Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 138
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
За храната знам,че риба тон не се препоръчва
За другото всичко е комплексно можеш да имаш достатъчно време за себе си
Аз изцяло се отдадох и мой беше избора да нямам време  и пак бих го направила
Зависи от теб и мъжът до теб също Simple Smilebouquet е и от детето но всичко е до както го научиш но и до неговия характер имат го от мънички Simple Smile)

# 241
Dzverr - ако трябва да съм честна - цялото! Какъвто и мъж, каквото и дете, все си е цялото.
Може би единствено от теб зависи.
До 3 години е доста трудно да имаш собствено време.
Естествено ако имаш някоя баба под ръка нещата са по друг начин, но...аз нямам.
След тази възраст стават много самостоятелни и сякаш се откъсват, но до тогава...
Или поне до 2 годинки.
П.С. това е мое мнение, не казвам, че всички трябва да мислят така Mr. Green

# 242
Алена, и аз четох това за подуването на десните крайници. За щастие не е прекалено силно и е под контрол. Гледам да се движа повече, избягвам храни, които задържат вода и при възможност си вдигам краката на високо.

Относно храненето. Сигурно знаеш, но лекарката се притеснява за теб, не за бебето. То си тегли от теб всичко, което му трябва и ако ти не си се погрижила и ти да получаваш достатъчно хранителни вещества, може след раждането да изживееш по-дълъг период на възстановяване. Така че слушай я:)

Dzverr, от теб зависи колко време ще отделяш на детето си:) При мен беше цялото време до 3 годишна възраст, въпреки че имам баби на разположение. Когато беше на 1 година се върнах на работа, и цялото ми свободно време вън от работата (и на мъжа ми, естествено) отиваше за детето. Мои бяха сутрините (ставам доста рано) след 1-годишна възраст. Не го оставяхме и през уикендите, евентуално идваше някой да го гледа за няколко часа, докато излезем, като и единия го гледаше, ако другия има нужда от пространство. Вече е на почти 5 и е съвсем различно - много е привързан към нас и се радва много на почивните дни, които прекарваме заедно, но се радва и като ходи на гости. Въобще пребивава в едно постоянно състояние на щастие:) Според мен времето до 3 години е много важно за поставяне на основа на отношенията с децата за цял живот, но не е задължително да съм права:)

# 243
От моя опит и аз ще потвърдя,че времето ти почти изцяло е обсебено от детето,дори и съпругът ти да ти помага и да имаш баби на разположение.Особено първите 1,2 месеца този 3 часов режим направо ме изцеди.Аз по принцип трудно заспивам,но тогава за 5 минути можех да заспя където ме оставят на спокойствие.Но не се плаши,тези неща се получават естествено и сама ще се убедиш,че като отделиш време за себе си няма да имаш търпение да се прибереш,да го гушнеш,да си с него.Майчиният инстинкт си знае работата.

# 244
a.l.e.n.a забравих да пиша за пола.бяхме го гледали само веднаж в 5-тия месец и доктора тогава каза че вероятно ще е момиче,но не го каза на 100%.този път го видяхме и двамата със сигурност Simple Smile до сега не купувах неща заради това ,не че сега ще е изсиля,но все пак е друго.

До сега съм качила около 14 килограма,но не се чувствам тоооолкова дебела.около дупето и бедрата най-вече съм качила,но аз си тренирам по принцип и вече нямам търпение за започна с програма.а за коментарите до сега само едно момиче ми казва всеки божи път като ме види че съм ПОРАСНАЛА ??? какво по дяволите е това ,тя роди на скоро и ако и кажа моето мнение тя как изглеждаше ще и стане лошо ,но хората не са чували за ТАКТИЧНОСТ ! най-дразнещото е че ми е голяма приятелка и някак хич не се връзва

аз от както бях в болница само лежа хах ,май ме хвана страх... днес мисля да ида ха кратка разходка до една пещера до търговище но без много вървене.просто времето е много хубаво и ще е жалко само да си седя в къщи и да скучая

# 245
До миналия месец и аз бях качила 4 кг. Но ме приеха в болницата и там всеки който ме видеше  ми казваше че имам малко коремче, че чак и персонала. Та се стресирах и като се прибрах едно ядене му ударих  Laughing Сега съм +10  Laughing и не ми пука, после ще се отслабва. А и с това обездвижване  Sad Вчера не издържах на хубавото време и навън цял следобед с малката, но вечерта ( и днес все още) си плащам  Sad

За свободно време - цялото ми време беше погълнато от малката. Но пък и аз сама си исках  Laughing Имам баби, които да помагат но реда им дойде чак след 3 г  Laughing

# 246
И аз да се включа по въпроса с личното време. Просто няма такова. Роди ли се човечето вече всичко е различно. Пренастройваш се на тази вълна и всичко се върти около детето. Предполагам сега с две деца даже ще е още по-ясно изразено. На мен лично не ми пречи, заедно със съпруга ми сме се отдали изцяло на семейството и не мисля, че това е лошо. Баби имаме на разположение, но и до ден днешен помощ и отмяна сме търсили само в краен случай и супер рядко. Може би грешим, а може би не. И аз мисля, че така се гради връзка с детето.
Ако може да отклоня малко тази тема в друга насока. Какво мислите за епидуралната упойка? Дъщеря ми я раждах без никакви обезболяващи, а тя се роди голямо бебе 4 кг. Сега ми предлагат такава упойка, защото пак се очаква едро бебче и съм в чуденка....

# 247
  • в 1001-та нощ
Dzverr   Blush когато съм у дома - салатата е без месо и яйца, просто зеленчуци, това, което описах в по-богат вариант е една салата в Хепи, която ми стана хитова през бременността  Blush

Доки каза, че за растежа и процесите, които в момента протичат  е много важно да се внасят белтъчини,  но настояваше да не е месо, ами яйца, извара, бобови, варива ... и за енергия за процесите - въглехидрати .... от тези, които веднага се усвояват  Peace

Аз по принцип съм месоядно, но сега не ми се консумира месо  newsm78 предполагам ще го проям след раждането, сега не знам какво ми става.

В миналото съм имала вегетариански периоди (по убеждение) ..... които останаха в историята, но тогава ми беше много по-трудно да се върна към месото, от колкото да се откажа, сега ще видим, мисля, че ще е естествено и без драми  Blush

При мен детето и семейството, ангажиментите към дома - обсебват цялото ми време, то не че е много, но лично време имам от 6 до 7 сутринта, когато къщата спи, както и след 23:30 - до към 0-0:30 - когато вече спят.

Когато ходех на работа и умората е много повече и психическото напрежение .... балансирането между различни отговорности .... да угодя и на себе си ми е било накрая в списъка. На шопинг ходя няколко пъти в годината и купувам много неща ... няма безцелни разходки и прочие, както е било преди - след работа с някоя приятелка да поскитаме или да ходя на танци  Blush

# 248
 Tired не знам дали е нормално или не, но май ще изпадна в депресия..... Бебка е много желана, но сега, когато вече е на път да се появи, не е като да не ме обхваща страх, ще се справя ли, няма ли, как целият ми живот ще се преобърне.... Гледам да не се задълбочавам много, но все по-често се гващам да мисля по въпроса:/ Предполагам...и се надявам... природата да си знае работата и като родя, отвътре да ми идва всичко и да стане от самосебе си пренареждането Praynig

# 249
Dzverr - няма смисъл да го мислиш и да се подготвяш, наистина всичко ще се нареди от самосебе си. Толкова много ще обичаш това беззащитно малко нещо, че няма да искаш никой да ти се меси и да ти го пипа едва ли не. Не е като насила да трябва да се отдаваш на нещо - наистина става по природа.
Аз също имам/х опасения, но по скоро в реда - как ще обичам друго дете като първото и дали...
Мисля, че всичко ще е наред.
А дали ще се справиш - сигурна съм на 100%  Peace

# 250
  • в 1001-та нощ
Dzverr, разбира се  Hug , че ще се справиш  bowuu  Как изобщо го мислиш от сега  Blush

Като при всяко ново начинание - в началото е по-трудно, чувстваш се малко не в свои води и се преминава през период на адаптация, но Природата си знае работата, сработват инстинкти  Peace

Няма да строим космически кораби, ще бъдем чувствени и мотивирани Simple Smile   bouquet

# 251
Mомичета  бих искала да ви попитам, ползвали ли сте многократни пелени и по конкретно  Fuzzi Bunz- one size? Ако някой има опит, много бих се радвала да го сподели. На мен лично много ми допадна идеята за многократни пелени който няма да вредят на бебка, не замърсяват природата и спестявам. Изчетох много инфо в интернет и тъй като ММ пътува, ги закупихме от USA. Притеснява ме единствено факта дали ще ми стигнат 17 бр   Thinking (разделени по около 8 на ден,  трябва да са достатъчни за max два дни-   цапат се, вечер се изпират, а вторият ден се ползват останалите осем). Какво мислите вие? 

# 252
И аз съм си мислила сега второто как ще го обичам,като първото ли,по друг начин ли?Това беше в началото като забременях,сега вече явно свикнах с мисълта за бебо и даже нямам търпение като го видя да изпитам същата неописуема любов както към каката.Към нея любовта ми е прекрасно чувство,а сега при положение че ще бъде удвоено-нямам търпение.Този път ми е и доста по-осъзнато майчинството,просто защото съм наясно какво предстои и искам да му се насладя изцяло.Първият път и аз се страхувах как ще се справя и т.н.Тези ми чувства бяха особено силни след раждането,явно това си беше моята следродилна депресия-поплаквах си,минаваше ми и постепенно затихна Simple Smile

# 253
И аз мисля, че сега с втората бременност ще сме по осъзнати мамчета защото знаем, какво ни предстои, а любовта -умножена по две!!!

# 254
И ние качвахме Витоша, децата тичаха през цялото време. Почитателят на 'Прасето Пепа', скачаше във всяка локва Simple Smile)), точно като прасетата във филмчето.

На мен първите 6 месеца са ми най-лесни (при положение, че детето е здраво и се кърми), само яде, спи, носиш единствено резервен памперс и можеш да ходиш навсякъде....

След това като започнат да ядат ми голяма мъка, ако пътуваме какво ще ядат и т.н. Става им скучно. Не можеш да седнеш и да си четеш книжка в парка, а трябва да обикаляш, за да ги забавляваш.

Общи условия

Активация на акаунт