Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 133 621
  • 832
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да, имаха си и часове по физическо възпитание по програма - 2 часа седмично и отделно всеки ден "спорт и отдих".
Ето програмата за 1-ви срок, по която работеха в ПГ.
Отделно е времето за игри на двора (винаги когато времето позволява) м/у обяда ис ледобедните часове.

# 451
Аз все чакам да се включи и родител на дете от 1, 2, 3 или 4-ти клас, да сподели мнение. Доволни ли са или има някакви притеснителни моменти, от обучението след предучилищната група. Как е ангажираносттта на децата, следобедната занималня какво включва? Има ли нужда от допълнителна самоподготовка на децата вкъщи или в училище довършават повечето неща (независимо дали по общите предмети или езика)? Спорта продължава ли и след това?
И да, във връзка с тези допълнителните състезания, за които се писа малко по-напред във форума, учителите съдействат ли? Дават ли въобще някакви насоки относно какви са състезанията, каква допълнителна подготовка е необходима, например СИП или нещо друго....?  Надявам се да се включат и споделят мнение и родители на по-големи деца към училището/ сдружението....

# 452
Благодаря на всички за информацията!!!Страхотни сте!

# 453
  • София
Много хора залитат да гледат класации от състезания. Разберете, че не е задължение на нито едно училище да изпраща учениците си по състезания. Това е инициатива на родителите и от тях си зависи дали детето ще се запише и яви. А подготовка никъде не отказват, при желание.
Къде не отказват подготовка? Случвало ли ти се да отидеш при госпожата и да й кажеш, че твоето дете ще се яви на състезание по ннам-кво-си и тя да му даде допълнителни материали?
А що се отнася до класациите - всеки сам си преценява да ги гледа или не. Но медалистите са тези, които са участвали в състезанието и класирането. Другите са публиката, за която класациите нямат значение.
За мен има огромно значение дали моето дете ще го подготвят за класацията или за публиката. А дали ще успее да се класира е съвсем друга тема.

Относно участието на децата в математически и друг род състезания: Не забравяйте, че децата ви са ученици преди всичко, всъщност изцяло са ученици на 10-то СОУ, което е ангажирано с обучението им в сутрешните часове, часовете за самоподготовка следобед и всяка дейност, която го съпътства. Сдружението осигурява само обучението по език на доброволен принцип. Учебни и образователни дейности на територията на училището, свързани с организирани мероприятия като състезания, конкурси, олимпиади се провеждат и разрешават да бъдат проведени от ръководството на 10-то СОУ.
Ученици на 10-то СОУ са се явявали на почти всички математически състезания, проведени през годината. Гледайте не участието на училището като база за провеждане на дадено състезание, а резултатите на явилите се от съответното училище ученици. Тях лесно може да намерите на официалните страници на математическите състезания.
Питането беше за училището, а не за сдружението, г-жо Анонимен. Но дори и само фактът че твърдите, че сдружението няма отношение към тези неща, е показателен.

# 454
Някой дали може да сподели за часовете по руски? Дали идва натоварващо втори език или е интересно за децата. И какво правят другите деца, които не са записани на руски, по време на тези часове?

# 455
  • София
Някой дали може да сподели за часовете по руски? Дали идва натоварващо втори език или е интересно за децата. И какво правят другите деца, които не са записани на руски, по време на тези часове?

Даже мисля, че им е много интересно. Не смятам, че се натоварват, всичко е като игра-песнички, стихчета, картинки, табла... Децата обаче научиха доста думи за 2 часа седмично.
В изминалата учебна година, незаписалите руски бяха в отделен клас-имаше 2 ПГ английски+руски и 1 ПГ само английски език.

# 456
Записвам се да следя темата за другата учебна година, предучилищна, когато ще избираме училище.
Детето ми изучава английски в момента в градината и в Хелен Дорон, но тък като системите са доста разични бих искал да получа инфомрация относно тази, която се прилага от сдружението.
Това, което ме интересува, е дали заниманията протичат основно на английски език, както е в повечето съвременни системи за чуждоезиково обучение.
Второто ми питане е дали децата могат да водят елементарни разговори, да отговарят на зададени въпроси, след като минат 1 година на обучение.
Също така - от нулево ниво на обучение ли се започва и как се процедира ако има разлика в знаният на децата, дали се разделят на групи.
Ще се радвам да получа отзиви от родители, чиито деца са вече в сдружението или такива, които имат подобна информация.
За мен е важен не толкова речниковият запас на детето, а по-скоро дали може да усеща и прилага езика, който изучава.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 17:56 от i_taka

# 457
За съжаление, заниманията не протичат основно на английски - говори се доста на български, от където идват и разминаванията в очакванията. Системата е добра, но е побългарена. Има много песни, игри, карти, рисуване, свързване.

# 458
Със сигурност след първата година децата НЕ могат да водят дори и елементарен разговор на английски.
Знаят доста думички и могат да отговарят на съвсем прости въпроси от типа - как се казват, на колко години са и пр., но не и в смисъла, който ми се струва, че вие влагате.
Моето дете преди това не е учило английски другаде, и не мога да направя обективно сравнение, и поради тази причина не мога да преценя доколко са реалистични такива очаквания за държавно училище с
частна занималня с по един час дневно английски следобед.

# 459
Записвам се да следя темата за другата учебна година, предучилищна, когато ще избираме училище.
Детето ми изучава английски в момента в градината и в Хелен Дорон, но тък като системите са доста разични бих искал да получа инфомрация относно тази, която се прилага от сдружението.
Това, което ме интересува, е дали заниманията протичат основно на английски език, както е в повечето съвременни системи за чуждоезиково обучение.
Второто ми питане е дали децата могат да водят елементарни разговори, да отговарят на зададени въпроси, след като минат 1 година на обучение.
Също така - от нулево ниво на обучение ли се започва и как се процедира ако има разлика в знаният на децата, дали се разделят на групи.
Ще се радвам да получа отзиви от родители, чиито деца са вече в сдружението или такива, които имат подобна информация.
За мен е важен не толкова речниковият запас на детето, а по-скоро дали може да усеща и прилага езика, който изучава.

Аз все си мисля, че на тази възраст децата трябва да трупат речников запас.  newsm78
Децата могат да отговарят на елементарни въпроси, от сорта на как се казваш; на колко си години; как е на английски розов, син, зален...; изброяват частите на тялото и определено на въпроса: How do you do? НЕ отговарят с: Fine, thanks! Дали е от незнание или от усещане на езика не мога да отговоря.
Но ако се стремите към гореизброените цели определено държавното българско училище няма да Ви свърши работа!

# 460
За тези, които са напреднали, едва ли има отделен подход. Но за тези, които изостават - поради отсъствия или по-трудно усвояване на материала, има допълнителни консултации. Могат да използват речниковия запас в осъзнато съчетание, напр. между цветове и дрехи, но като цяло запасът им е прекалено ограничен за разговор.

# 461
Аз искам да попитам, някой знае ли дали мис Николова ще им преподава и в първи клас?

# 462
  • София
Аз искам да попитам, някой знае ли дали мис Николова ще им преподава и в първи клас?

Не, няма да е тя. Ще преподава на ПГ.

# 463
Благодаря, а знаеш ли кой ще преподава на първи клас?

# 464

Следя с интерес темата, защото детето ми се яви на изпит и е от одобрените деца за ПГ. Все още се чудя дали да я запиша. Ясно е, че езика ще се изучава интензивно и се очаква да постигнат добри резултати за възрастта си (все пак никой не очаква в първи-втори клас да водят свободно разговор на англ. език), но ме интересува каква е подготовката на децата по останалите предмети. Все пак те трябва да продължат да учат и след първите 4 години в сдружението и бих искала да чуя отзиви на родители, чиито деца са в по-горните класове.

Също така ще се радвам ако можете да ме ориетирате от допълнителните занимания, кои си заслужават и ориетировъно по колко се заплаща месечно за тях.

Общи условия

Активация на акаунт