Нашата Септемврйска дружина, ново попълнение - бебе Дария си има!

• 58 899
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета, благодаря за отговорите. Може би ако детето проявява интерес към буквите и четенето няма лошо да му се обяснява кое какво е. Засега малката много не сторва мерак. Ето намерих едно интересно клипче за едно момиченце на възрастта на нашите деца, което чете, но на английски. Който иска може да го види. Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=XnvDC6HiaBk

# 226
Да питам нещо пловдивчанки:
Скрит текст:
Работи ли детското влакче на младежкия хълм? Ако работи хайде да водим децата тази седмица, дават го топло.

# 227
Да питам нещо пловдивчанки:
Скрит текст:
Работи ли детското влакче на младежкия хълм? Ако работи хайде да водим децата тази седмица, дават го топло.

Работи, в определени часове тръгва влакчето. Не мога да се сетя обаче какви бяха. Whistling
Иначе съм навита  Mr. Green

http://news.plovdiv24.bg/242390.html

# 228
ЗДравейте!
И аз нещо се опитвам да се разболявам,но мисля че взех мерки,надявам се да ми мине до ден -два.
Силви,честно казано,ми е чудно къде са расли тия амбицирани майки и въобще родители,то детето на тази възраст не знае дали му се пикае,камо ли букви да учи,пълна малоумщина е за мен,сори,но съм крайна.Танева е права,сега е момента до 6г да си изживеят детството,после в 1-ви клас какво ще правят?Вярно има и изключения разбира се,лично аз имах голям интерес и четях,по-скоро сричах на 5г,затова решиха та ме пратиха на 6 г в 1-ви клас,нито съм по-умна от другите,нито съм по-начетена...честно,не виждам кой знае какви плюсове.Синът ми сега е на почти 6,не знае цялата азбука,и няма интерес,не го и натискам,все ще се научи.В детската сега са почнали на чертички и цифрите пишат.
За говоренето,Стаси,какво толкова иска баща ти да казва малката,стихотворения от Ботев ли???
Стига бе хора,за всичко си има време,няма непроходило и непроговорило,както и няма голям човек с памперс,по-малко трябва да се филмираме и да се радваме на децата си сега!
Хубав неделен ден!

# 229
ПРивет момичета!
Вчера реших да наготвя боб, но червения пипер се оказа лют и сега имам една голяма тенджера лют боб. Давайте идеи как да поправя тази грешка - да не е толкова лют.

# 230
Зори влакчето почива в понеделник и вторник  Simple Smile Ако искате в сряда да отидем, аз почивам тогава , първия час на тръгване май беше от 10.30 , ще проверя със сигурност и ще се разберем  Simple Smile

Фейт утре ще си взема ботушките  Simple Smile и малко пари даже  Heart Eyes

Пипи не съм от най-опитните готвачки  Mr. Green ама мисля, че с тоя лют червен пипер нищо не може да направиш и манджата ще си остане все така люта  Grinning

# 231
супер, в сряда го дават най-топло

# 232
Гери , тази колежка на баща ми му разправяла, че детето й на годинка и половина можело да води разговор почти  ooooh!  Whistling И според него Али е за специалист, трябвало да се увладее проблема навреме  Mr. Green

# 233
Здравейте мами,благодаря ви за пожеланията за жилището!Ще се пробвам да кача някоя снимка да видите колко е щастлива Габи в новият дом!Аз от време на време се опитвам нещо да я уча,но тя сякаш разбира че искам да научи даденото нещо,поглежда ме с пренебрежителен поглед и се врътва и започва да си играе с нещо друго!Не знам дали ще дойде това време когато ще прояви интерес,но всичко с времето си!Гърне бях купила като беше на 7м. бях се отчаяла,че няма да се научи да го ползва,но в един прекрасен ден преди 3 седмици сама взе да казва гърне и го сефтосахме най-накрая,така че всичко по реда си!

# 234
Понеже успях да попрочета няколко поста да изкоментирам и аз - Борис има няколко играчки с азбуката или поне ABC. Има и с цифрички, това значи ли, че го уча да чете и смята Grinning
А пък що се отнася до говоренето, като свие телефона на баща си по половин час ходи и бръщолеви.
Много обичам такива изкривени изказвания кой е по-, по-, най...

Попаднах на прилична статия за дисциплината, ето я, ако някой има интерес да чете я пуснах във фейса, щото тук явно не става...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 02:21 от Августа

# 235
Здравейте, ние сме добре за сега, дано задържим по-дълго здрави  Heart Eyes
Според мен, може да се показват(и е нормално) нови неща и предмети. Да се казва думичката с цел детето да я запомни. Но едва ли сега е момента да се учат от сега да разпознават букви и цифри. Моята също има лаптоп с цифри, но не седя да и показвам цифрата и да я карам да я запомня. Истината е, че има майки, които имат болната амбиция, детето им да е най- във всичко. Има и такива, които оставят детето да води. Аз мисля, че съм от втория вид и нямам намерението да насилвам детето за неща за които не е готово.
Августа, статията не се отваря- дава я като рекламен спам.

# 236
Влизам да помрънкам ... малката вдигна 38.1  Sad Пак се върна Т и аз посърнах... От какво стана така не знам...

# 237
Най-стене успях да прочета всичко, от три дена чета по 2 поста на сядане и все нещо излиза за правене или някое дете се обажда и немога да прочета.
Стаси не е невъзможно дете на тази възраст да говори, просто си зависи от детето. Аз съм от приказливите и на възрастта на която е Иво в момента аз съм говорела с изречения и не съм казвала бебешки думички никога, говорела съм сравнително правилно. Иво ми е син ама при него такива неща няма, знае три думи на кръст да казва и толкова, а през другото време си бръщолеви някакви глупости на патагонски.
За буквите не мисля че има смисъл да се учат на тая възраст, така само ще се научи да ги повтаря ама никаква полза няма от това. По-добре да се съсредоточи над разни полезни думички, въпреки че моето дете не се поддава на учене и няма никакъв интерес да учи животни пък какво остава за букви и цифри. Аз лично знам и за родители които си записват децата на уроци по английски на 1 година ама аз не виждам смисъл и не ми е ясно какво точно могат да им преподават на тая възраст ама болни амбиции всякакви и хора дето да изкарват от това пари също Simple Smile
Свети Валентин ние с ММ никога не сме празнували ама ние и годишнина не празнуваме, общо взето не сме от най-романтичните двойки ама какво да се прави. На свети валентин си честитихме и до там. Иначе ММ каза нещо много правилно по въпоса със празнуването на св. Валентин, аз му викам че ние имаме само рожденни дни и коледа, а той ми вика "и две деца" и общо взето е прав.
Иначе сега в нас е малка лудница. ММ беше една седмица болен и в изолатора в спалнята, така ми го върнаха от учението един ден по-рано с кашлица и 39 градуса температура. За щастие не успя да зарази никого в нас, че тоя неговия вирус е много противен и упорит, но вече е добре. Иво вади кътник и кучешки едновременно и по едно време беше станал направо нетърпим, през 5 минути се тръшкаше и то качествено със засилка и на пода и си бие главата, даже беше почнал да ни удря и през нощта като се събуди и по два часа реве без да знае и той защо. Сега пие Дормикинд и има ефект, не реве така през нощта и през деня е много по-спокоен и щастлив, че не се траеше по едно време. На мен обаче не ми остава никакво време вече, защото той непрестанно иска внимание, а не е хубаво да го пренебрегвам за сметка на компютъра и така и не успявам да се докопам до него за повече от 5 минутки ама ще го преживея.
Дария вече много е пораснала направо се изумявам все едно не знам че първите месеци много се променят. Тази седмица трябва да я водя най-накрая да и сложат първата ваксина ама ми е едно притеснено с тея вируси дето върлуват наоколо все ми е притеснено да не се окаже някой болен но за сега всички сме здрави и дано така да си останем.
Друго не се сещам  Thinking
Всички болни бързо да се оправят всички болни и да не се разболяват повече.
И честито на всички празнуващи на патерици   bouquet

# 238
Рошли , знам, че има деца и деца. Но знам, че има и Майки... Много майки просто имат няккави шантави амбиции и изислят какви ли не неща, че правят децата им, за да се представят пред другите и другите вземат, че се филмират и се чудят на кой специалист да заведат детето например... Моето е от по-бавните и не обича да учи.

# 239
Стасиии, кажи на баща ти, че и Ники нищо не говори, да не се притеснява, че е единствена.

Общи условия

Активация на акаунт