ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 568
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Ето ме отново, сладурки!

Започвам отзад напред, щото пак не съм ви чела и какво се случва между 13-22 страница ми е тъмна Индия, та:

Прахче, първо честита месечинка, супер сладки сте на снимката (и не само там де). И аз като теб на първата седмица се чувствах пушка - сега ни ме опъва, нито нищо...и аз домашния фитнес, подобен на твоя, го правя без почивка Simple Smile. Ако искаш имам една билкова рецепта, която много помага за подобни случай като на майка ти, поне не пречи да опитате...Драсни на лична,ако решиш

Im So Excited, и аз давах БиоГая-та 5 капки наведнъж между 16-18 часа по препоръка на педиатърката. Сега сме друг пробиотик, за който Котето беше писала. Аз също мисля, че няма подбор или тенденция в отговарянето на поставените въпроси

Котката,  Hug. Радвам ти се на всеки пост още от тема 1.Благодарско за отделеното време и подробните отговори и полезна информация, с която ни запознаваш. На мен лично ми действаш безкрайно успокоително  bouquet

sexy girl, честито за трите хубавици.Да сте живи и здрави!

За ноктите - реже ги ММ с нокторезачка докато го кърмя!Ама след като направи 1 месец. Обаче много бързо му растат и така се/ме драска...

Кайлис, честити 40 дни на твоето момче. Не се съмнявам, че ще блеснеш с красива и вкусна погача

Роникс, честити 40 дни и на хубостника Wink За болничните - да, дните са календарни. Третият болничен се издава от педиатъра на детето. Заедно с него и декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане Приложение 1. ги носиш на работодателя да ги пусне в НОИ. Ето едно полезно инфо на този сайт http://kantora.eu/docs_new_35.html

ох, имах още доста да пиша,ама ще е по-късно, че тъкмо Алекс беше заспал на мен и реших да си довърша поста с две ръце, а не само с лявата като Фейсчето, и го сложих в легълцето... еми познайте - пъне се и се гъне като червейче, тъй че...отивам за  Hug

Хайде поздравче на всички и дано пекне малко слънчице днес, че вече съм пролетно настроена  bouquet

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 21:27 от aneli_7

# 391

Малко странно ми се стори, че в Социалните служби искат да задържат ОРИГИНАЛА на акта за раждане на детето до изплащане на еднократната помощ  newsm78 За колко време се изплаща тя, защото пък без него не можем да се запишем при педиатър?!

За болничния писах в предния пост

За задържането на акта за раждане - еми и нашият го държат още (за какво ли им е толкова newsm78), а сме го подали преди около месец....Още не са ми изплатили еднократната , ама си я чакам чинно Simple Smile

За записването при педиатър - ние го записахме с копие от акта за раждане. Не мисля,че ще е проблем и при вас така да се процедира

Дано съм ти била полезна Wink

# 392
Аз вече количката мъкна нагоре надолу по стълбите, вигам целият зимен кош барабар с бебето, което си е поне 5-6 кила, плюс че сме сами с мъжът ми и си гледаме бебето самички, така че клякам, ставам с него на ръце, набирам се на корем пак с бебе на ръце...което си е абсолютен фитнес...ама аз още на 1та седмица и все едно не бях рязана. Доки и рехабилитаторката си свършиха перфектно работата...нито ме е опъвало нито нищо....Другата седмица съм на лекар, ако всичко е ок се мятам в залата./Така, че всичко е индивидуално за пазенето....ако си ок физически, няма нужда да се пазиш кой знае колко, то тялото усеща какви са му възможностите/

Деси още малко остана и идваш и ти на този бряг, използвай оставащите дни да поотпочинеш до колкото е възможно   Hug

Витамин Д , давам направо в устата, понякога по 1-2 капки ...понякога не уцелвам и неволно и правя маска на лицето с него  Laughing hahaha

За пъпчето,- веднага след като падна чистех още няколко дни с тампонче и спирт, после минах само да капя А-дермата и сега почиствам вече от време навреме, като се сетя  Peace

Аз да ви почерпя за първата ни месечинка

И малко фото , че сме пораснали  Mr. Green

Скрит текст:

Звезден прах,честита първа месечинка!!! smile3525 ,астрални близначета са бебоците.То на 13-ти не сме много родилите Joy
И ние днес правим първата си месечинка bowuu newsm38,като си помисля само преди месец какво очакване и нерви бяха #Crazy
Иначе и аз съм същата с коша барабар с бебо го вдигам и рамата на количката,и ние с ММ си го гледаме двама и обикновено той ми помага за всичко,но и аз се бутам да вдигам,че като го няма и е в някоя командировка .....ааа ще ми се отели вола #Crazy.Нашта кака много помага и тя го разнася,приспива(даже сега е в нея и заспа newsm53 ,а каква помощница имам bowuu)пък майка им дреме на компа и пише hahaha
Биогайата тъй ще я давам,даже я разредих с мааалко кърмица ама той както и да му я дам все отваря устата.
Днеска при нас няма слънце,вали и няма да излизаме ,приятна разходка на всички,които ще миткат Twisted Evil

# 393
Привет!

Сложила съм Алекс да спинка, аз пия 3в1 (не можах да се преборя с жаждата за кафе) и във фурната се пекат едни свински пържолки с винце - идилия направо!

Туй време днеска що така? Къде ни е слънцето? Май ще изпусна разходката в парка.

Дени, и нашия акт не е преведен. Само на български си е. Последния болничен се издава от педиатърката, като ти свърши предния. Нашата ми каза, като наближи да свършва, на мен ми е до 21 февруари, да и се обадя и да отида да си го взема. По-добре звънни на твоята, тя ще ти каже най-добре. За еднократната помощ и на мен ми задържаха оригиналния акт за раждане. Ще ми го държат повече от есец. Казаха да отида да си го взема след 15 март. Бият му печат на гърба, явно за да не се редиш втори път за помощи. За ЛЛ на детето бях подготвила копие, оригинал не са ми искали. А помощта ми казаха че ще ми я преведат след 20 март.

Лило, за витамин Д питай педиатърката. На зимните бебета е препоръчително даването му.

Честити месечинки и 40 дни на всички бебенца, които празнуват днес! Да са живи и здрави и мнооого щастливи.

За тъмната линия на корема. Ми още си е там. Да вземе да се маха вече, а с нея и бирения корем да изчезва, чее....
Упражнения още не смея да се напъвам да правя, но пък тези дни се счупих от ходене. Вдигам си и количката, че през деня няма кой. Ще се боря да ми пуснат асансьора, но да видим Thinking

За хепатитната ваксина, поставиха ни я вчера и няма кой знае каква реакция, освен че май ака повечко от нормалното, но по цвят и мирис не е променено.

Хайде, пак ви изоставям на половината пост, че Алекс ме зове.
Много  Hug на всички ви!

# 394
  • София
Привет и от мен Simple Smile

И аз се присъединявам към клуба с недоспалите майки с бебета с колики. Малката от няколко дни голям рев реве. Както е спокойна и като изпищи ми изправя косата. Давам и Абоколикен, но на лъжичка и в устата, не го разтварям в мляко. Давам и Лефакс, донесоха ми го, но не виждам особена разлика, пак си има газове.

Никито, писах ти във Фейсбук.

Фейсче, и ние сме така, коликите яко я мъчат, добре че е мама, че ме отменя сутринта, да поспя няколко часа. Обаждай се на твоята, че без сън сме като зомбирани  Hug

Прахче, честита месечинка! Гащиризона с пчелички е много хубав, и ние си взехме такъв от Бс Simple Smile

Минка, и аз имам още тъмна линия, даже и на мен се засили като цвят. Дано да изчезне, че ме дразни

Ронкис, болничните се броят календарни дни  Peace

Денислава, аз още не съм взела акта за раждане. Ще ми е интересно какво ще ти отговорят момичетата.

Да споделя нещо на майките с неспокойни бебета - сешуара вурши много хубава работа. Беба като плаче много без видима причина и го пускам и след 1-2 минути се успокоява.
Също я успокоява топла торбичка с ориз върху коремчето.

И да се похваля - сдобих се с нова помпа за цедене. Взех си Медела суинг - разликата е огромна Simple Smile

На всички  Hug

# 395
  • София
Привет и от нас!  Hug
Денислава, и на мен днес педиатърката ми издаде поредния болничен за 49 дни. Току-що звънях в нашето счетоводство - заедно с болничния се пуска и някаква молба, сега чакам колежката да ми я изпрати на мейла и заедно с болничния се предават в счетоводството. След  като изтекат тези 49 дни се пускала нова молба за остатъка от 410 дни. Поне така разбрах. Но и да съм пропуснала нещо - на мен ми се обаждат и ме подсещат. Peace

За еднократната помощ - още не съм ходила да свърша тази работа в общината. Планирам го за другата седмица. Дано да няма някакъв срок, в който да не се вместим  newsm78

Ние на консултация и ваксина ще ходим в понеделник, живот и здраве. Отложих го с няколко дни, хем вирусчетата да поотминат, хем и беба да порастне с още някой ден.

Иначе събота и неделя планираме да направим първото посещение с преспиване извън София. Дано е хубаво времето само, та да може да си спинка в двора на мама и тате на воля, в компанията на огромната овчарка Heart Eyes

По повод вдигането на тежко и натоварването - и аз съм от тези, които не са разбрали  Embarassed Mr. Green Ами още откакто сме се прибрали вкъщи си върша това-онова. Чистенето основно ММ го прави, покупките - също, но готвене, пране, гладене, ежедневно хигиенизиране - аз Laughing  Даже и каката вече започнах да вдигам, нищо че е 23 кила Blush
По този повод и в този ред на мисли - в реанимация имаше една мацка, която беше толкова притеснена как ще си гледа и вдига бебето, т.к някой си й казал, че родилата жена по-тежко от хляб не трябвало да вдига  ooooh! Naughty newsm78    Кайлис, сещаш ли се за тази сладурана? Mr. Green

За топлото на коремчето - в Лидл за Свети Валентин са пуснали термофори. Аз си купих за себе си, да си слагам на кръста и на крачетата, но с по-малко водичка ( да не е тежко) мисля, че ще вършат добра работа и за бебоците. Струват 8 лв.

Честити месечинки и 40 дни на всички, които имат повод за празник! Няма да изброявам поименно, т.к все ще пропусна някого, а не искам да има обидени Hug  bouquet

Искам да помоля мамите, които ползват овлажнител да споделят какъв като модел и с каква пара - топла или студена и съответно дали са доволни. Решила съм този уикенд да направя тази покупка, т.к на Тони постоянно й хърка нослето, особено нощем е яко запушено, диша трудничко. Спрейчетата за нос вършат краткотрайна работа и са само за временно облекчение. Номера със съд с вода върху радиатора или влажна кърпа няма ефект. ooooh!

След малко ще хапваме и излизаме да мерим тротоарите и градинките, да не би да са се променили от вчера  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 12:18 от Мишле_

# 396

Кайлис, честити 40 дни на твоето момче. Не се съмнявам, че ще блеснеш с красива и вкусна погача

Блесна Кайлис, и за пореден път показа каква е кукувица Mr. Green То май не било днес, а вчера...ама какво да се прави, днес ще я ядем питката Whistling
Мишле, помня я , нали аз го разказвах това Mr. Green
Иначе аз планирам пътуване другата седмица,а ма да видим Peace

# 397
Пепеляшка, благодаря още веднъж за отговорите и вниманието   bouquet
Така или иначе днес пак съм при ЛЛ. Кашлицата вместо да се повлияе се влошава  ooooh! Съответно ме боли и гърлото и глава от толкова кашлица.
Чудя се - тооолкова хора се оплакват че отивайки на лекар и веднага им изписват АБ.
При мен пък много често се получава да ходим (и за децата говоря) втори път, защото не се влияем от изписаните  ooooh!

Ще се включа по-късно като се прибера  Peace

# 398
Честити месечинки на бебоците! Звезден прах, да ти е жива и здрава хубавицата!

И моят от няколко дни бодърства почти през целия ден. Поне през нощта спеше, но днес от 4 сутринта е забудувал и няма заспиване. Спа за около 40 мин в слинга, но като ревна по едно време, няма спиране. Иначе не реве, ами е един такъв деен, като че ли не му е комфортно - рипа с ръце и крачка и се муси, явно са си колики. Укротява се само ако му дам да яде - така го натъпках, че ефектът беше непрестанно повръщане. Ужас!! Аз съм малко като призрак днес от недоспиването...

Денислава, браво за пъпчето - отличници сте!
За третия болничен - да, издава се от педиатъра, но не при първа консултация, а когато ти изтече този, издаден от болницата - виж си датите.
Записването при педиатъра може да стане и с копие от акта за раждане - аз така дадох и нямаше проблеми, но предварително си изкарах доста копия преди да оставя оригинала в социалните. Изобщо не знам защо им е оригинала при условие, че им оставяме и копие, ама както и да е. Не знам до колко време се получава помощта, но вероятно до месец, защото ми казаха след месец да отида и да си взема оригинала.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 12:21 от tonniny

# 399
Искам да се похваля,че нямам корем smile3534,но тъмната черта е там и още по-видима и си го обяснявам с това че както е бил голям корема изведнъж се изпразва и прибира та затова.Само ме дразни тоя белег и май шева ми е крив та имам леко събрана кожа,ама майната му,пролетта почваме с коремните преси,че толкова ми е мека кожатааа...
За акта за раждане да кажа-аз първо го дадох на педиатърката да ни запише,на другия ден ми го върна заедно с бележка за соц грижи и оттам подадох за еднократната,но преди това си направих копие,тъй като ще трябва за детски ако подавате и ми казаха,че тоя месец след 15-ти ще ми ги изплатят,а за акта да мина след 20-ти да си го взема.

# 400
Привет и от мен, имахме ревлива нощ - реваха и двете от 10-12 вечерта та се дондуркахме, не знам каква беше причината дали колики или бяха гладни не знам. След като похапнаха в 12 обаче заспаха и спаха до 6,30 сутринта. Еййй ако може така всяка вечер да спят ще е супер. Надявам се тази вечер да е по-спокойна, те са така редуват една вечер спокойно спят, една вечер реват.
За акта за раждане и аз моя го дадох в Социалните, обаче имам копие та ще ходя с копието при педиатърката да ни запише, че докато чакам за изплащане на еднократната помощ ще стане март месец и това ми беше по-важно да го направя да подам за помощта, а при педиатърката съм сигурна, че ще се разберем, тя все пак ми отгледа каката, моя лекарка е също ще ни запише и с копие от акта. Аз предвидливо си направих няколко копия, като взех актовете. Трябва, като ни запише педиатърката, с бележка за ваксините да отида пак до социалните да подам молба за детските и за близнаците. Така, че в понеделник ще се занимавам и с това.
Ох полягвам да почина, че докато ги нахраня, оправях вкъщи иии то станало време за следващото хранене.

# 401
Ето на-стана обяд и изчезнахте sling 1stroller

# 402
На педиатрите даже и копие не им трябва, трябва им само егн-то Peace

# 403
Да се включа с въпрос,

За или против залъгалките, и ако за, препоръчайте....

Иначе колики,хъркане,повръщане....идилия....

Пусто и за разходка не е!

Не мога  да пиша повече,пак висна на гърда,не че иа толкоз какво да изсмуче,ма поне го успокоява!

# 404
  • София
Тъкмо баткото и таткото се излекуваха и сега малката кашля от вчера. На преглед сме малко по-късно днес. Толкова ми е притеснено. Докторката смята, че най-вероятно от хремата е кашлицата, но аз настоях за преглед.
Честита месечинка и честити 40 дни на бебчетата! Времето лети, нали?
Залъгалка давах на баткото, давам и на малката! Обаче тя не се връзва на този номер. Щом не пуска вода,храна, чай, значи няма място в устата й! Grinning
Тъмната линия си е на мястото за съжаление, както и увисналият корем.
Коликите при нас са си със същата сила. До 2-3 часа през нощта не спим. Носим се и се гушкаме. Възможно ли е от тях да се храни по-малко?
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт