Моля за съвет!Да продължавам ли да кърмя?

• 2 892
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас

Прекалено и излишно крайна си.
Киселото мляко е отрова.
АМ е отрова.
Плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати и какво ли още не.
В месото има антибиотици и други гадости.
Въздухът е мръсен.
Водата също.
Нека кърмим до 5г поне, защото всичко друго е отрова.

Не се заяждам, но наистина не си права. Peace
Аз самата вече 9 мес кърмя второто си дете, нямам намерение да спирам скоро, кърмих и първото. Подкрепям тезата, че кърмата е най-доброто за едно бебе. Затова и казах на авторката да не спира да кърми. Но като видя такива крайни изказвания и не мога да се съглася с тях... Peace

# 16
За трети път казвам, че това си е мое убеждение. Все ми е тая кой е съгласен с него и кой не е. Мнението си е мое. Всеки сам си преценява.

# 17
  • София
Съгласна съм с Мон.... Подобни крайни изказвания граничат с фанатизъм. Какво ли да правят останалите майки,които по една или друга причина не могат да кърмят.

Моля те, Епона, не ми отговаряй. Знам, че ти е все тая кой какво смята.

# 18
  • София
Аз също бих те посъветвала да продължиш да кърмиш. Първо, за детето ти са важни дори и малките количества кърма, защото това друг не може да му го даде. И второ, ако искаш, има варианти да увеличиш кърмата си-да го слагаш по-често на гърдата си напр. и подобни. Можеш да прочетеш малко повече и ще видиш, че не е толкова трудно да се увеличи. Само желание трябва! Simple Smile

# 19
Кърми, докато бебето не откаже и не вярвай че АМ е отрова. Насажда се излишно чувство на вина към майките, които и без това си имат достатъчно грижи на главата.

# 20
  • Оптимист по принуда
Ползата от кърменето няма смисъл да коментирам.Колкото по-дълго, толкова по-добре...Аз съжалявам, че не можах да кърмя моята беба по-дълго.
Моментите на близост ми липсват много...
А относно отровното АМ...Ами представете си, че просто нямате кърма, ама нямате..Ами ще трябва да си тровите детето май...Аз така - от няколко месеца ми се наложи да я храня с АМ. Да ми е жива и здрава.. И все пак - не ми харесват супер крайните изказвания, които уж никого да не ангажират, ама са постнати на всеослушание във форум Peace

# 21
 и на мен не ми допада крайното изказване,че "АМ е отрова..."- чак пък толкова?  Thinking

# 22
Не е фанатизъм, а факт, в който съм се убедила. И не виждам какво толкова ви пречи това мое си лично мнение, което мога да споделям там, където си пожелая. И пак казвам, че не ангажирам никого с него и всеки сам си преценява.

И една малка част от информацията, която ме е убедила да вярвам в това си мнение.

Отрова по дефиниция: Вещество, което при приемане през устата, вдишване или абсорбиране при инжектиране или наличие в тялото в относителни количества може да предизвика вреди, щети или разрушаване на органи, тъкани или смърт.

Е, АМ и като цяло кравето мляко чак директна смърт разбира се, но причиняват доста вреди и щети. А именно ппобреми като АД, колики, запек, алергии, астма, по-натам репродуктивни трудности, така зачестилия напоследък рак на дебелото черво, болести по очите и т.н.

Протеинът в млякото казеин е видоспецифичен. И кравият такъв съзава ред трудности при усвояването. Дори калцият не се усвоята така, както трябва. Пък ако и детето е отбито, пробрем става и натрупването на захарта галактоза на радлични места в тялото.
Същевременно не отричам, че като цяло всичката ни храна е на ужасно ниско ниво и горяма част от нея също е "отрова". Но защо трябва още от най-ранна бебешка възраст,,когато всичко от храната се използва от тялото, за да расте и да се изгражда, то това да бъде наппавено с тухлички боклук?! Ние сме това, което ядем. Казали са го много отдавна.

А и млякото на кравата е структурирано така, че да е подходящо за телета: малък мозък, залагащ на първичните инстинкти за бягство на едно тревопасно, трупащо основно и бързо мускулна маса, за да е по-недостъпно за хищниците.

Споделям само и единствено, защото толкова много хора скочихте срещу моето лично мнение, та реших, че изисква обосновка, че има резон и реално не е никак "крайно" или "фанатично". Поне за мен не е.

И за всеки случай ще повторя. Това е обосновка на базата на какво съм си изградила мнение. По никакъв начин не се опитвам да убеждавам когото и да било в нещо.

А около мен бол примери, че кърмененто е до желание! Майките, които наистина нямат кърма или "изведнъж спира" или някаква наистина непреодолима причина са наложили спиране са много, много, много малко.

А за тези, които нямат кърма има банка за кърма най-малкото. 1.80 лв. за литър не е много, а?

Но всичко е до желание и убеждение, което всяка от нас си преценява сама.

Спирам да пиша в темата, пожелавам на всички здрави и щастливи бебета!

# 23
  • Оптимист по принуда
Радвам се,че приключи с лекцията,с която никого не ангажираш,дано се чувстваш удовлетворена Peace
То сякаш ти е напирало отвътре да си го излееш..Но пак да си кажа де,ако нямаше кърма,какво щеше да правиш...Ама и аз без да те ангажирам.

# 24
Аз само видях определение за отрова от казаното на Епона, но не и конкретни данни за кои съставки в АМ са "отровни". Кравето натурално мляко (от домашна крава или не) пак си съдържа казеин,  само да кажа..Не знам дали странното ти мнение е все пак да предпочетем кравето натурално мляко  а не преработеното специално за малки бебета. Вярно, кърмата е най-добра - тук спор няма. Но аз лично бих се доверила на специалната "преработка" при АМ след като и там слагат други добавки- полезни за малкото детенце..

# 25
  • Оптимист по принуда
О,извинявам се,сега прочетох за кърмата от 1,80,лекцията ми беше полезна!

# 26
И аз съм ЗА да продължиш с кърменето.И малко да е,кърмата е безценна.
Аз кърмих 17 месеца (въпреки отрицателното отношение на близките ми) и за съжаление се наложи да прекъсна "насилствено",иначе бих продължиладокато бебето само се откаже.

Общи условия

Активация на акаунт