ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 574
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Кайлис, за забраната за тежко след секцио - и на мен така ми каза лекарката - никакво тежко 2 месеца от раждането. Вярно е, че е малко прекалено и че ако нямаш друг избор - вдигаш, но ако можеш - защо пък да не се презастраховаш. А и така имам оправдание да юркам ММ да чисти и да пазарува по-дълго отколкото трябва  Mr. Green Mr. Green Mr. Green айде, веднъж ми се е паднало!!! Аз чакам сега да минат 40 дни и се юрвам на гимнастика за бебета и мами в нашия си фитнес - много ще ми е интересно.

Ха-ха, аз пак не съм разбрала...Пазих се 2седмици.
За нашия фитнес - обмислям и аз.

# 376
  • София
Здравейте. Пиша от тел с една ръка и то лява. Ние сме с колики явно. От 17.30 не е спрял да реве. Успокоява се на гърда, но дори и 30-40 мин да го държа, писва пак като го махна. Цяла нощ не спах, че ръмжа нон стоп. Нямам сили да гледам направо. За южния не съм звъняла, че бяхме на ваксина. И утре не знам дали ще мога. Мисля да се обадя на майка ми да дойде и да лягам да спя. Ще пиша когато мога пак.

# 377
Аз вече количката мъкна нагоре надолу по стълбите, вигам целият зимен кош барабар с бебето, което си е поне 5-6 кила, плюс че сме сами с мъжът ми и си гледаме бебето самички, така че клякам, ставам с него на ръце, набирам се на корем пак с бебе на ръце...което си е абсолютен фитнес...ама аз още на 1та седмица и все едно не бях рязана. Доки и рехабилитаторката си свършиха перфектно работата...нито ме е опъвало нито нищо....Другата седмица съм на лекар, ако всичко е ок се мятам в залата./Така, че всичко е индивидуално за пазенето....ако си ок физически, няма нужда да се пазиш кой знае колко, то тялото усеща какви са му възможностите/

Деси още малко остана и идваш и ти на този бряг, използвай оставащите дни да поотпочинеш до колкото е възможно   Hug

Витамин Д , давам направо в устата, понякога по 1-2 капки ...понякога не уцелвам и неволно и правя маска на лицето с него  Laughing hahaha

За пъпчето,- веднага след като падна чистех още няколко дни с тампонче и спирт, после минах само да капя А-дермата и сега почиствам вече от време навреме, като се сетя  Peace

Аз да ви почерпя за първата ни месечинка

И малко фото , че сме пораснали  Mr. Green

Скрит текст:

# 378
Ха,и ние сме с колики моите принцеси не са спрели да плачат цяла нощ........направо съм като парцал..........днес сме на педиатър да ни предпише нещо ,че направо не знам как ще издържа ако продължаваме все така Simple Smile Simple Smile Simple Smile :0

# 379
Добро утро, мамчета!  Simple Smile

Хайде и аз в кюпа при ревящите от колики и недоспалите им майки!:tired:

Моето малко мече вчера цял ден се свива, пръцка и мрънка. Бях решила че ще спи като пън, ама в 4:30 се събуди да яде и от тогава, чак преди малко заспа. Добре че не реве много. Но това носене на ръце ме убива. Аз съм със дископатия и изкривяване на гръбнака и не издържам да го дундуркам много дълго. ooooh!  Добре че е баба та през деня ми помага и имам време да се занимавам и с баткото..Той поне не иска носене.  Laughing
А като се сетя че преди броени дни се чудех какво е това бебе дето само спи и яде! Ама свърши промоцията.. Mr. Green
Ето сега той спи а мама седи на компютъра! След малко ще стане и бате и край със свободното време!  Laughing

Скоро ще се присъединим към южната група ако приемате нови попълнения.

А аз явно свикнах Момчил на по малко дрехи..Вчера беше по боди потник и памучен гащеризон и като го завиех дори и с най-тънко одеало се потеше по челото и вратлето. За навън само космонавта му облякох отгоре и така го изкарах.

Панди и Вики, много благодаря че се захванахте с това да ме върнете в групата!
Май ще стане, пратих заявка уж! Не знам как съм направила така че да не мога да се върна, но е било случайно!  Hug

Elg, прати ми моля те линк на Hipp-а който си поръчала? Аз днес ще направя поръчка, че млякото ни привършва

Хубав и слънчев ден на всички!

# 380
Здравейте. Пиша от тел с една ръка и то лява. Ние сме с колики явно. От 17.30 не е спрял да реве. Успокоява се на гърда, но дори и 30-40 мин да го държа, писва пак като го махна. Цяла нощ не спах, че ръмжа нон стоп. Нямам сили да гледам направо. За южния не съм звъняла, че бяхме на ваксина. И утре не знам дали ще мога. Мисля да се обадя на майка ми да дойде и да лягам да спя. Ще пиша когато мога пак.
smile3513 smile3521 smile3511
Фейсче, направо вицдам себе си в последните ти няколко поста #Crazy Ние изкарахме втора поред кошмарна нощ - докато е на гърдата  е добре, после като я гушкам се унася да спи, обаче оставя ли я в кошарата се почва неистов рев.И така цяла нощ се въртим в омагьосан кръг  newsm61
На всичкото отгоре се надявах, че поне през деня ще спи, щом през ноща е будувала, ама уви .. вчера през деня беше същата работа. Дано поне днес се смили над мен, че вече съм на ръба на силите си ... едва си седя на краката.
Все се каня да питам нещо и все забравям - има ли я при вас тъмната линия по средата на корема от бременността и ако да кога трябва да изчезне?

# 381
Ние вече не правим големи опити да я слагаме в кошарата, ако стане....стане, ако не си спи между нас  Mr. Green ама и на нас ни е кеф да и се радваме и като я гледам как си се смее в съня като я гушкаме хич не ми минава през акъла да се дърпаме и да я насилвам да спи на леглото самичка.

Моята черта е сякаш даже по-видима от по време на бременността.  Peace

# 382
Звезден прах, честит първи месец...Други ако има - честит и на тях Hug
Моето момче пък днес става на 40 дни. Да видим ще се справя ли да омеся питка..Празненство няма да има, ама ние ще си я хапнем с кеф   chef
Ние вече не правим големи опити да я слагаме в кошарата, ако стане....стане, ако не си спи между нас  Mr. Green
Снощи ММ ми вика - "Остави го тука, че се побърка да ставаш и лягаш...Без сън остана.." Ех, ако можеше да яде легнал бих го оставила, но нали се дави, трябва да яде полуизправе...И аз си будувам, какво да правя Tired

И моята линия е по-видима, изчезва, обаче не помня кога Tired

# 383
  • София
barboran4e, S@NDR@, честити рожби!

♥Пандичка♥, Im So Excited
, нищо не му давам аз на Лимонката, освен вит. Д от 21-вия ден. За него лекарката казва на консултацията как да процедирам до следващия месец.

Човече - хич не ставам нощем да пускам перални аз  Crossing Arms Даже сритвам ММ да сменя памперсите 2 от 3 те пъти, в които малчо се храни Blush, пък да пера, простирам....Тц, всяка секундичка сън ми е ценна и нужна.

Аз ставах първите седмици и без това, разсънвах се, та да не съм ставала напразно  Mr. Green Лимонката обаче вече е голям, отпуснах се и му се доверявам напълно на решенията кога да си суче. Нощем просто се завъртам, накърмвам го и после пак си заспивам. Настройвам всички машинки с таймер за 5.30, когато и без това ставаме всички да се гласи целокупното войнство за ясла и градина.

NuriiiHug виждам, че си предприела бързи и адекватни мерки. Как си днес? Обикновено се следи на всеки 24 ч. има ли подобрение (при теб изглежда, че има).

Вчерашната среща мина доооста скромно като посещаемост, но пък много приятно... присъстващите едвам се справихме с изяждането на 2 кутии мъфини, та и за вкъщи раздавах  Joy Казвайте за другата седмица. Аз лично съм ОК на всичко, достъпно с метрото, но Борисовата ми се струва най-централна и най-просторна.

Питах вече, ама явно не сте ме разбрали : как се отрази противохепатитната ваксина на тези, които вече са я слагали на бебоците? Някакви оплаквания, странични реакции?

Никак не се отрази, дори бях забравила, че сме я сложили. Педиатърката ме увери, че тази ваксина много рядко дава реакции, а аз й имам доверие.

# 384
Добро утро Simple Smile
Кайлис, за носенето на тежко, хем че док ми каза 2-3 месеца, хем, че аз си усещам, ето вчера я водих по една работа с колата и понеже не мога да изкарам количката, мислех да я нося с коша за кола, е, като взе да ми опъва белега, викам оо, не е на добре тая работа. Та не знам и аз. Много тъпо така, защото обичам да съм напълно независима и сега не се чувствам добре. Отделно искам на ски да ходя, те и това забраниха, ама мисля да ида. Иначе моята щерка е 20 кила, не съм я вдигала откакто забременях, тя и не иска де, но понякога заспива на дивана и аз не бих могла да я занеса в леглото.
За съвместния сън, и ние сме така, не би ме притеснявало, ако не беше това, че може да я затисна..писах във фб за това. Иначе все ще си научи леглото, вярвам..

# 385
Здравейте имам едно въпросче към майките които ползват помпа, колко време държите кърмата на стайна температура и колко в хладилника?
 Тук в сайта попаднах на тази информация, но се чудя дали наистина е безопасно да се държи кърма на стайна температура повече от 20-30 мин!?
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0  - Много е полезна статията.
  И другото, което се опасявам да правя е веднъж вече след като съм претоплила кърмата от хладилника и остане да я прибера и после пак да я претопля и да я дам на беба!?
 Незнам дали въпроса е подходящ за ЛЛЛ?
Здравей, Q_A!
Доколкото разбирам,  въпросът е адресиран към Ла Лече Лига Simple Smile

Оптималният вариант за съхранение на прясно изцедена кърма при стайна температура, т.е. около 22С е от 4 до 6 часа (според някои източници при определени условия дори 8-10 часа). Някои майки намират за удачно да сложат влажна кърпа върху съда с кърмата. Би следвало да се избягва поставянето на съда на пряка слънчева светлина и до топлинен източник, за да не се съкрати срока на съхранение. Оптималният вариант за съхранение на прясно изцедена кърма в хладилник при температура около 4С е от 72часа до 8 дни, като по-удачно би било млякото да е по-далече от врата на хладилника.

