен родиха аз нищо.....вместо да и честитя аз се разревах като бога... ама си оправих настронието като се натъпках като прасенце сега ми е малко по добре но все още не съм в настроение.

# 93
Привет! Два дни пиша един пост, затова ще извините дължината  Laughing.
♥Пандичка♥ , благодаря за мисленето и пожеланията!  Hug Не бяха баш домашни условията  Simple Smile, все пак акушерките си имаха нужното оборудване и реагираха адекватно. В последствие ми казаха, че ако сме били в болница са щели да я извадят с вакуум при лоши тонове, което не знам дали в крайна сметка щеше да е по-малко травмиращо за нас. Слава Богу, всичко е зад гърба ни!
Ivi4ka, да не сте адашки? Ние бяхме харесали Боян за момче и в началото искахме да си го оставим с поглед в бъдещето, но накрая все пак надделя над другите "работни заглавия"  Laughing.
aneli_7, благодаря!  Hug
tonniny, прегръдки и за теб!  Hug
зелено човече, благодаря за статията. В болницата от жал и незнание я оставях с часове да дреме на гърда като си мислех, че пие от време на време. Мисля, че това доведе до разраняването. Друг е въпросът защо не успяват сами да се възстановят...Всеки път гледам, коригирам и какво ли не и според мен е добре засукала, но знам ли...Утре пак съм на лазерна терапия и се надявам скоро да се възстановят, че кърма има бол.  Praynig
~Elg~, аз съм за класация. Мисля, че се класираме за категория бебе родено на термин  Simple Smile.
babyface76, и ние излизахме оня ден и днес ако успеем пак ще мръднем с количката, че наистина много добре се отразява. На беба не знам, но на мен определено.
DeniSlava86, kateto8, Мишле_  честити рожби!
allian84, Бояна също първите дни ми разказа играта като искаше да яде на всеки час, но причината беше, че и давах само от едната гърда и явно бързо огладняваше. Може би просто трябва повечко да го държиш да хапва.
petia2petia, на нас в болницата ни дадоха комбинирани таблетки витамин Д и флуор, които се разтварят в малко водичка и се дават с лъжичка след 11ти ден в продължение на година. При нас работи доста добре този метод. Иначе за домакинството и аз съм като теб, но лека по лека влизам в крачка.
miraluba, моята също хърка. Аз мислех, че е от нослето, но знам ли, може и друга причина да има.
toridim, честита месечинка! Аз конче не съм слагала, но майка ми ще ми носи светена вода да й наръся легълцето, че малко труден старт имаше горкичката.
maggie_m, честит първи месец и на вас!
Нашата писанка от днес се учи да спи в легълце или на диван  Wink. Засега добре върви, дано свикне, за да мога и аз от време на време да поспя и да свърша някоя и друга домакинска работа.
Спокойна вечер и нощ!

# 94
  • София
Днес избягах от ревящото бебе и болните мъже в къщи! След поредната нощ, в която не спах, сутринта станах оправих буболечка и дадох лекарства на мъжете, облякох се и излязох. Толкова много исках да сменя обстановката, че ми се струваше, че  полудявам. Върнах се преди малко и мрънкането на бебка ми се струва музика  Grinning. Толкова мило ми стана като я видях, че забравих среднощните й концерти. Баткото и таткото са се подобрили. А аз се чувствам със заредени батерии за поне още няколко нощи.
Благодаря за новата тема! Пандичка,Зелено Човече  bouquet
Да питам тези, които дават еспумизан- в млякото ли го слагате или направо в устата на бебето? А повече капки от описаните в листовката давате ли?
Взех и Абоколикен да пробваме. Колийф не помага на малката.
Вит. Д давам от тази седмица по 2 капки сутрин на гладно. Ортопед и аз при Драганов ще водя Ния.
Малката яде по 80 мл АМ. Педиатърката каза, че трябва около 110 мл да яде, а към края на месеца да стига 130мл. . Не я насилвам да се храни повече отколкото иска, то това й е достатъчно след като за месеца е качила 1500гр и 6см е пораснала на дължина. Laughing Ползваме Хип и съм много доволна, че не я запича.
Връщам се да ви чета, че покрай болните в къщи и борбата с коликите съвсем не успях да се доредя до компютъра!
mandarinkata Hug важното е, че всичко е завършило благополучно. От тук нататък само хубави моменти ви чакат.
 Desi_89  Hug малко остава. Горе главата.
Лека вечер на всички!

# 95
  • Севлиево
Да се запиша в новата хубава тема.
Панди и Зеленкото   Hug Hug Hug
Имам работа и рядко пиша, но гледам да чета по-редовно. Ние сме добре, спим ядем, акаме скукааа Simple Smile
Хем нямам търпение да се стопи снега за разходки, хем пък няма да ми стига времето за нищо.
Връщам се да ви изчета, че не съм чела тази тема.

# 96
Здравейте! Ние се връщаме от първата ни консултация. Итън е наддал 1260кг. и 4 см. е пораснал на дължина Simple Smile Сложиха му ваксината за Хепатит В на която опищя света милия.Q_A Искам специално да ти кажа,че Итън също не яде еднакво количество всеки път.Той се храни на 4 часа-даже и прескача отгоре. Сега яде 110мл.(на един месец),но за общо 6 храненета 2 от тях яде по 80-90гр.,на други поне 2 100гр.Така,че му се събират от всички за деня само 2 на които да изяжда всичко което му направя. Сина ми Дейвид като беше бебе,стриктната му майка много настояваше да яде детето.Будех го по часовник на 3 часа и го хранех по един час само и само да си изяде всичко-горкото....Сега се замислям за етикета злоядо бебе-дали не съм му го лепнала зорлем.Сега с второто съм на друг принцип-да се наспи,пък тогава да яде.Установих,че като се наспи добре без да го будя хапва стабилно.И ето резултата от днешната консултация-отлично!Така,че моя съвет е да не се тормозиш.Остави бебчето да се наспива,не му давай на 2 часа да яде ,удължи времето и тогава ще изяжда повече.Общо взето наслаждавайте се на този процес-отглеждане.Не го превръщай в мъка-да мерите,да изчислявате,че и да записвате.....Само си помисли-самите ние не се храним еднакво всеки път.Ядем по-малко,после повече....   love001  Според мен бебчето ти се храни доста добре...за пауза от 2 часа...Смятам,че трябва да има и достатъчно време стомахчето му да почине от храна....

Ронкис много ти благодаря точно това имах нужда да чуя, та малко да се поуспокоя, тази вечер ще идва педиатъра да я тегли и да видим той какво ще каже.

Q_A,хихи, 100% са ти казали, че Вигантол е Вит.Д, но си изключила.

Laughing Най-вероятно, той педиатъра като дойде и исках да го питам хиляди неща ама всичко ти се изпарява от главата в един момент!

# 97
  • София
milensky1980 ние сме на Еспумизан.Давам му го през хранене по 10 капки в лъжичка  Wink

# 98
А  тук можем ли пак да питаме ЛЛЛ за нашите чуденки и проблеми?

# 99
Може....
Аз съм будна...От един часа насам...И съм бясна на ММ Twisted Evil

# 100
Здравейте,

Деси89, спокойно. Ще се родите. Hug

Мандаринката Hug ще я има и тази категория

Кайлис и аз така на ММ. Казах му да стане той в 3ч да даде на бебо мляко. А той- спи ми се. Е на мен не ми ли се спи. Викам, ставай веднага, че в събота те зазарязвам с бебето. И сутринта ми вика, е сега защо ми се цупиш. А полудех.
Утре кво го чака, ще чисти основно, ама основно-врати, плочки, ел.уреди, све. В неделя ще правя погача.

# 101
Добро утро! 

Първо искам да благодаря на всички за милите думи!  bouquet   bouquet Разплакахте ме! Hug Имам прекрасно момче знам, само дето аз не се вземам за добър родител, но това е друга тема... Grinning

И Панди, за генийче не знам..ама..
Скрит текст:
В детската психиатрия ми набиваха всеки път в главата колко не е хубаво това че чете, брои и изобщо се занимава с неща нехарактерни за неговата възраст. Когато беше на 3,5 ме бяха накарали да му скрия пластмасовите числа с които си играеше вкъщи, е да ама той взе да отваря книги и да чете номерата на страниците... LaughingПосле, когато беше на 4 се опитаха да ме убеждават, че той не разбира какво чете. Дадоха му напълно непознат текст, който той прочете толкова гладко, че се спогледахме изумени с психолога който водеше обследването. После го накараха да го преразкаже е направи го. Най- чудното им беше че сам се учи. Той знае и латиницата, не като букви наизуст а как да я чете. И чете и на английски, но там вече се случва да сбърка някой съчетания. И всичко сам! Понеже е луд на тема коли, знае всички марки и модели и два пъти седмично купуваме Top Gear и от наименованието на марките коли и понеже са написани на латиница и се е научил кое как се чете... Peace
Е то вчера докато готвех, той беше застанал до мен на кухненския плот и ме обогатяваше с информация Laughing Четеше ми за риби и ми задаваше въпроси като "Кой е един от най-старите организми на земята?" Laughing Laughing - това е от новите стикер албуми на Била
Милото ми меченце! Heart Eyes

Сега преди да тръгне първи клас, трябва пак да го водя на психиатър за да преценят (хаха) дали ще се справи с децата в училище. Понеже бил умен и различен и в същото време страни от децата, та щели да го обявят за аутсайдер...Едва ли ще го заведа. Просто тези хора са безумно вторачени в рамките които някой е определил и е решил че всички трябва да се вписваме в тях, без изключение!  Naughty

А някой говореше за очила, моето мече носи и очила...и е много хубав с тях, прилича на малък професор  Wink В градината не е имал проблеми, но за училище...за училище някак избягвам да мисля Sad ...поне още няколко месеца!  Wink

Аз давах Абоколикен през ядене, но не ни се получава...мъчат го яко коликите. От днес започвам във всяко мляко да слагам, че да нормализираме пак положението! Wink

Вигантола го капвам в устата сутрин, но дирекно преди хапване.
От Еспумизана не съм доволна, не помагаше и го запичаше.

Елг,
Баткото ми беше на Aptamil и се запичаше от него, да не говорим колко се окръгли Laughing
Във Вита говорих с акушерки и лекари за млякото. И ми препоръчаха Хип или Нутрилон, което май вече не се внася, дори не знам дали се произвежда още. (но пък едно време и за баткото ми го препоръчваха) Peace

Хубав ден на всички от мен!  Hug

# 102
Здравейте мами ,записвам се да следя ,страхотна тема ,да са живи и здрави нашите  бебчета ,ние като цяло слушаме ,от време на време ни мъчат коликите , имаме малки пъпчици по лицето не мога да разбера от какво ?   newsm12   Днес сме на консултация и ще видим докторката какво ще ни каже . Връщам се да чета,че все не ми остава време и само преглеждам отгоре отгоре  Simple Smile

# 103
Може....
Аз съм будна...От един часа насам...И съм бясна на ММ Twisted Evil

Кайлис, направо ми е мъчно за теб, с Фурия и Ураган и сама по цял ден, лично за мен си герой просто  Hug
Владока вчера не спря да мрънка, не реве ми мрънка, перманентно... Съквартирантката ме съжали и го взе за да си направя нещо да вечерям и целия комплекс тука разбра... Пък си представям да имам и една госпожица, постоянно търсеща вниманието ми....

Елг, ама тая сутрин и аз станах рано рано  Joy Извадих да размразявам разни продукти за готвене и изгладих на бебешока дрехите, чак не мога да повярвам, ама не е лошо де  Joy
Може и да направиш човек от мене  Hug Rolling Eyes

Минка, важното е, че всичко е минало и е завършило с най-прекрасния за теб резултат! И при нас беше така, на косъм, разбирам те прекрасно, такова нещо не се забравя никога  Hug

Мишелинче, ако виждаш, че детето е гладно и именно поради тази причина плаче и аз не виждам защо да го държиш гладно, само за да спазиш някакъв режим
Те и тук в Англия изрично ми казаха детето да спи по гръб, ама Влади спи настрани и му сменям страните, просто защото по гръб се дави и изобщо не мигва, а странично си спи прекрасно, та според мен най-добре е да се водиш по детето   bouquet

Деси_89, аз преносих по тукашните им изчисления с 5 дни, накрая вече тотално не издържах на напрежението, на големия корем, на неизвестността КОГА ще се случи най-после това голямо събитие... Споко, устискай още малко, наистина е по-добре за бебето да стои в теб колкото се може повече - виж аз какво великанче си родих, ама сега ми е лесно...  Hug

Абе хорааа, аз питах и в предишния пост ама не ме отразихте, тук не дават на бебетата вит.Д, само на мен казаха да пия 10мг дневно, ОК ли е или да се консултирам и с Бг педиатър? То тук с тази липса на слънце според мен си е наложително да се приема, но не мога на своя глава, а и тук няма вит Д под форма за деца...

Оххх и да се оплача, че от двете страни на пъпа ми се появиха стрии... Ама то се очакваше де, с тоя огромен корем, сега ги мажа с натурално кокосово масло па белким помогне...

И към ЛЛЛ:
Вчера Влади беше много неспокоен, предполагам го мъчеха колики, не плачеше, ами си мрънкаше и спа много малко, за сметка на което пък търсеше по-често да яде. Той е само на кърма, давам му на поискване, което той регулира на около 2.5-3 часа, но вчера искаше горе долу през час и половина. Аз се опитах да го забавям, та да може поне на 2ч да е, ама то се почваха буйни протести и писъци направо, а като му дам гърда засукваше като прегладнял. А устата му на края на всяко кърмене беше пълна с мляко, значи мляко си има, каква би могла да е причината за по-често търсене от детето и най-важното за мен - когато иска на такива кратки периоди да му давам ли или да се старая да го регулирам?!? Защото пък ме е страх да не преяде и да го заболи корема именно от много и начесто давана кърма. Също така на някои от яденетата повръщаше леко, но не на фонтан, само изпускаше по малко от ъгълчето на устата...
Дано да съм се изразила правилно! Благодаря предварително!

Лек ден на всички  Hug

# 104
Добро утрооо!

Елг, само така! Напълно подкрепям наказанието! Кайлис,  Hug

Аз да се похваля - снощи спах цяла нощ, защото ММ изяви желание да храни той бебето. Изцедих се и спах. Е, събудих се цялата напращяла, но 1 ден отпуск за възстановяване на силите е простим. Пък и отпуската му свършва тази седмица и може да не ми се случи втори път подобно щастие  hahaha  Сега чакам слънчицето, за да го изкарам малкия на балкона - дано!

Аз реших да спра Еспумизана - не мисля, че това, което има моичкия са колики - изобщо не пищи с часове, само се присвива отвреме навреме. Защо да го моря с химикали. Продължавам с Биогаята иначе.

Ивче, не сме ти отговорили за Вит.Д вероятно защото никой не знае със сигурност и да не те подведем. Аз знам, че зимни бременни приемат превантивно Вит. Д, така че явно влиза в организма на детето през теб и може и да не му се дава на него директно - ноооо това са само мои разсъждения  Peace
За Владко - вероятно просто е било фаза, щом само вчера го е правил това с честото хранене. Нали и моят е гладок като твоя, та знам как си се шашнала. Аз вече започнах да прилагам друга тактика спрямо моя - изцеждам първото мляко преди да му дам да яде. Знам, че така го лишавам от него, но по-добре отколкото да повръща постоянно. Защото иначе се налапва за 10 минути и яде като невидял, все едно ще го лиша от храната  hahaha И на него устата всеки път му е пълна с кърма и още при вдигането започва да връща. Засега ефектът е 50 на 50. Храни се и той на 2-2,5 часа.

Eуфория, момчето ти е страхотно - аз бих казала - не слушай тия отживели съвети на психиатри и психолози в БГ, убедена съм, че са изключително архаични. Напротив - трябва да се окуражават тези стремежи към знание на твоя син! Развивай ги, поощрявай го! А за училище - не си ли се замисяла да е частен ученик? Нищо, че наскоро имаше история с проблем с подобно дете - не му признаха една награда, защото не бил завършил като останалите деца училище. Ето това ни е държавата - скапана! Соц държава отвсякъде. Аз лично бих предпочела детето ми да се развива самостоятелно, ако показва признаци, че е по-напред във възприемането от другите деца. Защо трябва да се стопира развитието му, защото останалите изостават??? А твоят син е точно такъв!

Панди, давай с колелото!!! Само така! Дано ентусиазмът ти да продължи по-дългичко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт