ЮЛСКИ бебета - тема 14

• 20 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
И аз се чудя къде стана грешка, че аз поздравявам  Mr. Green

# 646
 oops  Joy Аква, веднага се поправям , мойта грешка е от Лили. Гледах нейния пост, на мен не ми се връщаше по назад  Blush

# 647
  • София
Добре де, Луиза защо така изчезна? Някой има ли връзка с нея? Как ли е детето?

Аз в проходилка още не съм го слагала. Имам, седи на балкона, но смятам, че първо детето трябва само да се изправи, че след това да го слагам в нея. Сега какво правя ако го сложа, насилвам нещата, той още не може да стъпва, аз ще го слагам да ходи. Отделен въпрос е, че като цяло съм против проходилките. Смятам, че развитието трябва да си е естествено, а не налагано от мен. В този ред на мисли ми е по-правилно да го пусна да лази по земята и когато е достатъчно здрав и силен ще се изправи сам. Така правих и с брат му.
Е, не би било лошо, да го сложа в проходилка и да имам някакви 10 мин. спокойни, ама не смея. Ние си го караме на падания.

# 648
Здравейте,

Близначе - добре сте го измислили с мъжа ти. Най-хубавото е, че действате като добре сработена машина -това е най-важното:) Надявам се всичко с сестра му да е наред и да си гушка едно сладко бебче. Също така се надявам да успее да се справи самичка там измежду акулите. В крайна сметка тя реши да ражда там, може би ще направи по-добре. Аз като слушам тук как са ражданията и ми става едно миличко - съвсем по-човешко е, но в крайна сметка аз не съжалявам, че родих в България и точно в Шейново. Моят доктор е страхотен и през цялото време му имах доверие. Персонала в болницата беше ок, всъщност най-симпатични бяха санитарките....друг е въпроса, че понеже съм позната на доктора и ме гледаха малко по-така. Имам забележки, но това е защото аз си бях неопитна.
И Емито и малки пъпки по брадичката - чудех се дали не е алергия, но все пак си мисля, че е от лигавенето(надявам се, де )
Пътуванията - пускам ви един сайт на немски за съжаление, където има жилища под наем в туристически дестинации. Ние с ММ много искаме да си наемем такава идилична къща в Италия за поне седмица, но ще видим дали ще можем да си го позволим.
Днес тя ми извъртя супер кофти номер - захапа ме за носа и повърна, докато ме лигавеше  Sick Sick Sick Не съм гнуслива, но  все още ми мирише на повърната кърма - бляк!
Шишетата - за пореден път се убеждавам в правотата на майка ми - 100 пъти ми каза - стъклено шише, аз 100 пъти и казах, че авент са най-добри и накрая ....в момента имаме едно чиковско стъклено шише, която тя купи  Heart Eyes и едно на Нук стъклено, което взех на промоция. Е, със стъклото се родих - няма вмирисване, супер лесно се поддържа и всичко му е наред. Но това е - учим се цял живот. Играчки бебка има ,не е като да няма, но не са прекалено. Има два-три комплекта играчки, които сменям на три-четири дена. Прибирам едните, като й омръзнат и й давам другите. Иска ми се да има повече играчки, но ми се струва и излишно донякъде. Не знам, не мога да преценя. Все ми се струва, че тя се радва много повече на разни домакински неща повече отколкото на нейните играчки - шишета, кърпички....
Има обаче няколко книжки, понеже й четем всеки ден по малко. Не знам колко разбира, но историите са толкова интересни, а и са на немски и уча немски по този начин.
Весе - супер, че папка кисело мляко, важното е да получава калции. Хубаво е, че наддава, знае си детето. Дано болката в крака не се окаже нещо сериозно.
Баничарката - и ние сме така, всичо сами си купуваме. Никой нищо не ни даде като се роди бебка. Не, че нямаше кой да ни даде, но някак всеки се стисна тогава. Само сестра му на мм ни даде няколко играчки и това беше. Но в крайна сметка аз не чакам от никого нищо.
Аз имам няколко вещи, които скоро ще излязат от употреба и хем ми се иска да ги дам на една позната, хем ми се иска после да ми ги върне. Не знам как да й кажа да ми ги върне после. Направо или просто да отпиша тази вещ или просто да не я давам. Става въпрос за един супер готин шезлонг, които ни е подарък и е доста скъпичък.

Ох имам и един друг казус -много близка приятелка иска дете, но май нещо не се получава. Беше споменала нещо преди време, но вече темата не се коментира. та въпроса ми е - супер много искам да й помогна, ама наистина много( ако има проблем да й донеса някакви лекарства от Германия, да дойдат да пробват тук или въобще с нещо). Обаче не знам как да я попитам. Те се ожениха по същото време както ние с ММ и сега е малко кофти, защото ние си имаме бебка, а те не още. Та ми е много криво от това. А ние с нея сме израстнали заедно....много ми се иска да си има и тя детенце някой ден - честно да си призная някои от нещата ги пазя само с идеята да й ги дам на нея после Simple Smile Но как да я попитам, така че да не й стане гадно....

Хубав и слънчев ден!

# 649
Аз съм с 5 ръце ЗА проходилките. Още повече аз не го насилвам или пък да му се налагам, той сам си изявява желание. Ако се дърпаше и страдаше, ок. Ама той е толкова щастлив вътре ! Пък и ако аз седна да чакам Боци сам да се развива.....охоооо, бая ще има да почакам  Mr. Green
Освен всичко, той и стъпва много добре, даже за секунди седи и сам прав, като го придържам. Ако не е тая проходилка, не знам какво щях да правя. Говорихме с педиатърката, тя го прегледа, видя как стои, видя му стъпалата и каза - действайте, няма проблем детето ви да седи в проходилка. Кой каквото ще да казва, удобство си е . И с кака му използвахме, нямаше никакви проблеми.

Аква, какво ти остава освен да пуснеш и ти един поздрав. Чалги колкото щеш  Grinning

Жалина, там ще бременее, там ще и ражда. Тя по принцип за Бг не ще и да чуе. Ако някоя бомба заличи страната ни, сигурно изобщо няма да и пука....

# 650
аз не съм против проходилките. Малката не иска да седи нито легнала, нито седнала, ното пълзи, иска да седи права. И не ми е по силите цял ден да я държа. Ако на детето не му е приятно в проходилка или бънджи,ДА, но Дара се радва много, може би, защото е много енергична. Дори да я нося на ръце се пъчи и се изпъва. Без проходилка нямаше да мога и до тоалетна да отида  Flutter

# 651
Баничарке, мани тоалетната..Ами един пост в бг-мамата не може да напише човек  Mr. Green Аз като го оставя вътре, давам му ябълка и играчка и настава мир и спокойствие. Има време и за тоалетна, и за форум, че и за секс  Mr. Green

# 652
Ами ето проходилката си е проходилка  Laughing Пък и не мисля, че  ще е по-голяма работа ако се развива сама. Това е като да съм против гърнето, което го коментираме преди време.
Жалина, ако наистина не ти се подарява шезлонга, просто не го давай(не,че нещо, ама и аз не бих го дала). Колкото до приятелката ти, както и да я питаш все ще и стане гадното,ама все пак ти се интересуваш с цел да помогнеш, а не за клюката  Peace

# 653
  • София
Само Анджи ли не признава бибите???  Thinking Тя н-и-к-а-к-в-и не признава.. Но и не цока с палчето вече, което е хубаво!  Mr. Green Но за сметка на това лапа всичките й играчки, но нека, нали е за имунитета  Mr. Green
Мисти, аз закъснях, но това не важи при бебета за глада преди кръвната картина  Hug Айде успех!
Веси  Hug Hug Hug Най-важното е, че се разбираш с децата и мъжът ти, защото с тях живееш.. А за майка ти, се надявам да се променят нещата... Да не би да я е било страх да държи бебче  Confused и да не го показва? А за кухнята няма ли доставка до вкъщи? Мисля, че Ян Бибиян доставяха до вратата  Thinking Аз и за това отсега се ориентирах към тях, а и имат разнообразна кухня..
Ще взема и аз шумоляща книжка.. Че много се кефи на пликовете на хляба и само шумоли и лапа  ooooh! ooooh!
Сандалка, въпрос на вкус е  Hug Аз по принцип  съм доста капризна към сладките работи  Crazy
За прането зависи как ми дойде настроението. По принцип много се кефя на бебешката миризма и затова в повечето случай перя с такова, а не че нещо... А когато има две бодита, директно перя с наште дрехи  Crazy
Иве, за храненето с мъжът ти и с мен, все едно си описала за мен... Държа храненето да го приеме сериозно и да си хапва, а не е игра... А пък това бъррр-то като го направи с пълна уста и лицето ми е пълно с пюре...  ooooh! А за наддаването, ако знаеш как ме успокои  Hug Hug Hug Защото педито веднага ме нахока, че съм била виновна, че малката е наддала 160гр само на месец...  ooooh! ooooh!
Иначе аз къпя през ден и мажа с Мустела, че тя е с моята кожа - суха!!  ooooh! А главата й мия два пъти на седмицата...
Леле, баничаркеее изобщо не трябва да видя баницата  Crazy Crazy Crazy Crazy А как ми се доядеее... А дай рецептата  Hug
А за проходилката, споделям мнението на Близначето  Peace
Оу, вие споменахте сексс... Леле, ако ви кажа, че мъжът ми беше на ръчна цели 6 месеца, ше повярвате ли  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Е, поправихме тая грешка и сме редовни всеки ден ,... Но се бях повредила.. то не бе хемороид, то не беха циците (температури, пълнени) абе хич немах желание и мъжът ми беше бая в шок  Mr. Green Но след прегледа - два-три гинеколожката ми се скара, че съм била много тесна и лечението е секса.. Е, вечерта беше на 7-мото небе  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil И така... и така..
Айде ние ще излизаме навън  Crazy Аз ей такова време се чудя как да я обличам..

# 654
  • София
Аз съм с 5 ръце ЗА проходилките.

Знам, за това и го написах Mr. Green. Викам, чакай да си почешам малко пръстите с Близначето, докато дойде време за рентгена.
Ма какво викате, щом се кефи детето, значи може? Да го пусна тогава Лазар с брат му на блъскащите колички в парка, после ще им взема по една двойка кебапчета. А, не! Цаца, ама пържена в мазнина ползвана поне месец. И после по един захарен памук. Почти съм сигурна, че Лазар много ще е много щастлив.

Майтапя се разбира се. Баничарката да не се засегнеш нещо? Близначето си ме познава, с нея редовно си спорим по различни теми, но ти не ме познаваш и да не се разсърдиш.

Истината е, че всяка майка си преценява кое според нея е правилно за нейното бебе.

# 655
А, бъзикаш се, ама аз бих пуснала Боци на блъскаща количка  Mr. Green Е, не сам де.... За кебапче не знам, може и да дам, ако не ме беше страх от задавяне. Поне сега разбирам, защо  все нямаш време. Туряй го в проходилката, да се родиш. Sunglasses

Майка ми е с бронхопневмония. И то от доста време се оказа. Аман от тия хора, от кога я карам да иде на лекар...Вече не знам децата ли да си гледам или тях..... Tired

Трябва да правя паеля, а как ме мързииииииии.....

# 656
Не, не, няма да се засегна  Hug
Освен, че всяка майка преценя и всяко дете е различно, аз вече си мисля, че на моето нещо му има не иска да седи по корем, явно не й харесва.
Гери, ако сериозно искаш рецептата, ще ти я дам после на ЛС, че сега отивам да напазарувам (нещо трябва да се готви, ама какво.....????!!!!!)

# 657
Брейй,Близначе,яко си ни засилила рано рано! Laughing Joy Какви танци,какъв текст...Добре,че мм не си е вкъщи,че ако беше тук когато пуснах,копмютърът и ми сигурно щеше да лети през терасата. Joy

Новите стандарти за захранване са 4-6 месеца.Не по-рано от 4-ти и не по-късно от 6-ти.
Няма твърдо установена възраст за въвеждането на твърдата храна.В началото на двайсти век твърдата храна се въвеждала,след като детето навърши една година.С течение на времето лекарите експериментираха с все по-ранното и въвеждане-дори през първия или втория месец.Днес лекарите обикновено препоръчват въвеждането на твърдата храна между четвъртия и шестия месец.

Николова,дано не е нещо сериозно.Хубаво е,че сте отишли веднага на лекар.С Проспана трябва да преборите кашлицата. Peace

Мисти,за манджичката за беба,добре си го решила.И това е вариант.Малко преди да овкусиш,отделяш за нея и тя си хапва. Simple Smile

Иве,чудесни мерки си има Калина.Да,малко по-дребничка е,но тя ще е фина мадама.Бързо да оздравяваш ти,а като направиш изследванията пиши.

Ние нямаме нито една излишна бебешка вещ.Шишета е имала 8 до сега.4 от тях счупих(бяха стъклени).Останали са ни 4.От всичките,само едно съм купила аз.Останалите са подарък.Играчки само една й купи мм за Коледа,всичко останало са подаръци.И въпреки,че има толкова много,най-обича да си играе с опаковката от мокри кърпички,с дистанцинните или с телефона ми. LaughingДрехи също не съм купувала кой знае колко.Майка ми й купува повече,но основно се носи с дадени под наем и подарени.Докато се реша дали да купувам шезлонг и то мина времето за ползване.Люлка няма,бънджи няма,кош за кола и проходилка ни дадох.Купих само столче за хранене.Такива мрежички,гризалки специални лъжички и т.н. не купувам.даже веднъж храних в едно заведение с лъжичка за кафе,Бях забравила да взема.

Близначе,за киселото мляко не се притеснявай.Може и повече да му дадеш. Peace

Беба спи на терасата.Аз трябва да готвя нещо,но какво да бъде не знам.Вие какво сте готвили днес,вчера?

Ааа абе,наистина,някой няма ли телефона на Луиза?Какво ли става с детето?Притеснява ме,че така зачезна тя.И Росито пък съвсем ни заряза.

# 658
Аз ви поздравявам с тази песничка: http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0 , малчо много й се кефи, особено на интрото преди да започне песента. А за феновете на бибите като нас: http://www.youtube.com/watch?v=xd12hR68sWM  Mr. Green

bani4arkata, много сладка е твоята Дара, голяма кокона с тези ленти за коса  Heart Eyes

# 659
  • София
Луиза е що-годе добре. Боледува просто мъненкия, но не са в болница, лекуват се вкъщи. Затова е и нямала време да се завърти насам. Обеща довечера да пише  Peace

Обаче Флайчето защо не се разписва отдавна?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт