Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 926
  • 201
  •   1
Отговори
# 15
Да споделя и аз, макар че много момичета са ти писали -имаш шанс стига да искаш, да кърмиш отново и то пълноценно. В началото е трудно и бебето и майката имат нужда от настройване и адаптация. И аз съм кърмила през час в началото - дори през половин час. Това не значи че кърмата ми е била нехранителна. Този период продължи нищожно малко време, в сравнение с ползите от кърменето и до ден днешен.
И наистина, ако не можеш да кърмиш, взимай АМ. С кисело мляко , овесена вода, захар, можеш сериозно да навредиш на бебето си. Да не говорим, че ако развие алергия към белтъка ще е ужасно. Освен диетата на детето, една моя позната не може да го пусне и на детска градина, защото храните не са съобразени с това какво то може да яде. Т.е.тя не може и да работи. Не разчитай на късмет, що се отнася до бебенцето ти. Успех!

# 16
mama92 , не се отказвай толкова лесно от кърменето, особено като не сте добре финансово. Няма нищо по-хубаво от майчината кърма. В началото наистина е трудно, но след 1-2 мес. нещата се нормализират. Яж повече храни, които стимулират кърмата - варено жито например. В аптеката се продава лактогонен чай - има български по лев и нещо, също много помага.
Поискай съвет от консултантите по кърмене, има подфорум тук.

Според мен не е правилно да даваш кисело мляко на толкова малко дете, въпреки че едно време нас така са ни гледали, което обаче не означава, че е правилно. Всеки си решава, разбира се...

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 09:21 от Natali_

# 17
и аз да си кажа мнението, както повечето жени са се произнесли- не са киселите млека както едно време. Твърдо съм против такова захранване толкова рано.. ooooh!
Най-добре е кърма-бори се наистина да имаш повече кърма. Аз взимах хомеопатични средства за увеличаване на кърмата- честото кърмене и изцеждане стимулира производство на повече кърма, ако нещо имаш голям проблем със запушване и т.н- АМ тогава, но не и  кисело мляко -аз лично най-рано след 8 месеца (по малко) въведох, а не постоянно като основно ядене.

# 18
Не се хабете, като го е решила да си носи отговорност. Детето си е нейно.
Явно не е дорасла още съвсем за идеята да има дете, а реалността й е дошла в повече от очакванията...

# 19
Много ми се иска да помогна, но не мога! Естествено и аз като повечето момичета смятам, че категорично не трябва да се дава кисело мляко и захар на толкова малко дете. Наистина, ако изтеглиш късата клечка, цената на АМ ще ти е най-малкия проблем. И скоро ще четем теми - моля помогнете, не мога да дам детето си в детска градина, защото има проблеми, не мога да работя и т.н. Но и аз като duhi_puhi смятам, че тази майка вече е решила, без да направи простата сметка, че с кисело мляко няма да е много по-евтино. Не си е дала ясна сметка колко струва едно дете преди да го роди и не знае какво я чака в бъдеще. Разходите за детето според мен са най-малки до към 6-7 месец, после става по-трудно. 

# 20
Не зная по колко кисели млека ще и трябват, но 1 на ден със сигурност. Едно кисело мляко по БДС струва около 1лв. (не можеш да дадеш мляко от 0,50лв., защото то не е никакво мляко). Най-евтиното АМ е около 7-8лв. Ако сметнеш за месец разликата, тя е почти никаква. Ще се ограничите вие с таткото, ако трябва хляб и сол ще ядете и пак ще купите на детето АМ. Другите мами са предложили да спрете тв и интернет - това са още 20-30лв. за месеца, има от какво да се лишите в името на детето... Сметни колко пари на месец ти е АМ и виж от какво можете да се лишите, за да спестите тези пари.

# 21
mama92, а ти не получаваш ли майчинство? ако сте много зле финансово, може да попиташ дали имаш право на социални помощи. освен това, става въпрос за месеци, а не за години. ако трябва временно да закрепиш положението, може да потърсиш заем от близки. варианти има, стига да поискаш, ще намериш изход. не рискувай здравето на детето си заради няколко лева.  Peace

# 22
Ако купува домашно прясно мляко и си го кваси със сигурност ще й излезе по евтино , но не е там проблема.
Не знам какво да те посъветвам , щом нямаш кърма , АМ е най-добрият заместител естествено , но щом твърдо си решила да го  храниш с кисело мляко поне не слагай захар. Захар и сол най - рано след годинката и то пак не е препоръчително Peace

# 23
  • София
От вчера следя темата и направо съм потресена, честно.

Ако нямаш пари за АМ сега, ако му докараш някакви алергии, давайки кисело мляко, захар, овесена вода (глутен) на едномесечно дете, дали ще ти струва по-малко като пари? Изобщо не коментирам другата страна на въпроса.
Можеш да спестиш от памперси, кърпи, козметика, но не пести от храната на детето. Ако пушите с бащата, пак можете да спестите някой лев.

# 24
  • Sofia
Аз от днес я следя и съм още по-потресена. Боже, боже, боже! Нехранителна кърма, през един час кърмене, съвети за овесени ядки и ориз. Господ да ни е на помощ. Млада жена, иска съвети във форума, значи може да прочете и нещо за храненето на бебета!

Иначе аз съм хранена с кисело мляко, захар, биберона с мед. Елате ме вижте! По 5-6 месеца пия противоалергични хапчета, за да оцелея. Имам развалени зъби, завъждам всякакви тумори. НО обикновено на такива като мен им викат - ето я жива и здрава, нищо, че така е хранена.  ooooh!
Големият ми син беше АБКМ и атопичен дерматит. Кой знае какво още чака децата ми.

# 25
  • Плевен
Цитат
Кисело мляко – на 11 – 12 месеца
Киселото мляко, което в миналото широко е ползвано за захранване още в ранните месеци на бебето в последните десетилетия се сочи за един от най-честите причинители на алергии в бебешка възраст. Поради тази причина, аргументи от сорта „Аз на времето като съм ял кисело мляко, та да не ми е било лошо. И моето дете ще яде кисело мляко!” са не само неправилни, но може да се окажат и опасни. В миналото алергии нямаше или поне не бяха толкова разпространени. Сега, когато всяко трето дете страда от алергия, да даваш на малко бебе силно алергизираща храна е като да си играеш на руска рулетка при това със залог здравето на собственото си дете! Никой не би го причинил съзнателно на детето си! Лично познавам дете, което и до днес страда от астма и ежедневно приема силни лекарства и живее с инхалатор, защото на 3 месечна възраст родителите му решиха да заменят кърмата с кисело мляко. Подобните примери за съжаление са много. Кравето мляко е с много трудно разградим белтък, който се явява причинител на широкоразпространени и сериозни алергии, някои от които за цял живот.
Киселото мляко освен това не съдържа нужните за развитието на бебето вещества, защото кравето мляко е предназначено за телета и съдържа нужните на едно теле хранителни съставки за правилно развитие на неговия мозък, мускулатура и скелет. Човешкото дете има структура твърде различна от кравешката, за да очакваме да получава от кравето мляко всички нужни му хранителни съставки за правилен растеж и развитие. За това природата е отредила човешките бебета през първата година от живота си да се хранят с  човешко мляко (кърма), което съдържа съставки в специално съчетание и пропорции, така че да покрият всички хранителни нужди на бебето. В случай, че поради някаква причина кърменето е невъзможно, то алтернативата е адаптирано мляко. Адаптираните млека също се правят от краве мляко, но млечният белтък при тях е предварително разграден, така че да не доведе до хранителна непоносимост или алергии, а и съдържат добавени множество витамини, минерали и ензими, нужни за правилния растеж на бебето
Ето това пише в учебника по Педиатрия на съпруга ми.Сегашните педиатри учат по него,тоест нов е.Ако искаш спазвай написаното тук.Аз не бих си играла на руска рулетка със здравето на детето ми  Naughty

# 26
  • София
Ох дано вземе да влезе и да прочете какво сме писали...дано не е късно...

# 27
  • Лутаща се
Ох дано вземе да влезе и да прочете какво сме писали...дано не е късно...

Дано не е късно...............звучи все едно ако веднъж нахрани бебето с кисело мляко ще е фатално.

Хайде стига!

# 28
За някои деца е фатално, за други - не. И по-нагоре казахме, че това си е като руска ролетка.

# 29
  • Лутаща се
За някои деца е фатално, за други - не. И по-нагоре казахме, че това си е като руска ролетка.

Казваш, че от еднократно хранене с кисело мляко, вместо с АМ може да развие алергия?

Общи условия

Активация на акаунт