ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 634
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета❤
Аз докато се светна,тя темата на 10 стр.😄
Благодаря за която и за хубавото й заглавие  bouquet
И на мен не ми остава време с това кърмене и колики...включвам се по-често във ФБ..ММ е по цял ден от 8до 22-23 м на работа и на мен ми е мн депресирано май...Малко ми се поду и кокълчето на дяснатс китка и вече ми е мн трудно да държа/нося малката...ние сме на консулт на 17 ,тегля я вкъщи,доста наддава след 3 дни става на месец и сме + 1 килограм и 100-200..
Днес е мн неспокойна от коликите,направо ми е жал да я гледам как се напъва и плаче..,

Много гушки и целувки на всички Heart Eyes

# 151
  • София
Здравейте,

Деси89, спокойно. Ще се родите. Hug

Мандаринката Hug ще я има и тази категория

Кайлис и аз така на ММ. Казах му да стане той в 3ч да даде на бебо мляко. А той- спи ми се. Е на мен не ми ли се спи. Викам, ставай веднага, че в събота те зазарязвам с бебето. И сутринта ми вика, е сега защо ми се цупиш. А полудех.
Утре кво го чака, ще чисти основно, ама основно-врати, плочки, ел.уреди, све. В неделя ще правя погача.
 Joy Как ме разсмя с твоя ММ. А моя ММ да ти кажа,че предната нощ не си е лягал-филмче след филмче до сутринта. Три пъти ставах да храня Итън и той не каза " дай аз". И като се развиках,какво мислиш ми каза- не бил предполагал че няма да си ляга  #Cussing out #2gunfire. Я да питам за Вигантола-аз давам на бебчо по 25капки  newsm78 както пише. По горе проетох,че някои дават по 10капки. Какво е ЛЛЛ ?Има някои съкращения които не ви ги разбирам момичета....
Q_A  люлката е супер. Аз слагам бебчо на столчето за кола и в него го люлея,но виждам че това си има разни копчета и няма да ти се налага на ръка като мен да друсаш.
Но и предложението на tonniny си го бива,пък и цената му е доста по добра.
Мишле_ каква е тази карта за намаление от DM?Итън е на тяхното АМ Babylove и мисля да мина и на техните памперси. За сега ми носят от Германия,но се случи на 2 пъти да взимам от тук.
Трябва ли да се записва час в църквата за молитвата?
Lilo0За пишонката-аз говорих с педиатъра и той каза,че след третия месец и,че той ще го направи. С Дейвид (първото)пак така стана и после само поддържахме,но доста по късно (на годинка някъде). Сега по рано ще го направя този гаден момент.Мога само да ви уверя като мъжка майка,че колкото по рано толкова по добре. За тестисите-ГЛЕДАЙТЕ ГИ ЯКООО. На Дейвид не му беше слязло лявото и това го видяхме случайно на 5г. когато беше. Тъпата педиатърка не му беше обърнала внимание. Пък и аз от къде да знам...Та операция му правихме-беше ужасно преживяване....слава богу той не помни вече...
sunflower3чета ти описанията за прегратия ден-същата съм и аз.Понякога се чувствам като робот-крача и движенията ми са такива.Днес съм яла 200гр. картофи на фурна и сега съм си легнала с кеф. Децата спят и се възползвам да релаксирам тук на малко тишина. Въпреки,че сега Итън ще папка. Апетит...лелелееееее аз не се сещам да ям.Пране,готвене,да измия,да нахраня бебчо,после баткото.Да учим с баткото и т.н. Само се наливам с вода като усетя глад че ми е най бързо и продължавам с ангажиментите....
Elg И аз така правя с готвенето,но като минат бабата и дядото на ден по веднъж през нас и хапнат и да видиш как в сряда няма нищо...... Sad.... Ох хайде момичета пожелавам ви спокойна и сънлива нощ. Моя Итън не пропуска ядене..като електронен часовник е. Аз сега ще хапна за втори път днес,но този път грейпфрут и затварям очи до след малко....Дано утре е хубаво времето и да няма мъгли,че днес сутрешната ни излъга и не излязохме пък после стана супер време,но аз с е бях разшетала ......
А за погачите- споделете за менюто... Аз бая се замислям дали да не я направя в кварталната новооткрита сладкарница newsm78. Мисля си за торта,погачата,дребни слдаки...и от там нататък незнам какво още.... Споделете трапезите си....

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 23:16 от ronkis

# 152
И към ЛЛЛ:
Вчера Влади беше много неспокоен, предполагам го мъчеха колики, не плачеше, ами си мрънкаше и спа много малко, за сметка на което пък търсеше по-често да яде. Той е само на кърма, давам му на поискване, което той регулира на около 2.5-3 часа, но вчера искаше горе долу през час и половина. Аз се опитах да го забавям, та да може поне на 2ч да е, ама то се почваха буйни протести и писъци направо, а като му дам гърда засукваше като прегладнял. А устата му на края на всяко кърмене беше пълна с мляко, значи мляко си има, каква би могла да е причината за по-често търсене от детето и най-важното за мен - когато иска на такива кратки периоди да му давам ли или да се старая да го регулирам?!? Защото пък ме е страх да не преяде и да го заболи корема именно от много и начесто давана кърма. Също така на някои от яденетата повръщаше леко, но не на фонтан, само изпускаше по малко от ъгълчето на устата...
Дано да съм се изразила правилно! Благодаря предварително!

Здравей, Iv Min^smile!
Честит вероятен скок в растежа на малкия Влади!
Все още помня тези моменти, когато се чудех защо бебето ми иска да суче през половин час (всъщност така намерих Ла Лече Лига Simple Smile
Бебетата растат много бързо през първите месеци, а около средата на първата година обичайно удвояват рожденото си тегло. За да растат с такива темпове, понякога минават през периоди наречени скок в растежа, които обичайно са характерни за първите две-три, шест седмици, а после за три месеца. В тези дни апетитът на бебетата силно се увеличава, често може да желаят да  сучат  двойно по-често. Зачестилото кърмене пък от своя страна  ще увеличи количеството на кърмата, за да задоволи повишените му нужди. Поръчката за предстоящите дни и седмици е приета! Simple Smile
Възможно е да има и други причини за повишения интерес към сукането- придобити нови умения, някаква промяна в обстановката, прием на медикаменти от майката/бебето, умора, емоции. Кърменето под режим, особено в тези моменти на нараснали нужди от повече храна, биха стресирали и теб, и бебето. Представи си, че ти си жадна или ти се хапва ябълка или кекс, макар че преди час си обядвала и ти кажат да чакаш два-три часа!
От предишен пост си спомням, че Влади понякога изпитва дискомфорт след хранене, а и сега ти се притесняваш от лекото връщане на мляко. Вероятно оригване по време на храненето и/или след това би помогнало бебето да се чувства комфортно. Лекото връщане след и по време на хранене не се смятат за нещо необичайно. Изключително кърмените бебета на поискване не би могло да преядат, тъй като кърмата е лесносмилаема и бързоусвоима.
Насреща сме за още информация.
Поздрави!
  bouquet

# 153
Аз докато напиша нещо и то станало 11-та страница.

Ив Минче - само да ти кажа, че английската система е по различна и витамин Д ще ти дадат на 6-та седмица за Влади. Аз давам вече на Виви - докато бях в Лондон още ми го изписаха.

