Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 408
  • 832
  •   1
Отговори
# 285
По-скоро бих обърнала внимание на класната за обема домашни, но не бих оставила детето си да не ги напише. Ей, така от чисто педагогическа гледна точка е абсолютно погрешно.

# 286
  • Sofia
Няма ли нови кандидати за Луис Карол? Някой подал ли е документи вече?

# 287
  • София
Здравейте ,
Може ли един въпрос към майки с деца 4 ти клас , какво ниво на английски език покриват децата на Луис Карол в края на 4ти ? Може и да е коментирано досега .
Благодаря Ви

# 288
Е аз не съм майка, ама да отговоря... Ето тук е описано:

http://luiskarol.com/obuchenie/ezikovo-obuchenie/

"Децата завършили четвърти клас се явяват на изпит, организиран от Британския съвет на университета Кеймбридж, ниво Young Learners-Flyers."

# 289
  • София
Благодаря Steven K , тъй като ми казаха  А1 , това е добре , ако е така в действителност

# 290
Като вземат сертификата, ще ти кажа дали е така в действителност. Дотогава мога само да ти кажа, че считам, че е така.  Peace

# 291
Няма ли нови кандидати за Луис Карол? Някой подал ли е документи вече?

Ние ще бъдем такива. В понеделник мисля да подам документите за там. Още се мъчим с нововъведените рисунки при кандидатстване.....
Вие кандидатствахте ли вече? Обясниха ми на място, че при подаването се сформира група от по 10-тина дечица, които ще бъдат "попрепитани".

Вие преминахте ли през подобни срещи?

# 292
  • Sofia
Не съм подала документи. Не можем да се справим с рисунките. Детето не обича да рисува и му е много трудно. Досега имаме да кажем три четвърти от едната рисунка-любим семеен празник. Нарисувал е три фигура на рожден ден. Отне му три дни. Остава му още една, но не съм го карала последните 2 седмици. ooooh!
Това, което знам е, че при подаване на документи родителят попълва доста дълъг въпросник , който преди са го давали, докато детето е било на изпит, а родителят е чакал в съседно помещение. Изпитът е общо час и половина - половин час тест, половин игра, половин разговор с детето. Не знам колко деца ще бъдат, но според мен не би трябвало да са 10, а по-малко. Иначе този тип изпит няма как да се осъществи. Трудно ще стане събеседване с 10 деца едновременно. На мен ми е интересно, как решават кои дати да дадат за изпит, изобщо кога започват и кога свършват. Никакви конкретни срокове няма, освен докога се приемат документи и кога е класирането. Исках да знам и колко деца ще приемат в крайна сметка, за да съм наясно какви шансове имаме. Но и това щели да обявят след изпитите.  newsm78

# 293
Датите за изпит се определят при самото подаване. По тяхно обяснение, поглеждат дали се е сформирала "n"- брой група и ако да - заявяват датата, ако ли не, ще се осъществи контакт с родителя допълнително. За бройката си спомня 10-тина. Но, може и ти да си права. В случай, че ще се проведе срещата-изпит по начина, по-който описваш.

За мен класирането си остава мистерия!!! Сдружението се съобразява с отпусната бройка от държавните у-ща. В случая - 10-то СОУ и 55  СОУ. Ако децата ни са приети в едно от двете у-ща на първо място и съответно са дорасли за Луис Карол (за чуждоезиковото обучение) като второ място, то гаранция сме вътре. Ако, сме дорасли за изучаване на чужди езици, но поради "технически причини" не сме приети в едно от държавните у-ща, за разлика от Шилер - не сме възпитаници на ЛК.
Поне аз така си нареждам целия пъзел от информационни парченца Simple Smile .
И тук обаче за мен идва неяснотата. ЛК обявяват резултати от срещата-изпит май месец, а държавните у-ща на 03 юни. Е, какви резултати, аджеба, ни обявяват те на 15 май? #2gunfire За това, че принципно сме си подготвени или че синът ми Е приет в тяхното Сдружение. Отговорът ясно се съдържа в горните редове. Но, за мен това е пропуск (недостатък) в преговорите с директорите на въпросните училища. Като добра практика посочвам договорките на Шилер с въпросните директори ....

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 11:57 от Tanjabg

# 294
  • София - Рим и обратно
Именно поради тези неясноти се отказах изобщо да кандидатства за Луис Карол. За какво ми е, аджеба, да кара подготвителен клас в някакво училище, което изобщо не ми е сред целевите, като дори не е сигурно, че 1 клас ще продължи в Сдружението?! Голяма недомислица.

# 295
Кафе с мед, не е сигурно дали ще те приемат за ПГ. Но, приемат ли те за ПГ, първи клас ти е гарантиран, освен ако ти (родителят) не предприеме други действия Simple Smile

# 296
  • София - Рим и обратно
По-напред в темата, струва ми се, беше коментирано именно това - ако в 1 клас има свободни места от незаписалите се, според общите критерии (т.е. от района на училището поне) и карали ПГ в Сдружението деца, тогава се класират и тези извън района. Аз поне така разбрах, а ние не сме от района нито на 10то, нито на 55то училище.

# 297
За 55-то не се знаеше дали ще могат да се преместят децата от предучилищната ако не са от района. За 10-то не е имало съмнение дали ще продължат. Peace Така ми бяха казали при записването миналата година. Сега като подавахме заявления за първи клас не съм и питала, защото свикнахме с 10-то.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 15:40 от wild poppy

# 298
По-напред в темата, струва ми се, беше коментирано именно това - ако в 1 клас има свободни места от незаписалите се, според общите критерии (т.е. от района на училището поне) и карали ПГ в Сдружението деца, тогава се класират и тези извън района. Аз поне така разбрах, а ние не сме от района нито на 10то, нито на 55то училище.

Вие за първи клас ли се борите или за ПГ?
Готова съм да се обзаложа на по едно кафе с мед  Laughing (макар да го пия чисто Thinking), че ако се класирате за ПГ, то в първи клас влизате директно. Един вид, вече се водите ученик (влизате с предимство) на конкретното училище.
Обзалагам се Simple Smile, макар да не съм проверявала конкретния ти казус. Но, като подавах документите за 10-то, те се объркаха, че гоня първи клас. И ми заявиха, че ще бъдат открити 2 паралелки (мисля бяха), защото от ПГ си влизат с предимство. Тази година имало изненадващо за тях много кандидати и няма да могат да класират всичките.

Плюс това, темата за Луис Карол е създадена доста отдавна. Имай едно наум.

# 299
За първи клас неяснотата е пълна. Моето дете, решихме, няма да върви с набора си и директно ще кандидатства за първи клас.То аз питах съвсем резонно, за колко свободни бройки е борбата? В крайна сметка това би следвало да е основната информация.Още повече, че идната учебна година 10-то ще посрещне като първокласници невероятно силния ПУК на г-жа Божилова, учащи към самото училище и то от невероятен като професионалист и човек начален учител. Интензивното изучаване на език в началния начален етап на обучение, както и целодневното обучение, имат своята немалка цена.Поне адекватно да бъде поднесена (не иде реч за пари).

Общи условия

Активация на акаунт