Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 143
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък първият път въобще не се страхувах как ще се справим. Някак си щом толкова деца са отгледани, ми се струваше напълно естествено инстинктите и прочетеното да сработят и да се допълват. Но бях на 32, това сигурно има значение. Даже първият месец въобще не е идвал никой да ми помага, оправяхме се само с мъжа ми, което включва и намиране на квартира, опаковане на багаж и местене с бебе на няма и месец:) Едва след това започнаха да идват/да го водя при баби, за да мога да поспя 2 часа между кърменията, докато някой го гледа:)

На мен първите 6 месеца са ми най-лесни (при положение, че детето е здраво и се кърми), само яде, спи, носиш единствено резервен памперс и можеш да ходиш навсякъде....

Наскоро това си мислех, че този път няма да бързам да порасне, а ще се наслаждавам на предимствата на всяка възраст. Преди мислех, че коликите са най-гадното нещо на света и само да ги израсне и ще настъпи мир и спокойствие. Но след коликите идват зъбите, после желанието да бъдат развличани, ходенето сгънат на 2 и т.н. И да, противно на всякаква логика, в началото хем си вързан за бебето (ако се кърми), хем имаш най-много време за разходки, четене и срещи:)

# 256
  • София
Аз с първото в началото се бях отдала на 100% и е нормално особено като бебчо е съвсем малко. Но след 6тия месец започнах да се събуждам. Сега вече съм отдадена пак на детето повече от нормалното си мисля, но винаги когато искам намирам време и за себе си.Както и таткото.Но с него много си сътрудничим и той много помага.
Момичета навън е пролетно.Днес в София обявиха че щяла до бъде 19 градуса!!!! Обаче и ми казаха, че скоро пак щяло да падне сняг. Е, какво е това време се чудя.Май по-скоро ми се иска пролетта да идва вече.Че и детето влачи една кашлица без да можем още да открием от какво е и ми писна вече.
Отделно и почти всяка нощ се будя по Н на брой пъти до ВЦ, а понякога и с часове не мога да заспя...Чакам с нетърпение 45 дневният болничен от 23,02 и поне малко да си отспя.Не че няма пак да прихождам в офиса де:)
Някой вече излезнал ли е в отзи 45 дневен болничен?

# 257
Здравейте, момичета!
Навън наистина е пролет. Преди малко четох и аз за снегове обаче.
Никой не ми отговори за епидуралната упойка. Някой има ли опит да сподели? Изчетох всичко уж, но все още се колебая.

# 258
Здравейте, момичета!
Никой не ми отговори за епидуралната упойка. Някой има ли опит да сподели? Изчетох всичко уж, но все още се колебая.

Аз бях с епидурална упойка, но със секцио, така че за съжаление не мога да съм ти полезна.

Bunnie, от днес съм си вкъщи, а от утре ми започва 45-дневния болничен. Имам работа за довършване и аз ще отскачам до офиса в следващите 2 седмици. При мен екстрата е, че и детето ще е вкъщи тази седмица, така че не е точно почивка и глезене:))) Иначе и аз нямах търпение да се добутам до този момент, за да се наспя (спя по 4-5-6 часа на нощ от края на 3-ти месец), но плановете са едно, а реалността съвсем друго:) От друга страна, това е възможност да прекараме повече време заедно с детето преди раждането на бебчо, така че няма причина да се оплаквам:)

# 259
Здравейте, момичета!
Навън наистина е пролет. Преди малко четох и аз за снегове обаче.

Здравей
Аз бях с упойка
Нормално раждане
Питай какво да ти да разкажа
Нямах никакъв проблем при слагането и след това
Само изчакаха нужното разкритие и ми я сложиха веднага защото много не болеше
Може би защото те ми спукаха водите Simple Smile
Самата упойка не боли и не съм забелязала да е оказала влияние на бебчо или на мен Simple Smile

# 260
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Здравейте
И аз се присъединявам към питането на RainFlower за епидурална упойка.Дадоха ми документи които да подпиша,ако реша да ми поставят,но все още не съм сигурна.
Мамите вече минали по този път ще са ни полезни,да изкажат мнение.

# 261
  • в 1001-та нощ
Явно е различно при всички  Hug но с по-малките бебета е по-трудно, за мен първите 3 месеца бяха кошмарен ад - щях да се разпадна от безсъние, безсилие .... след това се почувствах малко човек  Heart Eyes

И мога да кажа, че периода от след това до края на майчинството ми е най-красивият и прекрасен в живота ми .... нищо не ми е тежало, но може би, защото на работа ми е още по-ужасен ад и изобщо връщането на работа беше много трудно и огромен стрес, буквално за месеци ми побеля косата .... и т.н.

Втората бременност и майчинство съм я чакала, като живителна глътка вода - отново, дори очаквам да ми е по-лесно  Blush дано  Peace

# 262
По-лесно ще е, ще видиш.

Аз спях с бебетата, алтернативата беше безсъние.

