ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 519
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Сетих се да ви питам - ЕГН-то в акта за раждане не ви ли се вижда странно? (май са променили системата и аз логика както при нашите ЕГН-та не виждам)

И още нещо - случайно някоя от вас да може да ме посъветва откъде може да се купи йоника/синтезатор, ама не за дете? Хаха, да разширим кръга въпроси, дискутирани от мамите Simple Smile

# 421
Сетих се да ви питам - ЕГН-то в акта за раждане не ви ли се вижда странно? (май са променили системата и аз логика както при нашите ЕГН-та не виждам)
Да, добавят 40 към месеца на раждане  Hug Това важи за всички ЕГНта след 2000 година.

# 422
И да се похваля - сдобих се с нова помпа за цедене. Взех си Медела суинг - разликата е огромна Simple Smile
 А каква ти е била предишната помпа?

# 423

И да се похваля - сдобих се с нова помпа за цедене. Взех си Медела суинг - разликата е огромна Simple Smile

А каква ти е била предишната помпа?

Да, добавят 40 към месеца на раждане  Hug Това важи за всички ЕГНта след 2000 година.

Мерси за инфото!

# 424
  • София
Хоп и мен след разходка.
Оставих малката на свекито и се разходих малко.

Sevi_to, предишната ми беше Авент Natural, ръчна. Хубава е, но ел. помпата просто е много по-добре. Регулира се силата и не боли така.
За Йониката - нямам идея  Peace

Тонини, аз съм за LPGто с две ръце, и за бедра и за корем. Ако има целулит изглажда кожата, стяга, даже и при нови стрии го препоръчват. Просто трябва да е в ръцете на опитен терапевт. Аз мисля да почвам скоро, въпроса е как ще се организирам с малката.

За залъгалките - аз давам, друг е въпроса, че напоследък малката със залъгалка не мога да я излъжа, иска храна Simple Smile

Падни, радвам се, че чувам добри отзиви за Драганов. Ние сме запазили час за края на другата седмица да я види дребната. Очаквам да те видя с новата усмивка скоро Simple Smile

Ronkis, LPG е система която е създадена за рехабилитация на спортисти, но се използва и за козметични цели. Това е една глава с две ролки, между тях има дупка и прави вакуум. Ролките прихващат кожата и правят гънка, а вакумът като я измуква пука мастните депа. Има много функции - изважда на повърхността целулита, после го изкарва към лимфата, за да се изхвърли от организма. Има и много други функции. ТОва е много друго описание.

Спирам, че малката реве

# 425
Ох,чак сега намирам време да ви пиша майки днес ходихме на педиатър за коликите предписа ни капки Colief дано ни помогне,защото направо не знам как ще продължаваме така ....

# 426
Ей хораа,при вас така ли вали,тука в Ямбол се продъни бее #Crazy
Йоники- в Технополис и по вторите употреби,и аз понеже се интересувам и съм си заявила за подарък евентуално ако слушам Joy

# 427
Здравейте мами!
Панди- термина ми е за 15.02. беше за 12 но после го промениха на 07 щяха да ми правят секцио но понеже  не повишавах кръвно и се чуствах добре ме оставиха да си родя нормално т.е. да си износя до термина. Ако не родя до 17 ще ме приемат в болницата и там вече ще се реши. За сега няма изгледи да се раждаме поне така аз го усещам. Аз си мислех че още януари ще се видим с бебока ама късмет явно даже ще си и пренося. Радвам се че кръвното ми е добре и аз се чуствам добре готвя си чистя си пренаредих си стаята така добре не съм се чуствала дори в началото на бременността. Вчера даве казах на моя ако имах такава бременност в началото нямаше да дори да усетя. Контракции нямам нито болки само малко дето съм слонче но и с това свикнах. Гледам да си почивам че ми останаха няколко дни после не се знае.
Това за ЕГН-та не го знаех. Да ви питам на вас кога ви изплатиха еднократната помощ за раждане или болничния. На моя като подавал документите му казали след 20.02. при условие че ги подавахме на 03.01. понеже бяха почивни дни.  Не че са много тези 150лв но все пак.

# 428
http://prikachi.com/images/719/7062719p.jpg
Да почерпя за нашата месечинка и честит свети валентин в аванс!!! txtloves newsm38

# 429
  • София
Пак пиша с една ръка и този път дясна - от компа. С другата подпирам биба, че я изплюва и надава рев. След малко ще го къпем.

за Бочко исках да кажа и аз - понеже Тонини все ги хвали. Откакто им ползвам кремчето против подсичане, не е имал кожни раздразнения. Бях купила бела, понеже в болницата ми го препоръчаха, но на два пъти му се зачерви дупето от него.

От утре мисля да подновя разходките и за тази цел да питам южните мами: Къде се уговаряте и как да ви намеря?
Алиан, обадих се на майка ми, няма как Simple Smile Днес бях тотално гроги, тя дойде и поспах 2 часа, иначе сутринта ми се ревеше от умора. Утре ще я помоля да дойде по-рано да се наспя и след това ще го изведа следобяда.
И да се похваля, че от зор съм смъкнала още едно кило  Mr. Green Остават 5.

Минка и при мен тъмната линия седи, даже е по-тъмна. Изчезват, но след време.

Дени, на мен пед. не ми иска оригинал, дадох копие.

Ние също сме го сложили нашия юнак между нас в леглото, че в неговото си не иска да спи. Като се размрънка, аз се доближавам и го гушкам, но не го вдигам от леглото. Номера е да се успокои така и след това леко се отдръпвам. Ако го взема на ръце, после при поставянето се буди. Разни хора ме упрекнаха, че ще се разглези, но просто няма друг начин.
Исках още да питам, знаете ли някакви шишета с хубава система антиколик? Взех сега едно на авент, пише 1м+, но е с 2 дупки и ми се струва, че пак бързо ще си изгълтва млякото, а на нас това ни е проблема, че яде много бързо и гълта въздух.

ronkis , прави си копия на болничните, за да си знаеш кой кога свършва.

ell_83 , до сега шползвахме залъгалка на нук, сега му дадох на мам и сякаш повече я хареса.

Бяам, че ще го къпем. Не отговорих на всички, каквото ми се искаше, но какво да се прави - бебешки проблеми:)

# 430
  • София
Ех, продължавам...
Заспа юнака. Нещо не му се нравеше бибата на нук и сега е с мам.

Панди, знаеш ли ние как даваме витамин Д? Като писне и отвори устата УААААААААААА и имаш предостатъчно време да капнеш не 1, а 5 капки  Mr. Green За залъгалките, аз давам, защото така или иначе, ако иска да смуче нещо, ще си налапа пръста и стигаме до ситуацията изкривена захапка и деформиран палец. Бибероните поне са по-меки и сега има с ортодонтски форми, не е толкова фатално за захапката. Брат ми израсна с биба в устата до 2 години, едвам го отказаха и няма никакви проблеми. Хем тогава, 80-те години нямаше кой знае какъв избор на марки.

За витамин Д гледам, че са ви изписали по 2 капки, но на нас ни казаха по една.

Деси89, успех ти желая и дано е по-скоро раждането. Знам какво ти е, нали всички бяхме така. Добре че секциото ми беше 2 седмици преди термин, че иначе щях да полудея.

Като гледам, предния пост пак си е мой, та си представям колко имате време и вие:)
Да кажа, че купих едно шише авент натурал с биберон с антиколик система и сякаш не е гълтал толкова въздух, но само едно хранене имахме с него, та не бързам със заключенията.
Лека и мека:)

# 431
  • София
Фейсче, вземи биба 0+, те са с 1 дупка и ако не е много топло млякото пускат по малко (новата серия имам предвид). Другия вариант е Калмата на Медела. Аз още не съм я пробвала, след като я пробвам ще пиша отзиви.
Иначе ние сме с Натурала с антиколик, да ти кажа, колики си има, бая даже. Но тя гълта като невидяла, голям глад голямо чудо.

Малката и тази вечер е много неспокойна, голям рев беше до сега. Дано да се поуспокои за по-дълго. Като я гледам как се свива и пищи ми се реве и на мен.

Оставям ви, ще пробвам да затворя очи докато не ме повика отново  Peace

# 432
Аз вече количката мъкна нагоре надолу по стълбите, вдигам целият зимен кош барабар с бебето, което си е поне 5-6 кила, плюс че сме сами с мъжът ми и си гледаме бебето самички, така че клякам, ставам с него на ръце, набирам се на корем пак с бебе на ръце...което си е абсолютен фитнес...ама аз още на 1та седмица и все едно не бях рязана.

+1 и аз в отбора на Прахчето. Като при мен детето ми беше в ръцете още първия час след операцията Simple Smile Щеш не щеш оправяш се Simple Smile Количката и аз си я свалям сама по стълбите, ние с мъжът ми също сме си двамата, той чисти, пере, готви, като е вкъщи поема смяна на памперси, той къпе, аз масажирам, в общи линии добър тандем сме, иначе през деня като го няма по същия начин - клякам, ставам, Влади иска все да се гушим, по спокоен е така и аз не го лишавам. Иначе вечерта си спи в моузес баскета без ядове, но в кошарата не иска.

Откраднах малко време да ви драсна някой и друг ред, но очите ми ще капнат, много съм уморена.
Прегръдки за всички, знайте, че ви чета най-подробно, но нямам сила поименно да отговарям!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

И последно да се похваля, вчера идваха проверка от социалните заедно със здравен работник, много готини се оказаха (Слава Богу!) и всичко мина ОК. А нашия юнак вече е 5.400, аз се чудя защо ми е трудно да го вдигам  Joy Да ми е жив и здрав Simple Smile

# 433
Добро утро Hug Пиша от телефон и дано нацеля буквите Joy     .Desi,желая ти безпроблемно раждане и прекрасна първа среща с малкия човек.Какви са тези 150 лв помощ?Иначе на мен първият болничен ми го изплатиха 15 дни преди да е свършил. Ние още сме в леглото каката се сгушила до мен,а Вики спи върху гърдите ми. Оставя ли я ще се събуди.
Мъжът ми е купил едни хубави червени вина,но мен ме е страх да пия.Уж за 150 мл вино трябвало около 3 часа да не кърмиш,но как да съм сигурна дали няма да остане нещо....

# 434

Общи условия

Активация на акаунт