Моля за съвет!Да продължавам ли да кърмя?

• 2 891
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте!Ето и на кратко моята история.. на бебка сега и предстои седмата месечинка,до трети месец бяхме изцяло на кърма ,после започнах да я дохранвам с АМ.Като цяло никога не съм имала много кърма ,отначало  дори се цедях, за да стимулирам,но видях че няма полза .Изцеждах след кърмене по 10 -20 гр.,понякога дори нищо .Пробвах различни чайчета повече течности ,нямаше полза.Сега сме заместили обяд и следобедна закуска .В момента цока само вечер,и както обикновено си я дохранвам.Пробвах да не и давам,за да видя колко ще изцедя,изцедих 30 мл,интересното е че тя си цока ,ползва ме като залъгалка.То тя като си суче ,да речем че суче малко повече.Как мислите,мами,да продължа ли да си я кърмя или няма смисъл за някакви си 30 - 40 гр. и то само вечер.

# 1
  • София
Аз кърмя от повече от година, като 5,5 месеца е била изцяло на кърма. Сега ако се захвана да се цедя,, не мисля, че ще докарам и 20 мл. Но кърма имам.

Та мислълта ми е, че цеденето не е критерии за имане на кърма. Аз бих продължила да кърмя.

# 2
Ти успяваш да изцедиш 30-40 мл,но бебчето със сигурност повече,тя кърмата се "произвежда" и по време
на самото сукане. Аз бих продължила,докато то само не се откаже,според мен бебето като види,че не пуска
и няма да иска повече.Успех!  Simple Smile

# 3
  • Бургас
Слагай бебето по-често да суче, за да стимулираш лактацията.
И докато имаш кърма /а ако правиш горното такава ще има най-вероятно/ продължавай, това е най-доброто за детето.
Свържи се и с консултант по кърмене, ако имаш желание може да ти помогне да увеличиш кърмата си и да кърмиш по-дълго и по-успешно.

# 4
Аз бих продължила с кърменето колкото мога. Не бих се цедила на твое място. Колкото толкова. Здраве да е. Така няма да се изнервяш и хвърляш труд и вероятността да продължиш да кърмиш, когато за теб е лесно и безпроблемно е по-голяма. Кърмата си е кърма и няма заместител, така че 20/30 или 100мл си е все добре. Но пък бих давала по-често. Щом сега сте на едно кърмене бих направила поне сутрин и вечер.

Успех!

# 5
Количеството което изцеждаш няма нищо общо с реалното количество, което бебе приема от теб. Аз не бих се отказала в никакъв случай. Около 8м. и аз нищо не можех да изцеждам (винаги се цедях заради кашите, които приготвях с кърма), а кърмих до 1г. Предлагай да суче и по-често  Peace

# 6
И аз мисля, че това колко изцеждаш не е показателно, дали имаш кърма. Дъщеря ми я кърмих до 2г. и 6м. Че ме е ползвала за залъгалка на моменти - да, но е имало моменти в които наистина е имала нужда, не говоря само за нахранване. Децата така се успокояват, и ако нямаш други причини, заради които да спреш да кърмиш, бих те посъветвала да продължиш. Никоя каша и никое мляко няма да дадат на детето ти, това, което ти му даваш, било и с 50.мл кърма и с чувството на сигурност  докато суче  Peace

# 7
и аз като другите момичета съм на мнение да продължиш да кърмиш, да не се отказваш! Щом бебето още не се е самоотбило- надежда винаги има и полза при това! 20 грама да смуче, пак си поема имуностимуланта от кърмата ти Peace

# 8
  Никога не съм успявала да изцедя ( на ръка или с помпа) повече от 50 мл, никога, дори и в първите месеци, когато дъщеря ми беше изцяло на кърма. Изцеденото количество не е показател за изсуканото такова или пък за състава на кърмата Simple Smile  Все още се кърмим, макар и само вечер. За мен това за незаменими моменти на близост , които  някак не ги виждам в алтернативата с шишето.  Peace
  Щом детето ти иска да суче => има нужда от това, от теб! Simple Smile Съвета ми е да продължаваш да кърмиш, стига да имаш желание да го правиш. Ако ти е дотегнало и го правиш вече с нежелание  - спри.  Peace

# 9
Това, което описваш прилича много на моя опит с кърменето. Не съм съгласна съвсем, че бебето изсмуква от гърдата много повече, защото преди и след всяко кърмене мерех на ел. везна. Резултат- поети около 30-40 мл. след час и половина сукане. Към петия месец прецених, че количеството е нищожно и прекратихме  кърменето.
За себе си мога да кажа, че направих всичко възможно за увеличаване на лактацията-чайове, течности, консултации с ЛЛЛ консултант. Просто не се получава при всеки успешно и дълго кърмене, колкото и да не искаме да си го признаем.

# 10
Много е хубаво , когато чуеш и други мнения.Благодаря на всички,които ми обърнаха внимание и ме посъветваха.Simple Smile))

# 11
Аз ако съдех по изцедено количество, значи 6месеца е бил само на въздух. Грам не можех да изцедя. Първите 2 месец мерех при всяко кърмене и количествата бяха под минимума. Но факт беше, че месечните наддавания бяха в норма. Съответно твърдо и упорито си продължихме с кърменето.

Краси, твоето бебче вече е на 7 месеца и според мен по-добър вариант е да яде твърда храна и през останалото време да цока, АМ е отрова направо. Но в крайна сметка всяка сама преценява кое е най-добро за нея и бебето й. Успех!

# 12
  • София
Е, чак пък отрова, нека не изпадаме в крайности!

# 13
Е, чак пък отрова, нека не изпадаме в крайности!

Казах "според мен", базирано на четено и гледано от мен. Не натоварвам никого с това мнение, само споделих.

# 14
аз бих ти казала - ДА НЕ СПИРАШ  newsm03

аз закърмих много добре - за изключителна моя изненада, защото майка ми не е кърмила нито мен, нито брат ми - по нейни думи - нямала кърма. Така както и да е .
Никога не съм мерила колко имам - нито да цедя - нито бебето. Ако наддаваше добре - значи всичко е ОК / така казва педи/ , ама че се наядаше за 7-8 мин - а нямах в изобилие кърма - ОК -  щом наддава добре. и така
Захраних я късно - според разбиранията след 6 и пол 7 мес - не искаше да яде - само на обяд, по няколко лъжици. Сладки пюрета - не ядеше, каши - не. УЖАС - видях се в чудо
Викам си - ей ти сега кърма - тя си я знае и не иска нищо друго. ПОсле нещата се уталожиха. Мислех да си я кърмя и зимата  / само сутрин и вечер / , но се наложи да ме оперират и .. .дотам. От раз
Защо разказах това - много ми липсва кърменето - дори и да няма толкова много - зима е  - имунитет  е . Близост и уникално усещане. Ако не ти пречи и ти е приятно - кърми си дори и само вечер. Към 7 давай нещо за хапване и готово - така ще знаеш, че е хапнало  breastfeeding

Общи условия

Активация на акаунт