Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
.....
С баткото реших да отида до магазина да купя провизии Simple Smile)), взех и каката. ТОй е зимна доставка.Така се пребихме и тримата на леда Simple Smile))). Младежът се изтъркаля от количката, която падайки успях да обърна. Simple Smile))) Нямаше трайно пострадали.

Joy Joy Joy

Алена
, пази се повече!  Peace

Аз болежки и контракции нямам, само проблемът с пишкането стои на дневен ред - където и да тръгна след 5 мин. вече ходя като патка пред напикаване и бързам да намеря тоалетна, а още съм на работа и това се случва в държавни институции, съд, банки.....  Embarassed

За кг съм +6 за сега.

За извеждането - мисля максимум седмица да се печем на терасата, до тогава баби и бащи да са се примирили и да потегляме на вън. Паркът е зад кооперацията ни, така че все едно дали сме на терасата или на 100м в парка.

bobi_e, за съжаление това е българската реалност в държавните заведения. Дано да се чувстваш по-добре и чак след 2 месеца пак да се върнеш там.  Praynig

# 196
  • Sofia
Пазете се, момичета, малко остана. Досега се опазихме, да не се даваме накрая.
Аз мисля ако е хубаво времето веднага да тръгнем на разходка, но съм в началото на Април и може би първите дни ще сме само на терасата.
bobi_e - много неприятно изживяване, дано нямаш подобни докато дойде момента да раждаш.

# 197
По въпроса за извеждането навън мисля да не чакам много. Дъщеря ми е февруарско бебе и я изведох на 20-25 ден, като се има предвид, че в болницата стояхме 9 дни. А сега с пролетно бебе ще е съвсем нормално ранното извеждане.

bobi_e, много ми стана мъчно от поста ти. Дано повече нямаш такива преживявания и всичко да е наред!

# 198
Аз нали постоянно лежа, вчера се чувствах добре и излязох за 30 минути навън, после като се прибрах ме присви корема и хайде в 00. Веднага след това започна едно стягане на корема и къркорене на червата. Поне 3 часа ми беше все корав. После като ме отпусна малко и на всяко ставане от леглото- контракция. Та снощи от 20:30 реших да си ги записвам, за да видя по колко са на 24 часа. Обикновено до обяд се чувствам добре, после започва тежестта и болките в срамната кост, притискането на пикочния мехур, болките в таза и естествено контракциите, една крачка не мога да направя. Вечер са изключително чести контракциите, но трудно различавам кога започва и свършва една, все ми е корав корема.  Всяка вечер от месец и нещо се чувствам така. Хванах корени на това легло.

# 199
  • в 1001-та нощ
Ох .....аз приемам много течности и пишкането ми е  Stop Stop Stop особено сега  Joy hahaha

Минавам през WC-то излизам, слизам в гаража и вече мисля къде да спра за пиш-пауза  Joy hahaha и много добре зная, че и да не спра - фал няма да стане, ама е друго усещането  Blush

bobi_e  Shocked кор магнезин ли ти вливат? На мен не ми е ставало лошо от него, при всяка хоспитализация съм вързана за него + още каквото е нужно  Sad

Тук, където лежа има звънец на всяко легло и при нужда звъниш  Peace  Аз съм го ползвала основно, ако видя, че ми свършва банката - да донесат нова, но се е случвало - 2-3 пъти - следят си и минават, да погледнат капката и т.н. сигурно и не много често, защото не ми е било досадно  Peace

Мислех, че във всяка болница трябва да има такава система  newsm78 Rolling Eyes Обикновено бутоните са на достъпно място - да ги стигнеш - без да ставаш, може би трябва а попиташ  Blush а за отношението  Stop нямам думи  Sad

Не  знам дали е въпрос на късмет или на етика, но съм срещала само мило отношение и в държавни и в частни болници, но предпочитам вторите - заради условията  Blush

Предполагам сега и ти си много чувствителна и приемаш всичко по-пресилено, имаш нужда от повече внимание и човещина  Hug дано не се налага повече да влизаш за вливания  Hug

# 200
  • в 1001-та нощ
pipence  Hug аз така трябваше да лежа нон-стоп с предната бременност в 5 и 6 месец и най-мъчителното беше, че всички перспективи бяха "фатални" .... отброявах си всеки нов ден към 7 месец ..... само трябваше да влезем в 28 г.с. и бяхме спасени .... Ей така беше чудна пролет - гледаш Слънцето през щората - иска ти се да влезе малко по-навътре, да потичаш навън, ама не може ......в такъв затвор съм се чувствала - като пространство, жизненост и перспективи, но и това минава .... и "изгрява Слънце"  Blush

# 201
Благодаря ви,дано не ми се налага да ходя пак ,не знам аз ли съм прекалено чувствителна ,но беше ужасно.А и преди не съм лежала или ходила често в болница,може и за това.Сега в къщи съм си ОК.
Има бутони но те не работят кой знае от колко години,просто те забравят там и трябва да си носиш АБСОЛЮТНО ВСИЧКО за което се сещаш че може да ти потрябва,майка ми каза да си нося и лепенки   ooooh!
но разбрах че ще имам момиченце Simple Smile сега ще му измислим име

# 202
За кг съм 12+
Bobi_е
Много неприятно изживяване дано не ти се налага повече
Не само че сме чувствителни ами и отношението понякога е ужасно
Почивай повече после няма да имаш време от разходки Simple Smile))
Честито момиченце Simple Smilebouquet

# 203
  • София
Здравейте мами,
Аз малко се запилях, че бяхме на мини ски ваканцийка с каката.Ей напълниха ми душите тез двамата- каката и таткото. Като отвързани са по пистите.Единият ден едвам ги изчегъртах да си ходим, че вече ми бяха замръзнали крачката. Но пък се надишах на чист въздух, че и тенче хванах.
Аз също ще раждам в Токуда. Имам си доктор, който ме следи и ми е много симпатичен.Само закачки ми подхвърля.Казват, че бил и такъв по време на раждането. Ще видим. Аз съм много оптимистично настроена за раждането.
За снимките- аз с предната бременост от някоя си седмица всеки понеделник си правих снимка на коремчето. После като насложиш снимките една след друга и става много готин колаж.Ама този път съм позакъсняла малко.Мислех си и за една фотосесия, но ще видим.
Сега сметнах, че моят болничен трябва да почне от 23,02,2014. Колко хубаво:) Не че няма да прихождам до офиса, но някак си е друго като вече знаеш, че си официално в отпуска. И без това ще продължа да си работя от вкъщи.Но просто няма как в моят случай.
Иначе вчера бях на преглед.Момата е едва 1700 гр и била с малко по-малко коремче от нормалното.Но док каза, че няма място за притеснение.По-скоро ще ходя всяка седмица на запис на тонове:)
Хубав ден от мен!

# 204
Bunnie
Това със ските е било много приятно
Ние не караме но мислим догодина да го пуснем с  детската  градина
Може да му хареса
Да ви питам днес ми са много подути пръстите на ръцете
Някой има ли такъв проблем хм дслу е мигнал но с малкия не съм имала
Ще се радвам да споделите ?Simple Smile

# 205
  • София
elfi 80 Аз се принудих и си махнах и халката даже.Подуват ми се и ръцете и краката още от средата на 7ия месец. Знам че не е опасно, когато е от задържането на течности, но ако  е много подуването трябва да се следи и кръвното, защото е опасно, а това било показател. Моето всеки път е 120 / 80 и Слава Богу нямам проблеми, дано и така да е до края.  Praynig Много е неприятно усещането, освен че се чувствам като кит вече, ами и така подута още повече подсилвам усещането за грамадност  Blush

# 206
elfi 80 Аз се принудих и си махнах и халката даже.Подуват ми се и ръцете и краката още от средата на 7ия месец. Знам че не е опасно, когато е от задържането на течности, но ако  е много подуването трябва да се следи и кръвното, защото е опасно, а това било показател. Моето всеки път е 120 / 80 и Слава Богу нямам проблеми, дано и така да е до края.  Praynig Много е неприятно усещането, освен че се чувствам като кит вече, ами и така подута още повече подсилвам усещането за грамадност  Blush

Благодаря за отговора Simple Smile
Да и моето кръвно е така като твоето даже понякога 100/60
Аз сега забелязах като си слагах пръстените
И се чувствам цялостно издута Wink))
Кит е малко да се каже
Simple Smile задъхващ се кит е по точно Simple Smile))

# 207
И аз преди няколко дни махнах халката:)
Освен това десният ми крак задържа повече течности от левия и като цяло хич не е приятно усещането. С миналата бременност правих масажи всяка седмица и си мажех краката с един дрениращ крем на  L´Occitane. Сега времето за масажи го яде баткото:), а кремът вече не се произвежда и си ходя подута Mr. Green И аз се чувствам като кит, добре, че от понеделник си оставам в къщи. Вярно, с дете на антибиотик, но все пак...

# 208
За разходките и аз мисля да започна възможно най-скоро след изписването, зависи най-вече от времето, от април може всичко да се очаква  dontknow

# 209
И аз преди няколко дни махнах халката:)
Освен това десният ми крак задържа повече течности от левия и като цяло хич не е приятно усещането. С миналата бременност правих масажи всяка седмица и си мажех краката с един дрениращ крем на  L´Occitane. Сега времето за масажи го яде баткото:), а кремът вече не се произвежда и си ходя подута Mr. Green И аз се чувствам като кит, добре, че от понеделник си оставам в къщи. Вярно, с дете на антибиотик, но все пак...

Ох дано отмине
Може би и годинките ми си оказват влияние  #Crazy
Първия път освен контракциите не съм имала такива придружаващи оплаквания
Какво му е на детенце от грила ли ,че с антибиотик
?
Ох и моето време го изяжда баткото
Нямам време за нищо и се чудя как ще съчетавам баткото който ще спра от градина и грижи по бебока Wink))))
Сигурно има начин но като чета за това да си с две деца в една статия пишеше ще бъдете благодарни ако имате поне 1 час на ден за себе си Simple Smile)))
Anna_p
Май ти си от първите мами гледам ме си почти 34 седмица
Simple Smile))
Направо не останало Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт