ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 456
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ronkis, срам ме е да си постна такава снимка Embarassed Останалата част от белега си стои нормално, а в десния край изглежда така сякаш отдолу нещо липсва и е останало празно място  Thinking незнам какво е...
ХМ,от кога го забеляза това?
 Ако пък толкова не ти изглежда естетично отиди да ти го видят....ама не мисля,че е нещо фатално.Пък и доста време е минало вече.....

# 511
Момичета,

С тия сополи е ужасно. Изкарахме 5 дни курс на лечение с Тобрекс и нищо.Пак си хърка. Та в този ред на мисли,колко време, след като сме спрели антибиотичните капки,може да се вземе секрет за микробиология,без капките да дадът отклонение.

# 512
  • София
Момичета,

С тия сополи е ужасно. Изкарахме 5 дни курс на лечение с Тобрекс и нищо.Пак си хърка. Та в този ред на мисли,колко време, след като сме спрели антибиотичните капки,може да се вземе секрет за микробиология,без капките да дадът отклонение.

Между 7 и 10 дни пауза

# 513
Здравейте! Нещо позапустя тук. Дъл не е заради пролетта навън?   Nature Sunny smile3539

Ние снощи имахме първа нощ, в която Лизи си спа цялата нощ в нейното ркеватче. Нищо, че все още си има хранене кколо 2-3ч. И това си е успех. Simple Smile Досега абсолютно всяка сутрин около 5ч я вземахме при нас, защото ставаше неспокойна...Дано е все така спокойничка вече.  Heart Eyes

Иви4ка, недей да прекъсваш АБ преждевременно, няма да има ефект! Изпий си го и междувременно се цеди колкото можеш! Дано скоро се почувстваш по-добре и стискам палци кърмата да не намалее. Мисля, че ще е Ок..  Hug

Дессита, в никакъв случай НЕ давай да поставят ваксина докато детето ти е със сополи!!! Нали чу преди 2 седмици историята от Ст. Загора... Sad Недей!  Срокове че има, има, но не са толкова скоро след падащата се дата!! И дано на милото му минат вече сополките, че е много гадно да гледаш как се мъчи да диша и яде. Sad Еll_83, дано и вашите вополки минат. Sad За периода на изчакване са ти отговорили вече. Hug

Деси89, днес не е ли големият ден? Нямаше ли да ти предизвикват раждане? Ако да, успех!! И честито, че ще ставаш леля. Simple Smile

Im so excited
, мъчно ми стана като те четох. Sad Тежко раждане си имала. Стискам палци кърмата да се регулира и да се успокоиш! Hug

Ир4ик, как си, мила?? И Лизи имам проблем с повръщането и чуя ли да хълца (което понякога е по 5 пъти на ден) тичам, треперя ако не се е уригнала и я сложа да спи да не се задави от повръщане, което задължително се случва и т.н. Sad А за коликите пробва ли вълшебния Абоколикен? Тук като пуснах мълвата, сякаш много хора се зарибиха и останаха доволни. Simple Smile

Алиан84, първата сем. разходка в Поморие или в София?  Grinning Ако си в София, обади се, ако не, кажи кога се връщаш.  Simple Smile

Q_A, хмм, да не би просто така да е зарастнало? При мен например има по-удебелена част от белега. Аз мисля, че ако видимо си е добре зарастнало, не кърви и т.н., няма повод за притеснение, а верятно е просто начин на зарастване.

# 514
Ronkis, срам ме е да си постна такава снимка Embarassed Останалата част от белега си стои нормално, а в десния край изглежда така сякаш отдолу нещо липсва и е останало празно място  Thinking незнам какво е...

Нормално е, там е бил възелът и е било по-затегнато.

Ирчик, и аз не успявам да пробутам сиропа на всяко хранене, макар че понякога и спейки го преглъща със спринцовка, допряна в бузката и по съвсем малко като го давам. Бях го спряла по едно време, ама пак го почнах, защото пак й се засилиха оплакванията.
Но нощем никога не го давам, защото като си сваля лещите, съм като къртица и не мога слепешката и с това да се занимавам. Тя и без това спи легнала върху мен, та не се притеснявам, че ще се задави точно тогава.

# 515
Ronkis, не става въпрос за естетика, просто се притесних да не се затрия нещо  Wink шегувам се, но наистина белега ми е последна грижа.
Пандичка, не кърви и нищо от изброеното, наистина може би е начин на зарастване.Ако продължа да го мисля, ще отида до доктора да го види.

Приятен ден, момичета!

# 516
 Котката Марта, не исках да те тормозя с въпроси директно към теб, но ти пак отговори  - много мерси, за което! Hug

# 517
Здравейте! Нещо позапустя тук. Дъл не е заради пролетта навън?   Nature Sunny smile3539

Ние снощи имахме първа нощ, в която Лизи си спа цялата нощ в нейното ркеватче. Нищо, че все още си има хранене кколо 2-3ч. И това си е успех. Simple Smile Досега абсолютно всяка сутрин около 5ч я вземахме при нас, защото ставаше неспокойна...Дано е все така спокойничка вече.  Heart Eyes

Ир4ик, как си, мила?? И Лизи имам проблем с повръщането и чуя ли да хълца (което понякога е по 5 пъти на ден) тичам, треперя ако не се е уригнала и я сложа да спи да не се задави от повръщане, което задължително се случва и т.н.

Едно към то едно сме и ние...Лиза е същото нещо..Предната вечер , имахме напредък и спеше по 5 часа на неиното креватче.и точно се зарадвах ,и снощи цяла вечер на ръце..Фонтани които ми влизаха в деколтето или през рамото ,се олива на земята..Задави се на няколко пъти..Още я сложа легнала и се започва ръмженето и повърне..А яде съвсем малко..Лиза е само на ръце..Спи между нас или на ръце..Няма намерение да се отказва от нощното хранене..
Аз изхвърлих всички видове илачи за колики,не че помагаха де ама ....Няма вече ...

# 518
  • София
Привет и от нас! Времето е хубаво и форума опустява Party

Ние днес бяхме на консултация - 4,700кг, 60см. Биха й противохепатитната ваксина, изписа Арника за успокоение на мама, ако бебка е неспокойна. Надявам се да понесе лекичко ваксината, да е спокойничка и да няма какъвто и да е дискомфорт Praynig Praynig Praynig
Говорихме си с педиатърката  - от другия месец започват комбинираните ваксини и в общи линии на всеки 2 седмици ще сме на ваксина, т.к предпочита да ги слага разделени, а не на един прием и двете ( Пентаксим и Синфлорикс). Направо главата ми пуши, защо толкова много ваксини, не знам, като че ли всяка година въвеждам по още някоя нова.... #Cussing out Tired ooooh!
За утре сутрин записах час за ортопед при д-р Андреева в болница "Здравето" в Овча купел. Дано и там всичко е наред! Praynig

За спането
- нощем Тони спи между нас с баща й. Но аз предпочитам така, т.к нощем спи по-неспокойно и предпочитам да е до мен, вместо да ставам по няколко пъти. Но леглото ни е широко 220см, баща й се свива в единия край и ние се ширим на останалата част. Освен това нощем много будува, а спи предимно през деня. Като някоя совичка е Heart Eyes Blush

Сега я почерпих със 100мл кърма и спи блажено. Ще се опитам и аз да подремна.

Хубав и слънчев следобяд на всички ви! Hug

# 519
Здравейте маминки,
благодаря за съветите които ми давате.но и аз съм на това мнение ,никакви ваксини докато не се отървем от тези сополи.И пак да се оплача днес отново бяхме на преглед УНГ да ни дърпат сополките и ето че пак гъсти бели сополи.Иние бяхме повече от 7 дена на Тобрекс и явно нищо.Сега ни ги смениха на Maxitrol,и в четвъртък пак на преглед.Казвам ви писна ми от тея лекари .
Питам можели да пуснем микробилогия,а тя ми казва -а не на това бебе на 1 м антибиотик няма да давам-ужассссс.Намеква ми,че сме си донесли инфекцията от болницата.Така се ядосах,само си прехвърлят топката с джипито.
Та така ядосана се обадих в Щерев да си запиша час за д-р Стаменов и да видим какво се случва с малкото съкровище.Стискайте палци в сряда от 10 сме на преглед и дано намеря отговор на всички въпроси които имам,че вече не издържам.Много съм претиснена ви казвам.Другото хубаво е че си хапва с охота,пълним пампито,смеейка се ,гука ама тия сополи.На всяко хранене правим и промивки и капем капките .Дано се оправим скоро,а за ваксината може и др месец,ще ги забавим.Ще пиша след прегледа в Щерев какво става,дано има положителни резултати,пожелайте ни успех  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 520
По стар народен обичай писах, писах и се изтри всичко!!!

Затова сега само телеграфически - Ирчик, Im so excitedHug дано всички беди да са зад гърба ви вече!

Честити месечинки на Никито и Ив Минче и всички други, които пропускам!

Деси89, чакаме новини от теб, момиче, време ти е вече да държиш бебе в ръце!

Im so excited, вече писах, че според мен кърмата ми се увеличи ето заради тези хапчета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485.-1;all - Аз пих само Фенугрийк и то само 1 опаковка. Може и да не е от тях, а да е дошла от само себе си, но никой не може да гарантира. Пих и лактогонен чай едновременно.

# 521
офффф, от яд по изтрия пост забравих най-важното!

Предстои ни ваксина и нашият педиатър, който се ползва с добро име и по форумите, препоръча прием на хомеопатичното Туя 30 два дни преди ваксина, в деня и 2 дни след това - по 5 зрънца, разтворени във вода или кърма. Който иска, може да пробва. Аз ще пробвам - поне не е вредно, а ако има полза - какво по-добро от това!

# 522
Здравейте!

Незнам от къде по-напред...
Ирчик Плюх си аз в пазвата, че сте се разминали! Много е хубаво една майка да е наясно с поведението на детето й... Пожелавам без подобни състояния повече!

Пандичке незнам доколко е актуално - пеленки ти трябват около 15, но и 6-5 биха ти свършили работа. Зависи дали искаш да преминеш изцяло на такива пелени. Аз с Косара започнах от 6 нейни месеца - 7 пеленки ми бяха достатъчни. Запирах изцапаната долу-горе веднага и понеже беше лято тя изсъхваше за отрицателно време. Тези са всичко в едно. Т.е. като перящ се памперс.

Зеленко Hug благодаря ти. Добре съм вече. Да ти се похваля - сдобих се с фил и тедс. Ти имаш ли порт-бебе. Много се чудя дали ми е нужно. Ще ми е приятно да се видим тези дни из парковете - ако си планувала. Аз вторник и петък съм съвсем на линия, защото и свекърва ми ще разхожда другите два дребосъка

това е с една ръка
да сте здрави!

# 523
и ние утре сме на ваксина, и аз давам Туя, но не 30 СН, а 15 СН, 3 пъти на ден по 3 зрънца в деня преди ваксината, в деня на самата ваксина и на следващия ден.

# 524
Въпрос към ЛЛЛ - моя грип не се размина без антибиотик. Сега цедя и хвърлям, а на бебка давам АМ. Колко време е нужно да се изчисти организма от АБ, колко време след последния му прием мога отново да започна да кърмя?!?
Здравей, Ivi4ka!
Много лекарства, включително антибиотици са съвместими с кърменето. Ако искаш, бих могла да направя справка за съвместимостта на предписаното ти лекарство с кърменето. Различни показатели определят лекарствения метаболизъм на даден медикамент и независимо, че  са в една и съща група, един антибиотик може да се смята за по-безопасен за кърменето, отколкото друг.
Насреща сме за информация!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт