Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 908
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Да се похваля, взех си болничния днес. Simple Smile
И на мен все ми се струва мръсно, но и аз не мога да чистя,  като клекна или се протегна няколко пъти и корема ми се втърдява, запъхтявам се , изобщо не мога да си представя да правя основно почистване, за това се уговорих с едно момиче събота и неделя да дойде и да изчисти основно най - вече прозорци , пердета , кухнята хубаво с препарат да не дишам аз  изпарения, майка ми ще е при нея, да помага, когато има нещо за вдигане, а аз след това ще си пооправя шкафовете, да направим място и за бебо и да можем вече да накупим и за него необходимото.
За моята плацента миналата седмица на прегледа, доки не каза нищо, така че съм в неведение Thinking

# 481
  • София
a.l.e.n.a., това са хубави новини, няма накъде да се обръща повече - главичката и гръбчето са най-тежките части, така че веднъж като се позиционира правилно така си остава; аз ще се пробвам нашата дебеланка да я врътна от постериорна в гръбна позиция (пак е главично), че постериорно удължавало раждането и го правило по-болезнено, ще видим дали ще се получи

# 482
Здравейте и от мен!

Включвам се в темата към финала, досега всичко вървеше добре и не съм имала нито проблеми, нито кой знае какви питанки.

Чудя се как стои при вас въпроса с контракциите. Моите са всеки ден, най-често вечер или след физическо усилие (разбирай да сготвя нещо) често са болезнени, разходки почти не правя понеже бебето така подпира, че имам чувство че ще тръгне  Grinning Лекарят ми изписа магнерот,но шпа и витамини, не виждам някаква промяна. Верно още малко остава и тялото се подготвя, но мн ме е страх беба да не избърза, искам да си я нося до края:)))

# 483
        Момичета, някой от вас има ли проблеми с кръвното налягане?В петък бях на преглед и се оказа малко височко 135/85. Доки  ми изписа хапчета Допегит. Малко съм притеснена да пия хапчета за кръвно - досега съм нямала проблем с това. А GP-то каза, че ако се запази в тези граници може и без хапчета. Реших засега да ползвам народи методи. Някой има ли подобни проблеми?

# 484
  • София
psiheq! имаш ли албумин в урината, защото само на едно мерене на кръвно не може да се направи такова заключение; пък и не е кой знае колко високо, че да се изписват лекарства; имаш ли апарат у вас? - ако да мери няколко пъти дневно три пъти на ден поред и виж в какви граници ти се движи кръвното, ако нямаш - си купи по 30 лв са; имам над 60 рецепти за сваляне на кръвно, но според мен не е редно в момента да правиш експерименти с билките, пак казвам - не ти е високо кръвното и може да си изиграеш лоша сега сваляйки го, консултирай се и с друг специалист

# 485
Ох...все нещо да не е наред  Sad
Миналата седмица (около 14. 02.) имах леко розово-кафяво течение....ама малко като количество, по няколко см на ежедневката, няколко пъти на ден. На следващия ден пак така и отидох на лекар, понеже доста се бях притеснила. Бяхме в провинцията, но лекаря е добър и имаше и добра апаратура...гледа ме на 3 D. Каза, че всичко с бебето е наред и това течение можело да бъде в резултат на контракции или някакъв вид инфекция, но нищо страшно. Изписа ми магнерод и но шпа.
На 18.02. бях на ЖК и споделих за проблема. Същия отговор...нищо обезпокоително + увеличаване на дозата магнерод и за преглед и секрет да отида сега в сряда. Всичко беше наред 4 дни...никакво течение. И днес хоп...пак се появи. Притеснявам се дали ще спре до сряда и въобще, какъв е проблема щом се появява периодично. Така ми се иска всичко да е наред и беба да се появи, когато й дойде времето  Cry

# 486
  • USA
moonshine_, понякога бебето се намества някак си, усеща се болка и втвърдяване, поне така е при мен, но това не е контракция. При теб може и да е, не знам. А с предната бременност имах толкова много контракции, но си бяха истински. Не им бях казала на докторите, но ги видяха веднъж докато гледаха за друг проблем и веднага ми биха инжекция за спирането им.

psiheq, само веднъж ли ти го измериха кръвното, след като видяха, че е по-високо?

Обожавам да чистя, но нямам време.
Много ми се хапва сладко, направо умирам за вафли, ужас.

Вечер не мога да спя от киселини, всичко ми се връща и направо ми изгаря хранопровода. Сутрин и вечер ми е лошо и пак започнах да повръщам, но 1-2 пъти на ден.

# 487
  • София, Манастирски ливади
maimun77, пробвай да спиш на по-висока възглавница или 2 дори. При мен много подобри положението с киселините вечер.

Аз днес също бях да си взема болничния и на преглед. Бебето се е завъртяло отново и е седалищно, 2500 гр е + леко по-голяма глава и всичко това води към секцио  Sad Има време да се обърне, но пък ако така върви пак ще ми голямо за нормално раждане. Александър се роди 3 дни преди термин 2350. Хич не ми се иска секцио, ама нямам много избор  Sad

# 488
  • София
момичета в този сайт има много полезна информация с упражнения как да завъртите бебетата spinningbabies.com

# 489
 Мами от Бургас, от къде мога да купя слинг за бебето Heart Eyes?

# 490
  • USA
Drundа, да аз така правя, но понякога се налага направо да седна, за да спре да ми се връща храната. нямах такова нещо предният път.

Момичета, искам да си виждам лентичката, а не мога. Ходих на настройки, но нищо не намерих да променя.

# 491
Ох...все нещо да не е наред  Sad
Миналата седмица (около 14. 02.) имах леко розово-кафяво течение....ама малко като количество, по няколко см на ежедневката, няколко пъти на ден. На следващия ден пак така и отидох на лекар, понеже доста се бях притеснила. Бяхме в провинцията, но лекаря е добър и имаше и добра апаратура...гледа ме на 3 D. Каза, че всичко с бебето е наред и това течение можело да бъде в резултат на контракции или някакъв вид инфекция, но нищо страшно. Изписа ми магнерод и но шпа.
На 18.02. бях на ЖК и споделих за проблема. Същия отговор...нищо обезпокоително + увеличаване на дозата магнерод и за преглед и секрет да отида сега в сряда. Всичко беше наред 4 дни...никакво течение. И днес хоп...пак се появи. Притеснявам се дали ще спре до сряда и въобще, какъв е проблема щом се появява периодично. Така ми се иска всичко да е наред и беба да се появи, когато й дойде времето  Cry  
  Всичко ще в наред
Ако имаш пак защо още утре не отидеш на лекар да си спокойна
Ако не до сряда си почивай
Но щом лекарите не са притеснени се опитай си спокойна тива в важно
Още малко влизаш в 36 и после бебето ще решава Simple Smile))
 Hug
Psiheq
Не ползвай народна медицина
Не знаеш кои билки какво действие биха могли да имат
Не ти е високо кръвното , но наистена го следи особено ако е било ниско до сега
От веднъж не се поставя диагноза
Dao е права купи си апарат следи го няколко дни и със стойностите върви за друго мнение
И задължително урина за албумин  
  bouquet
Аз днес бях на тонове в МД в родилна зала тя изглежда добре
Попаднах на мили акушерки
Всичко е ОК с тоновете взеха ми стерилна урина и секрет
После хирурга ми прегледа хернията май ще удържа до края според него  Simple Smile
В петък съм на шийка
На мен на всеки преглед ми казват за плацентата но докато не се повдигна въпроса не знаех ,че е важно
Simple Smile сега и аз ще чакам пак да ми кажат
Хубава вечер Simple Smile

# 492
Сигурно е съвсем нормално , но вечер имам чувството ,че няма накъде изобщо повече да се намества това бебе . Буквално е навсякъде ! Коремът ми расте по скоро настрани , в резултат на което имам крака отстрани на хълбока !
Дори не знам как бебето ще издържи на тази теснотия още 4 седмици ! Като хълца имам чуеството че съм глътнала жаба и кряка  Confused Така оплаках си ви мъките ,че мм все ме скастря с ,, 9ти месец бременна си - какво искаш "  Rolling Eyes
Иначе относно зрелостта на плацентата , доколкото ми известно , той бебо ако спре да получава достатъчно хранителни вещества и кислород по-рано , сам си се ориентира към по -ранно излизане. Не са толкова глупавки - и те си имат инстинкт за оцеляване .
И изобщо не по темата , ама най-накрая намерих хубаво спално комлектче като съотношение цена - качество и да се похваля
http://angel-baby.eu/bg/home/274--spalen-komplekt-4-chasti-slon.html

# 493
  • в 1001-та нощ
Друнде  Rolling Eyes

много сте големи  Rolling Eyes да не е грешка? Може да не са измерили добре главата  Blush и да се завърти, пък  Crossing Arms Rolling Eyes

Къде ходиш на ЖК? Реши ли къде ще раждаш?

# 494
Аз мога да се похваля, като чета вашите оплаквания. Вече съм в 8-и месец, нито ми е ставало лошо, нито ми тежи, спя си по цяла нощ и дори не ставам за тоалетна, даже и на работа си ходя Laughing
А когато бебо мърда, ми е много приятно. Другата седмица и аз съм на преглед, да видим какво е положението с младежа, мисля че всичко ще е наред и от 10 -ти март излизам в болнични.

Общи условия

Активация на акаунт