Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 892
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София, Манастирски ливади
Да, да, знам, че има. Бяхме коментирали по едно време. Само трябва да се разпознаем  Mr. Green

При Лекова се следя. Ако съм секцио ще е тя, ако пък дай боже е нормално раждането, при който се падне на смяна. Там нормалното няма избор на екип.

# 511
Drunda,  и аз се следя там. И на мен ми лекарката каза, че Бебо е голям и трябва секцио. Затова се преориентирам за другаде ....

# 512
  • София, Манастирски ливади
О, станахме 3 значи. При мен няма категорично за момента, но с първото раждане спрямо таза, ми определиха бебе макс 2900 гр., това явно ще е доста над тази граница.

N.M.W., ти при кой ходиш?

# 513
О, станахме 3 значи. При мен няма категорично за момента, но с първото раждане спрямо таза, ми определиха бебе макс 2900 гр., това явно ще е доста над тази граница.

N.M.W., ти при кой ходиш?

При твоята лекарка.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 18:10 от N.M.W.

# 514
мерси за филма алена,смъкнах го за довечера ,че е настанала голяма скука в къщи и съм сама  Confused

# 515
Момичета, каква козметика мислите да ползвате за бебето? От моята клиника препоръчват Биодерма- там използват такава за бебоците, но като гледам съдържанието на продуктите не съм очарована. Харесвам нещата на Себамед, но и там има съставки неподходящи за бебета. Чудя се до колко мога да се доверя на Бочко и Тео бебе. Дали може за омекотяване на кожата, на малко по-късен етап, да се използват био масла, като кокосово например? В голяма чуденка съм. Честно казано мисля в началото да следвам западния модел за хигиена при бебетата- по-малко цялостно къпане и по-малко козметика. Тук не знам как ще се разбера с бабите Mr. Green

# 516
Moito vse o6te e sedali6tno sedi si taka o6te ot 4-tiq mesec  newsm78 a pak i o6te neznam pola ne se vijda dano se obarne,vtoro mi e Simple Smile

# 517
  • в 1001-та нощ
AlexandRa Velinova  Blush пробва ли някоя от техниките за обръщане  Rolling Eyes

N.M.W., мислиш за друга болница, за да опитате ест. раждане ли?

Учудвам се, че размерът  е показание за секцио, защото кумата ми роди естествено над 4 кг бебе (4350г), беше и преносено, нямаше контракции - 3 дена я чакаха ..... но лекарката й е много спокойна и изобщо не бързаше  Peace

# 518
  • София
BettyBoop, аз смятам да взема био козметика за времето, когато стане необходимо ползването ѝ, като няма да са повече от 2-3 неща. Някои от марките, които гледам са Bentley, Alteya Organics и Angel Baby. Не са на по-различна цена от добрите стандартни марки като Биодерма и Себамед. Себамед като козметика харесвах много преди. От истинските медицински само тя и Ла Рош Позе + някои неща на Юсерин са се отразявали добре на семейните кожи. Но те си имат доволно количество химия. За да направиш избор, огледай състава на самите шишета. В Skin Deep шампоан на Бейби Себамед има 5 оценка за токсичност, алергени и дразнене. На Angel Baby е 0. Допустими норми са до 3.

За момичетата в Тина Киркова, които искат да раждат естествено - трябва да издиря името на един от лекарите там, който е много за естествено раждане, готов е да чака и т.н. Само ми дайте малко време, че трябва да видя къде съм си записала.

# 519
Киров ли имаш впредвид?

Как стои моментът с избор на акушерка в ТК, знаете ли?

Дао, тези козметики намират ли се в магазините или ще поръчваш онлайн?
Аз затова ползвам Себамед много пестеливо, точно, защото имаше голям риск. Ако се загледаш, обаче почти всички имат голям риск, вкл#чително и БИО-то (за Веледа мисля, че търсих някои продукти). Тези, които нямаха риск, в магазините не ги бяха и чували.

М/у другото внимавайте със съдържанието, вече няколко пъти срещам информация за разлика между етикетите на продукти в БГ и извън БГ. Преди имаше крем против слънце, в Б=я го продаваха с парабени, във Франция без. Сега четох, че инструкции на един и същи пакет с АМ се оказват различни тук и в Англия. Просто примери.

# 520
AlexandRa Velinova  Blush пробва ли някоя от техниките за обръщане 

Ne ne sam 4uvala za takiva  Thinking

# 521
Aludra *, има ги по био- магазините.
Dao , единственото ми притеснение е относно етеричните масла в натуралната козметика- може да доведат до алергии. От тази гледна точка медицинската козметика може и да е по-подходяща, но пък наистина има химии в нея. Сложна работа:)
Д-р Ташков- син е голям фен на естественото раждане, но не знам дали все още работи в ТК.

# 522
В НАдежда е.

# 523
  • София
Да, май Киров беше и още една дама, която води водно раждане там и в Св. Лазар - Дончева или Дойчева. От няколко места чувам препоръки за тях като хора, които уважават естественото раждане. В ТК няма избор на акушерка - която се падне на смяна. Изрично питах. Но аз се отказах от тази болница така или иначе. Пиша ТК като предполагам, че имаш предвид Токуда. Ако имаш предвид Тина Киркова - се извинявам:)

Бети, те маслата са съобразени с това дали са подходящи за бебета или не. Смятам онлайн да ги напазарувам от зоя или мататама. Те поне пишат подробно състава. Затова и тези три марки гледах - по описание и състав са най-чисти от всички, които съм гледала. Разликите идват от това, че често само част от съставките са био. Коректните сайтове си пишат кои съставки са био, кои са просто натурални + процентното им съдържание и всичко останало. Има продукти с био съставки и химии, затова най-добре е да се чете опаковката. Попаднеш ли на алкохоли, стеарати, петроли, включително парфюм и всякакви други подобни - далеч от такива продукти.

И друг път сме го споделяли този сайт за оценки на козметиката според състава ѝ: http://www.ewg.org/skindeep/

# 524

Освен там и в Сердика преглежда.

Dao, на опаковката на Mustela против стрии пише 99% натурални съставки и видях, че има 1% парфюм... Освен Weleda, в аптечната мрежа май няма нещо друго със 100% натурални съставки. Аз също гледам Зоя за кокосово масло и се чудя и за бебето какво да взема...

Общи условия

Активация на акаунт