Няма категорични данни и мнение дали е удачно да се предлага кърма, от която бебето вече е хранено. Със съхраняването на кърма на по-малки дози би могла да избегнеш притесненията дали е подходящо повторното затопляне и предлагане на мляко на бебето. 
Насреща сме за повече информация.
Поздрави!

# 386
  • Германия
Сандра, добре дошла в "Родени"  Hug

Личи че всички сте по разходки, много пусто тук  Mr. Green
Нашата разходка приключи към 3, защото едни облаци се опитваха да скрият слънцето #2gunfire и позахладня.

При кърмене и капките за нос ли трябва да съобразя  Rolling Eyes newsm78 а това се сетих днес следобед докато кърмих малката и звучно подсмърчах.

Въпрос към ЛЛЛ - ползвам Олинт за носа (за деца от 2 до 6  Embarassed) дали са позволени при кърмене. В листовката пише че не е известно дали преминава в кърмата и за това не трябва да се използва. Ама аз го ползвам почти 3-4 дена  Shocked

Леле толкова много неща - прави това, не прави онова като бременна. После като кърмачка. По дя..лите не може ли само полезните неща да преминават в кърмата  Tired

Ивичка, поради това, че се употребява локално и резорбираните количества са малки, се счита, че преминаването в кърмата е минимално. Ксилометазолин/активната съставката на олинт/ може да се ползва краткосрочно и при обичайното дозиране. Краткосрочно - не е посочено колко, но фармацевтите обикновено предупреждават, че по-дълго от седмица не бива да се ползва спрей./Независимо дали при деца или възрастни/.  Peace

# 387
  • София
Добро утро момичета! Моя хубостник днес прави 40дни.Дано грейне малко слънчице след този дъжд,че да отидем до църквата за една молитва. По този повод продължава да яде не повече от 80гр. Tired. Какво му стана не знам. Преди да направи месец ядеше по 110 на всяко ядене.... Днес съм като парцал.
Minka_ / Babyface76 И ние сме така,колики,запек....цяла нощ
 Tired  И аз я имам тази черта на корема. А да не говорим,че корема ми е като пихтия.
Обае исках да кажа за упражненията при секцио- препоръчва се първите 3 месеца да се пазим за да не се получи херния или изсипване. Защото мускулите на корема са слаби от бременността.То ясно,е сме ОК,но ....Аз да ви кажа спрях с упражненията,за да не направя беля.След третия месец почвам.Хем корема ще се е прибрал съвсем....
* Исках да ви попитам нещо относно последния болничен-аз понеже не съм взимала до сега и това са ми първите през живота. Болничните се броят 45 дни с уикендите,нали?Т.е. календарни,а не работни.Итън като е роден на 5-ти януари то се пада този от болницата да изтече на 18-ти февруари и от тогава да започне третия болничен от педиатъра? Сетих се през нощта докато блуждаех из апартамента като призрак за тоя болничен. Бях забравила. Та ми е важно да ми разясните за да знам кога да отида- не че не мога да звънна на педиатъра,но да не се излагам....

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 11:22 от ronkis

# 388
  • София
Здравейте момичета  Hug Звезден^Прах честита месечинка  Hug Линията на корема и аз я имам все още.Моя Кико от два дни само плаче и мрънка,оспокоява се само като го гушкам,но понякога и това не помага  ooooh! Днес уж е по-спокоен, дано да продължава целия ден така,че сме си само двамата(ние сме си така от самото начало де,таткото си идва чак към 20:00 часа,а пък всички баби са на работа).Като чета всички давате Вит.Д и Биогая,започвам да се чудя защо нашата педиатърка не ми е казала да давам нито едно от двете  newsm78 дали е забравила  newsm78 на 18-ти сме на консултация и ще я питам  Simple Smile На всички пожелавам лек и спокоен ден  Hug

# 389
Здравейте момичета! Падна ни вчера пъпчето, къпахме се във вана за първи път, е няма такъв кеф.  Joy
Хапваме си и се дразним на бибата, ако я изпуснем неволно, но няма как още сме мънички.
Имам един въпрос: днес си взехме акта за раждане, нямаше ли излязла някаква информация , че щял да бъде преведен на 3 езика за бебета 2014 година?  newsm78 Нещо такова ме гложди?
И как процедираме с посления болничен (3-ят), видях, че някой беше попитал преди мен - издава ни се от педиатъра при първата консултация ли?  newsm78
Малко странно ми се стори, че в Социалните служби искат да задържат ОРИГИНАЛА на акта за раждане на детето до изплащане на еднократната помощ  newsm78 За колко време се изплаща тя, защото пък без него не можем да се запишем при педиатър?!
Много ще съм ви благодарна , ако драснете 2 реда , просто не са ми много ясни тези системи
Благодаря ви!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт