Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 939
  • 201
  •   1
Отговори
# 150
Тука стана голяма манджа.

# 151
Раздвоение на личността може би Laughing.
Аз др се чудя: колко ограничен откъм умствен багаж трябва да си, че да създаваш дете след като нямаш възможност да му осигуриш най-необходимото, а именно храната Sick?

# 152
Здравейте,мами!Имам бебе на 40 дена,нямам кърма и не го кърмя,на адаптирано мляко сме,обаче ми е малко трудно финансово,знам че може след 40-ия ден да сменя адаптираното мляко с кисело.Чела съм някъде че киселото мляко при малки бебета се разрежда с оризова вода и към него се добавя по една чаена лъжичка домашно приготвен захарен сироп.Някоя мама,знае ли как се приготвя тази оризова вода.Помогнете ми моля

За мен темата се оказа абсолютно безсмислена - майка, която се оказа, че вече си храни детето с кисело мляко (двумесечно бебе),пуска тема как искала да смени АМ с кисело мляко и пита как да го разрежда.
Малко като раздвоение на личността  Laughing.
Много хора дадоха добронамерени съвети, тя сама си решава, както и всеки от нас. Всичко добро пожелавам и не смятам да се включвам повече.

Дъщеря ми вече е на 2 години,аз казах че съм и давала кисело мляко на 2 месеца,а не че сега го правя!!!

Я пак ?  Joy

# 153
Явно за втората дъщеря става дума, първата вече е отгледана с кисело мляко.

# 154
Точно това щях да напиша и аз.

Не съм никакъв авторитет, но може да се окаже, че АМ е по-химично и денатурирано от едно качествено кисело мляко, може и да греша. Ако трябваше да избирам бих потърсила информация по въпроса.

# 155
  • Плевен
Ми след като първото е добре и живо и здраво що пита?да дава и на второто.Ми занимава мамите във форума с глупави въпроси.Дерзай момиче!

# 156
  • София
Защото е забравила как се разрежда киселото мляко. С ченгел се вадят думите й.

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 19:47 от magnet_for_happiness

# 157
  • София
Оризова вода се дава срещу разстройство. Овесена вода не знам как се прави, но овесът съдържа глутен и на 40-дневно бебе е лудост да се даде. И двата варианта не стават. Захарен сироп пък да не говорим, независимо купешки, домашен.
Като си решила да караш на кисело мляко, давай го поне с вода без примеси. Не съм сигурна в спомените си, но имаше нещо относно маслеността на млякото - гледай да не е пълномаслено, защото съвсем ще затрудниш храносмилателния тракт за преработката. Моля да ме поправят другите, ако греша.

# 158
Искам само да кажа, както и други са го направили- нехранителна кърма НЯМА!
Бебетата преминават през фази на растеж, които траят от няколко дни до 2 седмици. Тогава ядат на често, на всеки час и нещо. Това е начинът по който си набавят нужното за момента и стимулират лактацията, защото в определен период от време увеличават дозата за насищане. Фазите са от 10-ти ден до 2 седмици след раждането, на 6 седмици, на 2 месеца, на 3 месеца и евентуално на 6 месеца, когато някои съветват започване на захранването.
По въпросът на авторката- не мога да я съдя, но определено кисело мляко няма да дам, а ще намеря начин да набавям средства за АМ.

# 159
Точно това щях да напиша и аз.

Не съм никакъв авторитет, но може да се окаже, че АМ е по-химично и денатурирано от едно качествено кисело мляко, може и да греша. Ако трябваше да избирам бих потърсила информация по въпроса.
Обаче в киселото няма всичко необходимо за развитието на бебето,  има трудносмилаем белтък и е алергизираща храна.  АМ по състав е близко до кърмата. Обогатено е с витамини, ензими, минерали, желязо.

# 160
Лелееееее, още ли го дъвчете това кисело мляко  Shocked

# 161
  • София
ами сега

# 162
Хапни си, чедо.

# 163
хаха ние на майтап го обърнахме  Joy

# 164
За овеса това, което знам, е че е богат на минерали.
По отношение на киселото мляко, зависи дали е краве, овче, козе. Кравето предизвиква повече алергии. Но има и разлика между кравите. Старите български видове крави са с друг вид казеин, доколкото помня, и не предизвикват толкова алергии. Беше обяснено на сайта на Хармоника. Вярно е, че те дават по-малко мляко, но пък е по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт