ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 547
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ама защо ви е странно, че яде по толкова newsm78 имаме 6 хранения за 24паса, като нощното в 2ч е малко, тогава яде 30 до 60 мл.
А и на опаковката си пише точно така.
Ами странно ми е защото Итън е роден два дни след вас яде на 4 часа (пада се точно 6 хранения),през нощта не яде повече от 70-80гр. ( две хранения) и през останалото време ако изяде 120мл. ще викам ура. Даже напоследък и толкова не изяжда  Sad.А какво да говорим за 150мл.-това няма как да стане.... Направо ме ошашка....
Ние утре сме на църква за 40-то. Утре ще поръчам погачата от АМАМ.bg.  Тортата ще я взема направо от сладкарницата на деня.Ще имам не повече от 10 жени....Иначе днес бяхме на разходка 3 часа. Като цяло Итън е доста нервен.Вероятно колики го мъчат...Дадох му капки,но...Дано тази нощ е по спокоен...
Хепатитната ваксина никак не се отразява.
За дондуркането....през повечето време сме в кърмеща поза на гушкане и спим.Щом го сложа в леглото и почва да мрънка,да се напъва....имам чувството,че не си обича леглото,но пък нощем спи....Незнам...ще си се гушкаме любовно и така...

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 20:02 от ronkis

# 361
Аз се водя от бебо. Когато иска яде по 150 и пита за още, когато не иска не яде и 100.
Весело изкарване утре

# 362
 Хей здравей народе!
Днес отново направихме една прекрасна разходка покрай езерото в Ст.Загора, на Ками много и харесва навън(предполагам с всички беби е така). Тази вечер преди банята мисля да я претегля, та да видим как вървим с растежа, че вече сме на 21 дни а най-много 70-80гр кърма успява да хапне на едно ядене, но вече по малко се притеснявам.

Благодаря на котката марта  за отговора, сега вече спокойно мога да оставям по няколко часа кърмата на стайна температура.

За дондуркането....през повечето време сме в кърмеща поза на гушкане и спим.Щом го сложа в леглото и почва да мрънка,да се напъва....имам чувството,че не си обича леглото,но пък нощем спи....Незнам...ще си се гушкаме любовно и така...

При нас е точно по същия начин.

И още нещо, вие колко време след падането на пъпчето започнахте да къпите без да пазите пъпчето и някой друг почиства ли след като е паднало с клечки за уши и спирт. Нашето пъпче падна преди 10 дена и още когато почистваме с клечките има по малко жълтичко на тях и още не смеем да го мокрим!

Благодаря предварително за отговотите и много  Hug Hug Hug  на всички!

# 363
На моя син пъпа падна на 20-ти ден и 5-6 дни след това почиствах 2 пъти дневно с памук и спирт,но като нямаше нищо на памука спрях да дезинфекцирам и от 2 дни вече се  къпем изцяло. Peace
Биогайата наведнъж ли я давате един път на ден?

# 364

И аз това питах още на първа страница - никой не ми отговори, а в предната тема няколко мами писаха, че дават Биогайа. Изобщо забелязвам, че на някои момичета не се отговаря. Знам, че отговаря, който има опит, а и който иска, но някак си избирателно ми се струва, дано да греша.

Та на въпроса, аз, след като четох малко и на друго място, му я давам на Борко наведнъж по 5 капки.

# 365
  • София
Аз се водя от бебо. Когато иска яде по 150 и пита за още, когато не иска не яде и 100.
Весело изкарване утре
Така е!
Q_A Нашето пъпче падна на 14-тия ден и не го подсушавах след това със спирт,но започна да кърви и много се уплаших.Даже една нощ плака-явно го болеше.Започнах пак със спирт и спрей за рани.И така се оправи.Но не съм го пазела от водата.Даже когато още не беше паднал пак не съм го пазела-къпех си го спокойно.
Сега отиваме да се къпем и да папкаме.... До после момичета

# 366

И аз това питах още на първа страница - никой не ми отговори, а в предната тема няколко мами писаха, че дават Биогайа. Изобщо забелязвам, че на някои момичета не се отговаря. Знам, че отговаря, който има опит, а и който иска, но някак си избирателно ми се струва, дано да греша.

Та на въпроса, аз, след като четох малко и на друго място, му я давам на Борко наведнъж по 5 капки.

Съжалявам, но лично аз съм пропуснала този въпрос. В началото давахме по една капка на дневните хранения, но сега вече сутрин 2 капки и вечер 3, направо добавям в шишето с кърма.

# 367

И аз на моя Борко  Joyтака му ги дадох днеска-наведнъж 5 капки 

# 368
Как сте мами! Радвам се като ви чета! Аз още съм в очакване на моя мъж, почнахме да се маитапим че е калпазанин като тати си винаги всичко се отлага за утре. Корема ми е огромен вече си мисля че така съм си била просто си свикнах. Някак си ми е тъпо че не мога да влючвам във вашите темички за бебчетата. Днес според калкулатора на бг мама трябваше да родя еее ама няма чакам  другата дата 15 и така много на всички   bouquet

# 369
Изобщо забелязвам, че на някои момичета не се отговаря. Знам, че отговаря, който има опит, а и който иска, но някак си избирателно ми се струва, дано да греша.

Не знам дали визираш някого конкретно - мен например - но вече писах, че посмъртно не мога да отговоря на всичко и сигурно се случва да изпусна въпроси, но на мен детето ми е на ръцете почти 24/7, и така или иначе пиша с една ръка през повечето време. Със сигурност не отговарям изборателно, просто отговарям на въпросите, които са ми направили впечатление, запомнила съм или ми се струват по-важни при четенето.

Та, по въпроса за капките: вит. Д и Биогая капя директно в устата (цялата доза наведнъж), пробиотикът на прах разтварям с малко кърма или вода, ако ме мързи да цедя. Абоколикен като че ли действа по-добре действително, разтворен в кърма, предполагам важи и за Колийф.

По принцип ви съветвам да не се втелясвате толкова в тези неща, трудно ще допуснете някаква грешка. Аз съм джаста-праста и детето си е съвсем ок, както и сестра му. Достатъчно е да имате здрав разум и да се опознаете с детето, за да можете да прецените кое е нормалното му поведение и дали има отклонение от него, т.е. дали детето е "себе си" или имате реално поводи за притеснение.

# 370
аз бях писала скоро, че давам 5 капки Био гайа наведнъж. Слагам ги в млякото директно, без значение дали е кърма или АМ

# 371
А аз даже не съм се сещала да деля приема на Биогая  Rolling Eyes Ексайтид, и на мен не ми е направило впечатление, но и аз капя в устата Peace
Пандичка - мога само искрено да завидя за кротките деца, дано да са все така, пу-пу.
Аз също имам страшни болки в гърба, а за краката да не говорим - нали си имах "екстра" от бременността разширени вени, сега ситуацията е с една идея по-добре, но все още има болка при умора Confused То се е видяло, че ще трябва да легам под ножа, ама как ще я изтърпя следващата една година не знам Rolling Eyes Имам отчайваща нужда от два дни сън и масажи, ама няма да ме огрее скоро..
Никито, аз съм пропуснала - имаш някакви усложнения след секциото ли? Няколко пъти споменаваш забрана за вдигане на тежко, е и за още 2 месеца. Аз вече си вдигам каката, просто ми се налага Tired
Ох, хайде оставям ви, викат ме...Имаше и още нещо...Лека вечер от мен!

# 372
Ех, жалко, че повече мами не са дошли в Борисовата - но се надявам Котето и Зеленкото да са си изкарали добре, а и тия мъфини звучат отлично!

Кайлис, за забраната за тежко след секцио - и на мен така ми каза лекарката - никакво тежко 2 месеца от раждането. Вярно е, че е малко прекалено и че ако нямаш друг избор - вдигаш, но ако можеш - защо пък да не се презастраховаш. А и така имам оправдание да юркам ММ да чисти и да пазарува по-дълго отколкото трябва  Mr. Green Mr. Green Mr. Green айде, веднъж ми се е паднало!!! Аз чакам сега да минат 40 дни и се юрвам на гимнастика за бебета и мами в нашия си фитнес - много ще ми е интересно. А и този мой корем като кравешко виме /и също така полюшващо се/ трябва да се махне до пролетта - просто няма да има какво да обличам, ако продължавам в този си вид.  hahaha

Ексайтед, не мисля, че има подбор при отговорите - просто пропуски. И на мен не са ми отговаряли по много от въпросите. Честно казано най най в началото, като бях нова новеничка във форума, се връзвах, но сега вече не ми прави впечатление - питам си пак. Биогаята и аз накуп я давам без да добавям нищо. Еспумизанът също. Витамин Д-то му прибавям малко кърма. А да ви кажа един ден как обърках Вит Д и Биогаята хахаха понеже шишенцата са еднакви, та сипах на моичкия 5 капки вит Д  Mr. Green

В тази връзка благодаря на Котката Марта за изчерпателните отговори на последните въпроси, надявам се да са били полезни и на други мами.

И накрая с риск да ме помислите за рекламно лице на Бочко - още на първата разходка на моичкия му излязоха пъпчици по лицето. С какво ли не го мазах - вкл. Мустела, Себамед, Тьопфер и нищо. Накрая се повлия от Бочко - хидратиращия крем и за навън кремчето срещу студ и вятър. Между другото хич не съм доволна от продуктите на Себамед - страшно трудно се разнасят по телцето, много са гъсти и трябва да стане с натиск, което не е приятно на бебо, след това пък забелязах, че кожата му бързо изпръхва. За Мустела пък ме предупредиха, че бебешките й продукти са твърде агресивни и има доста случаи на дерматит /естествено всичко е строго специфично/. Та засега май май съм на евтините продукти на Бочко, които се оказаха доста ефективни.

# 373

Аз отговарям само ако съм компетентна.
Пропуснала съм те. С каката съм давала наведнъж, а с този давам по 1 капка на ядене. Не виждам разлика.

Hug

# 374
Коте, в никакъв случай нямам конкретно някой предвид. Напротив даже, затова и не повторих въпроса, защото не ми се стори нещо чак толкова важно как точно ще ги дам, просто се допитах.
А иначе напълно ти вярвам, че не е възможно да отговаряш на всякаква въпроси, освен на по-важните. Аз, ако съм нещо наистина притеснена, бих се обърнала директно към теб, дай Боже да няма за какво, де. Ти си ми помагала на няколко пъти през бременността. Изобщо ние всички имаме голям късмет, че си точно в нашата група.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт