Детски електронни книги

• 181 152
  • 500
  •   1
Отговори
# 105
ray-of-light, не съм ги срещала, съжалявам!

kanesta, от MailBooks книгите не се свалят, а се искат след като програмата е инсталирана. Иначе в Читанка има много енциклопедии и енциклопедични поредици, зависи какво търсите.

# 106
Faith, и аз имах предвид за таблет само книги с повече картинки и по-малко текст, не смятам, че тогава очите ще се натоварят повече отколкото, ако детето изпълнява друга дейност на таблета. С таблета е важно да контролираме времето, докато с четец, то може да е неограничено! Wink В никакъв случай не препоръчвам четене на обемни книги на таблет или компютър, колкото и да е изкушаващо!

Ето тези 12 мини енциклопедии имах предвид в предния си пост, тях съм качила на таблета и каката ги показва на малкия, хубави са, на Фют са, но вече не се издават:
    Защо се хранят хората?
    Защо се разболяваме?
    Защо са изчезнали динозаврите?
    Защо хората са различни?
    Откъде идва дъждът?
    Какво има в морето?
    Защо нощта е тъмна?
    Защо растат цветята?
    От какво е направена Земята?
    Къде отива боклукът?
    Как летят птиците?
    Как пчелите правят мед?
Има ги в MailBooks, и тук

Утре ще ви покажа и другите енциклопедии и стари сканирани книжки, които имам, включително и няколко много ценни математически, с които се сдобих благодарение на Светлето, която очаквам също да се появи тук! Hug

Сиси, имах предвид енциклопедиите, които си дала по-горе. Ако знаеш дали ги има някъде...

Благодаря!

# 107
ray-of-ligh, да, в Mailbooks. Peace

# 108
Флорентина на Джеймс Крюс е вече готова! Peace Много хубава книжка или поне аз такива спомени имам (пак ще я прочета с удоволствие), мака и не детайлни. Главната действаща героиня е на 11 г., но според мен може да се чете и от по-малки деца.
Супер.

Много полезна тема.

# 109
  • Варна.
Дeтето ми чете сега басни, свалих каквото имаше в Читанка.
Чете на таблет,
ще се възползвам от идеята за енциклопедиите.
Благодаря на препоръчващите хубави детски книжки!

# 110
Благодаря ви за богатството, което сте споделили! Прекрасна тема!

# 111
  • София
Може ли линк към тях,нещо не мога да се оправя с търсенето в този Mailbooks EmbarassedЗа детските енциклопедии става въпрос Simple Smile

# 112
Искам и аз да помоля за енциклопедиите. Немога да ги намеря в Mailbooks. Ще бъда много благодарна ако някой който вече ги има ги сподели с нас Praynig

# 113
  • София
danielad, няма как да се дадат линкове към Mailbooks. Това е програма.

За тийнейждърите в  Mailbooks:
"Ти срещу мен" - Джени Даунам
"Моят Свети Валентин" - Лорън Оливър
"Теория за любовта от пръв поглед" - Дженифър Смит
"Без Хоуп" - Колийн Хувър

# 114
Уф, май я разгадах тази програма Mailbooks. Изпратих заявки дано да се отзове някой.
--
Огромни благодарности на sisi-gf, предполагам, че е това е Сиси, за изпратените енциклопедии. Предавам нататък който ги иска и неможе да ги вземе от Майлбокса да ми прати ЛС и ще му ги изпратя. Енциклопедиите са интересни с много картинки, струва си.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 09:35 от моргана

# 115
Академията на Господин Мастилено Петно, Яна Бжехва - хубава стара книжка.
Азаран Бюлбюл - арменски народни приказки.
Гатанки от Георги Струмски
Алфануи открива света, Рафаел Ферлосио (пак стара, но много хубава книжка за малко по-големи деци)

Тук има някои от прекрасните класики, издадени в "Избрани книги за деца и юноши" от изд. Отечество  - http://chitanka.info/sequence/OTCH-IKD

Огромни благодарности на sisi-gf, предполагам, че е това е Сиси, за изпратените енциклопедии. Предавам нататък който ги иска и неможе да ги вземе от Майлбокса да ми прати ЛС и ще му ги изпратя. Енциклопедиите са интересни с много картинки, струва си.
За нищо! Hug

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 07:37 от Сиси ♥♥

# 116
Ето и от мен две стари илюстровани книжки:  Simple Smile
Златокоска и Златокоско/няколко български народни приказки, ИК Фют/
Скрит текст:
http://dox.bg/files/dw?a=25960e250d

Малката русалка Ариел
Скрит текст:
http://dox.bg/files/dw?a=46a29212c5

Ще ги добавя и в мейлбукс.

п/с Препоръчително е да се отварят на две страници, защото са свързани.

# 117
  • Sofia
Благодаря за прекрасната тема !  bouquet

# 118
И аз искам да помоля за енциклопедиите. Praynig За съжаление не мога да използвам меилбукс на моя комп.
Търся и една книжка за Гладната гъсеница (на английски)... Rolling Eyes

# 119
"Сред най-честите безплатни сваляния на детски е-книги (за 4-8 г.) са "Новите приключения на семейството на татко Барба", на Вацлав Чтвъртек - "Румцайс", на Никола Райков - "Голямото приключение на малкото таласъмче" и "Фердо Мравката" на Онджей Секора"

Из доклада на Светлана Минева (ИК "Сиела") на международната кръгла маса на тема "Децата и четенето - между традиционната и електронна книга"

Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт