Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 910
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
 И мен нещо ме тресат нервите, на моменти направо имам чувството, че откачам и не съм аз  Tired относно тазовите кости и мен нещем ме болят и аз не мога да си намеря място за спане, отгоре на всичко ставам и на всеки два часа да пикам.

usmiv4ica отиди на астролог да ти каже, кой ден е най-подходящ да родиш, щом няма да може бебчето да излезне когато то поиска. Много мами така правят като им определят, че ще е планово секцио.

# 466
  • София
Аз също си пия по едно кафенце сутрин с мляко и се чувствам ок Simple Smile Напоследък и на мен ми се гади вечер, през деня никакви проблеми, но вечер е гадно. Коремчето вече ми тежи доста и се  клатушкам като пингвин  hahaha А за хормоните и идеите за чистене няма да ви казвам на какво съм подложена, т.к. по цял ден съм си вкъщи и всичко вижда зоркото ми око, всеки косъм и прашинка и постоянно чистя все  нещо. А ако любимия измизерства с нещо, та дори само да остане петънце от паста за зъби на мифката- е няма такова четене.  #Cussing out Той милия само кима и гледа да мълчи, знае че ще ми мине след има - няма месец-два  Crazy Blush

# 467
  • в 1001-та нощ
Сега се сещам, че в началото на бременността - моята астроложка ми каза кога ще е раждането, т.е. няколкото вероятни дати - горе-долу ги помня, като отрязък във времето - само остава да си намеря листите  Mr. Green

Обаче - нищо не спомена за операции при раждането  newsm68 newsm44

# 468
Чистенето и мен ме влече. Цяла събота се размазахме в къщи от чистене, че и преподреждане направихме. И пак не съм доволна, всичко ми се вижда разхвърляно, мръсно. Детето нон стоп си оставя играчките където свари, направо изтрещявам вътрешно. Дано да се оправя скоро, че съм непоносима.
За багажа ми е влязла една муха в главата и това е. По-добре да е готов, отколкото да се тормозя излишно с мисли. Току що пуснах една бебешка пералня и нямам търпение да ходя да простирам.  Mr. Green Нищо, че едвам си стоя на краката и куцам с единия крак като не знам си какво...

# 469
... Току що пуснах една бебешка пералня и нямам търпение да ходя да простирам.  Mr. Green ...

И на мен ми се пуска бебешка пералня, обаче има наши и на баткото дрехи за пране, така че едва ли:)
Иначе и аз започнах с багажа за родилното, и смятам да го приключа на 1-2-3март най-късно:)

# 470
И при мен на последния преглед от ЖК докторката каза, че има изменения по плацентата, а миналата седмица на прегледа в Майчин дом установиха, че е 'поузряла', но не казаха за степен на узряване. Нямах представа, че храненето влияе по такъв начин, аз не консумирам много мляко и млечни продукти, но пия Калмацин, което също вероятно оказва влияние.
По темата за покупките - днес ми пристига поръчката от Mothercare разни дрешки Simple Smile
Да ви питам вие какво мислите да ползвате да завивате бебоците, защото четох, че ползването но олекотени завивки до 1 г. не е  прпоръчително, а памучно одеалце дали ще е достатъчно? newsm78

# 471
  • София
И мен от време на време ме гони нервност. Явно си е до хормони:)
Но пък се радвам на болничният си /въприке чи сега пиша от офиса/ и мисля да се отдам на кулинарство до раждането и да експериментирам.
Забелязах, че като се събудя нощно време да ходя до тоалетната и погледна колко е часът и ми минава веднага мисълта- ох айде да става сутрин, че не ми се спи вече /а е едва 1-2 часа/ Joy
Аз да се похваля, че уикенда пообиколих 1-2 магазина и купих някакви дрешки и пеленки за малката. Имам вече няколко бодита с къс и с дълъг ръкав.Голям напредък.
Мисля още малко да походя, но реших да го оставя за през седмицата, когато няма толкова народ и е по-спокойно:)Иначе всичко вече е изпрано.Сега остава да го изгладя и да намеря къде да слагам дрешките на бебо. Това ми е по-трудно.
Олеле, а мен чистенето въобще не ме влече.Simple Smile)) . Гледам това време да го ополозтворя по-друг начин -примерно с детето:)Но виж да си подреждам нещо...Дори ми се е случвало в 22ч да почвам да подреждам някакъв шкаф.това вече ми носи голямо спокойствие:)

# 472
искам да ви питам - сега излезнаха изследванията ми кръв и урина, има някои занижени стойности, но нищо не ме притеснява. Обаче имам еритроцити в урината над нормата (норма до 1) - аз имам 5 . Някой от вас да е забелязал такива резултати в този период?  newsm78 според баба ми, която е била едно време мед. сестра, това е кръв в урината и се случва при възпаление, песачинка или бебето притиска нещо. Въпроса е че аз нямам болки и парене, нямам оплаквания и проблеми, няма промяна на цвета (нищо странно), освен че бебето наистина при мърдане притиска май пикочния канал и изпитвам остра болка за секунди  Thinking но това достатъчно ли е че да ми се повишат еритроцитите в урината  Thinking

# 473
  • София
a.l.e.n.a., зрялостта на плацентата се определя от нейната степен на калциране - това се гледа на ехограф, затова при по-ранно настъпило остаряване/зреене не се препоръчват калциево-съдържащи храни; аз в момента съм втора към трета степен, което за моите седмици (34 ли е 35 ли е забравих) се води нормално към по-бързо стареене; важното е редовно да се следят тоновете на бебето от гл.т. дали получава достатъчно храна, кислород и т.н.; та няма нищо фатално в това.

почти нищо не сме взели и смятам тази или следващата седмица най-късно вече да започнем и приключваме, офлайн нещата (креватче и малко чаршафки) напазарих, всичко останало от бг сайтове ще поръчвам, защото нямам време да се занимавам, пък и ненавиждам обикалянето по магазини и навалиците от хора

и мен ме е налегнала манията за чистота, пък и притенсението, че колкото повече ми пораства тумбакът, толкова ще ми е по-трудно да изчистя както аз си знам, мислех си дори към края на март да извикам фирма за почистване, за да ми оправи прозорците, защото април се пада великден и да е все пак някаква помощ в пролетното почистване

болката в хълбоците при спане я имам отдавна, на половин час най-много трябва да се завъртя иначе едвам ставам сутрин, но стискайте зъби момичета, това е нищо в сравнение хубавите неща, които ни чакат  Grinning

# 474
  • в 1001-та нощ
Мерси, Dao   bouquet Другата седмица ще попитам  bowuu Предполагам, че ако имаше такъв проблем на предния преглед - доки щеше да ми каже  Peace Но на мен вече ми е интересно "до къде сме" в това отношение  Blush

Ах, с първата бременност - не следих отчетна тема  Crazy и изобщо не съм имала подобни вълнения  Blush

# 475
Аз смятам да направя пролетно почистване, ако бебето реши да се мотае. Един вид, ако почна да преносвам. Ако ме изненада и дойде по-рано, ще разчитам на родата да ме съжали Simple Smile. Не ме ли съжалят, другата година ще мия прозорци.

# 476
  • София
a.l.e.n.a., то и аз ако не бях питала нищо нямаше да ми кажат:) а се сетих да питам, защото други момичета в темата обсъждаха точно това

# 477
Зрялост на плацентата ( стареене) се наблюдава при всички мами в 9 м , това е естествен процес който предхожда раждането . Видяха се промените по време на доплеров тест, мисля че може и с обикновено ехографско изследване да бъдат установени калцификациите-  като бели петна на екрана. Според доки 3 степен трябва да се достигне около  37 г.с и при мен е сега в 33 г.с. Думите му бяха " няма нищо притеснително, ще следим дали бебето се храни нормално и наддава" но че трябвало да се пазя поне още 3 седмици и за тази цел ни изписа антиоксиданти и "диетка".
Нормално в осми месец при повечето мами се наблюдавало до втора степен, но притеснителното не е степента на зрялост, а темпа с който се случва процеса- при нас преди месец нямаше никакви индикации, освен честото втвърдяване на корема, бодежи... с две думи стандартните неща, поне така си мислих аз  Hug
Понеже и аз се поошашках се зарових в интернет след прегледа. Прочетох няколко статии общо взето за това как мога да родя всеки момент   newsm78 , но се хванах като удавник за сламка, за думите на други мами който, са имали подобно узряване рано и все пак са износили нормално до термина.
 Не съм искала да притесня никого, в предният пост споделях защо аз съм повръщала и на какво го отдава доки. Не го мислете излишно, ако при вас е имало нещо притеснително, щяха да ви кажат.
Така че ''стискам си  кълките" тук и чакам 3 седмици  най-малко, а междувременно на преглед всяка седмица.

# 478
  • в 1001-та нощ
Сега се позачетох и аз в нета, хубаво е пояснено  Blush

Днес съм щастлива, че малкият е позициониран правилно, дано се задържи така до края, а в сряда ще видим и плацентата Blush

# 479
  • Сидни
Боже, как ви се чисти? Ненавиждам!! А сега още повече, но да и при мен се набиват на очи нечистотиите. Отделно почнахме с боядисването, Слава Богу стаята а бебе е готова, остава нашата спалня , но нещата са на Стенд Бай , много ни мързи. В следващите 2 седмици имаме доста ангажименти и все си казвам че към 15 март вече се стягаме и започваме същинската подготовка  Joy А дано!!! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт