Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 986
  • 201
  •   1
Отговори
# 75
Да, едно време не е имало АМ и смятам, че доста поколения са успешно отгледани с домашно направено кисело мляко! Не е голяма философия, купуваш истинско мляко и квасиш.

# 76
А ако детето се окаже алергично? Знаеш ли какви проблеми могат да се появат? Всеки си има мнение де, не настоявам на моето, аз не бих дала кисело мляко на толкова малко бебе.

# 77
Да, едно време не е имало АМ и смятам, че доста поколения са успешно отгледани с домашно направено кисело мляко! Не е голяма философия, купуваш истинско мляко и квасиш.
Извинявай, но за мен това са глупости. А току-виж и някоя ти повярвала. Представи си, че бабата от която си купуваш истинското мляко може да няма понятие, че антибиотика даван на кравата може да ти навреди на бебето, или да се хване сериозна зараза на животното ама маалко по-късно ? Гаранция няма при такива съседски пазари.

# 78
Проблемът с киселото мляко и малките бебета е не само в огромния риск от докарване на алергия, но и огромното натоварване на бъбреците, които до навършването на 6 месеца са изключително незрели и нежни.

Не съм никак убедена, че изхранването с кисело мляко е по-евтин вариант от храненето с по-евтина формула.
А при положение, че има кърма, да се започне хранене с кисело мляко ми се вижда безумие.

Друго - прави се % захарен сироп. При малки бебета е 8% по спомен, след това 5%. Не съм никак убедена, че не греша, но да слага се захар в киселото мляко, т.е. слагало се е, когато са хранели нас някога.

# 79
Проблемът е, че съвременните майки са много "информирани" и преди да дадат нещо на детето трябва да изчетат всички научни трудове и статии по въпроса! Майчинството и храненето на детето не е философия! Я ги вижте манговците, да не мислите, че при тях има АМ Simple Smile ама са здрави и издържливи, вируси и болести няма за тях! А префърцунените майли-философки създават едни кекави и болнави деца от много четене и напъване да купят най-скъпото степче на пазара! Не се заяждам, ама това си е самата истина  Joy Joy Joy Joy

# 80
Киселото мляко ( домашно заквасено) е доста по полезно от тия степчета АМ, все още не мога да разбера как някои майки си мислят, че това нещо може да замести  истинското мляко.

А пък аз не мога да разбера как може  да има толкова тъпи майки, които още не могат да загреят, че "истинското мляко" не е храна за бебета и затова има адаптирано мляко.
Ти ако си гледаш децата като циганките, които пълнят детските болници, си е твой проблем.

# 81
Киселото мляко ( домашно заквасено) е доста по полезно от тия степчета АМ, все още не мога да разбера как някои майки си мислят, че това нещо може да замести  истинското мляко.

А пък аз не мога да разбера как може  да има толкова тъпи майки, които още не могат да загреят, че "истинското мляко" не е храна за бебета и затова има адаптирано мляко.
Ти ако си гледаш децата като циганките, които пълнят детските болници, си е твой проблем.
Те ги пълнят и по други причини по-скоро - на топло са, имат храна, баня, ТЕЛК после...

Аз също не съм фенка на АМ ама хич... но по-добре това отколкото кравата на бай Иван...

# 82
Само да добавя и аз моето лично мнение  Peace - навсякъде пишат съвременните майки, много чели и информирани, че кравето кисело мляко МОЖЕ да докара незнам си какво  Rolling Eyes Сигурно МОЖЕ, но какъв е % вероятност това да стане  newsm78 И кои деца са повече - тези, които развиват нещо си, или тези, които не развиват тези неща  newsm78
И да, едно време, когато майката не е имала кърма и не е имало друга кърмачка, от която да се взема, са използвали като първи заместител козе мляко, защото е най-близо като състав до кърмата  Wink като масленост, въглехидрати, протеини и т.н.
Кравето мляко се е включвало по-късно, разредено, предполагам, за да се понижи маслеността  Laughing най-вече...
Аз съм хранила бебето ми с АМ от началото на втория месец и съм прочела още преди половин век какъв е състава на АМ1, АМ 2 и АМ3 (не споменавам търговската марка), а и съм ги опитала всичките на вкус  Grinning Е, разликата между АМ1 и АМ2 беше в % въглехидрати и % мазнини - първото е по-сладко, второто е по-маслено и това е съобразено с нуждите на растящото бебе.

Да, и аз не давам квалификации коя майка е тъпа, а коя умна - въпреки че ми се иска  Wink
За протокола - в родилния дом акушерките ми казаха да му давам нощем само подсладена вода, което се оказа грешно  Laughing, детето просто не си дояждаше  Sad Не си спомням кога смених АМ с кисело мляко, но не стигнах до АМ3  Grinning и минах директно на кисело, неподсладено  Grinning.... И няма алергии нито към белтъчини или каквото и да било друго  Peace
Педиатърът мога да предположа с голяма доза вероятност какво ще препоръча - то се познава от плакатите и другите маркетингови материали пред и в кабинета ....
Иначе всяка майка решава сама в края на краищата, но не значи, че това, което една или повече от една са решили, е правилното ... за конкретното бебе...
Най-малкото бебето си има собствен вкус, може да иска АМ, а не кисело мляко, а може и обратното... Grinning

# 83
Ще давам вече квалификации, защото ми писна да чета простотии, че на всичкото отгоре да ми се хилят насреща и да ми обясняват какви били "модерните" майки.

# 84
# 85

Все още не мога да разбера как някои жени се изказват, без грам да са се информирали по дадена тема  doh

# 86
Не е съвсем по темата, но искам да кажа, че на сина ми, който е кърмен година и два месеца, се пробвах да му дам АМ. Опитах с три различни марки. Е няма такава физономия на отвращение, изплю всичко.  Прясно краве мляко или айран също не харесва, но пък за сметка на това прясно козе мляко пие с огромно удоволствие. В никакъв случай не давам съвет на авторката да даде на толкова малко бебе козе мляко. Просто споделям моя опит.

# 87
Нормално е дълго кърмено бебе да не иска АМ. Simple Smile

# 88

Все още не мога да разбера как някои жени се изказват, без грам да са се информирали по дадена тема  doh
+1

# 89

+1

+1 Peace

Не знам доколко сме "модерни" - аз съм кърмила детето си до 1 г. и съм го захранвала по системата на късно захранване. По-назад съм се изкалаза по темата и няма да се повтарям...Всеки има глава на раменете си да си решава проблемите. Тук никой никого не задължава за нищо.
Детето ми е на почти 3 год. и все още му давам АМ да пие като мляко към храната, т.е. понякога давам сок, понякога АМ. Смятам,  че това е добре  за детето ми и не мисля да спирам. Поне до 3 и нещо ще си пие винаги, когато поиска.
Пък който иска от 2-месечно да дава кисело мляко - моля!...

Общи условия

Активация на акаунт