Кайлис - благодаря ти много за съвета относно еднократната помощ  Hug

Ние вчера с Панди и Яни_Ди сефтосахме парка. Толкова беше приятно че не ми се прибираше Sad
Другата седмица съм на линия пак. Въпреки , че Южния не ми е мн близко (35-40мин ходене до там) ще ходя защотото компанията е страхотна ххх

Абе исках да пиша още ама забравих какво. Ааа сетих се - Еуфория възхищавам ти се . Имаш страхотно детенце - радвай му се и много го подкрепяй. Ххх

Аз до сега храних и май ще полегна поне за час още --- мислех да чистя, но ще почака Simple Smile хахаха

# 154
Да мина на оТчет и тук как сме с беболина

Бяхме на преглед вчера в болницата, дадоха и втория прием витамин К, прегледаха ни и ни изтеглиха- 4 кила . Изписаха ни 3030 за 20 дни , близо кило .....Скараха ми се че храня хаотично, кога си поискам или когато тя си поиска, не можело вечер така, трябвало да си почиваме и двете, пауза трябвало да има през деня поне 3 часа да огладнее хубаво , вечер 4-5....аз викам ми като се буди и е гладна и надава боен вик , да седя да гледам ли....да не говоря че от както спи при нас почти в просъница тикам цициата ....те ми викат трябвало да устискам.....да бе , щото не са вкъщи да видят като почне като пираня да търси и ако не намери надава вик и рев.....тааа пак си висим на цицата и вечер и то по 1-2 пъти ;D

И сега да споделя нещо лично

Скрит текст:
Майка ми преди 10 години беше оперирана от рак на гърдата уж всичко беше ок. Само, че не дойде на изписването /ние живеем в различни градове/ под предлог, че е болна от грип и не иска да заразява малката и мен. Преди два дни вече дойде , а вчера ми съобщи, че рака се е върнал и всъщност е била на втора операция на другата гърда в София, но не е искала да ме разтройва......бързата хистология уж показала, че е първа степен, но сега чакаме да видим последващо какво ще кажат лекарите и какво ще е лечението тепърва. Като си спомня какъв ад беше с химиотерапията, аз бях тъкмо абитуриентка и сега като си представя , че пак наново всичко...слоена съм направо, но гледам да се държа заради нея и заради детенце  Sad Cry

# 155
Привет, почвам да пиша, пък да видим докъде ще я докарам.

Мама прави палачинки в кухнята newsm64, ММ и бебо спинкат и аз съм окупирала лаптопа. Чакам си и слънцето днес, че планираме първа семейна разходка - мама, тати и бебе! 1stroller

Прахче, честито ви за мерките. Да те успокоя и ние си яден хаотично. За 15 дни бяхме качили около 900 гр, но нашата педиатърка ни похвали. Аз моя лапанчо си го храня, когато си поиска. Някой път на 2 часа, някой път на 3. Като е гладно детето, няма да го мъча я.
Много мъчно ми стана за споделеното за майка ти. И аз имах преди година подобно изживяване, само дето не сме минавали през химиотерапия, тъй като образуванието беше доброкачествено. Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин. Praynig Hug

Росичка, от другата седмица ще се постарая да се присъединя към веселата компания. Сега правим разходки с мама, после ще е със свеки, но ще гледам да намирам време. Пък като си останем сами съм само на ваше разположение! Grinning

Ронкис, за Вигантола не са ли много 25 капки. На нас ни казаха по 2, разтворение в мляко. Пък и сякаш така си пишеше на листовката.
ЛЛЛ и Ла Лече Лига. Можеш в темата да им задаваш въпросчета относно кърменето.

Анели, ние купихме люлка. На Cangaroo е и не е скъпа. Алекс обича да спи в нея и мисля че ми е от полза, тъй като в противен случай трябва да ми е постоянно в ръцете.

За погачата, аз май съм казвала, че няма да каня много хора, предвид грипозното време. Ще си направи с родителите ни и кумовете малък празник. Няма да спазвам ред ритуали, че не са ми нещо по вкуса. Ще си сготвим мъфини, ще си купим питка и торта и готово.  Simple Smile

Относно забелването и аз съм в чуденка. Ще си питам педиатърката на какво мнение е. Чувала съм мненя и в двете крайности - да се пипа и да не се пипа.

Тонини, е много смотано се е получило с това, че са те помислили за бременна. Аз слава богу, корем вече почти нямам, но какъв задник и бедра съм отпрала. Хора, трябва да се отслабваааа....

Елг, направо ти се чудя, как още търпиш смотаното бабе вкъщи. Нали ти казахме, ако искаш идваме бригада да я метнем от балкона. Пък и ако трябва и на Витоша ще я качим. Mr. Green

За обличането - аз си мисля че го навличам излишно моя Алекс. Ама с майка ми на глава не мож излезе. Ще простудиш детето, та ще го простудиш. Вчера в слънцето искаше да му слага найлона на количката ooooh!

Хайдеее, това ми беше спокойствието. Призоваха ме оттатъка. breastfeeding Ще се яде пак. Blush

Сетих се и да ви питам мамите софиянки. Столична община дава ли отделна помощ за раждане на дете или тази която е от социалните е единствена?

# 156
Добро утро и от мен,

Момичета,случвало ли ви се е следното:
Нахранихме Калин към10.30,и спа горе-долу добре,събуди се към 3 и пак яде,но второто му спане до кам 7,беше изключително неспоккойно,то хъркане,то сумтене,пънене, като при колика, а иначе със затворени очички милото.Как да разбера има ли храчка в гърлото? Чистя му нослето много редовно,не е от носа.Бяхте споменали някъде за аспиратор,който обира и секретите от гърлото...може ли да обясните повече,който има опит с това!
Предварително благодаря и хубав ден на всички!

# 157
Добро утро, момичета!  Simple Smile

Аз на бързо минавам да се отчета, че имам адски много работа днес.

Тази нощ, се събудих с 3 херпеса на долната устна Sad Направо откачих от притеснения, да не съм заразила бебе(защото го целувам по бузките и главичката, пък и като го гушна ми е в лицето кажи-речи)и от какво по дяволите може да са...Не съм вдигала температура, пия витамини и  Биозин. А вчера цял ден ме боля глава. Но пък бях на зъболекар в сряда и точно там където са ми излезли беше слюносмукателя и устната ми беше леко разкървавена след като си тръгнах. Херпес ми излиза за трети път в живота...чудя се и се мая.. newsm78

Днес ще ми докарат количката и съм супер щастлива, макар и леко обезобразена Laughing

Малкото ми момче, започна да търси още мляко. Пие по 100 мл., утре ставаме на месец и трябва да му увелича дозата на 110 мл. според педи. Е аз ще започна от днес, той гладен не стои Simple Smile

За Вигантола, мисля че ronkis  се е объркала. По скоро говори за Еспумизана. Peace

Фейсче, ние сме диагностицирани от детска психиатрия на Александровска. Не с аутизъм а "психическо изоставане в развитието"- диагноза съгласувана с мен  Shocked Тъй че, тук лесно се лепва диагноза аутизъм а в развитите държави такова дете подлежи на сериозно и задълбочено обследване. Е на нас не ни я поставиха, макар да ми казаха че той има отклонения в спектъра. Просто не е толкова сериозно при нас. Peace Оправяме се! Това е е умен много му помага.
Шанел да ти кажа моето момче е на 6,5 годинки но още му е трудно да обува обувки и да обръща дрехите си на лице. Допреди 2 години грам не рисуваше, и оцветяваше извън очертанията! Така че вие сте си добре Peace Той все още трудно реже с ножица и изобщо ръцете му пречат Laughing Laughing Това е! Финната моторика му е зле, но при него това е в реда на нещата. Ще се оправи, за хирург няма да става(то и от кръв го е страх)Grinning

Хайде хубав ден от мен. Отивам да се храним!  Hug

# 158
Здравейте! Първо да благодаря на Панди и Зеленкото за хубавата тема! Момичета   bouquet  bouquet  bouquet Гледам, че повечето са тръгнали по разходки и благородно завиждам Simple Smile Ние до скоро имахме доста сняг около блока, пък и ме е страх да не прихване някой вирус малката и си седим в къщи (полудяваааааааааааааам  smile3511) Във вторник сме на консултация и мисля да открия сезона на разходките след това Simple Smile Поздрави на всички и  Heart Eyes на бебоците!  Hug

# 159
Я да питам за Вигантола-аз давам на бебчо по 25капки  newsm78 както пише. По горе проетох,че някои дават по 10капки. Какво е ЛЛЛ ?

