В момента чета ... 25

• 44 950
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
bmb, Сага за Форсайтови си е семейна сага отвсякъде  Grinning. Интересна ми беше на мен, сигурно и на теб ще допадне, ако харесваш такъв тип истории.

Под купола не е като никой да не го харесва! Аз малко трудно го прочетох, но най-вече заради глупостта ми да изгледам сериала, който няма нищо общо, но ми обърка усещанията и представите.

Кен Фолет освен исторически романи, пише страхотни трилъри.

Хора, ще ми повярвате ли, че не съм чела нито ред от Хари Потър, дори не съм гледала филмите  Embarassed. Моля ви, не ме отлъчвайте от читателската група, защото все пак съм си приготвила Вакантен пост, а в списъка ми е и книгата на Роулинг, която е издала под псевдоним  hahaha.

Човече, давай със Слугинята, освен ако не си решила да довършиш Кинг и 22/11/63  Peace.

# 61
  • София
Аз не разбирам защо не се харесва "Под Купола", но аз съм фен на Кинг, може би затова  Wink
Въпреки това, за мен тази книга е много добре изградена, да не говорим за психологическият похват на автора, който така добре ни представя героите, като навлиза дълбоко в главите и душите им. Кинг е брилянтен психолог, а в тази книга психологията е повече от останалото, може би затова.

Хихи, аз също не съм гледала филмите Хари Потър, книгите пък още по-малко не съм чела. Намам и намерение, просто не е моят жанр.
Обаче много ми се чете Вакантен пост  Peace

# 62
  • София
Продължавам да чета "Битието" на Владимир Зарев.
Като любител на семейните саги ми е интересно да проследя историята на
една българска фамилия през годините.

# 63
Хора, ще ми повярвате ли, че не съм чела нито ред от Хари Потър, дори не съм гледала филмите  Embarassed. Моля ви, не ме отлъчвайте от читателската група, защото все пак съм си приготвила Вакантен пост, а в списъка ми е и книгата на Роулинг, която е издала под псевдоним  hahaha.

Тъкмо и аз щях да кажа, че от Дж.К.Роулинг нищо не съм чела, но след признанието, което направих  за Мураками ме досрамя....  Embarassed

"Под купола", както и "Дума Ки" мен ме подразниха с бавноразвиващото се действие. Все чакаш нещо да се случи, а то не и не и не... и така страници подред...
Просто не се оказаха мой тип книги  Rolling Eyes

# 64
Хари Потър и аз не съм нито чела, нито гледала. Не ме влече. Но "Вакантен пост" ми хареса. Дано напише още за възрастни Simple Smile

# 65
Миле, благодаря за новата тема!  Hug

Аз чета "Падането на Хиперион". Вече го преполових почти.  Simple Smile

Обожавам Хари Потър и цялата поредица. И филмите също не са лоши, изключвам само очевАдната разлика във външния вид на някои действащи лица, описани в книгата и олицетворени на екран.  Laughing

# 66
  • София
Тъкмо и аз щях да кажа, че от Дж.К.Роулинг нищо не съм чела, но след признанието, което направих  за Мураками ме досрамя....  Embarassed
Мда, и него не съм  Thinking.

# 67
Аз пък смятам, че във "Вакантен пост" си има смисъл и от вулгарния език и от негативизмите, защото действителността, която Роулинг описва си е точно такава, затова й го простих. Не че смятам, че в книгите трябва да изобилства от такъв тип думички, но когато се ползват за илюстрация на героите и тяхната ситуация, тогава - да. А и Роулинг толкова добре им влиза в характерите, така пълнокръвно ги описва, че то просто ти идва естествено да са такива  Peace

Нели, изненадана съм да го чуя. Аз точно след "На изток от рая" обмислях да прочета "Слугинята", мислех че ще имат нещо общо, а ти като абсолютен фен на Стайнбек, да не ти хареса "Слугинята"  newsm78 ... притесних се  Laughing

Вени, много харесвам такъв тип истории, страдам ужасно, че не мога да си намеря отникъде "Ейглетиерови" Sad Значи скоро ще се четат Форсайтови  Whistling
За Фолет, знам че пише трилъри, той така е бил известен преди "Устоите.." Simple Smile Това много ме впечатли, когато ги четох Simple Smile
А ако имаш поне някакво желание да прочетеш "Хари Потър", наистина смятам че ще се изненадаш Simple Smile

За "Под купола", освен да кажа, че повече ме надъхахте да я прочета ...  Laughing Обожавам психологическите похвати на Кинг, запознах се с тях в "Тъмната половина" и в "Зеленият път", а и не само в тях, но те са ми останали повече в съзнанието. А и има още една негова книга, която ме чака на четец - "Неизживени спомени", също съм с големи очаквания, звучи ми като "Вакантен пост", само че със свръхестествен елемент ( нали все пак е Кинг) . Не съм чувала тук някой да е говорил за нея, май  newsm78

# 68
Ей, изписахте темата, докато успея да се включа.  Simple Smile

Благодаря за темата, много е уютна!   bouquet

Събота и неделя прочетох "Шивачката" на Кейт Алкот. Май досега не съм чела мнение за нея. Нищо особено, като за запълване на времето, няма нужда от никакво замисляне или полагане на усилие при четенето. Историята на две жени, преживели потъването на Титаник, последвалото разследване в Ню Йорк и половинчата любовна история.

Преди нея прочетох и "Копелето на Истанбул" на Елиф Шафак. И тя не ме впечатли особено. Някои неща ми харесаха, но бяха много малко. Имаше прекалено много герои, които ми бяха излишни, не бяха пълнокръвни, а някак си схематични.

Днес мисля да започна "Мостът на Дрина" на Иво Андрич, благодарение на Мижка!

И от мен положителен глас за "Слугинята". Много ми хареса, не съм усетила някаква дразнеща повтаряемост, много силна и човешка история е.

# 69
  • София
А ако имаш поне някакво желание да прочетеш "Хари Потър", наистина смятам че ще се изненадаш Simple Smile
Установих, че книги и (или) жанрове, които съм избягвала, успяват да ме изненадат най-приятно  Grinning. Така че не съм се зарекла да не чета Хари Потър, но не зная кога ще го направя.

# 70
  • София, България
Форсайтови съм си ги приготвила да ги чета скоро, купих си книгата от един кашон за 2 лева.

Лиляна, аз съвсем съм изключила, че речникът е накрая, защото аз го прочетох още в началото като се спомена новговор и че има приложение.

А за Кинг аз съм си малко Кинг-помияр, всичко ми харесва от него.  Blush

# 71
  • София
Вени***, моля те, напиши коя книга е издала Роулинг под друг псевдоним (и кой е псевдонима)?  Praynig  Аз съм й изключителна фенка, а това не го знаех...  Embarassed

"Слугинята" на мен ми хареса, но не я определям като нещо особено. Дала съм й 3 звезди в ГР.  (bmb, нищо общо няма със Стайнбек.  Wink )

"1Q84" - изключителна книга! Вярвах, че Харуки Мураками може да вземе Нобелова награда за литература с тази книга. Гениална.

За Кинг - напоследък го преоткривам и му ставам още по-голяма фенка.  Heart Eyes

Миле, благодаря за темата!   bouquet

Записвам се в нея с Прочела съм 100-ина страници на тоя етап. Рано е да пиша.  Wink

# 72
  • София
Вени***, моля те, напиши коя книга е издала Роулинг под друг псевдоним (и кой е псевдонима)?  Praynig  Аз съм й изключителна фенка, а това не го знаех...  Embarassed
Пък аз, дето не съм чела една нейна книга, го открих случайно  Laughing Hug! Ето линк http://www.colibri.bg/novini/89/01-01-2014-ochakvajte-zovyt-na-k … a-3-fevruari-2014, Петя. Всъщност точно днес книгата трябва да излезе от печат!

# 73
  • София
На мен "Под купола" много ми хареса. Сериалът ме подкукороса да започна книгата по-бързо от предвиденото и добре че го направих преди края на сезона на сериала, защото книгата се оказа великолепна, а сериала - боза.
А на "Хари Потър" съм голям фен и аз  afwitch .

# 74
  • София
Венка, много ти благодаря!  Hug  Ей, супер, ще си я взема!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт