Детски електронни книги

• 184 360
  • 500
  •   1
Отговори
# 225
Да, и аз видях новите детски книги в Читанка, но също не можах да отворя Дръндьото и затова не писах. Щях да искам помощ от мъжа ми снощи, но забравих въобще да питам що е то djvu.. Довечера ще питам, а ако някой междувременно знае, да пише..

# 226
  • София
Формата е за сканирани изображения, сега пробвах, свалих единия дръндьо, промених му  формата на .pdf и ми се отвори  на програмата, която ползвам за пдф-и.
Предполагам, че си има програмчки, които директно ще си го отварят и четат. Може би и по-коректно.

# 227
Файл рийдър.
Явно трябва да се свали ...

DjVu Viewer is a small .djvu file reader, enables you to open and view DjVu format files, easily zoom in and zoom out. This software can generate the thumbnails of all image pages, allow you to quickly browse.
http://www.djvuviewer.com/

# 228
  • Sofia
Хм, аз не обърнах внимание, някак съм свикнала на обичайните четири формата за Читанка и изобщо не погледнах... Този изобщо не ми е познат, пък и онлйан ги няма за чете... изненада! Outta Joint

# 229
В pdf 4-те части ги има и в MailBooks, мисля, че съм писала по-назад.

# 230
  • Ямбол
Нито искам pdf, нито MailBooks, така че и двете не ми вършат работа, затова и не съм коментирала.
Но в Читанка за първи път виждам такова качване на книги.
Дали е заради многото илюстрации?

# 231
Предполагам. Иначе ние ги имаме на хартия, но дъщеря ми не иска да ги чете, пробва първата през лятото, но не й хареса..

# 232

И тази прекрасна книга:

Морена, благодаря   bouquet
Тъкмо я гледах антикварна за 25 кинта, плюс доставка...
Прекарах ... известно време, докато намеря приложение, което да тръгне на XP - то ми, за да я четем, но си струваше  Peace

# 233
Мечето Падингтън, Майкъл Бонд
Един ден в приказки, Владимир Келер (библ. Вълшебници)
Карън Маккоби - три книжки, подходящи за момичета
Необикновените приключения на Карик и Валя, Ян Лари

Селцето, Кир Буличов (за по-големи деца)

# 234
  • Sofia
А тази "Селцето" на Кир Буличов за каква възраст е горе-долу, има ли представа някой? По анотацията  не ми изглежда много детска, ама знам ли...  Thinking

# 235
Моренка, аз я четох, за тийнейджъри е подходяща. Фантастика си е, но не е високо-технологична, а една много човешка книга, фокусът е върху земните хора и за мен главни герои са децата. Интересна е, не е мой жанр, но поставя интереси въпроси и е хубаво да се прочете точно от деца 13+, ще обогати ценностната им система и ще ги научи да ценят повече всичко около себе си, а не да го приемат просто за даденост.

Ето и другите книги, които има на същия автор. Знам, че "Момиченцето от земята" също е хубава. Peace Но не съм я чела нито преди в детството си, нито сега, просто не е мой жанр, но понякога пробвам.

# 236
  • Sofia
Благодаря, Сиси, изчерпателна информация!  Hug
И аз мисля да я прочета.

# 237
Кир Буличов пише т.нар. young adult, или както се казваше навремето - юношеска литература  Mr. Green И двете книги са ми много любими.

# 238
Прекрасна тема! Благодаря на всички за инфото!

# 239

Общи условия

Активация на акаунт