Адаптирано мляко

• 24 437
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • Berlin
Не е ли Милумил по-високия? newsm78

# 61
Не е ли Милумил по-високия? newsm78
Разликата в цените говори достатъчно

# 62
  • Русе
Една информация за мамите, които си или ще купуват млека от чужбина. Ние сме на ХИП, понастоящем 4-ка.  Когато поръчах същото мляко от Англия реших да сравня двете млека. И какво установих с изненада - английското мляко е с много повече витамини от това на нашия пазар. Също имаше разминавания в количествата на самите витамини и енергийната стойност.
Не знам на какъв принцип се произвеждат тези млека, но едни витамини никому не биха навредили. Защо тогава да ги няма в млеката, продавани тук?? Или нашите деца явно нямат нужда от тях...

# 63
  • гр.София
Една информация за мамите, които си или ще купуват млека от чужбина. Ние сме на ХИП, понастоящем 4-ка.  Когато поръчах същото мляко от Англия реших да сравня двете млека. И какво установих с изненада - английското мляко е с много повече витамини от това на нашия пазар. Също имаше разминавания в количествата на самите витамини и енергийната стойност.
Не знам на какъв принцип се произвеждат тези млека, но едни витамини никому не биха навредили. Защо тогава да ги няма в млеката, продавани тук?? Или нашите деца явно нямат нужда от тях...

Даммм, определено има разлика. Аз гледах специално Aptamil. Има вече нов, обогатен вариант на нашето, но тук едва ли ще го пуснат. А после ни лъжат, че не било икономически изгодно да се поддържат две производствени линии - една за Западна и една за Източна Европа.

# 64

в англия е забранено на hipp да използва пробиотик във формулите си. и те се отитват да направят нещо ново.... за аптамил-а.... сигурно и до нашия пазар ще дойде,но както всичко останало със закъснепие

# 65
  • Русе

в англия е забранено на hipp да използва пробиотик във формулите си. и те се отитват да направят нещо ново.... за аптамил-а.... сигурно и до нашия пазар ще дойде,но както всичко останало със закъснепие

Забелязах наистина, че няма про- и пребиотици, както в нашата 4-ка.  Но не това ме изуми толкова, колкото например факта, че английският ХИП имаше цялата група витамини Б, плюс витамин К, плюс беше с около 15 ккал по-хранително на 100 мл от българското. Това наистина си е сериозно разминаване смятам...

# 66
АМ в Англия се изписва с рецепта. Английските закони допускат само 3-4 вида млека там с определени характеристики. Склонна съм са вярвам, че са и по добри.
Аз имам друга чуденка че в англия има млека до 7 год. А в БГ то трудно се намират тези за над 24 месеца

# 67
  • Berlin
Просто не се купуват, съответно внасят. Simple Smile

# 68
Здравейте мами ,мойта бебка от раждането е на Hipp combiotic обаче май вече ни омръзна ,та искам да ви попитам дали знаете да има разлика във вкуса на млеката (единицата) или всички са с еднакъв вкус?

# 69
Здравейте мами ,мойта бебка от раждането е на Hipp combiotic обаче май вече ни омръзна ,та искам да ви попитам дали знаете да има разлика във вкуса на млеката (единицата) или всички са с еднакъв вкус?

единицата на хип е със същият вкус като двойката на хип Simple Smile

# 70
  • Berlin
Мисля, че не са еднакви 1ците, ама пък никога не съм опитвала АМ, само на мирис го пробвам. Grinning
Не знам как ще му омръзне на бебето, като не знае, че има друго. Simple Smile

# 71
Различните млека имат различен вкус, ние пием Фризовом и той е по- сладък от Хип, пили сме и Хип Simple Smile

# 72
  • София
Кърмя с изцеждане повече от 7 месеца. Пробвах дъщеря ми след 6-ти месец с почти всички млека на пазара(защото не издържам вече) и не искаше никое: лактана, хип, милумил... Синът ми преди години беше по същия начин и открихме Милумил с ванилия. Сега е с нова формула и не се хареса на дъщеря ми, но след дълго търсене открихме Селия Експерт. Много съм доволна, млякото е с пробиотик и аромат на ванилия и дъщеря ми го пие с кеф. Препоръчвам на всички майки, чиито бебета са капризни и свикнали с вкуса на кърмата   bouquet

на бебе на 7 месеца не препоръчвам да се дава ванилия.... може чак след годината. точно за това новият Милумил 2 е БЕЗ ванилия.... има си законови постановки, които не са случайни.....

Както написах - не приема друго АМ  Laughing Алтернативата ми е без АМ. А синът ми беше на стария Милумил и съм много доволна  Wink Междудругото има овкусени млека от 10 месец, а и Селия е френско, така че би трябвало да е съобразено със законовите изисквания в ЕС.

# 73
  • in Wonderland
Ние минахме през много млека , докато намерим това , което да й пасне на моята бебка .
Пила е Аптамил ХА < АР < Комфорт , НАН , Хип Комбобиотик ( който категорично отказа да пие , ревеше , плюеше и така си го изхвърлих ) . Бях много зле настроена ( от прочетеното някъде из форумите негативни коментари ) за всички АМ започващи с фризо и изобщо не исках да й давам такова , но и повръщаше супер много , та реших да пробвам и Фризовом и всичко си дойде на мястото .
Та , мисълта ми е , че при всяко дете си е различно ,  трябва да се пробва , докато намерите това което й е най-добре и няма проблеми от него ( запек , повръщане) .

# 74
  • Русе
Ние минахме през много млека , докато намерим това , което да й пасне на моята бебка .
Пила е Аптамил ХА < АР < Комфорт , НАН , Хип Комбобиотик ( който категорично отказа да пие , ревеше , плюеше и така си го изхвърлих ) . Бях много зле настроена ( от прочетеното някъде из форумите негативни коментари ) за всички АМ започващи с фризо и изобщо не исках да й давам такова , но и повръщаше супер много , та реших да пробвам и Фризовом и всичко си дойде на мястото .
Та , мисълта ми е , че при всяко дете си е различно ,  трябва да се пробва , докато намерите това което й е най-добре и няма проблеми от него ( запек , повръщане) .

newsm10  Напълно те подкрепям!

Общи условия

Активация на акаунт