Аз сега ще хапна за втори път днес,но този път грейпфрут и затварям очи до след малко....

ронкис Ако наистина става въпрос за вагинтол, тази дозировка наистина ми се вижда доста висока, на нас ни казаха по 2 капки сутрин, а като чета на други дори по една.
 ЛЛЛ дословно означава: Ла Лече Лига и помагат на всички за всичко свързано с кърменето и ако имаш някакви въпроси към тях пишеш с червен шрифт и те при първа възможност отговарят.Едно огромно благодаря към тях  Hug Hug Hug
 И последно мислих че трябва да избягваме цитроси!?  Hug Hug Hug

# 160
Здравейте! И мен като Фейсчето откакто се прибрах вчера от 5-чАсовара разходка с Роси и Яни  Heart Eyes не е спрала да ме боли главата. И аз мисля, че е от недоспиване, но това май няма как да се промени.  Rolling Eyes Освен това май съм настинала - малко съм отпаднала, хремава и ме дразни гърлото. Sad Иначе разходката беше превъзходна!  Heart Eyes Счупихме се от ходене и от това съм допълнително разглобена. Направихме сефтето и на кърмене, и на смяна на наакан памперс на доста свеж въздух.  Mr. Green

Не ви казах, че онзи ден Лизи се е обърнала от корем на гръб съвсем сама пред очите на баща й. Не можах да повярвам! Shocked Кака й сигурно беше на цели 6м, когато го направи за първи път! Туй малкото наистина ще излезе много спортна натура.  Simple Smile И бебка от 3 дни прави скок в растежа. Не всеки път, но мнооого често суче през час, тоест не прави дори 2ч почивка.  Crazy

Нурии, с много яка песен приспиваш адашката.  Mr. Green Завид за семейната идилия.  Heart Eyes

Еуифория, много неприятно това с херпесите. Sad  Стрес?  newsm78

Тонини, мен пък 10 дни след като родих една лелка в градината на Анди ме пита кога ще раждам.  Joy А хем по време на бременността имах малък корем, хем като родих по-голямата част бързо се прибра, хем бях с едно яке, с което е нямаше как да сбъркаш дали съм бременна или родила, но както и да е.  Joy

За найлона - слагам само когато Т е примерно -3-5 С и задължително когато има вятър.  Peace

След малко отивам да си купувам проф. фотоапарат, много се вълувам!  Heart Eyes Хубав ден!  Hug

# 161
Коте, може ли снимка на въпросната люлка - само , когато имаш време, че те на ФП 100 вида, та да се чуди човек коя да вземе Crazy

предварително мерсаж  bouquet

Нашата е такава:
Скрит текст:

но мисля, че е стар модел и вече няма. Гледах тук:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 56c09ccc749ba38ba

а има и за още по-малко пари: http://malkatarusalka.com/?p=2090

Гледай до колко кг са, нашата е до 11, но някои са до 9.

# 162
Добро утро момичета! само ви чета, не смогвам да пиша и ред, седна, почна бебето се рабуди и до там. Ежедневието ни е погълнало от всички страни. Днес мисля да изляза за малко с ММ на разходка, а бабата да гледа бебо.
Elg и ние се дохранваме с Хип, от болницата ни увериха, че е най-доброто мляко.
Въпрос към мамите със секцио, от къде да се сдобия с тази маз на вишневски за рани? newsm78
Кога мислите да започвате диети момичета? Аз съм свалила 5 кг, имам още 10кг и не ми е ясно как ще стане номера  ooooh!
Поздрави, хубав и усмихнат ден  newsm47
Аз отивам да  1ironing

# 163
  • София
Привет и от нас

Малката спи до мен и използвам да напиша няколко реда.

Еуфория, има лепенки за херпеси в аптеките - на Херпач и още няколко марки има. За помагане - съкращават може би с ден, два оздравяването, но пък покриват херпеса и шанса да заразиш бебето е намален  Peace

Десита Бонита, страхотно наддавате, браво. Нас ни теглиха и за 15 дни сме качили 400 гр. и 2 см.

Прахче, храни си бебочето, от болницата им е много лесно всичко да е на режим, защото така тикат шишето на часа и не се занимават повече. Ама като ти ревне в къщи гладно, как да чакаш точния час. Хич не си мъчи детето, като е гладно - тогава  Hug

Росичка, завиждам ви благородно за разходката в парка и за компанията. Момичета, нямам търпение още малко да пораснем и да сефтосаме количката вече.

Тонини, много тъпо, и моя корем не се е прибрал съвсем, и на моменти ми е тъпо, особенновчера като видях че имам още 8 кг до теглото, с което забременях. Но какво да правим, ще сваляме.

За забелването - не мога да се включа.

За обличането - като излизаме до доктора се облякохме - боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризонче, пухкав космонавт, и се завиваме с пухкаво одеало, а и шапка - добре и беше Simple Smile

Фейсче, Елг, Кайлис, Панди  Hug

Ние се прибрахме малко при бабите и дядовците, да си видят внучката, а и прабабата да я види - много и се радват.
Ние бяхме на пробно кърмене при педиатъра - оказа се че малката успява да изсуче само 20 мл, а кърма имам. На цедене от гърда успявам да изкарам между 40 и 80 мл. Педиатърът каза, че е хубаво да не я държа повече от 30 мин на гърда, за да неме разрани и да се цедя и да я дохранвам с около 80мл на хранене, като не я насилвам - колкото иска, толкова. А тя е голяма лакомница, като се събуди едвам имам време да я преобуя и се започва едно сърдене, мръщене, докато не получи цица или шише, и като захапе чак се дави - толкова бърза да яде.
Иначе си имаме колики и много газове, бая попръцква. Но пък не реве, само мрънка на сън.
Сега си взех книгата на д-р Харви Карп - Най щастливото бебе - пише за коликите, та като разбера нещо полезно ще се включа.

А, сега се сетих - Тонини, за флуора - това, което съм чела, че това е добавка, която реално не са доказали, че помага за профилактика на зъбите. Четох че са направили проучване в Щатите - следили са зъбите на децата в Щати с по=голямо съдържание на флуор във водата и  на такива, които са пиели вода в по-ниско съдържание на флуор - процента на кариеси и във двете групи бил сходен. Има и доста други неща, но нямам време сега да пиша.  Peace

Хайде до после, че малката всеки момент ще се събуди Simple Smile

# 164
  • Пловдив
Вигантола-аз давам на бебчо по 25капки  newsm78 както пише. По горе проетох,че някои дават по 10капки. Какво е ЛЛЛ ?Има някои съкращения които не ви ги разбирам момичета....

ronkis, сигурна ли си че не бъркаш лекарството? От Вигантола се дават по 1-2 капки дневно, къде ти 25!?

Аз имам въпрос към майките в чужбина. При положение, че ваксините са препоръчителни, а не задължителни какъв процент от родителите ги поставят на децата си?

Панди, DSLR апарат ли имаш предвид? Хайде, чакаме да се похвалиш!

Имам дилема тези дни, дали е твърде рано и колко е разумно да изчакам за кола на триъгълник. С първото секцио бяха минали месеци.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 11:46 от miraluba

Общи условия

Активация на акаунт