ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 568
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Ivanova_Gr , по съвет на моя педиатър аз почитвам (обстойно) с памук, напоен с физиологичен разтвор веднъж дневно, през останалото време с мокри кърпи и вода. Дори ми каза, че при почистването трябва да се разтваря, за да не се получи срастване. Как така да не пипате  newsm78 там се събира много мърсотия
petia2petia, точно за това питам. По време на бременността бях на курс в който подчертаха важността на почистването, за да не се получат срастванията, за които ви е предупредил вашият педиатър и др. проблеми...., а нашата педи защо така ни посъветва?
Хубав ден на всички и приятни разходки с бебки 1stroller

# 286
Аз искам да питам мамите с момиченца как почиствате интимните части на бебка? (тъй като педи ни каза да не пипаме Thinking)
С марлички, напоени с вода - с еднократно движение от клитора към ануса между малките и големите срамни устни. Не преварявам специално вода за това. Може и с физиологичен разтвор. Ако има секрет, който не мога да махна по този начин, поливам с малко зехтин или бебешко олио и чистя с клечка за уши.
КотеHug, ще следвам съвета. Благодаря ти!

# 287
Да ви попитам,тъй като още не съм свикнала с етикета ''майка'' вашите новородени бебенца при вас ли спят или на отделно легло,защото моите три принцеси сега спят при мен....а нашия татко е изолиран да спи на друго легло.Майка ми казва , че това не е правилно ,но все още ме е страх да ги оставя сами все пак са на 1 месец.Кажете вашето мнение по въпроса............. Simple Smile

# 288
  • София
pepelyashka, благодаря ти за подробния отговор, даде ми надежда Simple Smile
Ще продължа да я слагам на гърда и без силиконовите зърна, въпреки че като я видя как се сърди ми става мъчно. Биологичната поза не съм я пробвала, но ще я пробваме.
Залъгалка Вики вече не иска, а вода (5% глюкоза) и давам само като хълца, а и заради жълтеницата.
Помпата ми е ръчна на Авент, но прави добър вакум. Ще пробвам 7-5-3. Определено съм забелязала, че като цедя накрая кърмата много намаля, но ако спра за малко и започна отново струята отнова става силна, макар и за малко.
Ще пробвам контакта кожа до кожа, въпреки че сега има доста хора край нас, но ще пробвам да намеря поне няколко часа, в които да се гушкаме в леглото.
Благодаря ти за страхотния отговор отново, винаги отговаряш подробно и вдъхновяващо Simple Smile
Хубав ден от мен   bouquet

Панди, на опаковката на лъжичката пишеше да не се изварява или стерилизира, затова я мия с бебешки препарат с гореща вода.

Извинявам се, че не отговарям на всички ви, но беба е много неспокойна, и от вчера след хранене повръща почти винаги. А и след като се наяде пълни памперса, и трбява да го сменя, което провокира още повръщане, а не мога да я оставя наакана, защото нервничи.

Приятна разходка на всички  Hug

# 289
Да ви попитам,тъй като още не съм свикнала с етикета ''майка'' вашите новородени бебенца при вас ли спят или на отделно легло,защото моите три принцеси сега спят при мен....а нашия татко е изолиран да спи на друго легло.Майка ми казва , че това не е правилно ,но все още ме е страх да ги оставя сами все пак са на 1 месец.Кажете вашето мнение по въпроса............. Simple Smile

Първо честити ти три принцеси да са ти живи и здрави и аз имам 3 принцеси - вярно едната е кака на 8 години и сега родих 2 близначки, които също са на 1 месец.
Мое лично мнение, а и от опит с каката, смятам, че е най-добре бебетата да спят отделно от мама и тати. Моите две си имат огромна кошара за близнаци, сега се храним, гушкаме и тн, но стане ли време за сън, си ги слагам в кошарката и там си спят. Кошарката е до главите ни, така че и да примърцат нещо скачам на секундата. Спят заедно опрени гръбче до гръбче, за да се усещат и са спокойни. Няма от какво да се притесняваш, знам колко е трудно с 2 бебета, а с 3 предполагам, че е още по-трудно.
Да са ти живи и здрави и много да ви радват и слушкат. Аз с каката се предадох след месеци ставане и дондуркане и я прибрах при нас на спалнята и това ми беше грешката - трябваше да стане на близо 4 години, за да мога да я отделя от нашата спалня, а все пак спалнята смятам аз е за мама и тати и бебе в леглото в един момент идва малко в повечко. Нито аз можех да се отпусна и да спя спокойно, тя риташе, въртеше се, таткото също не можеше, да не говорим за лични интимни отношения. Така, че сега мисля, че не бих го допуснала, а и сега са 2 бебета, като пораснат 2 големи деца, каката също се глези на моменти иска да се гушка при нас - изобщо главата ми не може да го побере, къде бихме се събрали цялото семейство на спалнята.
Желая ти късмет и успех с бебетата, това е благословия да имаш 3 дъщери, да растата здрави и щастливи и много да ви радват  Hug

# 290

Аз съм единствената майка със слинг в Бизнес парка, голям майтап. Вчера я изкарах с количката, ама добре, че го бях взела, та количката вози пазара, а ние се носихме Simple Smile
Изобщо не знам, като се наложи да го изпера, какво ще правим, докато изсъхне  Rolling Eyes ooooh!

Ще звъннеш и ще те уредя веднагически с един от моите  Grinning

# 291
Привет.
Коте и Зелено човече - мерси за съветите  Peace
За АБ изобщо не спомена ЛЛ - изписа ми други лекарства. И ме "нахока" че съм кърмила с температура, че трябвало да спра да кърмя  Shocked

Въпроси към ЛЛЛ: Изписаха ми сироп Амбрекс, цетебе, миг 400 и осцилококцинум.
ЛЛ не ми отговори конкретно дали мога да кърмя приемайки тези лекарства. По-скоро каза че са такива, че спирайки ги веднага мога пак да започна да кърмя. Дали незнаейки или реши да се подсигури, каза че е добре да минем на сухо мляко няколко дена. Ако не е възможно ок, но ако може бих искала да си кърмя  Peace Страх ме е да не намалее кърмата, т.к. не мога да изцеждам по много.
И какво е вашето мнение за кърмене с висока Т?!? Да се надявам че няма да вдигам повече, но и занапред да си знам  Peace
Благодаря предварително  Hug

Тези дрехи от Буба Мара как се поръчват - на лични на страницата ли?!?
И спирам до тук, че голямата ме гони от лаптопа  Mr. Green Laughing

Ивичка, а освен , че те нахока, личният лекар разясни ли каква е причината да не се кърми при висока Т?
Активната съставка на амбрекс е ambroxol hydrochloride, няма данни за непоносимост. Сиреч съвместимо е. Източник: Ембриотокс.
Вит. С /цетебе/ и ибупрофен /Миг400/ са съвместими. Ибупрофен така или иначе е медикамент за първи избор при кърмещата. Оксилококцинум пък е хомеопатично, и няма доказана непоносимост. Не знам каква е диагнозата ти, но към предписаните медикаменти можеш да добавиш почивка, почивка, още почивка, достатъчно течности, здравословна храна и...според данните, че няма противопоказания да се продължи кърменето....мисля, че сама ще намериш решението  Wink
Бързо оздравяване! Hug
Благодаря за бързия отговор  bouquet . Притесняваше ме най-вече Амбрекс-а. На неговата листовка пише след консултация с ЛЛ.
Значи да започвам да кърмя, че к-вото значително намалява. Днес сутринта едваааам изцедих 40мл от двете. Няма я тая силна струя както преди, а само капки.
Иначе не ми дадоха никакво конкретно обяснение. Говорих и с педиатърката (т.к. имах работа и при нея). Тя също не каза конкретна причина. Уж не било хубаво, но погледнато от друга гледна точка, така съм предавала антитела на малката и тя не би трябвало да се разболее  Peace

И пак да ви завиди човек за разходките  Hug Аз нямам сили, пък и къде да се помъкна болна край други хора  ooooh! Naughty
Иначе Йоанчето ми намери за работа. Вчера сутринта вдигайки я на ръце да я мия се изпика във въздуха върху леглото  Crazy снощи се наака обилно на  хавлията - след банята  hahaha А днес повърна всичкото мляко по леглото ми. Тези неща ги прави винаги и само когато съм пропуснала да сложа подлога  ooooh! Та имах - нямах сили хванах се да пера всииички чаршафи (че и нейния повърна посред нощ), прахосмукачка, четка, стирка.
Мислех да изведа малката поне в двора че пече много хубаво, но нямам сили да вдигна коша да го изкарам на вън (конструкцията стои в др стая зад къщата, а коша в кухнята...)

Маги_м аз все да те питам. Ти кърмиш бебките, след това се цедиш и ги дохранваш с кърмата, така ли?!? Каква е логиката, защо да не се наяждат само от гърда?!?
Много е трудоемко да се цедиш само, пък камо ли преди това да кърмиш. Убедих се тия два-три дни в които след като дам АМ на малката трябва да се цедя, за да поддържам лактацията. Особено нощем, когато 2 не виждам  ooooh!
Панди и нашата кака миналата неделя се събуди с Т. Дадох и Нурофен, до следобед нищо и нямаше вече. След 2 дена дойде упорита кашлица, ама тя от друго дойде.
Нея неделя трябваше да ходим на църква за молитвата. Е, не отидохме. Тази неделя пак не отидохме заради мен. Дано няма друг болен предстоящата неделя, че да отидем вече  Peace

# 292

Първо - честита тройна радост Hug Бъдете много щастливи всички:0
За съвместното спане - направи така, както ТИ се чувстваш добре... За мен в случая какво мислят другите не би имало значение. Ако съвместното спане би ми помогнало да се наспивам по-добре, да съм по-отпочинала и свежа на другия ден - бих го практикувала. Ако, напротив, ме натоварва защото ме е страх да не притисна някое дете, защото искам да спя до таткото - не бих. Дъщеря ми се премести на нашето легло, когато беше на 8 месеца. Усвеличи нощните хранения драстично - стигаха до 5 пъти на вечер, Взех я при нас, защото иначе бях като парцал на другия ден. След година се върна в нейното легно, но и досега то е залепено за нашето - няма преграда. Понякога иска да легне до мен - нямам проблем с това. Не ми пречи, че не правя секс в спалнята - така иили иначе не бих си позволила интимности докато в стаята има спящи деца - стига на човек да му се иска намира начин, а и при нас има достатъчно други помещения. Peace
Тони, аз те разбрах - и според мен ТМ е прав да го караш по-кротко Peace Полека лека увеличавай времето и дистанцията. Все пак пролетта и лятото са пред нас.  Hug
С марлички, напоени с вода - с еднократно движение от клитора към ануса между малките и
Аз съм единствената майка със слинг в Бизнес парка, голям майтап. Вчера я изкарах с количката, ама добре, че го бях взела, та количката вози пазара, а ние се носихме Simple Smile
Изобщо не знам, като се наложи да го изпера, какво ще правим, докато изсъхне  Rolling Eyes ooooh!
И аз по тази причина не съм прала още слинга...Сраааам  Blush Ама съм като с вързани ръце без него. Днес го сложих в 9 сутринта и го извадих в 1 на обед. Ако трябваше през това време да го нося на ръце щях да съм капнала тотално.
Аз преди седмица-две си нямах работа една сутрин и реших да направя сесия на беба. Събрах де що боклуци-аксесоари намерих-шапки, цветя, плюшки, шалове и пр. феерични и екзотични предмети и смело я съблякох по пампарес. Тва дете като нададе един вой, а бях затоплила стаята, тя реве, аз се потя, ужас. Опитах се да я сложа в няква хубава поза, но не би. После разбрах, че например Калина (Калина ме снима) за бебешки снимки (от онези смачканите, спящи ангелчета) иска да са до 10 дена бебетата, че после е зор. Та сега мисля просто да идем на сесия , примерно след половин година цялото семейство.

НАй-добре като седне малката стабилно, за да се получат интересни кадри, а не само стандартните на легналото бебе Peace Аз малчо го снимах докато беше съвсем малък с каката, тогава не се събуди от "ласките" ѝ, но сега едва ли щеимам такъв късмет Rolling Eyes
Фейс- не се панирай още. Аз също понякога свалям почти сух памперс, но със следващия обикновено наваксва  Peace Пиши как сте Hug
Аз днес бях на разходка час и половина сутринта, обмислям още толкова следобед...В това хубаво време е грехота да се стои у дома Hug

# 293
  • София
Здравейте момичета  Hug

Ние в неделя направихме първата разходка. Ходихме до вилата и малката стоя половин час на слънце и чист въздух.
Иначе имаме малко колики, давах 3-4 пъти Инфакол, но имам чувството че става по-неспокойна от него  ooooh! Странното е че с баткото не сме имали такива проблеми, нали уж момичетата имали по-малко колики... На всичкото отгоре не знам вече какво да ям, само за водата не съм чела да образува газове Thinking Изцяло на кърма сме и се храним на 2-3 часа. За кърмата - наистина е важно, като усетя че ми намалява кърмата и изцеждам, след 3 часа вече е пълна гърдата  Peace

Поздрави на всички!

# 294
Здравейте,
Днес бяхме за чистата молитва. После се разходихме. Мниго хубаво време беше.

Фейс, как така сух. Подуши ли го? Защото аз съм сменяла малко пишкан.

# 295
честити месечинки наДесита Бонита,Бейбифейс,Зузи_79,Марион_С  и Светла_1102!!! smile3525

# 296
Благодаря Hug

ние направихме една хубава разходка и още спинкаме в количката. Снощи за първи път спахме спокойно в кошарката, а не при мама. Дано отминават вече коликите, та да си видя пак детето спокойно  Whistling

# 297
Благодаря Hug

ние направихме една хубава разходка и още спинкаме в количката. Снощи за първи път спахме спокойно в кошарката, а не при мама. Дано отминават вече коликите, та да си видя пак детето спокойно  Whistling

И аз на това се надявам. Иначе ние разтриваме коремчето почтислед всяко хранене Сутринта заспа върху мен по коремче, ама след час и нещо мъки Sad Много го мъчи коремчето, нз как ще караме занапред Давам Еспумизан и анасон, честно казано, не ми се ще да го тъпча с повече химия ...

Момичета, бяхте коментирали различните млека, ама не помня кой какво. То ясно, че на всяко дете действа по различен начин, но имате ли впечатления от млякото на Хип с пробиотици? Ние го взехме уж за по-добро, ама или ефект нулев, или даже още повече рев след него (от вчера го давам). Някой да сподели опит? Иначе досега давах хипоалергенното на Фризо.

За Южния парк с удоволствие бих се включила, ама количката ни още я няма, та като дойде е дам сигнал  Peace Много ще се радвам да се запознаем лично!

Честити месечинки и питки Simple Smile) Аз вчера бях на питка и в четвъртък пак - брех, много бебета наоколо!!! Нашата предстои, търся идеи за заведение, че у нас не ми се занимава Simple Smile

хайде лека на всички!

# 298
Благодаря за пожеланията за Пандичка.  Hug Вчера устиска и не вдигна Т. Днес е на градина и гимнастика. Сега чакам татко й да я доведе и се моля да не е вдиганала Т...  Praynig Praynig Май не трябваше да я пращам поне на гимнастика...

За Южния парк с удоволствие бих се включила, ама количката ни още я няма, та като дойде е дам сигнал  Peace Много ще се радвам да се запознаем лично!

Заповядай! Днес "Южнячките" си направихме невероятна разходка. Съвсем импровизирано се събрахме цели 6 броя.  newsm68 Утре пак сме на линия.  Heart Eyes Heart Eyes

Аз не смея да кажа, но се чудя дали пък и нашите колики не свършиха?  newsm78 Или просто Абоколикен-а действа перфектно... В чуденка съм да взимам ли още една опаковка или да пробвам без?  newsm78 А до кога смятате да давате пробиотик?

Иви4ка, аз успях да смъкна Т само с къри със студена вода и съм много горда, че устисках да не давам лекарство. Преди месеци изпи толкова, че сега искам да направя всичо възможно да й изчистим организма.

Кайлис, Котке, а защо постоянно носите децата? Просто ви е приятно или на децата нещо не им е добре?

# 299
Здравейте, момичета!
Да попитам, преди два дни забелязвах кръвоизлив в лявото оченце на Момчил, същото оче сълзи, когато пие мляко. Дали е нещо сериозно да звъня на педиатърката или да го оставя за 17 когато сме на консултация?
За АМ, Хип е в пъти по-добро от Фризо. Ние също сме на Хип от болницата още. Доволна съм!
Фейсче, за памперса и аз съм сменяла сух или по скоро веднъж опишкан, той изглежда като сух.  Peace Не се притеснявай! Simple Smile

Хубава вечер на всички, отивам да готвя млякото!:D

Общи условия

Активация на акаунт