ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 527
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
не съм се включвала скоро. Опитвам се да ви чета, но не винаги успявам. Много сте активни.  Hug
Много ви се радвам на сборните групи и разходките. Браво на вас!
Ние днес тъкмо се наканихме да излезем на първа разходка с количката, то взе че се застуди. Sad
Иначе едно и също - гледаме се с беба, има някакви колики вечер - борим ги с Абоколикен, гушкане и носене. Simple Smile

Честити месечинки и погачи!
Честити придобивки на Пандичка и Кайлис! Със здраве и радост да си ги ползвате.  Hug
Вит. Д и аз капя директно в устата. (по 1 капка)
Има и друго за коментиране, но не се сещам, а имам и да ви чета.
Виждам последния пост на ЕЛ 83- с баткото ползвахме залъгалки, каучукови на Чико и силиконови на Авент и Нуби. (не съм сигурна за Нуби дали и те не бяха каучукови  newsm78 )
Казват, че каучуковите са от естествен материал и уж са за предпочитане.
Смятам, че ако няма нужда и може да се избегне даването на залъгалка - по-добре, особено при изключително кърмене.  Peace
С беба засега се въздържам.

Усмихнат ден.  Heart Eyes

# 406
Благодаря ви момичета! Бяхте ми много полезни   bouquet
Доколкото разбрах и на никоя от вас акта за раждане не е преведен, жалко че пропуснах да попитам в общината. Close

# 407
Записването при педиатъра може да стане и с копие от акта за раждане - аз така дадох и нямаше проблеми, но предварително си изкарах доста копия преди да оставя оригинала в социалните. Изобщо не знам защо им е оригинала при условие, че им оставяме и копие, ама както и да е. Не знам до колко време се получава помощта, но вероятно до месец, защото ми казаха след месец да отида и да си взема оригинала.

Искат оригинала, защото след като преведат парите на обратната му страна слагат подпис и печат с размера на изплатената сума. Прави се с цел предотвратяване на злоупотреби, защото системата им не е централизирана, а срокът за подаване на документи е до навършване на три години на детето.

# 408
Моят продължава с бодърстването - да е спал не повече от 1 час от 4 часа сутринта. Нищо не помага...

ell_83, то май няма много избор относно залъгалките - ако не му дадеш, ще се научи да си смуче пръстчето. Иначе моят най-много харесва залъгалките на МАМ, имаме куп други, които така си стоят. Специално му харесва формата на бибата - http://www.pakostnik.com/bg/pics/6653167831.jpg И определено предпочита силиконовите, макар да казват, че каучуковите са по-добри.

И моята тъмна линия си е на мястото и дори по-тъмна, но това е от събирането на кожата. Какво е мнението ви за LPG??? Има ли смисъл от тези процедури или само гимнастика за коремчето?

# 409
Аз влизам да ви агитирам да не се плашите от времето. Сутринта в 9.30 бяхме на улицата, чак в 13 се прибрахме, сууууупер приятно беше, дори топло, просто малко мрачно.

Мила нещо се опитва да си променя режима, ама не мога да й хвана цаката, но се надявам до ден-два да разбера какво точно иска и как го иска  newsm78

# 410
Аз съм против залъгалките, дъщеря ми не е ползвала и не е сукала пръст. За жалост, когато тръгна на ясла на 13 месеца беше детето, когато започнаха да му слагат залъгалка в устата, за да заспива на обед. Видях се в чудо да я махна, когато стана на 2 години, имаше доста рев и бодърстване, така че и в момента не давам залъгалки, не мисля да давам. За сега не си смучат пръстите, посягат към ръчичките само когато са гладни, но то е за кратко.
Времето се оправи, а ние спим и ще пропуснем разходката днес, че и шасито на количката ми не е долу в колата, а ММ го качи тук снощи, така че не мисля да се гърча. Ще си приготвям нещо за ядене и ще почивам, че не знам довечера дали няма пак да дежуря  Crazy

# 411
Моят продължава с бодърстването - да е спал не повече от 1 час от 4 часа сутринта. Нищо не помага...

ell_83, то май няма много избор относно залъгалките - ако не му дадеш, ще се научи да си смуче пръстчето. Иначе моят най-много харесва залъгалките на МАМ, имаме куп други, които така си стоят. Специално му харесва формата на бибата - http://www.pakostnik.com/bg/pics/6653167831.jpg И определено предпочита силиконовите, макар да казват, че каучуковите са по-добри.

И моята тъмна линия си е на мястото и дори по-тъмна, но това е от събирането на кожата. Какво е мнението ви за LPG??? Има ли смисъл от тези процедури или само гимнастика за коремчето?

Tonniny, еми и ние сме така с бодърстването, ама не от 4, ами от 3 часа сутринта...Сега заспа на рамото ми и хич няма да рискувам да го местя, поне да поспи малко детето...

И за залъгалките сме 1:1 - купихме и на Авент-силиконова, и на Нук-каучук и имам още 2 на МАМ, но най-харесва именно тази на МАМ  START, която си постнала Wink

За тъмната линия - моята не е била силно изразена, така че като че ли е същата...и пигментацията около пъпчето - също не ми се е променила,ама се надявам да влиза в релси Simple Smile))

За LPG - правила съм си на бедрата и бях много доволна (не беше никак евтино), но не за отслабване, по-скоро за изглаждане и стягане на кожата, но задължително комбинирано със спорт и хранителен режим, нещо което при мен е спазва от 10-ина години  newsm68

# 412
  • София
ell_83, Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?

Ние си излизаме почти всеки ден на общо основание. Ако нямаме някоя срещичка, просто миткосваме из квартала, пазаруваме и т.н. Нямало слънце някой ден? Много важно, лятото ще търсим сенките  Joy

# 413
Леле, страшни сте! Не мога да ви изчета, а какво остава да се включа  #Crazy
След около месец и аз ще  съм на линия за срещи в Борисовата, особено щом споменахте мъфини-хаха  Hug Embarassed Hug ooooh!
Съгласна съм, че носенето на ръце зависи от модела майка и модела дете. Моите деца и двете не са от тези,които могат да седят сами и даси гледат. Каката вече е голяма (5 годинки) и може чудесно да се занимава сама, но никога не съм я оставяла да плаче. Сега и с Вики е така-гушкам,нося, кърмя, танцуваме,правим упражнения. Няма да иска да я нося до 18 години Simple Smile Някои хора мислят, че това ме ограничава, но мен по-скоро ме облекчава...с каката обикаляхме къде ли не. Кърмила съм я в самолети,влакове,магазини, музеи...спала ни е на ръцета и никога не сме бързали,за да се прибираме за сън или хранене. Спеше така :
Биберони също не давам. Иначе и аз съм от немърливите- не стерилизирам (гърдите ми не са стерилни), не гладя, дори и не къпем Вики всеки ден. Не използвам мокри кърпи (само навън) и дупето и крачетата ги мия така или иначе по много пъти на ден  Wink
Благодаря, че ме подсетихте за БиоГаята  Hug
А за да се запознаем официално, ето една сутрешна снимка :

# 414
Здравейте! Недоспала съм и съм крива. ММ си го отнесе и утре очаквам не цветя, а билет за Пласидо Доминго за 180лв парчето.  Joy По същество- бяхме на ортопед - при Драганов. Ей тоя човек за втори път ми скрива шайбата, УНИКАТ е просто! Горещо го препоръчвам, да знаете!! Уникално чуство за хумор, уникален подход към бебоците. Лизи, както и кака й преди 4 г, вместо да се разреве, раздаваше флираджийски усмивки от задоволство.  Laughing  "Много як задник и бедра има и тази щерка, горко на баща им, ще го копаме след някоя друга годинка".  Joy Joy И разходката не пропуснахме. Тамън се прибрахме и слънцето светна!  ooooh! Joy

Мама Тодорова,Im So Excited, както е писала Кайлис, аз дори не бих се сетила да разделям приема, примерно по 1 капка по 5 пъти на ден.  ooooh! Всичко накуп, в 1 ч.л. кърма. Колкото до пропускането на постове, еее не е умишлено, бъдете сигурни!!  Hug Hug

Вит. Д давам в малко кърма, тъй като мнооого бавно капват капките, как успявате да задържите толкова дълго бебо немърдащо и с отворена уста, че да нацелите???  #Crazy

Деси_89, леле ма на теб ти бил доста назад през февруари термина,аз мислех, че е съвсем в началото и че преносваш. А какво ще се случи на 15-ти?  newsm78 Ще ти предизвикат раждане ли? Спокойно, всеки момент и ти започваш приятните теми за коликите, нааканите памперси, повръщането... ммм чудничко!  Joy

Имам отчайваща нужда от два дни сън и масажи, ама няма да ме огрее скоро..

И аз, и аз! Точно това казах днес на мъжа ми, с когото снощи се скарах. Не мога повече безсънни нощи, хорааааа. Реве ми се от преумора.  newsm45

Тони, Никито, аз пък ща, не ща вдигам тежко. Я количката-топуз, я днес коша за кола с беба до доктора и обратно... Аз лично друго начин не виждам честно казано, говоря за хора, които са сами у дома и няма кой да помага. Единствено вечер и/или сутрин моля ММ да ми вдига 10-килограмовата бутилка с мин.вода да ми налее в по-малко шише, но като го няма понякога и сама го правя...  Rolling Eyes

Зелено човече, мдам, но пък много хора нямат дори достъп до метро, например ние Южнячките.  Mr. Green Борисовата ми е много любима, но ще трябва да почака. А и в Южния има премного простор. Но пък ако ти не идваш, поне прати малко мъфини по пощата.  Mr. Green

Магиии, искам и аз сън 6 чАсааааа!!!  Crossing Arms Браво на твоите кукли, отблагодарили са се подобаващо за двата часа рев и дундур-дундур.  Mr. Green

Ел_83, ЗА залъгалките съм.  Peace И с каката, и с Л. ползваме ортопедични силиконови на Нук и Бейбилъв. Тонини, ммм напротив, силиконовите се препоръчват повече. Каучуковие се изхабяват много по-бързо. И вкусът им се променя.  Peace Маги М, че как така ще ти сложат залъгалка в устата на детето без твоето съгласие???  newsm78 Аз ако бях...  #2gunfire Пък аз палец съм си смукала до 11-годишна.  Whistling Не питай какво правеха нашите в отчаяни опити да се откажа... Сега захапката ми е крива, а горните предни два зъба - доживотен комплекс, нищо, че не имличи.  Mr. Green
Скрит текст:
Да не кажа, че съвсем скоро нааай-накрая ще слагам шина. Не само заради предните два зъба, разбира се. Те са проблем основно моите очи.
Барборанче, ама... това в средата ти ли си или третото ти най-голямо дете?   Embarassed Сериозно питам!!

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 16:53 от ♥Пандичка♥

# 415
  • София
Здравейте! Ей сега ще си ви попиша малко- Итън спи,баткото спи...тишинааааа,дано да е за по дълго Praynig Днес направихме 40 дни. Бяхме до църквата,макар и за малко да не отидем заради времето.Слава богу слънчицето излезе и на вън наистина е много приятно. Та се разходихме с бебчо и батко Дейвид за 3 часа. Обаче от два дни такива пъпки по лицето са му излязли,че сякаш е в пубертета. Ама аз много го мляскам,може би от това. Сега съм ограничила целувките и  се задоволявам само с помирисване и целувки по косичката. Ама как само мирише...лелеее иде ми да го намажа на филийка #Silly
Почвам с инфото около бебчо, ама не падайте...
*Итън има ЗЪБ..... да припомня,че днес правим 40 дни. Долу-преден десен. Обадих се на педиатъра и той каза,че има такива случаи,но можело и да е кост  newsm78. В понеделник ще ходя за болничния и ще го види....Да знаете...извън земна работа...То не случайно се казва бебчо Итън и му казват Ити (E.T от английски).
Иначе продължава да яде на 4 часа и по 80-90мл. ooooh! Какво му стана незнам,така добре ядеше.... И сме си все на ръце. Даже се притесних вчера,че ако така продължаваме лявата ми ръка ще се развие повече от дясната -като при тенесистите....
aneli_7 благодаря ти за инфото-супер си   bouquet
allian84 относно сешоара и по принцип шума. Забелязах,че Итън най-добре се чувства в шумна обстановка. Т.е. когато е тишина се буди през 5 мин. Crazy щом го взема с мен я в кухнята я в хола или някъде другаде където живота кипи и не е гробна тишина нанка като къпан  newsm78
Мишле- Еднократната помощ можеш в срок от 3 години да я задвижиш Simple Smile
Ivi4ka Бързо да оздравяваш. За кашлицата ще ти кажа един 100% лек. Накисваш в 500мл. кората от две мандарини за 2 часа и пиеш това вместо вода.Щом ти свърши правиш ново с нови кори. На който съм го казала,няма разочарован. Сестра ми излекува лаеща кашлица на племенника с това за 3 дни. И т.к. сега и тя чака бебе преди няколко седмици беше с една постоянна продължителна кашлица (беше забравила за мандарината).Припомних й този лек и се оправи за два дни. Опитай,дано ти подейства и на теб,пък и не ти коства нищо.Сега аз започнах да пия този сок,че и мен ме тормози една странна от време на време кашлица,която не знам от какво се възбужда.
ell-83 За залъгалките- аз съм си абсолютно ЗА тях. Направо не знам как ще заспи без нея Sad. Въпреки,че го лъжа докато я лапне-давам първо малко чай и после бибата,иначе не я ще. Догадва му се чак  Laughing Ама пък щом я засмуче и за 1мин. е заспал с нея. Баткото беше с Avent залъгалки,малкия сега е на NUK. Ама не,че не съм доволна от другите ами просто такива имам от баткото в нов не разпечатван вариант.  за да не купувам почнахме на тях.
И да се върна на въпроса за еднократната помощ- аз подадох декларациите и акта за раждане в началото на този месец. Казаха ми че след 25-ти мога да отида да си взема акта за раждане,но чак март месец към края щели да пуснат парите...
tonninyКакво е LPG?
barboran4e относно носенето на ръце съм на същото мнение. Дейвид (баткото) не съм му давала да шукне т.е. да плаче. Все ми беше жал и му съчувствах на коликите,когато е гладен или изнервен и все съм гледала да му угодя. Общо взето спокойно детенце излезе. Сега с Итън пак така се старая. Не съм от майките които остават децата си да плачат защото се "глезели"Само,че понякога ми липсва свободата. Ей така да се отпусна,да се изкъпя без да бързам...Ама няма как...Страхотни сте на снимката. А как така не стерилизираш ? Шишетата и бибероните за бебето ли?
Спирам до тук, довечера пак или по-късно Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 17:00 от ronkis

# 416
  • София
Здравейте. Ние днес не сме излизали. Уж беше лошо времето, сега е ок, но нямам сили. Викнах майка ми да поспя малко. Спах от 1 до 3. Исках в 3 да го изведа, но нямах сили да се разправям с нея, че не било за излизане. Пак реве много. Сложих го да суче и пак пиша от тел. с ляв ръка. Все е гладен.  Имах да пиша още, но сега не ми е удобно. Ще пробвам после от компа

# 417
  • София
Сега прочетох поста на Пандичка и не мога да се въздържа и да не изкоментирам. Направо ме скъса от смях бе жена  Joy А иначе той Драганов си е голям шемет. Трудно ли става записването при него? Пандичке,ще ми дадеш ли телефон на който да запиша час за Итън...Сега колко е таксата?
Да питам,има ли разлика в това дали ще се дава Вигантол или Вит.Д под друга форма?

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 17:03 от ronkis

# 418
Барборанче, ама... това в средата ти ли си или третото ти най-голямо дете?   Embarassed Сериозно питам!!

Хаха, Пандичке оправи ми настроението. Сериозно ти казвам:) На снимката явно не си личи ЕГН-то + многотооо натрупани килограми, но за съжаление на живо се виждат  Joy
ronkis, след като написах,че не стерелизирам се усетх,че аз всъщо нямам много какво да стерилизирам. Ако хранех от шише или давах биба...предполагам,че щях поне да ги заливам с гореща вода. Понякога давам вит. Д с лъжичка и я поливам с гореща вода (ако се сетя). Помпата също я поливам с гореща вода, но вече не се цедя, защото уж се успокоих,че яде. Вики не мога да я накарам да пие от шише (не че много се старая), така че и шишето не използвам почти. Взех някакъв чай против колкики, но и той ще си остане така. Иначе и на мен понякога много ми липсва времето за мен, но спокойно и товва ще дойде  Hug
За вит. Д, аз вчера видях,че има някакъв на Джеймисън. Доста е скъп, но може би ако го бях видяла щях да го взема. В момента давам Вигантол, но малко се колебая. Каката ми е родена зимата и имаше супер малка фонтанелка и почти не съм давала вит. Д. Сега на Вики фонтанелата е около 2 пръста и малко, но лекарката дори не я пипна, а ми изписа по 2 капки на ден. Струват ми се много и ги давам само когато не излизаме...на следващия преглед ще попитам.

# 419
Здравейте ви казва още един от групата на мрънкащо-будуващите бебета!
Чета, че има и други, и се успокоявам, че не сме само ние Simple Smile Крис много е почнал да будува, ама по-скоро защото му е нервно и се киселеви Sad Вече се замислям да почна ли с въздесъщата Биогайа  Thinking Горкото дете, вече заспи ли, не го будя. А иначе дундуркането според мен зависики и от типа бебе, и от типа майка Simple Smile И на мен ми е мн приятно да се гушкаме, но чисто физически няма как един човек постоянно да е люлка  newsm78

Сега по някои от темите, дискутирани по-горе:
Линията по средата на корема си стои. След секциото докторката каза - бебето е най-тежкото нещо, което се вдига; физически упражнения може след 30-ия ден; полов живот - веднага (или когато пожелаеш/имаш възможност  Joy На мен конци не ми махаха, явно съм с разградими и съм на преглед чак след 6 седмици. Ама не си мислете, че и аз не вдигам тежко, физически упражнения тип домашна работа също правя, а за кекса още не сме стигнали дотам ...

Всички ли давате вит. Д? Вчерз записах час за първата ни консултация при педиатърката и тя нио не спомена за вит. Д

Аз бях доста против бибероните - залъгалки, обаче сега прибягвам до тях веднъж - дваж дневно. Как си променя човек мнението, като опре ножът до кокала  Mr. Green Авент, НУК - няма значение марката, дъвче си ги човекът.

Тонини, Бочко е супер марка, засега ползвам няколко неща и съм доволна.

Честити месечинки и 40 дни   bouquet

Еднократната помощ до 2 години, доколкото знам.

Малко телеграфно, но това е май засега. Лека на всички  Hug и дано са ни спокойни бебчетата!

Общи условия

Активация на акаунт