Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 398
  • 832
  •   1
Отговори
# 270
Да, и при нас "изпита" беше горе-долу толкова време. Децата бяха 4 или 5. Тях ги събраха в съседната стая- препитвали са ги, писали, рисували нещо... Но определно като излязоха бяха много весели, спокойни и бяха приели нещата като на игра Simple Smile. Ние родителите трябваше да попълваме огромен въпросник- според мен даже беше и по-дълъг от 3 листа.... (може и да бъркам), но определено ми се видя доста. Даже когато децата излязоха от тяхната стая, нашия "изпит" още не беше приключил, ние още пишехме, децата седнаха и ни изчакаха мъничко   Laughing

# 271
Това е заявлението към Луис Карол. Освен него трябва да се подаде заявление и в канцеларията на 10 у-ще, срокът е до края на м.май от 8,30 - 17,00ч.
Аз искам да попитам КАСИТА  и родителите на другите по-големи деца, какво им е мнението за учителите по български език и математика и по другите общообразователни предмети. Доволни ли са самите деца, а и родителите от преподавателите? И последно: сменя ли се госпожата по английски език в първи клас или остава същата.  

За първото- нямам мнение. От учителите на среден и горен курс само Бистра Кетева, учител по английски, преподава на нашите деца. Английският език, който е включен в учебната програма, не говоря за Л.Карол, се води от друг преподавател, не този, който е към Сдружението. Децата го наричат "сутрешен английски". Та, за Кетева мога да кажа само положителни неща на база преподаден материал, както и отношение към учениците. Имат и добър учител по музика, който създаде вокална група. За другите не зная- ни-що!
Което не ми пречи да имам своите големи резерви към педагогическия състав в среден и горен курс на 10-то. Не за друго, не ме разбирайте погрешно- причината е, че едва ли някога в училището е имало толкова силен, добре подготвен, амбициозен, нахъсан клас като сегашния четвърти на Л. Карол. Могат ли учителите по основните предмети да реагират на нивото на децата, по принцип свикнали с посредствени и незаинтересовани деца?
Това е и основната причина да се замислям за местене след края на тази учебна година.  Confused

# 272
Благодаря за отговора. Аз много се зарадвах, като казаха, че от тази година Луис Карол продължава и след 4-ти клас. Но сега се замислям, дали има смисъл дъщеря ми да остава там до 7-ми клас (въпреки, че има още много време за размисъл), ако няма да получи добра подготовка по основните предмети.

# 273
Че, докато твоето дете стане четвърти клас, моето ще бъде в гимназия, т.е. ще е отигран един випуск, ще имате мнения от първа ръка.
Отделно и много важно- училището се развива и извън Сдружението.

# 274
Напълно си права   bouquet, ама са ме обхванали едни мисли още от сега....  ooooh!

# 275
  • Sofia
Може ли родителите на ученици към сдружението да ми опишат как протича един ден в ПГ. Ще помоля да е малко по-подробно от - "сутрин учат еди какво си, следобед ги занимават там нещо"    bouquet

# 276
  • София
8.00ч.-8.30ч. - Събиране на децата във фоайето на училището;
8,30-9,00 - Закуска в стола;
9,00-12,00 - Учебни часове (с малки междучасия) по седмичната им програма. Децата учат по Моливко.
12,00-14,00 - Голямо междучасие/почивка, в т.ч. половин час за обяд в стола. При хубаво време-игри на двора, ако не-свободни занимания в класната стая.
14,00-17,00 - Следобедни занимания/занималня, в т.ч. часовете по чужд език (англ. език всеки ден по 1 учебен час, руски език - 2 пъти седмично по 1 учебен час), за които класът се разделя на 2 групи. В този часови прозорец има и голямо междучасие за следобедна закуска.
17,00-17,30 - децата се взимат от своите родители или от преподавателите за извънкласните занимания, ако са записани на такива.

# 277
Или си тръгват с буса.

# 278
А каква е месечната такса?

# 279
Честита Баба Марта на всички!
Месечната такса е 165 лв. Обядът е 12,50 лв. на седмица, следобедната закуска е 7,50 лв на седмица - те са по желание. Сутрешната закуската е безплатна. Извънкласните дейности са с различни такси - от 25 лв. - до 45 лв. месечно.

# 280
  • София
... 14,00-17,00 - Следобедни занимания/занималня, в т.ч. часовете по чужд език (англ. език всеки ден по 1 учебен час, руски език - 2 пъти седмично по 1 учебен час), за които класът се разделя на 2 групи. ...
Колко часа английски има децата на седмица? На мен ми бяха казали 10 часа английски и 4 часа руски. Аз не съм питала детето.

А аз искам да попитам, не ви ли се струва, че домашните за през ваканцията са огромни. Аз не зная някоя учителка, когато излиза в отпуска, да си взима по 15-20 деца, за да не губи тренинг, да си ги обучава. Отива на почивка. Децата също през ваканциите се очаква да си отпочинат. Много пътуват по провинцията и това мъкнене на помагала вече ми е вповече. Всеки път му казвам на моето да не ги пише тези домашни, ама то... А ме е страх да го оставя само, че първит път се беше уплашил, че няма да успее и стана сутринта и започна да повръща.
Според мен не е нормално за ваканцията от 4 дена да се дават следващите три страници от тетрадката по математика, следващите три по писане и следващите три от помагалото за развитие на фината моторика. Освен това, всичко, което са пропуснали, докато са били болни (което на тяхната възраст е голям процент от времето). Ми остави това и по английски имахме една страница и отгоре на всичкото оцветяване като за световно. Ами моето дета не може да направи това за един ден. Или поне това не може.
Голямото го правеше, а после госпожата си скубеше косите от него, но малкото иска всичко да му е перфектно и като заседне в десет над тетрадките, та до десет вечерта, когато вече и аз съм хванала моливите и дращя което с какъвто цвят ми дойде и за никакви контури не държа сметка.
Сега даже не ми се мисли какво ще ни дадат за великденската ваканция.

# 281
Явно е до госпожа, моето дете няма такива домашни. Най-много по три страници в тетрадката да има за домашно. Говоря за предучилищна, не знам за кой клас става въпрос.
По английски пък никога не е имала домашно досега. Руски не учи.

# 282
Английският е 5 часа седмично (по 1 на ден) в предучилищна, от първи клас е 10. И според мен домашните зависят от учителката. Не знам при боледуване дали се връчват книжки, досега веднъж е боледувала и в края на седмицата аз помолих учителката да ми даде материалите да ги направим вкъщи.

# 283
За кой клас става дума?
При нас (втори клас), няма такива домашни чак. Имало е инцидентно повечко за писане, например между двата срока. Но тогава ни бяха останали недовършени неща от преди.
Наистина зависи от учителката и нормалното е повечето неща да се правят в клас или в занималнята.
Аз даже се ядосвам като няма домашно, защото трябва да се гърча да търся в сборниците разни неща за упражнение. Не я оставям да не е пописала през ваканцията или уикенда.
По английски също рядко имаме домашно, но там пък тя си ги пише сама и рядко ме занимава.

# 284
Моята я нямаше 5 дена, после дойде ваканцията от 4 дена и действително ни дадоха всички тетрадки с по 2, 3 страници в тетрадка. Обаче, всеки ден се е занимавала по има няма 5-10 мин. и си ги направи. То има да се свържат 2-3 линии, малко да се оцвети, или да се преброи нещо. Писането на ченгели й отнема повече време, но пак максимум за 15 мин. е готова. Аз гледам в никакъв случай да не участвам в писането на домашни, само това ли липсва. Но чета условията, защото сама не може. Говорете с госпожата по тези въпроси, това е начина, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт