Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Мами от Бургас, от къде мога да купя слинг за бебето Heart Eyes?

в Меден рудник има един т.нар.търговски център между бензиностанция Лукойл и новия Лидл (по-скоро до бензиностанцията се пада и се състои от няколко павилиона/офиса). Там е ателието на Яна и моя слинг си го купих на място за 38 лв с халки, има и профил в продавалника  Peace

# 496
  • Пловдив
И аз днес така малко се поуплаших. Да започна оттам, че с тази бременност съм много по-параноична и притеснена от предишната. А и самото бебе е мноооого по-кротко от баткото. Та днес почти не бях усещала движения и вече към следобяд започнах леко да побутвам корема с надеждата да се мръдне малко. Никакъв ефект. Изпаднах в лека паника. Бутах /леко, разбира се/, пипах, галех, ама не и не. И одеве най-накрая се размърда. Не знам доколко е нормално, още повече, че с баткото коремът ми все едно танцуваше. При вас как е? Знам, че бременност с бременност не си приличат, ама чак такава разлика  newsm78, знам ли?

# 497
  • в 1001-та нощ
При сегашната ми бременност - бебенцето е доста по-активно и по-голямо Simple Smile Плацентата ми е предна, за разлика от предния път и повече го усещам отвътре, от колкото отпред, доста по-различно е  Peace

С първата бременност - когато правихме кортико-стероидната терапия - имаше такова затишие и доста се притесних - търсех му пулса със слушалка   Peace

Сега - е много буен, ако пусна танго, направо изпада в див възторг, а в неделя много се вълнуваше на под прикритие Simple Smile Дали моите емоции му влияят или гони "лошите" цяла вечер  Joy hahaha

Но с тангото е феноменално - имам чувството, че коремът ми ще литне, ще дам два линка, ако някой желае да пробва  Blush

# 498
И аз не съм от най-големите чистници, но при мен е просто задължително. Баткото се храни сам, разбирайте че пускам прахосмукачка след почти всяко ядене. Въргаля се по земята, чисти с дрехите в известна степен, но не може да не се мине с парцал. Скоро изкара бронхит, така че и праха трябва да се обира. Таткото е в командировка за 2 седмици, а малкото не ходи на градина и е в къщи по цял ден. На мен се пада честта за чистене както споменах, пазаруване, готвене, миене на чинии, миене на наакано дупе по 3 пъти на ден, че не искаме да се научим на гърне, къпане, приспиване, игри, водене по лекари след боледуването......и такива работи Simple Smile Магнезия редовно го забравям, но освен редовните втвърдявания друго няма, около 5-6 пъти на ден.

И имам питане. Кръвното ми е ниско, винаги е било. Притеснява ме вероятна анемия при кръвозагубите след раждането. С баткото си носих шоколад, но това отключи обриви и алергии, тогава не знаех, че яденето на шоколад по време на кърмене не е добра идея, особено пък първата седмица. Но акушерите си гледат родилката, те ми казаха да нося. Сега съм решила да спра всички млечни и алергени от другия месец до поне 3-4месеца след раждането. Това включва и шоколада. Как да се вдигна кръвното, какво да ям в първите дни след раждането? Не мога да разчитам на болничната храна, ще ми носят от къщи, но не знам какво. Авокадо, червено цвекло? Правилно ли съм се насочила или има и други, по-подходящи?

Някоя пловдивска мама да е навита за разходка тази седмица?

# 499
И аз днес така малко се поуплаших. Да започна оттам, че с тази бременност съм много по-параноична и притеснена от предишната. А и самото бебе е мноооого по-кротко от баткото. Та днес почти не бях усещала движения и вече към следобяд започнах леко да побутвам корема с надеждата да се мръдне малко. Никакъв ефект. Изпаднах в лека паника. Бутах /леко, разбира се/, пипах, галех, ама не и не. И одеве най-накрая се размърда. Не знам доколко е нормално, още повече, че с баткото коремът ми все едно танцуваше. При вас как е? Знам, че бременност с бременност не си приличат, ама чак такава разлика  newsm78, знам ли?

Няма еднаква бременост
Но бсткото го усещах по малко
Сега и аз като теб съм по параноична относно движенията
Но съм миже би и по информирана
Четох и го правя всеки ден че за 24 часа трябва да ги усещаме по два пъти на ден
Да отброяваме около 10 движения  когато сме забелязали че е най активно
При мен е сутрин по малко
Следобяд хапваме за да го събудя и лягаме с баткото и тогава се раздвижва
И вечер пия нещо по студено преди лягане или хапвам и лягам
Почти винаги успявам Wink
Пробвай и ти
Но искам да ти кажа че имаше седмици във които много малко се движеше
Явно си е до много фактори
Но понеже и аз  като теб се притеснявам ти споделям моите опити да събудя тази принцеса Simple Smile))
  bouquet

# 500
И аз не съм от най-големите чистници, но при мен е просто задължително. Баткото се храни сам, разбирайте че пускам прахосмукачка след почти всяко ядене. Въргаля се по земята, чисти с дрехите в известна степен, но не може да не се мине с парцал. Скоро изкара бронхит, така че и праха трябва да се обира. Таткото е в командировка за 2 седмици, а малкото не ходи на градина и е в къщи по цял ден. На мен се пада честта за чистене както споменах, пазаруване, готвене, миене на чинии, миене на наакано дупе по 3 пъти на ден, че не искаме да се научим на гърне, къпане, приспиване, игри, водене по лекари след боледуването......и такива работи Simple Smile Магнезия редовно го забравям, но освен редовните втвърдявания друго няма, около 5-6 пъти на ден.

И имам питане. Кръвното ми е ниско, винаги е било. Притеснява ме вероятна анемия при кръвозагубите след раждането. С баткото си носих шоколад, но това отключи обриви и алергии, тогава не знаех, че яденето на шоколад по време на кърмене не е добра идея, особено пък първата седмица. Но акушерите си гледат родилката, те ми казаха да нося. Сега съм решила да спра всички млечни и алергени от другия месец до поне 3-4месеца след раждането. Това включва и шоколада. Как да се вдигна кръвното, какво да ям в първите дни след раждането? Не мога да разчитам на болничната храна, ще ми носят от къщи, но не знам какво. Авокадо, червено цвекло? Правилно ли съм се насочила или има и други, по-подходящи?

Някоя пловдивска мама да е навита за разходка тази седмица?

Ох милата и на мен ми се случваше често но слава богу сега по малко пътува
Гледай все пак да почиваш когато можеш Simple Smile
Аз имах проблем с анемията и много четох и това са едно от основните продукти отнесени към кърмене не знам
телешко месо, говеждо без мазнини, черен дроб.
За по-пълното усвояване на желязото си правете гарнитура от фасул, консумирай повече стафиди, ябълки, нарове. Полезни са салатите от моркови, марули, зеле, лук, чесън, ряпа. Употребявайте за десерт дини, пъпеши, ягоди, банани или тиква, а също орехи (по 5-6 дневно).

Червенито цвекло в много добро сега с него си задържах хемоглобина да не пада под 100 ,чене мога да пия желязо
Пия сега и биозин мана който спомага за усвояване на жрказото
Четох в един американски сайт  ,че в лещата има много желязо Simple Smile
Сега ще си взема коластра и водорасли да пия защото с предбата бременост организма ми след раждането беше много изтощен не се храНих пълноценно защото 9 месеца повръщах ти всичко и бях на ръба
Сега искам са съм по здрава защото ще ми трябват повече сили
Дано ти помогнах с нещо Simple Smile

# 501
телешко месо, говеждо без мазнини, черен дроб.
За по-пълното усвояване на желязото си правете гарнитура от фасул, консумирай повече стафиди, ябълки, нарове. Полезни са салатите от моркови, марули, зеле, лук, чесън, ряпа. Употребявайте за десерт дини, пъпеши, ягоди, банани или тиква, а също орехи (по 5-6 дневно).

Червенито цвекло в много добро сега с него си задържах хемоглобина да не пада под 100 ,чене мога да пия желязо
Пия сега и биозин мана който спомага за усвояване на жрказото

Благодаря много, полезен ми е всеки съвет : ))) И аз пия Биозин и съм доволна.
Месо не ям обаче, бобовите ще ги спирам заради коликите, останаха само плодовете, зеленчуците и евентуално хранителни добавки, ще проуча темата. Знам и за айрян със сол, но тъй като и кисело мляко ще спра за някой и друг месец, това също отпада. Трябват ми само растителни продукти, вероятно спирулината би помогнала. Сега я пия само при признаци на разболяване, но може да я включа всеки ден. Сега прочетох в бг-мама - сладко, но не задължително шоколад, много сладки плодове - банани, кайсии, праскови, грозде

# 502
ira13, благодаря! Още утре отивам! Hug

# 503
Да се похваля, взех си болничния днес. Simple Smile
И на мен все ми се струва мръсно, но и аз не мога да чистя,  като клекна или се протегна няколко пъти и корема ми се втърдява, запъхтявам се , изобщо не мога да си представя да правя основно почистване, за това се уговорих с едно момиче събота и неделя да дойде и да изчисти основно най - вече прозорци , пердета , кухнята хубаво с препарат да не дишам аз  изпарения, майка ми ще е при нея, да помага, когато има нещо за вдигане, а аз след това ще си пооправя шкафовете, да направим място и за бебо и да можем вече да накупим и за него необходимото.
За моята плацента миналата седмица на прегледа, доки не каза нищо, така че съм в неведение Thinking
Svusy, мерси за предния коментар. Понеже и мен ме тресе идеята , че все не ми е достатъчно чисто и подредено, независимо че уикенда доста време отделих на това, можеш ли, ако си доволна да ми изпратиш после контакт на момичето, което ще идва при теб на лични. Събирам мнения , защото и аз май ще имам нужда от помощ. Нещо съм се вманиачила на тази тема, но четейки коментарите тук, явно е нормално да ме такива в това състояние.
Заради кърменето наистина ли е добре да се спрат всички млечни и бобови от по-рано? Ако не ядем млечни и не сме много по месото какво остава - плодове, ядки (някои), зеленчуци и пълнозърнест хляб примерно?

# 504
Въпросът с млечните продукти май е доста спорен. Срещала съм статии в които според СЗО даже се препоръчва консумирането им по време на кърмене, без да се прекалява разбира се. Мисля, че само прясното мляко трябва да се изключи, но то така или иначе не е особено полезно. При положение, че сега бебоците се нуждаят от много калций и протеини, а и ние, не знам дали е разумно да ги спираме. Бобовите по време на кърмене не ги препоръчват, защото са газообразуващи:) Дай Боже да имам кърма, тогава ще ги спра.
За движенията на бебето. Имах 2-3 дни в които бебата беше много спокойна, чак се бях шашнала. Мисля, че просто беше заела по-особена позиция. Сега на моменти много буйства, но определено движенията и са по-различни от преди- по-скоро като протягане, натискане, местене насам натам. Май си и е тясно вече. Много рано сутрин се движи много. След това заспива и следобед се започва едно наместване- все едно ще ми излезне през корема. Утре започвам със записа на тонове. Дано всичко да е ок.

# 505
Алена , тангото е страхотно ,но моето бебче не реагира  Confused Simple Smile а кой филм е това ?

# 506
Здравейте мамчета,

моля някоя мама да сподели опит, ако е ходила на астролог за определяне дата на раждане за планово секцио. Живот и здраве ще раждам при д-р Корсачки в Токуда, та си мислех има ли смисъл и струва ли си определяне на дата от астролог  newsm78
При първата ми бременност родих 16 дни преди термина, като бебка сама си избра датата...та и сега имам чувството, че каквато и дата да изберем, бебчето само ще избере дата и пак ще родя по-рано.

От опит да споделя да се подготвите по-рано, за да не ви изненадат бебоците и ви хванят неподготвени  Grinning, като мен при първото раждане..Всичко бяхме купили и оставих седмица преди раждането основно чистене и пране на бебешките дрешки и като се появи девойката, нашият татко се беше побъркал да чисти, пере и глади Laughing та като беше сложил много прах /концентрат/на дрехите и цяло чудо е, че детето не се обрина  Rolling Eyes
Успех на всички!

# 507
  • в 1001-та нощ
Алена , тангото е страхотно ,но моето бебче не реагира  Confused Simple Smile а кой филм е това ?

Филмът Easy Virtue е за млад англичанин, който се влюбва в зашеметяваща американка и светкавично се жени за нея, съответно, като я представя на благоразумното англ. общество, вкл. майка си - настават драмите  Blush

http://www.imdb.com/title/tt0808244/

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=205796&hit=1

# 508
  • София, Манастирски ливади
Аленка, едва ли има грешка. То си върви точно или по-голямо още от самото начало. Миналия месец беше 1300 гр., пък и корема ми е просто огромен  Mr. Green

Иначе се следя и ще раждам в МБАЛ Света София. Хем ми е близко, пък и  първия път раждах там и съм доволна.

Dao, мерси за линка. Сега ще го разгледам. Въпреки, че в моя случай май няма да има съществено значение дори и да се обърне.

Хубав ден, момичета!

# 509
  • в 1001-та нощ
 Hug Предположих аз, че ще си тук в нашата болница  Hug При кой лекар се следиш и ще раждаш  Blush

Имаме още едно майче, което се следи и ще ражда там, може и да се засечете  Blush

Общи условия

Активация на акаунт