ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 586
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Ето ме и мен след двучасова разходка днес по обед по улиците около блока - точно 2 улици искам да подчертая, които така ми се отразиха смазващо, че после съм спала 2 часа!!! Ужас просто! Толкова пък вън от форма никога не съм била! Имам 7-8 кила отгоре и това, че последния месец от бременността го изкарах почти вкъщи вероятно допринася за това състояние, ама чак пък толкова  newsm78 Много ме болят краката при прасците - точно където постоянно бяха подути по време на бременността, сега не са, обаче продължава да болят. Еми оплаках се! Кайлис, мерси   Hug Да не забравя да си похваля количката - много съм доволна по тези наши офроуд тротоари!
Браво за разходката на южнячките!

въпрос към Мама Тодорова, реших и аз да пробвам тази прочута маз Вишневски, обаче ММ се оплаква, че много му смърди /не че на мен не ми смърди де/. Та се чудех как точно правиш марлите, има ли начин да се ограничи миризмата по някакъв начин?

МагиМ, все пропускам да отбележа какъв герой си ти с тези три дечица! Наистина се иска много сила, за да се справи човек! За повръщането - моят повръща по този начин когато се препълни, тоест преяде. Така че мисля, че не трябва да додаваш. А всички ме уверяват, че повърнатото изглеждало много повече, отколкото е в действителност и винаги има доста останало в коремчето. Моят като повърне по този начин три пъти за 1 час, малко ме съмнява, но толкова често се случва рядко.

Ронкис, и на теб не ти е лесно!

А за грипа - внимавайте много, още върлува и то яко. Сестра ми прихвана от малката й, а тя от детската градина - без никакви признаци се тръшнаха и двете с 38,5 градуса. Два дни ги държа. Сестра ми казва, че по-гадно нещо никога не е преживявала - било е доста тежко. Панди, къри с вода? Кажи подробности.

Ивичка, оправяй се бързо!

Зузи79, моят и хъхри през носа, и киха отвреме навреме - не кашля. Според мен е нормално

Секси гърл, студено му е на детето ако и нослето, и ушите са студени едновременно.

# 316
Кайлис, Котке, а защо постоянно носите децата? Просто ви е приятно или на децата нещо не им е добре?
Аз нося поради няколко причини - сам стои не повече от 15-20 мин. Дори да стои сам без да мрънка - не мога да изляза от стаята. Каката ме наблюдава и само да мръдна нанякъде скача върху него да го милва и целува..по мечешки  ooooh! и последно - ако ми се налага да нося (когато готвя, чистя, подреждам, играя с каката) - по ми е лесно когато ръцете са свободни. Също, когато излизам с тях сама- не мога да я гоня с количката, със слинга ми е по-лесно исъм по-маневрена. Но си признавам, че ако имаше начин бих намалила малко слингоносенето.
Снимките от Южния ги видах - страхотни сте! Хайде следващият път Пандичка да запечата разходката с новата придобивка! Hug
Аз днес имам изненада - ММ решил да ме обзаведе с нов телефон. Много мило ми стана - аз се подвизавах с един от 2008 година. От друга страна - хич не държа да съм с модерен телефон и ако ме беше питал дали да купува - щях да откажа...Но станалото - станало, сега ще си го ползвам с кеф Simple Smile

# 317
  • София
Здравейте имам едно въпросче към майките които ползват помпа, колко време държите кърмата на стайна температура и колко в хладилника?
 Тук в сайта попаднах на тази информация, но се чудя дали наистина е безопасно да се държи кърма на стайна температура повече от 20-30 мин!?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

И другото, което се опасявам да правя е веднъж вече след като съм претоплила кърмата от хладилника и остане да я прибера и после пак да я претопля и да я дам на беба!?
 Незнам дали въпроса е подходящ за ЛЛЛ?

И на мен ще ми е интересно да знам.
Аз като се изцеждам гледам в шишето да има една доза, колкото тя яде и обикновено не остава, даже търси още. Но ще е много полезна информация.

Да си споделя наблюденията - не знам дали само аз съм така, но откакто съм родила ям на прибежки и припълзявания - т.е. издебвам докато беба спи и се натъпквам набързо, защото всеки момент мога да получа повиквателна. Даже съм забелязала на нощното хранене на нея и къркорят червата и се присвива и на мен ми къркорят червата и ме боли стомаха. Мрън.

И да се похваля - днес се сдобих с електрическа помпа Медела суинг, много съм щастлива Simple Smile

Южни мами, много сте ми хубави, пу пу. Стахотна разходка сте си направили. И тук времето е много хубаво и излизаме на балкона. Утре мисля да я изведа за по-дълго в двора, че там няма да духа толкова.

Аз нещо се мъча да се разболявам и започвам вит. Ц-то и осцилококцинум.

Много  Hug на всички

Пп: Кайлис, честита ноес продобивка, ползвай си го със здраве и кеф Simple Smile

# 318
Здравейте имам едно въпросче към майките които ползват помпа, колко време държите кърмата на стайна температура и колко в хладилника?
 Тук в сайта попаднах на тази информация, но се чудя дали наистина е безопасно да се държи кърма на стайна температура повече от 20-30 мин!?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

И другото, което се опасявам да правя е веднъж вече след като съм претоплила кърмата от хладилника и остане да я прибера и после пак да я претопля и да я дам на беба!?
 Незнам дали въпроса е подходящ за ЛЛЛ?

На стайна Т - 8 часа, у нас е около 20 градуса.
В хладилника - може до 5 дни, аз съм държала до 3.
Но не мжое да се претопля и дава на два пъти. Каквото си стоплила и не се е изяло, хвърляш.

# 319
аз не топля кърма, давам на стайна Т

# 320
Хм, тази вечер Лизи е много неспокойна. Треперя сега тя да не вдигне Т...  Praynig Praynig

Кайлис, Котката, напълно ви разбирам сега за слингоносенето... Леле, аз с моя калпав гръбнак, най-вече кръст, направо не мога да си представя, ако ми се налагаше... Sad

Панди, къри с вода? Кажи подробности.

А?  newsm78

Въпреки 5-чАсовата прекрасна разходка днес, адски ме боли главата.  Tired Какво става, не знам. Лека ви.  Hug

# 321
Цитат на: ♥Пандичка♥ link=topic=763783.msg27436615#msg27436615
[b
Иви4ка[/b], аз успях да смъкна Т само с къри със студена вода и съм много горда, че устисках да не давам лекарство. Преди месеци изпи толкова, че сега искам да направя всичо възможно да й изчистим организма.

# 322
  • София
Секси, честити ти три малки сладки бонбона! Голяма смелост се иска за това! Hug Да са ти живи и здрави!

За покашлянето - и Тони покашля от време на време, доки каза, че е нормално.

Мен треска ме тресе.  ooooh! Tired Преди обяд минахме през педиатърката за болничния и т Tired ми казва - ами вие сте си за консултация и ваксина. Аз не се бях подготвила психически и се разбрахме за днес или утре да минем за преглед, мерки и теглилки и за противохепатната ваксина. ooooh! Tired Вие сложихте ли я на вашите бебоци? Как се държаха след това? Имаше ли някакви реакции? Притеснено ми е с тези ваксини, хич, ама хич не ги искам, ама няма начин....живи и здрави да са само Praynig Praynig Praynig

# 323
Добро утро и от мен момичета!
Времето е чудесно, вчера изведохме малкият на терасата за 10 мин за първи път, днес продължаваме пак така и мисля към неделя, когато е най- топло да го разходим в парка. Пълно е с болни за съжаление. Вчера при педиатърката беше голяма навалица от дечица. Ходихме да й взмем кантара, за да видим колко сме наддали за една сед. от изписването. Е, бяхме 2,750кг, сега сме 2.900кг. Мисля че е в норма. Малко ми е неспокойно момченцето, но не не плаче, просто заспива по-трудно, върти се, мрънка... Иначе си се храни нормално и си плаче само, когато го преобуваш или къпеш. Ангел небесен  Simple Smile
Честити тризначета, да са живи и здрави!   bouquet
за кърмата аз мятам в хладилник ако ми остане, но притоплям само веднъж на парна баня, ако остане - хвърлям
Кайлис Честита придобивка, ползвай я със здраве!
tonniny Мисля, че ТМ е адски мил и се грижи за теб максимално. И моят е така, гледа да не се преуморявам, да не ходя много пеша. Ако трябва да се отиде някъде предлага той да ме закара. Грижи се за себе си и си почивай. Имаш време за дълги разходки, а тази от вас до Борисовата ми се струва наистина дългааа.  Hug Грижи се за бебчето и обикаляй квартала. Скоро можеш да идваш и към нашия парк (Гео Милев) да се разхождаме и там.
Хубав ден на всички!

# 324
Благодаря ви много ! Simple Smile

# 325
  • София
НАПОМНЯМ София, среща в Борисовата: сряда - ДНЕС - 12.30 ч., алеята между слончето и езерото с лилиите като начало, хем който подрани, да си се разхожда  Peace

sexy_girl, напълно съм съгласна с коментара на Кайлис за съвместния сън. Точно щях да пиша, че за близнаци/тризнаци е добър вариант да са си заедно, а maggie_m ме изпреварила. Ето и малко за четене, което може да ти помогне да се почувстваш по-уверена в решението си: Съвместен сън за кърмещи майки

Котката Марта, Кайлис, откак имаме сушилня, слинга пера и суша нощем - и без това се будя за кърмене, колко му е да врътна и някоя пералня. Гледам от коментарите във Фб, че хич не съм сама с подобни изпълнения  Whistling Whistling Whistling

tonniny, вероятно е било "кърПи с вода"  Mr. Green

# 326
Добро утро и от мен! Simple Smile

Така и не ме отразихте за като попитах за спуканото капилярче в очето значи Crossing Arms
 Laughing Няма проблеми, намерих отговор който ме поуспокои.

Завиждам ви за разходката в Борисова, не мен ми е далеч и с тази количка и баткото по автобуси и с тези грипове хич не ми се тръгва. Wink
Южния парк ми е лесен и много любим. Скоро ще се метнем натам. Само да ни мине ваксината!  Peace

В групата във фейсбука не мога да се включа, защото не може след като съм напуснала да се върна. Искаше ми се да кача снимки и да видя вашите, пък и там май повече контактувате...но нищо де! Здраве да е, ще пиша тук!

Хайде хубав ви ден от мен! Днес ще е 16 градуса, казват!  Nature Sunny Време за плаж  Laughing

# 327
Да аз  да ви се похваля моите принцеси спаха заедно и съм много доволна ,ако не броим това ,че ставах през 15мин.да ги проверявам как са....иначе не са плакали много през ноща ,явно са от кротките бебоци  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 328
Никито - вигантола капя директно в устата.

# 329
Здравейте,

записах се в отчетни, но доста несериозна останах  Embarassed Сега ви моля да ме добавите и тук. Бебе Виктория се роди на 09.01.2014 г- секцио, 49 см. и 3850 грама. Искренни благодарности на Пандичка и Зелено човече за полезната информация на първа страничка.
Ние сме добре. Спряла съм каката от градина и сега се гледаме трите вкъщи Simple Smile Ще гледам да пиша този път и с удоволствие ще се включвам за срещи по парковете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт