Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 917
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
И на мен от известно време ми се гади от почти всичко. Киселини нямам, но каквото и да хапна чувствам една ужасна тежест. И друго ме тормози от 2-3 дни. Сякаш съм изпаднала в някаква дупка, пълна апатия ме гони, направо към депресия клоня. Някой друг има ли такива проблеми?  Confused

# 451
  • Nova Zagora
RainFlower  и при мен има нещо такова. Всичко ми е скучно и безинтересно...Днес два часа чистих фугите в коридора и кухнята и това ми се стори най смисленото нещо ,което съм правила скоро  Joy Тези хормони могат да ни побъркат!!!
За киселините...и аз наскоро разбрах какво значи това. забелязах,че от киселото мляко ми минава,но ефекта е краткотраен.

# 452
И аз да се включа, киселините ме тормозят, ако съм си хапнала шоколадче, кафе /от което дори повръщам пак/, доматени ястия, сирене и други.
Пия Talcid в краен случай и помага.

knit Сръчни ли са АПРИЛските мами?

# 453
  • София
Aludra, да - лимонът става алкален при храносмилане грубо казано. По принцип ломонов сок/резен-два лимон във водичка успокояват много стомаха и перисталтиката на червата. Бях поствала в по-ранните теми точно таблици с алкалнна и киселинна храна, но anna_p е дала хубави линкове. И още нещо се сетих - не смесвай твърде много храни, така тъкмо по-лесно ще отсееш от коя ти е добре и коя не, пък и ще няма да товариш храносмилането.

# 454
И аз бях с повръщане от седмица, но се оказа калциране "стареене" на плацентата ( над 50% от бременните след 33 седмица имат някой от трите степени). В повечето случаи не  пречи съществено за нормалното и функциониране и не вреди на бебето, но е добре да се наблюдава.  Поради факта че част от  храните спомагат калцирането, при някои мами организма по естествен начин се опитва да ни откаже от тях, такива храни са бобови, мляко и млечни, овесени ядки, зелено листни зеленчуци. Добре е да се избягват и таблетките за киселини и хлебната сода защото съдържат калциев карбонат, могат да бъдат заменени с папая, която по естествен начин неутрализира киселините в стомаха.  Като цяло доки ми изписа антиоксиданти и специална диета- високо калорични храни- месо, яйца дори пица в малки количества Simple Smile  за да стане дупето ми още по пухкаво( скоро ще минавам през вратите на една страна)  Embarassed
Не знам за останалото, но папаята наистина действа. 

# 455
Така, като ви чета , момичета се успокоявам, защото и аз може би от две седмици усещам, че ми се връщат симптомите от началото на бременността, вие ми се свят, от кафето започва отново да ми става гадно/ пия по едно сутрин/, хормоните ме тресат, непрекъснато си меня настроението, от много щастлива и очакваща мама се превръщам  в апатично същество, а по някога ми е нервно и за съжаление го отнасят двамата батковци Blush

# 456
Ябълките (белени или дори настъргани) също са много добро средство за неутрализиране на киселините. Действат трайно или поне до следващата глупост, която решим да изядем Simple Smile.

# 457
Здравейте тумбачета ,

Не съм писала от много време ,че по често списвам във ФБ ,но тези дни седнах и изчетох какво сте изписали и много се радвам че всички сте добре,като изключим леките неразположения  Laughing който имаме,но и това ще мине  Hug
И аз съм на вълна раждане,в събота попитах моя док живот и здраве как ще се раждаме и какви са ми шансовете за нормално раждане и почти на 90% е категоричен че съм за секцио.Първо моя калпазанин си седи много удобно странично и изобщо не дава признаци за помръдване,второ каза че след 35 години рязко ми намалява шанса за нормално  Crossing Arms (аз вече съм на 38)и трето заради терапията и инцекциите който се спират малко преди раждането.Док е последния човек който ще ми предложи секцио ,защото той го прави само ако се налага и щом той ми го казва значи така трябва.Попитах дали мога да чакам да си тръгне родилен процес и тогава да се режем(мисля също като a.l.e.n.a.),но той каза че не ми препоръчва този вариант ,защото не се знае как и колко бързо ще се събере екипа и дали няма да има непредвидени моменти.
Уффффф,не желая аз да определям датата за раждане,как да го направя,откъде да знам че ще направя паравилен избор ......ама каквото такова,важното е беборанчо да е добре .

Гушки за всички   Hug

# 458
Здравейте, момичета  bouquet Виждам, че вече сте на вълна раждане. Аз по принцип съм голяма паника по отношение на здравето, но учудващо и за самата мен засега ме гони огромно спокойствие. Вътрешно съм приела мисълта, че така или иначе това дете ще трябва да го родя по някакъв начин:), така че поне трябва да се опитам процесът да мине по-спокойно и приятно. Засега ще раждам нормално, стига момата да не реши нещо друго в последния момент. Много шава това дете. Ще я правим спортистка:) Слава Богу до момента бременността ми протича без екстри като гадене и киселини. Вече усещам, че стомахът ми побира много по-малко количество храна, но пък си ям всичко. Малко ми е виновно, че от известно време си пия по едно кафе сутрин Embarassed Дано не влияя лошо на бебето.
Пожелавам ви хубава седмица.

# 459
И аз пия по едно кафе сутрин от самото начало, не мисля че е проблем. Правя си половин доза еспресо и слагам и мляко. С това недоспиване не мога да си представя и кафе ако не трябваше да пия.
Мисля да почвам лека полека да си стягам багажа за болницата. Много ме притесняват тези прорязвания отдолу. Вече почти не мога да ходя нормално, честичко се случва.

# 460
Днес ми е първият истински ден болничен (отпуск в моя случай), заведох баткото на градина, изиграх няколко "Не се сърди човече" с него там (не е ходил от почти 2 месеца, с едно леко прекъсване от 3 дни), после си направих двучасова разходка и съм в чудесно настроение Grinning

Мен не ме е обхванала апатия, напротив, притеснително дейна съм:) Въртят ми се мисли в главата за чистене и подреждане на кухненски шкафове и правене на кифлички, надявам се здравия разум да надделее Mr. Green

# 461
Здравейте
И аз пия по едно кафе сутрин
Не доя много учи е необходимо не мисля ,че  е вредно и с малкия пиех
Мисля че безкофеиновото е по вредно минава допълнителни химични обработки за да извлекат кофеина
Само първите 4 месеца не пиех защото ми се гадеше
Усмивчица радвам се че сте добре
Ако секциото е по безопасния вариант за бебо и теб не го мисли
Всички искаме нормално , понякога се налага Simple Smile
Anna_p
 И аз съм така не само му се въртят ами събота и неделя ги свърших
Изчистих всички шкафове
Така се уморих ,че се чудя защо си го причиних с контракциите и хернията
Все ми се струва мръсно
Тези хормони ще не побъркат Joy
Да не говорим за настроенията:))) #2gunfire
Още малко
Чакам дата за да се подготвя
Дотогава се надявам да стои мирна госпижицата:)
Хубав ден на всички Simple Smile

# 462
Какво стягане на багажа, аз отказвам още!  Crossing Arms У нас е бомба, чакаме мебелите за детската, спалнята е в кашони, още ходя на работа...какъв багаж, какво раждане още!?  Confused

....
Мен не ме е обхванала апатия, напротив, притеснително дейна съм:) Въртят ми се мисли в главата за чистене и подреждане на кухненски шкафове и правене на кифлички, надявам се здравия разум да надделее Mr. Green

Оооо и при мен ги има тези мераци- смятам да мина прозорците, пердетата в цялата къща също да изпера, скриновете и гардеробите да прередя....за кифличките ще се въздържа, че съм схваната в готвенето. Ама това чаааак другата седмица най-рано, рано е за гнездене!
Според мъжа ми настроенията ми се сменяли постоянно, ако питате мен - съм си супер!  Mr. Green

# 463
Здравейте, мами  Heart Eyes
При мен също се появи проблема със стомаха, хем съм гладна хем няма място. Интересното е, че много ми се ядът млечни продукти-сирене, кашкавал, прясно, кисело мляко. Не искам обаче да идва нощта  Sad . Почти по цяла нощ не мога да спя и да си намеря удобно място. На всичкото отгоре ужасно ме болят костите на таза и при бедрата...направо нямам думи. И това само нощем. През деня всичко е нормално, чувствам се прекрасно. Разхождам се, чистя си и други. Скоро и това ще мине и ще гушкаме своите бебоци  preggo .
Купихте ли вече всичко за малчовците?  1crib

# 464
  • в 1001-та нощ
И при мен проблемът с гаденето го има от време на време, в началото се чудих - дали е някакво моментно неразположение или от бременността, но явно е от храната, защото е точно "неподходящата за плацентата", като гледам изброените горе  Confused

Доки настоява на такава храна, за да расте бебето  newsm78 но пък - предния път - като родих - плацентата си беше поузряла, сега ще попитам дали се вижда състоянието й, как се определя степента на зрялост? Rolling Eyes Предполагам на ехографа, но по-точно?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт