Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 973
  • 201
  •   1
Отговори
# 90
 Natali_
и аз като теб давах АМ вместо да и давам прясно мляко например след като приключих с кърменето. А и тя си го търсеше, също смятам,че АМ е по-добрия вариант от прясно мляко. Кисело и давам също почти всеки ден, но след годинка и кусур месеца се осмелих чак..

# 91
Natali_
и аз като теб давах АМ вместо да и давам прясно мляко например след като приключих с кърменето. А и тя си го търсеше, също смятам,че АМ е по-добрия вариант от прясно мляко. Кисело и давам също почти всеки ден, но след годинка и кусур месеца се осмелих чак..

Аз давам и кисело разбира се, но след като го въведох 9-10 месец (вече забравих кога точно). След годинката яде дори понякога по цяла кофичка, давам също с плодове, с бисквити и т.н. Докторката каза, че мога да заменя АМ с прясно мляко, но задължително от магазина и задължително да го варя, макар да е пастьоризирано. Въпреки това АМ е по-добро от прясното. На мен варенето ми се струва страшна хамалогия и затова предпочитам да давам АМ  Peace

# 92
  • София
Има и по-зле..една дава сокчета от мандаринки,портокалчета и още плодове на бебе на един месец..та луди всякакви. newsm50 такива педиатри са за връзване.

# 93
Едно време свеки така е захранила мм на 2 месеца - със сок от портокал. Няма смисъл да казвам, че той е с гастрит от дете  Tired

# 94
 Embarassed и аз се оставих педиатърът да ме убеди в ранното захранване, със сок от ябълка от 3тия месец. засега последици не се забелязват, дано да е така  Praynig. единствено, че после видях голям зор да въведа зеленчуците.

# 95
Embarassed и аз се оставих педиатърът да ме убеди в ранното захранване, със сок от ябълка от 3тия месец. засега последици не се забелязват, дано да е така  Praynig. единствено, че после видях голям зор да въведа зеленчуците.

Сок на 3 месеца си е късно захранване Mr. Green
Мен още на първата консултация / когато малкият навърши 1 месец / педи ми каза че вече е  време за прясно изцедено сокче от ябълка + морков  Stop

# 96
  • София
"3. Кисело мляко – на 11 – 12 месеца
Киселото мляко, което в миналото широко е ползвано за захранване още в ранните месеци на бебето в последните десетилетия се сочи за един от най-честите причинители на алергии в бебешка възраст. Поради тази причина, аргументи от сорта „Аз на времето като съм ял кисело мляко, та да не ми е било лошо. И моето дете ще яде кисело мляко!” са не само неправилни, но може да се окажат и опасни. В миналото алергии нямаше или поне не бяха толкова разпространени. Сега, когато всяко трето дете страда от алергия, да даваш на малко бебе силно алергизираща храна е като да си играеш на руска рулетка при това със залог здравето на собственото си дете! Никой не би го причинил съзнателно на детето си! Лично познавам дете, което и до днес страда от астма и ежедневно приема силни лекарства и живее с инхалатор, защото на 3 месечна възраст родителите му решиха да заменят кърмата с кисело мляко. Подобните примери за съжаление са много. Кравето мляко е с много трудно разградим белтък, който се явява причинител на широкоразпространени и сериозни алергии, някои от които за цял живот.
Киселото мляко освен това не съдържа нужните за развитието на бебето вещества, защото кравето мляко е предназначено за телета и съдържа нужните на едно теле хранителни съставки за правилно развитие на неговия мозък, мускулатура и скелет. Човешкото дете има структура твърде различна от кравешката, за да очакваме да получава от кравето мляко всички нужни му хранителни съставки за правилен растеж и развитие. За това природата е отредила човешките бебета през първата година от живота си да се хранят с  човешко мляко (кърма), което съдържа съставки в специално съчетание и пропорции, така че да покрият всички хранителни нужди на бебето. В случай, че поради някаква причина кърменето е невъзможно, то алтернативата е адаптирано мляко. Адаптираните млека също се правят от краве мляко, но млечният белтък при тях е предварително разграден, така че да не доведе до хранителна непоносимост или алергии, а и съдържат добавени множество витамини, минерали и ензими, нужни за правилния растеж на бебето.
Ако киселото мляко бъде въведено на достатъчно късна възраст, когато детския организъм е вече в състояние да го преработи без странични отрицателни реакции, то не само няма да бъде вредно, но е един полезен богат на множество хранителни съставки продукт за деца над 1 годинка. Киселото мляко може след отбиването на бебето да се превърне в лека и питателна вечеря, както и да бъде предлагано за закуска с предварително омекнали във вряла вода овесени ядки или натрошени бискити, а също и с плодово пюре по желание.  Давайте на детето пълномаслено мляко (3-4%) с гарантиран произход. От предлаганите марки на пазара можем да препоръчаме био млеката, киселото мляко по БДС („На баба”), ЕлБи и Верея. За предпочитане са натуралните млека. Избягвайте млечни продукти с добавени оцветители, аромати и т.н. Подобни продукти макар да се рекламират като „създадени специално за деца“ почти винаги съдържат вредни химически съставки. Ако искате да дадете на детето си плодово мляко най-добре не купувайте готово плодово мляко, а смесете натурално мляко с пасирани плодове или плодово пюре. Така ще сте сигурни, че няма добавена захар, изкуствени аромати, изкуствени оцветители и овкусители."

из Захранване с кисело мляко | BabySling

# 97
Източникът е изключително надежден  #Crazy
Значи до 1 година - не, защото не сме телета, а след 1 година - може, вероятно еволюираме в крави  Embarassed
Аз съм до тук  Peace

# 98
Кисело мляко като малка добавка, а не основно млечно е ок след 8 навършени месеца.

# 99
"Кравето мляко не е подходящо да замести кърмата, тъй като е с много различен баланс на хранителни вещества. То съдържа много повече белтък, натрий и калий, както и недостатъчно желязо, витамин Е и незаменими мастни киселини, необходими за развитието на мозъка. Белтъкът и мазнините в кравето мляко много трудно се смилат и усвояват от храносмилателната система на кърмачето.
Има митове, че белтъкът на козето мляко не предизвиква алергии като този на кравето мляко. Последни проучвания показват, че около 90% от състава на белтъка на кравето, козето и овчето мляко е еднакъв и когато има алергия към кравето мляко има също алергия към козето и овчето мляко. От друга страна, през последните години се увеличават съобщенията за специфични алергични реакции към козето и овчето мляко при деца, които нямат алергия към кравето мляко. Понастоящем в Европейския съюз е забранено да се произвеждат млека за кърмачета на базата на белтък от козе мляко.
Заместването на кърмата с краве или друг вид животинско мляко до 1-годишна възраст води до хранителни дефицити, желязодефицитна анемия, нарушения в растежа и развитието на детето, алергии и риск от автоимунни заболявания."

http://namama.bg/img/2preporaki+karmacheta.pdf

Министерството на здравеопазването достатъчно надеждно ли ти е?

# 100
  • София
Не ми дава да дам линка-/излиза като реклама/, а и елементарно-напиши- захранване с кисело мляко на бебе и НИКЪДЕ няма да излезе информация,че това е ок от раждането!
Стига,това че някои сте сбъркали,не означава че трябва да отстоявате грешките си! Не визирам миналото.
Да, по-добре бъди до тук  Peace

# 101
Кисело мляко – на 11 – 12 месеца
Киселото мляко, което в миналото широко е ползвано за захранване още в ранните месеци на бебето в последните десетилетия се сочи за един от най-честите причинители на алергии в бебешка възраст. Поради тази причина, аргументи от сорта „Аз на времето като съм ял кисело мляко, та да не ми е било лошо. И моето дете ще яде кисело мляко!” са не само неправилни, но може да се окажат и опасни. В миналото алергии нямаше или поне не бяха толкова разпространени. Сега, когато всяко трето дете страда от алергия, да даваш на малко бебе силно алергизираща храна е като да си играеш на руска рулетка при това със залог здравето на собственото си дете! Никой не би го причинил съзнателно на детето си! Лично познавам дете, което и до днес страда от астма и ежедневно приема силни лекарства и живее с инхалатор, защото на 3 месечна възраст родителите му решиха да заменят кърмата с кисело мляко. Подобните примери за съжаление са много. Кравето мляко е с много трудно разградим белтък, който се явява причинител на широкоразпространени и сериозни алергии, някои от които за цял живот.
Киселото мляко освен това не съдържа нужните за развитието на бебето вещества, защото кравето мляко е предназначено за телета и съдържа нужните на едно теле хранителни съставки за правилно развитие на неговия мозък, мускулатура и скелет. Човешкото дете има структура твърде различна от кравешката, за да очакваме да получава от кравето мляко всички нужни му хранителни съставки за правилен растеж и развитие. За това природата е отредила човешките бебета през първата година от живота си да се хранят с човешко мляко (кърма), което съдържа съставки в специално съчетание и пропорции, така че да покрият всички хранителни нужди на бебето. В случай, че поради някаква причина кърменето е невъзможно, то алтернативата е адаптирано мляко. Адаптираните млека също се правят от краве мляко, но млечният белтък при тях е предварително разграден, така че да не доведе до хранителна непоносимост или алергии, а и съдържат добавени множество витамини, минерали и ензими, нужни за правилния растеж на бебето
Ето това пише в учебника по Педиатрия.

# 102
  • София
maribelka ти да видиш колко е надеждна все пак статията/източника...цитирали учебника.... Simple Smile

# 103
Само не разбрах авторът/авторката на учебника ли познава лично дете, страдащо от астма заради кисело мляко или няколко потребителки на този форум познават едно и също дете  newsm78
Ако този цитат е от учебника по педиатрия, защо плащам тогава здравни осигуровки, за да ми лекуват детето по този учебник  Shocked

Последни проучвания показват, че около 90% от състава на белтъка на кравето, козето и овчето мляко е еднакъв и когато има алергия към кравето мляко има също алергия към козето и овчето мляко.

http://namama.bg/img/2preporaki+karmacheta.pdf

Министерството на здравеопазването достатъчно надеждно ли ти е?

По повод на това твърдение, което не го оспорвам, да разкажа една история, за която се твърди, че е истинска и която се разпространяваше едно време, когато на децата даваха кисело мляко  Laughing
Кичка Бодурова, която е НЕдипломирал се фармацевт или стоматолог, я късат на изпит в Медицинка академия. Тя възразила, че е сбъркала само 1 буква, на което преподавателят отговорил, че и в нейното име, ако се сбърка само 1 буква (20% от името й), ще се получи нещо съвсем друго  Wink.
Та така.... само 1 различна или изместена връзка в структурата на молекулата на някое лекарство (напр. в антибиотици от една и съща група), дава различна активност спрямо различни патогени  Laughing
В заключение, за да бъда пределно ясна - не казвам, че на новородени трябва да се дава кисело мляко или козе мляко, при положение, че има специално формулирани и произведени АМ за тази цел, но ширещото се мнение, често почерпено от форуми и блогове, или от разговори с други майки на кафе в мола примерно, че киселото мляко е вредно и трябва да се избягва или пък да се включи в менюто някъде преди излизане в пенсия, според мен е пълна глупост  Simple Smile

# 104
Всъщност на сестра ми момченцето болно от астма.С всички екстри за модела.Захранен е късно.На 1,6 г кора хляб не можеше да дъвче.Да не кажа ,че и след 2 годинки още въвеждаха нови храни.Като бебе си беше изключително на АМ.И пак е болен от астма.Беше едно русоляво ,бяло , прозрачно ,слабохилаво дете.И понеже не го хранеха с каквото бъде и как бъде трябваше да е полезно и здравослово детето обираше трохите от масата и крадеше пържени картофки, защото искаше, ама пърженето е вредно...Тогава се отвратих от такива експерименти с децата.
Важна е мярката на нещата.Един парацетамол лекува ,а ако изпиеш 10 вредят.

Общи условия

Активация на акаунт