Може да си направите тест за алергии към епидурална упойка при алерголог. Казвам го, защото с ужас разбрах от анестезиолог, че не правели такива тестове за упойки стандартно, дори и при планови операции. Не знам дали винаги е така, но ако сте секцио или планирате да раждате с епидурал, може би е добре да поразпитате.

# 263
  • в 1001-та нощ
Мерси  Blush много се надявам животът да даде шанс и за още едно дете, но не искам да планирам, че плановете само "пречат"  Heart Eyes

Момичета, аз за упойка не се включвам, защото раждах без упойка  Peace Сега все още не съм решила, защото хем се надявам да е по-бързо, хем чувам, че контракциите са по-болезнени - втория път и мисля да преценям на място, ако до времето в което трябва да се сложи не ми издържи психиката - ще поискам  Peace

Предния път - когато поисках  - вече беше късно и съжалих  Peace определено, но и не бях подготвена  Peace Сега си мисля, че без упойка би било по-добре, но ще видим, да не казвам големи слова  Blush

# 264
  • София
Аз раждах първият път с епидурална упойка и при мене имаше фал.
Сложиха ми я, отпусна ме, дори почнах да чувствам напъни и до там. контакциите ми спряха. Последваха постоянни прегледи за разкритие и чакане контракциите отново да почнат. Имах чувството, че лекарката се опитваше да ми направи разкритие с ръката си докато проверяваше. И така. Раждането ми се удължи с едни излишни 4-5 часа, което за мене си беше ад.
После като питах защо така се получи ми казаха - или не е правилно сложена като количество и че много често това бил страничен ефект.
Ако мога сега да родя без нея ще пробвам.Ако ли не ще си искам но този път се надявам да нямам проблеми.
Но аз може да съм частен случай.Чувала съм доста момичета да казват, че им е било супер с упойката.Затова не искам да плаша никого Heart

# 265
Алена, на мен второто ми раждане, от първата контракция до бебе в ръцете отне то1но 4 часа Simple Smile, през които свърших малко работа по банки и други, записах тонове МА, наядох се, напазарувахме шоколади за таткото и си взех прекрасен топъл душ Simple Smile, поговорих си с каката и т.н. През цялото време си се движех. Докато стигнах до болницата, вече контракции нямаше ..
Мисълта ми е, че едва ли ще стигнеш в болницата на 4 см Simple Smile. Епидурал се слага на 4 см, иначе прави поразии.

Нямам никакъв спомен контракциите да са ми били по-силни с второто. При първото бяха гадни, когато ме сложиха да лежа по гръб.

# 266
  • в 1001-та нощ
Аз ще се понеса моментално към болницата - без разходки, защото трябва да се свали серклажния конец - иначе ще имам разкъсвания, та - очаквам на 4 см разкритие да съм там Simple Smile

Но предния път - не знаех тази подробност и когато поисках - вече бяха станали 6 см  Blush

Първото ми раждане беше 6 часа - от-до, но още първите ми контракции бяха силни и през 1-2 мин, имах 2 см разкритие на влизане в предродилна, като се добави и окситоцина  Crazy

Но пък минах само с 2 вътрешни шева, дано и сега се радвам на еластични тъкани  Blush

Вероятно пак ще ми сложат окситоцин, ще видим лекарят какво ще мисли Simple Smile

# 267
А този серклажен конец не трябва ли да го свалят по-раничко? Така в последния момент, при положение, че първото е било сравнително бързо за първо?

На мен първата контракция на първото раждане ми беше в 19 часа предния ден, регулираха ми се на следващия о/о 10-11 сутринта и родих за кафето в 17 часа:))) /ние традиционно пием кафе в 17 часа/. 

# 268
  • в 1001-та нощ
По правило се сваля 2 седмици преди термин и обичайно до дни тръгва раждане  Blush

Предното раждане тръгна тъкмо на влизане в 9 месец, но беше провокирано от много силни неприятни емоции .... меко казано се вбесих .... предполагам затова от адреналина, стреса и прочие - всичко стана много внезапно и контракциите бяха през минута  Blush

Сега уж се пазя, но ..... всичко става толкова бързо, че .... докато се овладееш и вече е късно  Blush

# 269
Започна  ни предродилната треска Simple Smile.Като се събудя през нощта в главата ми е само раждането.Раждала съм  и двата пъти предизвикано със системи окситоцин , без упойка.Мисля, че беше сравнително бързо.С големия батко ми включиха системата около 2 и 30 ч.и в 7 и 30 ч. сутринта бях родила.Неприятното е, че не можеш да станеш изобщо и да се разходиш.А с малкия стана още по бързо, може би около 3 ч. и половина продължи всичко, пак със системи.
Второто раждане беше по - леко, но си спомням, че след него адски ме болеше опашната кост.
Сега докторът ми предложи да сложим упойка и съм съгласна, но наистина май трябва да си направя тест, защото никога не ми е слагана такава,  и ако и в болницата не правят да съм по - спокойна за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт